» »

ECS s prvo Pineview študijo

ECS s prvo Pineview študijo

bit-tech.net - S komaj uradno najavljenim naslednikom Diamondville Atomov, Pineview, smo že dobili tudi prvi računalnik, ki bo na njem osnovan. Zaenkrat gre sicer šele za študijo, ki jo je izdelal ECS, a ni razloga, zakaj ne bi dejansko prišla v izdelavo. Gre za popolnoma pasivno hlajen sistem, kar izdaja kovinska stranica ohišja, ki zavzema volumen le enega litra. V ohišju se skriva, kot že rečeno, druga generacija platforme Atom, povsem zadovoljive pa so tudi povezljivostne sposobnosti. Na zadnji strani je tako moč najdi DVI in VGA grafična izhoda, dvokanalni zvočni izhod, gigabitni mrežni priključek ter priključek za WLAN anteno (odločajo se še, če bi uporabili 802.11n standard ali ostali pri cenejšem, g standardu), manjkati pa ne smejo tudi USB priključki. Poleg dveh na zadnji strani sta dodatna dva tudi spredaj, kjer jima delata družbo (vzporedno vezana) zvočna priključka ter čitalec kartic. Razmišljajo še o VESA montažnem kitu (za montažo na zadnjo stran LCD monitorja), a žal ni podatkov o zmogljivosti. Škatli sta namreč prazna, demonstracijska izdelka. Vseeno bodo novi procesorji verjetno bolj zmogljivi od trenutnih, saj naj bi Intel ukinil proizvodnjo Diamondville jeder.

6 komentarjev

Pesimist ::

Jebo jih pa pinview. Kaj pa te to malo sranje uporablja potem? http://fit-pc2.com/wiki/index.php?title...

PrimozR ::

Kakor lahko razberem uporablja le drug čipset, ki je namenjen za mobilne naprave in Diamondwille proc. Če je pa že Pineview, je pa še ZELO na začetku, kot rečeno je bil včeraj Pineview komaj uradno predstavljen.

Aha, tudi proc je Silverthorne, malo spremenjen Diamondville, prav tako namenjen mobilnim napravam. Ni tole še Pineview, ta bo imel integriran mem. kontroler in grafično kartico skupaj s procesorskim jedrom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

PaX_MaN ::

Ungh, cel disko tistile LED "strip".

Pesimist ::

Torej bo ta se bolsi pa pomoznosti dobavljiv tudi v slo?

PrimozR ::

Zakaj ne bi bil? Kot bi rekel, da Core i7 ne bo naprodaj v Sloveniji, povsod drugje po svetu pa bo. Bo, ko pride na trg seveda.

Pesimist ::

jah ta fitpc2 ni drugace bi ga ze mel.Narocat pa ne mislim preko neta nic kaj je drazje kot 50€.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft certificiral platformo Ion

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
355298 (3449) PrimozR
»

asus P5KC ali P5K PRO

Oddelek: Kaj kupiti
211829 (1395) GrimReaper
»

slušalke/mic na sprednjem delu ohišja

Oddelek: Pomoč in nasveti
71490 (1416) 5er-->

Več podobnih tem