»

Slab dan za goljufivce

Slo-Tech - Po poročanju evropske spletne strani Crossfire 3.0 - A gaming community, je njihov administrator izvedel precej zanimivo akcijo. Potem, ko mu je uspelo postati admin na spletni strani NetCoders, ki se med drugim lahko pohvali s prodajo programskih pripomočkov za goljufanje v večigralskih prvoosebnih streljaških igrah ( aimbot, wallhack), so z njegovo pomočjo uspeli razkriti nekaj deset osebkov, ki so uporabljali omenjene pripomočke. Osemnajstletnik se je namreč dokopal do celotnega arhiva spletne strani, ki vsebuje uporabniška imena, e-poštne naslove, logirane IP naslove ter tudi ključe, ki jih uporablja Punk Buster zaščita.

Precej je zavrelo med igralci še vedno precej igrane igre Wolfenstein: Enemy Territory, ki so bučno pozdravili razkritje nekaterih soigralcev, med njimi tudi nekaj zvenečih imen. Oglasil se je tudi Clanbase, ki prav tako napoveduje čistko med njihovimi registriranimi igralci.

Spletna stran NetCoders je sicer trenutno nedosegljiva, ampak njeni...

20 komentarjev

Najboljših 5 iger v zgodovini

Slo-Tech - Ocene iger so precej subjektivna stvar, predvsem zato, ker so deloma odvisne tudi od trenutno razpoložljive računalniške tehnologije in jih zato ni možno enostavno primerjati, če so različno stare. Fantje na Trusted Reviews se tega zavedajo in ne mislijo, da so vsevedni, a so kljub temu izdelali seznam iz naslova novice. Gre za obsežen članek, v katerega so vključene najrazličnejše igričarske platforme, izbor petih najboljših iger je naredilo pet različnih opisovalcev, svoje odločitve pa so tudi obsežno argumentirali. Posebej tisti, ki ste mlajši (tako kot jaz) in ste zamudili veliko legendarnih iger, obvezno preberite prispevek.

67 komentarjev

Bodo kirurgi morali igrati računalniške igre?

vir: Reuters
Reuters - Razpletu z dobavo operacijskih miz še kar ni videti konca, in že kaže, da bodo svoj lonček, z milijonskimi provizijami, pristavili še uvozniki igralnih konzol.

Newyorški Beth Israel Medical Center je namreč v sodelovanju z National Institute on Media and the Family pripravil usposabljanje 303 kirurgov v laparoskopskem šivanju notranjih ran. Izkazalo se je, da so tisti udeleženci, ki so neposredno pred posegom 20 minut igrali igro Super Monkey Ball, v povprečju poseg opravili hitreje in ob tem naredili manj napak.



Ti rezultati potrjujejo izsledke 3 leta starejše Rosserjeve študije, ki je na podlagi opazovanj 5000 kirurgov prišla do spoznanja, da je tistim, ki so odraščali ob igricah,...

7 komentarjev

Nezaupanje do kitajskih prenosnikov

Reuters - Ameriška vlada ima veliko skrbi. Že svojim državljanom ne zmore zaupati in jim zato prisluškuje. Stara celina tudi ni nikoli bila vredna zaupanja. Zakaj bi potem zaupali dajlnovzhodnim kitajskim računalnikom?

Gre namreč za večjo količino ThinkPadov, okrog katerih so se že vile polemike. Naročiti ali ne. Za naročeno so se sedaj vseeno odločili, da se jih ne bo smelo uporabljati za delo z zaupnimi dokumenti.

20 komentarjev

Prva samostojna robotska operacija srca

Slo-Tech - V Milanu je bila opravljena prva samostojna robotska operacija, na 34 let staremu srčnemu bolniku. Operacija je bila kontrolirana iz Bostona, prvič pa se je zgodilo, da je bil robot zmožen sam, brez dodatne pomoči operatorja, dokončati operacijo. Carlo Pappone, avtor robota, je dejal da so prestopili nove meje in da bo mogoče v prihodnosti na tak način možno do sofisticiranega kirurškega znanja dostopati kjerkoli na svetu.

Robot naj bi šel v prodajo že konec meseca.

Vir: Ansa.

66 komentarjev