» »

En hribček bom kupil, bom trte sadil...

En hribček bom kupil, bom trte sadil...

1
2
»

perci ::

Hehe, tale živčnost upam, da ni name letela, ker če je, si me popolnoma narobe dojel :)) .

Daedalus ::

Ne, ne sem mislil bolj...globalno:))
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

DenniS ::

HY!

kaj mi lahko kdo pove kolko kazni bom dobu če sem napiho 1,49??
dobu sem sodnika za prekrške pa odvzem za 24 ur.

THX

BigWhale ::

Zapret bi te bilo treba... Za kak mesec ali dva... Mogoce bi te izucilo...

Koliko bos placal? Premalo...

Yohan del Sud ::

Ja, pa prebičat. Z vsako stotinko promila po ene deset udarcev. Pa kastrirat, da se taki ne množijo več. Pa otrokom prepovedat jet iz hiše. Pa žena naj tudi ostane noter. Pa otroke kastrirat. Pa njihove potomce tudi. In prednike seveda.

Ok, ok. BW, človek je zajebal. Ne odobravam njegovega početja, ampak povej mi kako lahko vedno vržeš prvi kamen?

Mr_Globus ::

Pa to je totalno u .... ;(( Mislim da mi gdo reče da ne smem niti enega velikega spit da vozim? Pa lepo prosim :8) MIslim to je čisto out. Po dveh velikih ( 0,5) res nisi isti ko pri 0,0 to je dejstvo. Ampak sem bolj nevaren jst ali nono ki vidi 3m daleč in ma reflekse ko crknjen konj?

Pa v razmislek. Jst ki mam očala vsake tri leta podaljšat vozniški. Uni bres pa dirita do 70 leta. Hmm so funny

Zgodovina sprememb…

matvoz ::

kakorkoli ze.. dejstvo je, takoj ko spijes malo alkohola, se ti ze pozna pri voznji.. nikar se ne primerjaj z nonotom, ampak se primerjaj s povprecnim voznikom..

ce bi lahko vsi vozili brez alkohola, bi bilo veliko manj nesrec.. je ze res, da je vecina nesrec povzrocenih, ko je >1.0 promila, samo vseeno..

da spijem eno pivo, me nihce ne spravi za volan.. in tako bi morali biti vsi..

BigWhale ::

Johan, zato, ker sem, kar se tega tice brez greha. Niti ne pijem, ko sem pa pil, pa nisem vozil, ce sem pil. Striktno, do milimetra natancno.

Alkohol + Avto je jeba. Vsak ki ima 0.5+ tega v krvi, bi moral iti cez noc na streznitev v zapor, potem pa k sodniku. To je ena stvar, ki mi je v ameriki vsec.


PS: Kazen bo pa verjetno v rangu 120 jurjev... Ampak to najbrz ni problem, bodo ze Ata placali.. heh...

Keyser Soze ::

Take teme so mi vedno smešne. Če je zakon jasen je jasen. Pa mislim, da je jasen. Kajneda?

Potem pa imaš ljudi, ki sprašujejo če je to OK, pa če ne bi bilo malo drugače... Ja fak no. Morda za kakšen dodatek za nego otroka ali pa kakšno socialno pomoč še razumem takšne debate ampak za alko oz. za preseravanja nekaterih, ki niso sposobni sesti za volan, če ne spijejo prej dveh kratkih ali pa enega dolgega... To mi pa res ni jasno.

Pa jaz imam najboljše reflekse. Pa če spijem pet pirov sem še vedno de best. Pa tiste mame so petkrat slabše kot jaz ko imam 1.0 v krvi. Mislim, jaz sem 007 in lahko letim s petimi piri v riti.:\ Ne vem če je treba ravno pit pa vozit, potem pa bit še toliko predrzen, da to priznaš in opravičuješ.

P.S.: Moj sosed se je pijan razletel po bregu s traktorjem. Da ne rečem, da so imeli zdravniki kar nekaj dela, da so mu faco sešili nazaj v prejšnjo podobo(dokaj). Še dobro, da je bil samo on.

snow ::

Kake zaporne kazni kot predlaga BW, bi marsikoga streznile.

Plus sodnik + kazen seve.

0.0!
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

drejc ::

Če si spil za več kot 0.5, dobiš popust pri Taxi-ju :)


V bistvu najbolj pametna izjava v celotnem threadu. Res!

Mr_Globus ::

Ma kot se mene tiče bi blo najbolše uvest test za reflekse. Alko vsak po svoje prenaša => eden z o,5 lahko še vedno bolše reagira kot en z 0,0. Če pa se gremo posploševanja naj se upošteva statistika: delež nesreč z vozniki pod 0,5 je zanemarljivo majhna. Torej kmečka pamet da rezultat da je ta meja dokaj dobro postavljena.:) Še malo pa mi bojo rekli da morem vozit s posebnimi teniskami ker tako bolše pedale primem ;((

snow ::

Refleksi bodo pač boljši če boš imel 0.0 kot 0.5.

Ne gre se zdej za posameznike, gre se za vse.
In v povprečju je reakcijski čas boljši... ne zdej fantazirat tu.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Mr_Globus ::

Ja ma če ma en boljše reflekse si lahko privošči da pije. Uni ki jih nima pač ne. Fair play

Gandalfar ::

ne...?

Od vsakega udelezenca v prometu bi pricakoval, da bo poskusil voziti v najboljsem stanju, ker se ze v taksnem dogajajo nesrece. Iskanje nekega razmerja koliko je sprejemljivo tveganje ... je nefer do ostalih in izrazito egoisticno.

Mr_Globus ::

Aha torej morem recimo jast vozit v najboljšem stanju da bom rešu situacijo kakemu idiotu brez refleksov? hmm gdo je tle egoist. 8-O

Daedalus ::

Točno tak. Ker če boš rešil situacijo kakemu idiotu, jo boš tudi sebi. Razen če nočeš tega, pa boš naslednjič spil kak pir/dva/tri in boš za tiste četrt sekunde prepočasn... Veliko sreče, pri takem razmišljanju jo boš še rabo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

0.0 bi znalo bit problematicno, 0.5 je se kar sprejemljivo ampak treznitev v zaporu bi morala biti. Pa sodnik za prekrske in se pike. Za vsakega, ki ima .05 vec kot 0.5...

Noben nima boljsih reflexov pri povecanem alkoholu v krvi... ... ce pa kdo misli, da jih ma, potem mu je pa tist alkohol ze mozgane 'skisal'...

Keyser Soze ::

ZAnimajo me prepričanja posameznikov, ki morajo sesti za volan okajeni.
Zato bi vprašal Globusa, da mi pove, a je to odvidnost, da hoče pod nujno sesti za volan pod vplivom? Al je kakšen drug vzrok.

Soditi o tem, da imajo drugi slabe reflekse je malo šmorn. A ti to iz lastnih izkušenj? Da imaš slabe reflekse namreč.:)

Mr_Globus ::

Ne ni fora v tem da jast hočem pijan za volan. Daleč od tega.:8) Ampak vem da po eni birri sem še vedno sposoben vozit. Sigurno pa za volan ne bi šow po treh ali še več. Vedno je še neka meja previdnosti in za moje pojme je 0,5 lih taprava.

Keyser Soze ::

Sej zato pa bo sedaj tako, da bo policaj preveril tvoje sposobnosti. Če boš imel manj kot 0,5. A ni nekako tako opredeljeno v novem zakonu??

Mr_Globus ::

Če bo tako bo carsko :D

Lord Sauron ::

Zato je pa treba pijačam še dvignit ceno, da ne bo flaša vina cenejša od flaše vode.

Se strinjam!!!gres nekam u gostilno s kolegi pa gledas cenik.....coca cola 300 sit (tam okol) flasa pira....250 sit (vsaj u velenju)?????ki je tu logika?da sn full zejn itak da bom rajs pir spiu (ceprav bi keber popenu ko sn mladoletn)ko pa da dam za 0.22l 300 SIT!ni logicno.....nasa drzava prau podpira alkoholizm s takimi cenami......kar se tice meje 0.2....se ne strinjam,ludi bojo se naprej vozli pijani ko cep,pa jih bo od 100-tih placalo kazn kakih 10,ce pa bom jest pojedu mau bol zrelo sadje pa se vsedu na moped pa me bojo ze kr policaji strafali,ker bom meu mau vec ko 0.2.....ni logike :(

depresija ::

Hm, upam da nisem preveč vsiljiva v vašem malem klanu... in si bom drznila pripomniti nekja mojih skromnih mnenj.

V Sloveniji je alkohol hud problem, vinjeni vozniki in s tem povezane prometne nesreče so le manifestacija le-tega. Vsa stvar je v tem, da nimamo razvite kulture pitja in ne znamo uživati v normalnih dozah... Povprečen Slovenec ne spije nič, alpa naenkrat na eni žurki celo kanto in se mrtvo pijan valja ter bruha ko vidra.

Iz tega razloga ne bojo vsi t.i. prohibicijski zakoni glede alkohola pomagali, ker bo narod še vedno pil.

Mogoče bo država koga le prisilila, da najame taxi in s tem minimalno zmanjšala št. smrtnih žrtev.

Hujši problem je (ne)kultura pitja...

madmitch ::

Ker se ljudi pač ne da zamenjati in bomo slovenci še naprej žlampali, bi bila najboljša vzgoja gromozanske kazni. Če bi bila kazen 500k za vsak promil nad dovoljeno mejo, bi marsikdo premislil, preden bi pijan sedel za volan. Poleg tega bi uvedel še družbeno koristna dela v florescentnih kombenizonih (obvezno v okolju iz katerega prekrškar izhaja).
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

depresija ::

Stvar je v tem, da ljudje ne pijejo samo ko vozijo.
Se pravi da ni nujno, da bi se prevzgojili že s tem, ko bi poostrili kazni v prometu. Osebno se mi zdi alkohol hujši problem kar se tiče družin, sociale ipd.

Mogoče bi pomagalo če bi ful zvišali cene alkohola.
Zanimivo so stvar uredili na Švedskem.... imeli so ogromno alkoholizma pa so za alkohol ustanovili samo posebne trgovine (in alkoholizem je drastično upadel....seveda je gotovo k temu veliko pripomoglo tudi zvišanje standarda)

Ne strinjam pa se s Kebrovimi zakoni, ker so birokratsko drobnjakarski, v končni fazi pa lahko do alkohola še vedno pride vsak otrok.

dëych ::

Na lastne oči sm vidu, ko je fotr zvečer prnesu svojim otrokom vsakmu eno pivo. Najmlajši hodi v osmi razred, ostala dva pa v srednjo. Mislm, ok...men naprej ni blo čist jasn vse...ne vem no kam to gre, da prineseš otrokom pivo, da se odžejajo..:\

EssEncE ::

Na lastne oči sm vidu, ko je fotr zvečer prnesu svojim otrokom vsakmu eno pivo.


ZAKON!>:D

depresija ::

Kaj je narobe če otrok pije pred starši???
Pomoje je bolše, ker na ta način pitje jemlje kot del družabnega življenja in da s pitjem v mejha normale ni nič narobe.
Gotovo je bolj pametno, če otrok spozna alkohol preko staršev (če ga ti pravilno usmerjajo seveda) kot pa preko sovrstnikov, za katere itak obstaja možnost da bodo čez 10 let zahojeni kroniki.

S temi pivi pa ne vem, morda je fotr malo pretiraval:\

Daedalus ::

>Kaj je narobe če otrok pije pred starši???

To, da se pitja očitno navaja od staršev. Krasna popotnica za nadalnje odraščanje, ni kaj, Naučiti se kulturnega pitja ja tudi tako-tako. Če starši ponudijo otroku alkohol, lahko to slednji razume, kot da s pitjem ni nič narobe. Je pa res, da če starši nimajo težav s prekomernim uživanjem alkohola, jih otrok verjetno tudi ne bo imel. Da se pa alkohol predstavlja kot sredstvo za odžejanje (torej kot "običajna" pijača) je pa narobe in to zelo. Ker to s kulturnim (beri obrednim) pitjem nima nič skupnega.

In pa še en poudarek - če starši ne pijejo in ne navajajo otroka k pitju, potem v veliki večini primerov zahojeni vrstniki ne bodo dosegli nič. Je pa še zraven en kup dejavnikov, ki vplivajo na posameznikovo samopodobo. Družba ima neko moč, nima pa absolutne moči.... In tiste pive so resno pretiravanje.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

> Hujši problem je (ne)kultura pitja...

Jasno, poglej naso himno! ;>

Keyser Soze ::

Prjatli obrodile so trte vince na sladko,
ki nam poživlja ožilje, hik... :D

Kaj češ. Imamo cviček in ga je treba častit. Otroke je pa treba učit naše kulture zgodaj. Da se jih kaj prime.:\ Pa čeprav samo alko.

Mr_Globus ::

Alkofobija... Pa dejte no kaj je narobe v enem pivu (če je laško, se ve :D)? MIslim "oče je sinu pir prinesu!!" Ja in? Kaj pa ko foter da sinu čik? A toooo pa ni isto. Vglaven alkofobija ki jo kažejo nekateri (po mojem pojmu pristranski :| ) državljani mi nikakor ne leže. Dejstva ostajajo:

1. alkohol v normlanih količinah NE škodi več kot kisik ( Ja kisik je FUUL agresiven plin. Še železo uniči kaj šele boga pljučka)

2. alkohol isklopi "višje možgane" vse vrste kompleksov in omogoča druženje. In ne komentarjev "ja pa brez bi se tudi dalo" IN kaj če BI se. MIslim pol pa ti depresijo uvrstijo ko bolezen in čopaš apaurine pa ostalo kemijo! ni bolse pri Laaškem ostat?

4. Če ti zafrustriran europejec ki ne ve niti kako se pršut nareže brez električnega noža reče da smo kroniki vi vsi v jok? JOOj kam gre ta svet. Je**** se meni za njih. Pa naj vodo pijejo. MI je ne bomo

3. Alkohol do 0,5 ne zniža BISTVENO (poantna je v tej besedi) zmožnosti za vožjo

Mavrik ::

Globus: Zniža pa jo dovolj da se komot povzroči nesreča, včasih je dovolj samo mikrosekunda odlašanja.

Sicer pa, dokler se 50% mojih sošolcev v ponedeljek ne ve pogovarjati o ničemer drugem kako so bili 'vliti' v petek, da niso vedeli za sebe in kaj vse so pobruhali, kako super je bilo in kako je treba to vse ponoviti, bo tak zakon en drek pomagal. Treba je spremeniti odnos, ne pa potem nabijati kazni.

Zanimivo je tudi kako je nekdo omenil da ne moremo dvigniti kazni, zato ker majo drugi višji standard. Je pa v tem cela fora, saj večina ljudi drugega kot udarca po žepu ne razume... ko enkrat mastno plačaš, po možnosti tam 200k+ boš že 3x premislil prej kot boš šel pijan v avto.
The truth is rarely pure and never simple.

BigWhale ::

> alkohol isklopi "višje možgane" vse vrste kompleksov in omogoča druženje.

Ce tega sam ne znas, izklopit komplekse in se druzit, potem si za k psihiatru, ker te iz otrostva spremljajo resne travme...

Resno.

perci ::

Jah BW, potem nas je pa kar veliko za k psihiatru. Boš odprl prakso?

BigWhale ::

Perci, prav imas! Veliko je taksnih. Ampak danes je situacija taksna, da to ni nic cudnega. No, saj bo evolucija poskrbela za vas, mnja, ali pa za nas... ;)

Prakso, naah, Rugelj je za take stvari, jaz pa ne... ;>

snow ::

> 1. alkohol v normlanih količinah NE škodi več kot kisik ( Ja kisik je FUUL agresiven plin. Še železo uniči kaj šele boga pljučka)

Um.. tak mimogrede, železo je tisto ki ti prenaša kisik po telesu. Ja kisik je oksidant, dost agresiven z določenimi stvarmi. Železo uniči? Ja.. če je zraven še voda.


> 2. alkohol isklopi "višje možgane" vse vrste kompleksov in omogoča druženje. In ne komentarjev "ja pa brez bi se tudi dalo" IN kaj če BI se. MIslim pol pa ti depresijo uvrstijo ko bolezen in čopaš apaurine pa ostalo kemijo! ni bolse pri Laaškem ostat?

Depresija je bolezen in se zdravi. Apaurin!? To je pomirjevalo, ne pa antidepresiv.

> 4. Če ti zafrustriran europejec ki ne ve niti kako se pršut nareže brez električnega noža reče da smo kroniki vi vsi v jok? JOOj kam gre ta svet. Je**** se meni za njih. Pa naj vodo pijejo. MI je ne bomo
... in alko se spremeni v kis :)

> 3. Alkohol do 0,5 ne zniža BISTVENO (poantna je v tej besedi) zmožnosti za vožjo
ne.. bistveno je da zmanjša. ;)

Kup traparij si napisal...
Kako knjigo v roke preden se greš medicinca/farmacevta. Ja?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Mr_Globus ::

Eh kaj bom knjige braw zdaj ko pa jih bo mmogu čez mesec :P Maybe sem kup traparij napisal ampak kolikor ljudi tolikor čudi. Slovenci pač več pijemo. S tem ni nič narobe. IN pol američani? Zavaljene svinje ki spšloh ne veš če majo še kolena al ne. Zdej pa smo bolj zdravi mi s pirom al oni s hamburgerjem.

Uno s kisikom in železom sem dal samo ko primer. Dejstvo pa je da je ena teorija zakaj se staramo ta da kisik razžira celice. Nisem doktor ampak to je blo na makkina del tempo (rete4). Obalni pas že e o čem govorim :D

Če ma še gdo kake dvome naj prebere podpis 8-)

Gandalfar ::

Zavaljene svinje ki spšloh ne veš če majo še kolena al ne. Zdej pa smo bolj zdravi mi s pirom al oni s hamburgerjem.


Oni. Vsaj ne bezijo stalno pred realnostjo k alkoholu.

thramos ::

A je res, da ti lahko pijanemu na kolesu vzamejo izpit za avto?

Mr_Globus ::

POmoje ne. Itak za kolo ni ispita. Oz je do 18 leta. Am I wrong?

depresija ::

Slovenci pač več pijemo. S tem ni nič narobe.



Ja je narobe!
Ker poznam ogromno ljudi, katerih starši so kroniki in so pol socialni problemi in nesrečno ostroštvo ipd ipd.
Plus država more vse familje takih in podobnih kronikov podpirat in financirat. Denar bi lahko vložila v "preventivo" - spet smo pri kulturi pitja.... in ga čez kašno leto začela zapravljat za malo bolše stvari kot je šolstvo (za primer... ravno danes sem za RABLJENE knjige dala 25 jurjov... in nimam še vseh)

Lord Sauron ::

Tkle bom reku......eni se nkol ne bote sprijaznali,da smo slovenci pijanski narod,tisti ko pa smo se,pa zalost utapljamo tk ko ze nasi predniki pred (ni preverjeno,nekje sn pac zaslediu) 3000 leti....u vinu in piru :D
Tk da se nehite glede tega zret,ker (tk pravijo),ce se sekiras,ti pou zivleja gre....rajs ga skupi zapijmo :D

Jst ::

thramos: Kolegu so na kolesu z motorjem (tako kot se strokovno reče) dali pihat. Alkotest je pokazal 1.6 promila in je pri sodniku za prekrške zgubil izpit za avto. Sicer je imel par pik že prej, ki si jih je pridobil z avtomobilom, vendar je bila pika na i ravno alkotest na motorju.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Mr_Globus ::

Ja ma kolo in kolo z motrojem so dve različni stvari. Izpit za kolo si dobu v nevem kirem razredu OŠ in je kartonček zase. Torej mi lahko vzemejo un kartonček izpit za avto pa mi ostane :D

Gandalfar ::

un kartoncek ti itak neha veljat, ko si dovolj star, ker ga ne rabis vec

snow ::

> IN pol američani? Zavaljene svinje ki spšloh ne veš če majo še kolena al ne.

Sem pa tja sem videl kakega res too much debelega, ko sem potoval tam. :)
Oboje je slabo, zato bi bilo treba oboje popravit... na ameriko nekaj ne moremo vplivat, mogoče pa lahko kaj doma naredimo.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napihal sem (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25429248 (6114) Kvinta
»

Koliko lahko spijem (da še lahko vozim) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7224516 (16460) krneki0001
»

Avto in izpit za avto (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7212297 (10833) SplitCookie
»

0,0 promila alkohola v krvi med vožnjo? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25817411 (13000) Beli_Zajcek
»

Akcija VIVE za 0,1 promila

Oddelek: Loža
132181 (1938) zetko

Več podobnih tem