» »

Napihal sem

Napihal sem

Vajenc ::

Imogodei, z lahkoto bi nastopil v policijski reklami za povišanje varnosti v prometu. Kaj več pa me nisi prepričal. To, da je neodgovorno, da greš pijan (jaz po enem ali dveh nisem pijan), za volan je že znano. To, da naj zato ker je meni všeč okus piva, pijem raje UNI je poceni reklamni nonsens. Ločim med okusom Uniona in Laškega in UNI se ne more primerjati niti s slabšim od teh dveh. Kavo tudi ne pijem zaradi kvazi zbujenega občutka, ampak zaradi arome=okusa. In tako kot mi ni všeč Jacobs, mi tudi ni všeč UNI. Če se ga hočem opijaniti, pa raje pijem kakšno žganje in takrat praviloma ne vozim, ponavadi že preventivno odidem na "pijanski pohod" brez avta.

Me zanima, kako bi se obravnavalo župnike, po spitem mašnem vinu, v primeru zakona, ki dovoljuje 0%.

imagodei ::

@Vajenc:

Ako nimaš težav s tem, da ne voziš, kadar piješ, moje pisanje tako ali tako ni namenjeno tebi. Če pa jokcaš nad dobrim pivcem, ki ga, revež, ne smeš piti, kadar voziš, potem pa tudi nimava kaj debatirati.

Moj namen ni delati nikakršne reklame. Bi pač vsak moral razčistiti pri sebi v glavi, sicer naj sledi stroga kazen. Preberi še enkrat moj post, pa boš morda razumel, da moj namen ni reklamiranje. Glej, v kolikor ti je okus dobrega pivca tako všeč, da se ga ne moreš odpovedati in zaradi tega hodiš pijan za volan, si pač zaslužiš preventivno kaznovanje, preden (povsem nehote, rahlo vesel zaradi 3 pirov in poln dobrih namenov) povoziš kakega otroka. Že tako se prehitro zgodi kakšna traparija. Žal pri prometnih nesrečah običajno nastradajo tudi drugi, tako da izrek "Opekel se je" ne pride v poštev, če si pač tip človeka, ki se mora vsega naučiti iz lastnih izkušenj. Če se opečeš na sveči, boli samo tebe, če pa nekomu povoziš otroka, pa povzročiš tragedijo drugim. Tako da, v tem smislu gre moj prejšnji post, poskusi ga razumeti v tem smislu. Kaj pa ti piješ, Laško, Union, ali kakšno tretjo znamko, pa prepuščam povsem tebi, dokler ne sedeš v avto!
- Hoc est qui sumus -

Vajenc ::

MIslil sem kako se reklamira UNI, na da ti delaš reklamo zanj ;), omenil pa sem ga zato, ker si trdil, da, če ti je všeč okus piva, potem ti je všeč tudi UNI. In jaz načeloma NE vozim pijan. Trije pivi, ki jih omenjaš, pa je pri meni neka mera. Včasih ga že čutim po treh, včasih niti ne. Po dveh pivih pa še nisem bil pijan, še več, skoraj prepričan sem, da mi ta dva ali en pir nista odvzela niti 1/8 sekunde refleksa, tako, da bi za nesrečo moralo botrovati kaj drugega (nepazljivost, utrujenost, zamišljenost, hitrost ...).

In trk,trk,trk ob mizo, da ne bom povzročil kakšne nesreče s smrtnim izidom, sploh pa ne pijan in otroku. Če se mi dokaže, da sem po pivu ali dveh manj sposoben za vožnjo, se ob misli na povoženega otroka, odpovem vožnji tudi po italijančku. Evo, pa si dosegel slabo vest :(

'FireSTORM' ::

madmax...no comment:\
Those penguins.... They sure aint normal....

jrtjtejtt ::

@vajenc:

vsak pir ti zmanjša reflekse sam ti tega ne veš. saj vsi ki so mal pod gasom trdijo, da so sposobni vozit pa na žalost ni tako.
moj kolega se je na ta račun dobro razsul, pa še svojga kolega zravn. so mu pobral izpit pa leto pogojne dal pa še 200 ur družbeno koristnega dela. Večkrat se je pijan vozu naokol pa sm mu reku da ga bo sreča enkrat zapustila ampak ene spametuje sam nesreča. njega je k sreči spametoval , pijan ne bo več vozu. poznam pa tud enga ki je razbil že 5 avtov pa ga še ni spametoval. mogoče zato ker je vedno sam nastradal, ko bo pa enga povozu pol pa bo že prepozno. alkohol in vožnja ne gre skup. jst nikol ne vozim pa pijem. če grem ven z avtom pač ne pijem pa tud če bi mi pasal en pir spit.

Goldee ::

saj pa nisem na svetu da bom spal in delal, kdaj pa kdaj pa tudi lahko grem na pivo ki je btw to zelo poredko...in zaradi tega še nisem kriminalec ki bi me trebalo kazniti z miljonsko kaznijo...

Če je tako poredko pa še takrat ne it. :) In, če te na delu jebejo v glavo - obstajajo tudi drugi načini sprostitve, namesto it na pir. Greš recimo tečt, ko prideš domou... Pa da ne bo pomote - ne govorim, da se alkohola nebi smelo piti, sploh ne. Tudi sam ga pijem. Vendar ne v kombinciji z vožnjo. In nekateri tukaj ste presneto trmasti. Če zakon pravi, da moraš imet 0,0 moraš imet pač 0,0! Ampak ne gre se za tisto kazen, ki jo je treba plačat, gre se za posledice, ki jih lahko povzročiš s svojim neodgovornim početjem. To je nekaj podobnega kot, ko slišiš mulce se pogovarjat "joj, zdej morem met pa čelado, da me ne dobijo policaji!" Ja seveda, zaradi njih nosiš čelado, da ti lahko napišejo kazen. Ne! Zaradoi svoje varnosti. In isto je z alkoholom. 0,0 zaradi varnosti drugih!
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Gr0unD Zer0 ::

najprej tole:
Možno pa je, da ti bo pred avto pri 60 km/h skočil otrok, ti pa boš reagiral 0,5 sekunde prepozno. In mogoče bo teh 0,5 sek dovolj


1. po 11. uri zvečer bo tezko kaki otrok skakal na cesto...

drugič: izven naselja ga vidiš, v naselju pa se nimaš kaj 60 vozit.


tudi tvoja trditev, da treba naročit "moško pijačo" ne drži.
kronik pa tudi nisem...

če si ti taki, da ga moraš čutit, ali pa sploh ne piješ, naj ti povem da nismo vsi taki. meni je pir pač dober, mi paše dva čika skadit polek itd... ter se pobrat domov.

nisem rekel da treh pirov ne čutim. valda jih, ampak motoričnega imbecila pa še z mene trije piri ne naredijo.

enako nepravično se mi zdi tudi da lahko folk, ki avto vidi enkrat na tedn vozi z 0.2 , jaz, ki pa se vozim 30 km v sluzbo pa 30 domu, pa 0.0, samo zato ker sem naredil izpit mesec pa pol prepozno?


Ne moremo zdaj pričakovat od policajev, da bodo na cesti opravljali strokovni psihološki test sposobnosti za vožnjo pri vsakem vozniku.

eh, ne me basat, res al kaj? kazn pa mi lahko napiše, ko bom mel 0.01 na alkotestu preveč?

za marihuano pa ti lahko pregleda oči(pač tega se spomnim, ker je kolega razlagal), ter ostalo sranje?(ter na tvojem stanju presodi, če si pod vplivom ali nisi)? če so sposobni to, naj so še preverjanja reakcijskega časa ter motoričnh sposobnosti.

beseda moderatorju: daj prosim tam pobriši malo kretene pa bedake iz predhodnih postov, ali pa se jaz tudi več ne bom zadrževal. hvala

'FireSTORM' ::

GZ: mislim da sma na napačnem forumi glede teh stvari:D
anit-alko in anti-čik folk večinoma:D

saj jaz te čist razumem kaj hočeš povedat...ampak pač ko spiješ en pir ali dva ti otroci in babice kar skačejo pred avto in kr mečejo se ti pod kolesa pa če je ob treh zjutraj ali ob dveh popoldne:D

in kr tako si nesposoben postal ko si namočil ustnice v pivo...:D
Those penguins.... They sure aint normal....

aljazh ::

anit-alko in anti-čik folk večinoma


Odvisneža od česarkoli pač težko prepričaš, da njegovo početje v določenih primerih ni sprejemljivo :| Se ta debata sprevrača v podobno kot tista glede predlagane novele ZOUTI.

'FireSTORM' ::

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:D
zdaj nisem več samo nikotin odvisnik zdaj sem že alko odvisnik
roflol

še malo pa bom res narkoman...omg:D
Those penguins.... They sure aint normal....

buttcrack ::

sam prov res... večina ST naroda je ANTI-vse kar počne pod 50% prebivalstva...

vse treba izkoreniniti...

Če pa otrok skače po cesti in ga povoziš, bi blo ap treba še starša, ker tako lepo skrbijo za svoje tamale - kdor mu pač dovoli da se igra ob cesti ga je itak že sam dal na dražbo. Naučte jih da navjo po cest skakal, mejhnmu dopovejte da ne bojo pil predn grejo v avto, da mu plišast medvedk umru zarad pljučnega raka ipd.

in razn folk k voz z obema rokama na volanu, pelje "50%" pod omejitvijo, priliman na vetrobransko steklo tut ne bo odreagirov, če mu kaj pred nos pade, ker je že ves posran, ko spusti volan za menjavo prestave.

in milijonske kazni za prekoračitev 0.3 promila je pa že isto kokr če bi nam šli jajca odsekat...

Predlagam da se vsi STjovci, ki ste ANTI-vse kar počne pod 50% prebivalstva zberete, naredite plan in nas posnajperirajte s streh, ker vam manjšina krati pravice, ogroža vaša življenja, podira vaše ograje in mogoče orje po travi...

bolano...pa ne me preveč resno jemat, ker je ta post napisan po desetih pirih, ko se peljem iz gostilne in ga tipkam preko wapa...(pa še dirkam po ceset, kaj pa drugega)

Matev ::

jaz sem vćčeraj krepko podkrepljen z pivom
povozil enga psa

lastnike bi obesil za jajca
kaj imajo cucka za spuščenga met da leta po cesti - uničil mi je meglenko in odbijač

žal mi je za psa ker on ni nič kriv
skrbniki so tisti ki bi morali poskrbeti zanj

proA ::

Za vse pametnjakovice klele, ki bi zacel pobirat kes pri 0 promila... pozri eno sadno lucko, kot sem jo jaz pa bos blizu 0.5 promila (preverjeno)... dosti zivil je, ki vsebujejo rum oz. druge oblike alkohola.
In na k. mi gre ker gre ves pobrani denar policajckom oz. drzavi, ki ga po moznosti potem zapijejo na kaksni fency zabavi. Naj gre v sklad iz katerega vsak "varen" voznik dobi nagrado (cetudi 1 euro)!

Za nesrecnika ki je napihal pa... v sloveniji ostaja neko drustvo za pravice voznikov, ki ti v takih okoliscinah zmanjsa kazen na minimum, tako da mal ponajdisijaj :).

Drugace pa obsojam vse kar preseze 1 promila alkota...

BigWhale ::

Vajenc,

> Po dveh pivih pa še nisem bil pijan, še več, skoraj prepričan sem, da mi ta
> dva ali en pir nista odvzela niti 1/8 sekunde refleksa, tako, da bi za
> nesrečo moralo botrovati kaj drugega (nepazljivost, utrujenost, zamišljenost,
> hitrost ...).

A to, imas samo tak 'feelin' ali si to zmeril. Kar se reflexov tice.

Ker ce prvo, potem nic ne steje.

Turtle ::

Če Rugla vprašate ste alkoholiki :D .....Gledano poste nazaj....Kazen za vožnjo pod vplivom alkohola je opravičena....neodgovornost, da se tak vsedeš v avto in odpelješ je pa itak stvar posameznika.....sej vrjetno v 99% ne bo problemov, potem rata k z tistim 1% koga ubiješ.

Vajenc ::

Če Rugla vprašate ste alkoholiki :D
Če njega vprašaš, smo skoraj vsi tipi nepotentni, kriva je pa itak nesposobna babnca ;)

BW, pravim, da ni razlike po 2 pirih v mojih refleksih oz. dovolim odtopanje do ~ 0.2 s (če bi bilo pol sekunde, bi IMO opazil). Npr. kolenski refleks, se odzove nekako isto, oči suvereno sledijo kuliju in pri tisti igri (žgačkanje po dlani in tlesk po hrbtni strani dlani) nisem po dveh pirih nič slabši ;)

imagodei ::

@GroundZero:
1. po 11. uri zvečer bo tezko kaki otrok skakal na cesto...


A tako. Ja, potem pa jasno, pivo je spet dovoljeno! /irony off
Lepo te prosim, no, jaz govorim o splošnem, ti pa prehajaš na posamezno in se pikolovsko obešaš na fragmente besedila. Zdaj sem pa jaz na vrsti, da te vprašam: "A pred 11. uro zvečer pa ne piješ?" in ti boš odgovoril: "Ne, nikoli!" jaz pa na drevo pa igrače sabo... Takšne tvoje argumentacije nimajo nobene teže.

drugič: izven naselja ga vidiš, v naselju pa se nimaš kaj 60 vozit.


Tudi res, ampak PRVIČ: na cesti nimaš kaj piti! Kaj zdaj hinaviš? Po mestu bi vozil točno 50 km/h, ampak zraven bi pa še malo pil? FYI, tudi jaz NISEM za 0,0 promila v krvi, ampak s tremi piri, ki jih tako propagiraš, pa že kar lepo presežeš tudi 0,5 promila!

tudi tvoja trditev, da treba naročit "moško pijačo" ne drži.kronik pa tudi nisem... če si ti taki, da ga moraš čutit, ali pa sploh ne piješ, naj ti povem da nismo vsi taki. meni je pir pač dober, mi paše dva čika skadit polek itd... ter se pobrat domov.


Nikdar nisem razumel, kako bi bil lahko nekomu pir bolj všeč, kot npr. Cockta, CocaCola, Fanta, jabolčni sok, gosti sok... Verjamem, da je en dejavnik cena, ker je pir običajno cenejši, kot enaka količina brezalkoholne pijače, ampak vseeno vztrajam pri svojem. Zakon poznaš, če lahko doma za žejo piješ brezalkoholne pijače, lahko menda enako narediš tudi v gostilni? Zadnje čase se da povsod naročit 0,5 l plastenke z vodo (npr. ZA-Life, ZA-Harmony...), čik pa paše tudi ob kavi. Skratka, dopuščam možnost, da sem čuden jaz, ampak res ne vem, kako huda orgazmična izkušnja je piti pir in zraven pokadit 2 čika, da se temu ne da odpovedat. In še to - nikdar nisem težil zaradi enega pira, problem so pa trije in več! Tudi enega odsvetujem, ker (čeprav tega nočete priznati) vsaka molekula C2H5OH vpliva na možgane, vpliva na kemične procese v možganih in med drugim podaljšuje reakcijski čas med vožnjo. Vendar pa en pir ni problem, problem je, da se mora vsak pri sebi zavedati, da po treh pirih gotovo ne vozi bolje in bolj varno, kot če pred vožnjo abstinira!

In če te vsi ti argumenti ne prepričajo, te lahko še psihoanaliziram in povem, da si vsled tega popolnoma enak kot jaz in da očitno pir piješ zato, da ga čutiš, ali pa zato, ker si konformist. V nasprotnem bi se mu zlahka odpovedal.

nisem rekel da treh pirov ne čutim. valda jih, ampak motoričnega imbecila pa še z mene trije piri ne naredijo.


če bi iz tebe naredili motoričnega imbecila, bi bil to manjši problem, ker ne bi našel niti svojega avta, kaj šele reže za ključe in prestavne ročice. Problem je v tem, da si še vedno sposoben vozit, samo nisi več 100%. Primerjati zdaj različne ljudi med sabo v različnih situacijah (a sem jaz bolj sposoben po 3 pirih, kot trezna sosedova staramama, ki ima namesto očal pepelnike, je stara 92 let in s prvo vozi do 60 km/h) nima popolnoma nobenega smisla. Znanstveno dokazano dejstvo je, da alkohol slabo vpliva na vozniške sposobnosti, zato moraš sam pri sebi razčistit, ali boš po treh pirih vozil, ali ne. Zakon pravi, da ne smeš. Sosedovo staro mamo bi pa prav tako morali odstranit iz prometa, ampak s tvojimi 3 piri ona nima nobene zveze!

enako nepravično se mi zdi tudi da lahko folk, ki avto vidi enkrat na tedn vozi z 0.2 , jaz, ki pa se vozim 30 km v sluzbo pa 30 domu, pa 0.0, samo zato ker sem naredil izpit mesec pa pol prepozno?


aha, se pravi, da si še otroček? "Mami, mami, zakaj je pa lahko sosedov Poldi pokonci do 10h zvečer, jaz pa moram ob pol devetih spat? Ne mi ga srat, GroundZero. Takšni argumenti nimajo nobene teže. Ponavljam, nerad, ampak vseeno dopuščam, da pred vožnjo popiješ kak pir, tri pire pa nikakor, ker se to že pozna na tvojih (mojih, naših) refleksih. S takšnim argumentiranjem kot je tole, pa samo dokazuješ, da si ovca, ki želi slediti skupini in nima lastne pameti. Saj menda ne piješ alkohola zato, ker ga tudi drugi pijejo, ali kako? A je to tvoj argument?

Imagodei: Ne moremo zdaj pričakovat od policajev, da bodo na cesti opravljali strokovni psihološki test sposobnosti za vožnjo pri vsakem vozniku.
GroundZero: eh, ne me basat, res al kaj? kazn pa mi lahko napiše, ko bom mel 0.01 na alkotestu preveč?

Za 0,01 ti ne bo nihče težil, ker je to pod nivojem absolutne napake alkotesta. OK?

za marihuano pa ti lahko pregleda oči(pač tega se spomnim, ker je kolega razlagal), ter ostalo sranje?(ter na tvojem stanju presodi, če si pod vplivom ali nisi)? če so sposobni to, naj so še preverjanja reakcijskega časa ter motoričnh sposobnosti.


Kaj čem ti rečt? Hudoben svet je tam zunaj! Ampak, tako stojijo stvari. Tudi meni ni marsikatera stvar všeč. Menda se ti lahko zgodi, da ti na strokovnem odvzemu krvi najdejo THC v krvi tudi po 14 dneh od tega, ko si nazadnje kadil. Nič kriv, pa boš vseeno ostal brez izpita. To je šele pi****ija! Samo, kaj zdaj - a boš zanalašč kadil, da boš ja jebal policaje v glavo? Najebal boš pa ti... Prava pot je v spremembi zakona, ne pa v zaletavanju z glavo skozi zid. Če se ti ne zdi kaj pravično, greš lahko zbirat podpise in zahtevaš spremembo zakona, ne pa da uživaš alkohol pred vožnjo, če ti zakon (povsem nepravično) nalaga, da moraš imeti 0,0 promila v krvi. BTW, če se z opravljenimi testi za marihuano ne strinjaš, greš vedno lahko na odvzem krvi in če nisi kadil (hmmm, v zadnjih dveh tednih), bo pač veljal rezultat laboratorijskega testa, ne pa policistova beseda.

EDIT: dodal vrstico, da je post še daljši, kot je že tako bil :)
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Turtle ::

@Vajenc v bistvu so tud one krive da gremo raj v bife na pijačo.... se prav so babe krive, da je on napihu...problem rešen, če dobite kazen zaradi napihanja, jo dajte svoji babi za plačat....ekola...

imagodei ::

FireSTORM@saj jaz te čist razumem kaj hočeš povedat...ampak pač ko spiješ en pir ali dva ti otroci in babice kar skačejo pred avto in kr mečejo se ti pod kolesa pa če je ob treh zjutraj ali ob dveh popoldne:D

Res blazno smešno. :\ Bom še jaz ironično postavil vprašanje: a imaš stanovanje/hišo zavarovano proti požaru, ali ne? Saj menda ti v kuhinji ne zagori vsak dan trikrat, pa si na srečo vedno doma, da pogasiš ogenj, preden zajame celo bajto?

Ne gre za to, da bi se kdorkoli metal pod kolesa, pač pa za to, da je dolžnost vsakega voznika, da naredi vse za varno vožnjo. Že tako se ti lahko zgodi trenutek nepazljivosti, če si pa poleg tega še toliko neodgovoren, da še sam izzivaš, je pa na nekem nivoju treba uvesti kazni. 0,0 je res butasto, 0,5 (stare enote) pa po mojem čisto sprejemljivo.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

proA@Za vse pametnjakovice klele, ki bi zacel pobirat kes pri 0 promila... pozri eno sadno lucko, kot sem jo jaz pa bos blizu 0.5 promila (preverjeno)... dosti zivil je, ki vsebujejo rum oz. druge oblike alkohola.

V večini primerov pomaga, če počakaš 15 minut, ki ti jih policist tako ali tako MORA nakloniti, če poveš, da si pred kratkim kadil/jedel pecivo z alkoholom... Če vseeno napihaš, lahko vedno zahtevaš odvzem krvi, pa se bo točno pokazalo kako in kaj. Od petih Rum-Kokos bonbončkov ne boš pijan in tudi v pol ure, kar bo trajalo, da te pripeljejo v zdravstveni dom na odvzem, bo telo razgradilo tisto malenkost alkohola. Enako z alkoholnimi lučkami in pecivom. Tudi to je sicer razlog, da nisem pristaš 0,0 promila.
- Hoc est qui sumus -

Turtle ::

samo da vas spomnem da se je tema začela takole :....V soboto zvečer sem napihal 0,89 miligrama na liter zraka..........tko da ne goborimo o 0,01 al pa 0,02 ....

imagodei ::

In to v "starih enotah" (menda je to gramov na kilogram krvi) pomeni okoli 1,8 promila alkohola... To je malo več, kot trije piri. Če pa avtor originalnega posta še spremlja temo in če upa, naj pa napiše, koliko približno je spil, da je dosegel to številko.
- Hoc est qui sumus -

Gr0unD Zer0 ::

"A pred 11. uro zvečer pa ne piješ?


seveda ga, ampak če ga pijem, prej ne grem domov.
(in s tem mislim malo več pirov kot 1 oz 3.)

Tudi res, ampak PRVIČ: na cesti nimaš kaj piti!


zakon voznikom ne-začetnikom dovoljuje 0.2 .(nadaljevanje beri spodaj)

ampak s tremi piri, ki jih tako propagiraš, pa že kar lepo presežeš tudi 0,5 promila!


da ni ki res...
lahko pa se zmenima enkrat...
ti častiš alkotester, jaz 3 pire in če bom mel preko 0.5!!! ga vtaknem kobri v usta.


Verjamem, da je en dejavnik cena, ker je pir običajno cenejši, kot enaka količina brezalkoholne pijače


a zdaj še pa dnara za sok nem mel? ti si mi genij.

ampak res ne vem, kako huda orgazmična izkušnja je piti pir in zraven pokadit 2 čika, da se temu ne da odpovedat.


ampak res ne vem zakaj bi po enem piru bil nesposoben vožnje, da bi se moral temu odpovedat?

pač pijem kaj meni paše.


Za 0,01 ti ne bo nihče težil, ker je to pod nivojem absolutne napake alkotesta. OK?

nisme mislil tega, ampak če slučajno pihneš 0.21 mamesto 0.2

aha, se pravi, da si še otroček?

ne, ampak pravim da nima veze, kak dolgo maš izpit, ker ti le kilometrina prinese izkušnje, ne pa dve leti(po novem baje tri) ujčkanja izpita v predalu zraven spričevala iz prvega letnika

StajercSSS ::

FireSTORM,kaj pa nebi bli anti-vse,če pa zunanjega sveta že nekaj let niso videl.. :D :D :D

Jaz ga veselo pijem,veselo kadim,pa še škifarija me voz pijanga domov.. :D :D
Edin posledica tega brezplačnega police-taxija je leto pogojne..

Bom poiskal obtožnico,pa pogledal,katerga se mi izteče pogojna,ker sem jo fasu ravno v teh cajtih lani,ko se sneg topil.. :D
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Zgodovina sprememb…

'FireSTORM' ::

kot pravi štajerc, ti si naš:D

ne saj nisem mislil nič osebno glede tega da so na ST anti-alko pa anti-kadilci
pač to je odločitev posameznika

tako kot nekaterim paše cupat sokeca v gostilni meni paše cupat hmeljevega sokeca
in če spijem eno ali dve pivi in nekoga povozim še ne pomeni da sem ga zaradi piva povozil

mogoče me je pa kak stvar zamotila
mogoče sem bil pa z vročo bejbo na pijači, ter jo peljal domov in me je ful privlačila da nisem moral odvrnit pogleda od nje, kar bi se mi lahko zgodilu tudi treznemu oz. brez tistega piva

alcohol is not your enemy:D
Those penguins.... They sure aint normal....

Gr0unD Zer0 ::

daj no, takoj, ko boš pivo zagledal, bo le-to postalo glavni vzrok, če boš povzročil nesrečo...
ziher da je pir kriv...:D

'FireSTORM' ::

Bom še jaz ironično postavil vprašanje: a imaš stanovanje/hišo zavarovano proti požaru, ali ne? Saj menda ti v kuhinji ne zagori vsak dan trikrat, pa si na srečo vedno doma, da pogasiš ogenj, preden zajame celo bajto?

kaj za vraga ma zdaj ogenj in moja bajta veze z mojim pivom?
malo si zabluzil tukaj a?:D
Those penguins.... They sure aint normal....

imagodei ::

@FireSTORM: ja, vidim, da živiš v zanikanju. S takšnimi se mi pravzaprav ne da ubadati, pa vseeno še enkrat, počasi...

Bajto imaš zavarovano proti požaru "just in case". Zelo verjetno je, da se boš v letu 365 x zbudil v prijetno hladnem stanovanju, da boš v letu 365 x prišel iz službe/šole/faxa domov v prijetno hladno stanovanje, da se boš zvečer, po piru, dveh ali treh vrnil domov 365 x na leto v prijetne klimatske pogoje. Lahko - torej ni rečeno, pravzaprav je zelo zelo majhna možnost pa se zgodi, da se boš nekega dne vrnil domov, našel boš pa prijetno toplo pogorišče, pa veliko ljudi, ki bodo zalivali tvojo hišo in ne bodo vrtnarji...

Možnost, da se ti vžge hiša, je zelo majhna. Večina ljudi resnega požara ne doživi nikoli v svojem življenju. Kljub temu imaš hišo zavarovano proti požaru...

A mogoče že vidiš analogijo? Ne? OK, greva še malo naprej...

V svoji hiši ne prižigaš tabornega ognja, ne mečeš cigaretnih ogorkov za kavč, ne pustiš svojim otrokom, da bi se igrali z vžigalnikom... Pravzaprav razen ognja na štedilniku in morda v kaminu/peči ognja po hiši ne prižigaš. Kaj takšnega bi bilo zelo neodgovorno in se ti zdi samoumevno, da ne moreš sredi dnevne sobe naložit kamne v krog ter zakurit za čevapčiče. Kajneda? V bistvu lahko rečeva, da doma delamo vse, da se v zvezi z ognjem obnašamo odgovorno. Odprti ogenj in stanovanje pač ne gresta skupaj!

Kaj pa zdaj? Je analogija že bolj jasna? Še ne? No, saj sva že skoraj na cilju...

Potegniva še vzporednice, da se meglica, ki se je usedla na tvoj intelekt, razblini. Ko se voziš v avtu in si udeležen v prometu, je prav, da se držiš nekaterih pravil. V bistvu postaneš del nekega sistema, ki lahko funkcionira le, če se vsi držimo enakih pravil. Ko se podaš na cesto, pričakuješ, da bodo nasproti vozeči avtomobili vozili po svoji desni strani, avtomobili, ki pa vozijo v tvojo smer, pa na tvoji desni strani cestišča. Teh pravil je še mnogo in so pravzaprav šla tako daleč, da smo jih kar uzakonili. Ko se podaš na cesto, je torej tvoja pravica, da pričakuješ, da bodo ljudje vozili v skladu z zakonom in dogovorom; tvoja dolžnost pa, da se teh pravil tudi sam držiš, saj ostali udeleženci z vso pravico pričakujejo od tebe vožnjo v skladu z zakonom. Samo na ta način promet lahko funkcionira. Še več, nujno je potrebno, da narediš vse v svoji moči, da VOZIŠ ODGOVORNO!

Voziti se pijan ali pa samo rahlo okajen - morda tudi samo toliko, da niti ne čutiš - je podobno, kot bi se sprehajal po stanovanju z brenerjem. Ali pa, da bi zvečer ob oknu pod zavesami stal s prižgano svečo. Ali pa, kot da bi v odprti kamin nametal smrekov les, tik ob kaminu bi imel pa preprogo in kantico z bencinom. Večinoma bo v redu, če popiješ 1 pir, 2 pira, tudi če popiješ 5 pirov. Ampak, saj ni treba, da imaš prometno nesrečo 30 x v življenju. Samo enkrat je dosti, da postaneš invalid, 1x je dost, da te zagrebejo - ali pa morda še hujše, da bodo zaradi tebe nekoga zagrebli.

Ne, saj ni problema, lahko živiš v zanikanju in se prepričuješ da se zaradi enega pira to ne bo zgodilo. Zaradi enega res ne, ampak zaradi treh pa že bolj verjetno. Pri petih si že kar pogumen, če greš na cesto, pri več kot petih pa že prav izzivaš. Ne glede na to, da si "fejst desc" in da ti petih pirov sploh ne čutiš... Verjemi, čutijo jih tvoji refleksi, tvoje mentalne sposobnosti. Se jih da kamot preverit. Popij pet pirov, potem pa se loti poštevanke, sudokuja... Ali pa zaženi NFS na compu in poskusi postavit rekord na tisti progi, ki jo obvladaš. Potem pa pridi sem nazaj, pa povej, kako je šlo :\
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

@GroundZero:
zakon voznikom ne-začetnikom dovoljuje 0.2 .(nadaljevanje beri spodaj) ... da ni ki res... lahko pa se zmenima enkrat... ti častiš alkotester, jaz 3 pire in če bom mel preko 0.5!!! ga vtaknem kobri v usta.


Preden preveč zakomplicirava, naj bo jasno, da jaz govorim v starih enotah. Torej mojih 0,5 promila ~ tvojih 0,2 promila. Če ti je bolj všeč, bom pa tako rekel: "s tremi piri, ki jih tako propagiraš, pa že kar lepo presežeš tudi 0,2 promila! (torej miligramov alkohola v litru izdihanega zraka)."

Pri 0,2 miligrama na liter izdihanega zraka imaš v litru krvi približno 0,5 gramov alkohola. To je sicer zakonska meja, ampak pri tej vrednosti pač ne spadaš več v avto. Te pa zdaj vprašam - a bi ga še tiščal kobri v usta? Če obljubiš, da boš to naredil, plačam tako alkotest kot pire kar jaz :D

a zdaj še pa dnara za sok nem mel? ti si mi genij. ... pač pijem kaj meni paše.


In paše ti izključno samo pivo, čeprav veš, da boš sedel v avto? Ker denar ti očitno ne predstavlja problema? Newsflash: Ko planiraš, da se boš usedel v avto, pač ne moreš piti, kar tebi paše, a ti je to jasno? Zaradi enega pira ti ne bom težil niti jaz niti policaj, ampak stvar se mora potem pri enem piru končati, ne pa, da nadaljuješ do treh, štirih, petih pirov. Jasno?

Vsakdo, ki se v gostilno pripelje z avtom in se po treh, petih ipd. pirih z njim odpelje domov, je skrajno malomaren in neodgovoren. Vsakega, ki povzroči nesrečo, težjo poškodbo ali smrt zaradi vožnje pod vplivom alkohola bi morali avtomatično obsoditi in kaznovati z ustrezno kaznijo, npr. za povzročitev težje poškodbe zaradi malomarnosti ali uboja zaradi malomarnosti. Tako kot žensko, ki se gre raje zadrogirat, kot da bi skrbela za svojega dojenčka in ji zato ta umre od lakote. Uboj iz malomarnosti. No, ampak to je že druga zgodba.

nisme mislil tega, ampak če slučajno pihneš 0.21 mamesto 0.2


Ne, spet nočeš razumet... :\ Če je na napravi deklarirano, da je točnost +/- 0,01 promil, potem ti lahko brez problema alkotest pokaže 0,21, pa boš kljub temu šel domov brez kazni. Seveda, če ni po zakonu določeno, da je kazen že od 0,20 naprej! V tem primeru te reši samo to, da napihaš točno 0,20 in se sklicuješ na napako, ker naprava lahko pokaže 0,20 tudi v primeru, če imaš ti v sebi v resnici 0,19 promila alkohola. Jasno? Torej ne stresati neumnosti. |O Poleg tega je pa tako, da če ti alkotest pokaže npr. 0,23 je zelo pametno, da zahtevaš odvzem krvi. Ker je zelo možno, da bo trajalo pol ure ali eno uro, preden ti bodo odvzeli kri, v tem času ti bo pa vsebnost alkohola v krvi že padla na legalno raven, velja pa vedno laboratorijski izvid.

Takšne blesave variante se dogajajo redko in zato je na voljo laboratorijski test. V realnosti boš pa težko zadel ravno nesrečnih 0,21. Bolj je verjetno, da boš šel konkretno čez (0,27) ali pa da boš jasno pod dovoljeno mejo (0,15).
- Hoc est qui sumus -

krneki0001 ::

1.) Začne naj se delat na preventivi - otroke že od malega(od vrtca) je treba začet učit obnašanja v prometu in to naj se potem nadaljuje preko osnovne in srednje šole pa poudarek na izpitu za avto bi moral biti na bontonu med vožnjo.

2.) Naredi naj se več dirkališč(lahko tudi samo proge dolge kilometer in pol za drag race), kjer bi lahko mulci porabili adrenalin in testosteron, pa da se tam znorijo, na cesti pa uvest drastične kazni za prehitro vožnjo.

3.) Policisti naj začnejo meriti hitrosti na odsekih, kjer je res nevarno, ne pa na ravnih 4 pasovnih cestah, kjer je butasta omejitev 50 namesto 90 (primer: trzinska obvoznica)

4.) Policisti naj nehajo pisat za razlog neprimerna hitrost, ker to sploh ni resnični razlog, vendar pa ga je nejlažje napisat.

5.) Alkohol naj se podraži tok, da bo pol litra soka ceneje kot pol litra piva.(jst sm takoj za, ker mi je sok mnogo boljši od piva)

6.)Kazen za voznika. ki je pod vplivom alkohola nad dovoljeno mejo ali za voznika, ki je prehitro vozil skozi naselje, bi morala bit malce drugačna. 3 mesece zastonj dela v kaki ustanovi, kjer imajo ponesrečence iz prometnih nesreč + kakih 1000 do 2000 eurov kazni.

7.) Nehajo naj groziti z odvzemi izpita, ker to je kot šola - noben ti naj nebi smel odvzeti izobrazbe.

Tear_DR0P ::

noben ti naj nebi smel odvzeti izobrazbe.

sploh čeje nikoli nisi pridobil - je pa res da ti vzamejo potrdilo o uspešosti predsavitve svojega znanja komisiji, ker si očitno določene dele znanja, ki naj bi ga posedoval, nekje izgubil
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Turtle ::

Ne vzamejo ti izborazbe temveč dovoljenje za vožnjo...

.glih tako kot ga lahko zdravniku za prakso....

'FireSTORM' ::

imagodei: čutim pet pirov, priznam, zato ker grem na pivo poredko in takrat spijem maksimalno do tri pive(ko sem z svojim prevozom) nič več, včasih manj več pa nikoli...
in še nisem niti malo okajen
ampak poglej moj point ni bil ta
ampak a lahko tebe kdo nabaše od strani pa si trezen? ali pa ti koga nabašeš in si trezen, ker si bil v trenutku nepozoren ali te je zamotila kaka druga stvar? je to čist mogoče? je ne, to se bo tebi štelo kot nepazljivost ali nezgoda, v glavnem nesreča bo azradi nepozornosti

jaz bom pa se peljal domov z tremi piri v riti in bom v nekoga počil iz istega razloga, ker sem bil v trenutku nepozoren
in kaj bo pri meni vzrok? mislim za vse ostale? alkohol, pivo, na koncu koncev bom čez mesec dni slišal kako sem se SMRTNO pijan peljal in nekoga nabasal
SMRTNO pijan od treh pirov

nič ne pravim da imamo omejitev, prav je da je omejitev alkohola, s tem se popolnoma strinjam
ampak da jaz nebom smel iti po šihtu, oziroma osmih urah žalitev in psovk ki jih slišim od strank, na dva pira ali tri, to je pa že rahlo preveč, po možnosti pa še z kakim kolegom ki sem ga srečal po pol leta ali več...
to mi smeta, samo to in nič drugega, naj ostane taka meja 0,5 promila (po starem) je čist pravšnja
mogoče malo nabit kazni, ne pa na miljonske zneske kot eni predlagajo
kdo bo pa to plačeval? na koncu mi davko plačevalci ko bodo zapori polni in bo država rabila denar...
Those penguins.... They sure aint normal....

Turtle ::

kakorkoli obračaš je neodgovorno (..po neki meji kaznivo) se vsest za volan po tem ko zaužiješ alkohol...

buttcrack ::

@imgodei
napiš kakšno knjigo...

od kdaj je nova meja 0.2?

in kolega je dobil lepo kazen, ko je napihal 0.02 preko meje... relativna napaka mašine gor ali dol pol.

imagodei ::

@FireSTORM: No, zdaj sva približno na isti valovni dolžini. :) Tudi jaz ne zagovarjam 0,0 - daleč od tega. Kljub temu pa se zavedam, da vsak pir zmanjšuje moje mentalne sposobnosti. Tudi mene se ne prime ravno po prvem piru, ampak preden se me dovolj prime, da opazim, pa moji možgani informacije že občutno počasneje procesirajo. Zato se izogibam vožnji tudi, če popijem eno pivo, ali pa 2 dl vina. Ker se sam pri sebi zavedam, da nisem 100%!

Pri tem ne gre za to, da bova iskala razloge, češ: "sosedova babica je slepa in gluha, stara skoraj 90, nevarna za vse udeležence, pa vseeno vozi," pa tudi ne ali se lahko nekomu zgodi trenutek nepazljivosti v treznem stanju. Seveda se mu lahko. Lahko te popolnoma treznega ubije tudi popolnoma trezen voznik. Ampak to ni point. Naštevati takšne razloge ni nič drugega kot igranje v otroškem peskovniku in delanje potičk - otročarija. Kot sem že rekel: "Mami, mami, zakaj pa jaz moram ob 9h spat, če pa je sosedov Tonček lahko pokonci do 10h?"

Če pa prerasteva vrtec in peskovnik, je poanta v tem, da se že tako lahko zgodi nesreča v enem samem trenutku, zato je dolivanje bencina na že tako ali tako tlečo žerjavico zelo neodgovorno. Če se zavedaš, da se nesreče dogajajo brez da jih kličeš, potem ti ni treba še dodatno prositi zanje. In ja, če se zavedaš, da se bodo nesreče dogajale drugim tudi brez alkohola, v treznem stanju, potem živiš v zanikanju, če misliš, da se tebi z dodatkom alkohola ne morejo zgoditi. Pa naj gre za en pir, ali pa deset pirov - po enem možnosti samo malenkost narastejo, po desetih pa občutno.

To je to, ne vem, kaj naj bi še povedal. Kdor želi in je toliko razumen, da lahko to preprosto logiko usvoji, jo je do sedaj že 10x. Gre samo za to, ali ste dovolj desci, da boste naslednjič ko se boste odpravljali žurat, lahko rekli "NE" drugemu piru, če mislite potem še vozit.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

@butch3r:

Sem jo že, hvala. :D Sicer pa, saj veš, kako pravijo: Če nočeš gledati reklam po televiziji, lahko prestaviš kanal. ERGO, če nočeš brati mojih postov, jih lahko enostavno preskočiš >:D

Pa lep dan še naprej
- Hoc est qui sumus -

BigWhale ::

> in takrat spijem maksimalno do tri pive
> in še nisem niti malo okajen

A to si kako izmeril ali je to samo tvoj feeling? Se ti pac zdi, da dovolj naravnost hodis?

V bistvu ti kar privoscim, da se malo bunknes v eno drevo, ko bos tako 'niti malo okajen', toliko, da te airbag po nosu useka, nic vec, pa, da bos moral vlecno sluzbo in policijo klicati, da ti dajo za pihat, in ti povedo, da nisi niti malo okajen. :)

Ampak, takrat bos najbrz se ti kako temo odprl v stilu 'Napihal sem in zaradi divjega zajca na cesti zaletel v drevo...' ;>

'FireSTORM' ::

nimam airbaga...:\

in ne nisem okajen
veš kaj je okajen? pijan...če je pa kdo tu po treh pivih pijan potem pa res...aleluja...
in ne tudi čutim ga nič ne po treh pivih
edino scat me tišči...:D


imagodei ne gre se zato da se kot pijanemu za volanu ne more zgodit nesreča
point moj je bil ta da ima lahko en trezen človek nesrečo na nekem x razlogu
drug voznik sicer pod vplivom in iz enakega razloga nesreča
trezen bo pač mel nesrečo in mogoče srečo v nesreči
pri vozniku ki je pa pod vplivom bo pa takoj kriv alkohol se sploh drugih stvari nebo gledalo...
Those penguins.... They sure aint normal....

imagodei ::

FireSTORM:
imagodei ne gre se zato da se kot pijanemu za volanu ne more zgodit nesreča point moj je bil ta da ima lahko en trezen človek nesrečo na nekem x razlogu drug voznik sicer pod vplivom in iz enakega razloga nesreča trezen bo pač mel nesrečo in mogoče srečo v nesreči pri vozniku ki je pa pod vplivom bo pa takoj kriv alkohol se sploh drugih stvari nebo gledalo...


Razumem tvoj pomislek... Hočeš reči, da bi tako trezen kot pijan voznik (ali pa nekdo, ki je popil tri pire, pa po lastni presoji še ni pijan) lahko npr. za trenutek pogledala na radio, v tistem pa bi iz desne strani nekdo izsilil prednost. V primeru treznega voznika bo kriv tisti, ki je izsilil, v primeru pijanega pa pijani voznik, čeprav ni bil kriv nič bolj, kot trezni voznik.

Kaj naj ti rečem na to... Life just isn't fair... Tudi jaz bi rad kdaj kakšno jolo skadil, pa se prekleto pazim, ker po zakonu mi lahko vozniško vzamejo in me močno kaznujejo tudi v primeru, če sploh nisem zadet - dovolj je samo, da v moji krvi najdejo ostanke THC izpred enega tedna. Možnosti imam dve - ali se prepiram s policisti, laboratoriji in sodniki, da sem bil pred enim tednom v Amsterdamu in sem popolnoma legalno enega prižgal, ali pa se lotim spreminjat zakonodaje. Bolj primerna je druga, ker bom na dolgi rok prišel skozi z manj stroški in manj uničenimi živci.

Ti se pa sam odloči zase. Veš kako stvari stojijo, veš, da si avtomatično kriv, če si čez dovoljeno mejo - če želiš kljub temu prav zanalašč (ne bojo oni men govoril...) vozit pod vplivom, potem pa kar.
- Hoc est qui sumus -

aljazh ::

Čeprav sem odločno proti alkoholu za volanom, pa moram opozoriti, da mantra "avtomatično kriv, če vozi pod vplivom alkohola" ni ravno pravilna.

Če alkoholizirani udeleženec prometne nesreče dokaže, da med njegovim ravnanjem in nastalo posledico ni vzročne zveze, potem ne more biti kaznovan.

Goldee ::

in ne nisem okajen
veš kaj je okajen? pijan...če je pa kdo tu po treh pivih pijan potem pa res...aleluja...
in ne tudi čutim ga nič ne po treh pivih
edino scat me tišči...


Ja pravi dec si no! :)

Če alkoholizirani udeleženec prometne nesreče dokaže, da med njegovim ravnanjem in nastalo posledico ni vzročne zveze, potem ne more biti kaznovan.

Mislim, da je zakon tak zaradi preventive. Sicer ni fer, se je pa za zamislit.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

dabon ::

Milsm, da imas lahko 0,29 in ti policija se dovolji peljati!

So kolege ustavili in je en napihu 0.55 (kazn itak) no in so misli avto postit tam in je policaj rekel a je kdo manj pil-pa je sel drug frend pihat in napihal 0.29 in je cop reku, da ma ravno prav , da se lahko vozi z 0.30 pa nebi smel in sta se presedla pa so sli naprej lumpat.

To je bilo 2 meseca nazaj/letos 2007.

ShowDown ::

Ta zakon dela samo v teoriji...stricu se je en zaletel odzadaj. Stric je napihal 0.5 (po starem) in je bil po mnenju vrlega policaja on kriv. Aja, pozabil sem povedat da je stric čakal pred stop znakom. Na srečo se je pol vse rešilo s pritožbo.

imagodei ::

no, saj meni se zdi, da je aljazh ravno to hotel povedati, da pač ni čisto vedno tako, da se avtomatično kaznuje pijanega. Oz. v prometnih nesrečah se ga, ker je itak vozil pijan in dobi kazen za vožnjo pod vplivom, ni pa rečeno, da je on dejansko kriv za nesrečo in torej kaznovan še za povzročitev nesreče.

EDIT: dodan en stavek na koncu v pojasnilo.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Tilen ::

Kako se vedno kaznuje pijanega? V oceta se je zaletel pijani kolesar pa je bil oce kriv, ker bi moral "pazit" na kolesarija.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Matev ::

no vsekakor bi bilo zanimivo slišati še drugo stran zgodbe

'FireSTORM' ::

imagodei nihče ne pravi da bom nalašč vozil pod vplivom kao "the law can't get me"
ampak je to pač tako kot si rekel, life's not fair in to mi malo najeda...pa kaj morem? popolnoma nič...
pač izrazil sem svoje mnenje glede tega
drugače pa imaš prav, je precej otročje metat naprej primere ker mislim da jih imava oba2 kar nekaj pod rokavom ampak z tem nebova rešila nič

Tilen, kolesarji so drugo...
v avstriji če je ob cesti nabito avtov in se ti pelješ mimo še z 5kmh manj kot je omejitev popolnoma trezen in spočit in če ti skoči pred avto otrok ki ga nikakor nisi mogel videt ker ga je zakrival avto si avtomatsko ti kriv, ne glede na okoliščine, ker bi moral bolj pazit
tudi sošolčeva mama je povozila pijanega pešča ki je po zdravi logiki si bil nekako sam kriv, no ne povozila ampak podrla z kombijem
pijan je šel čez cesto po prehodu, je ustavla ko je odšel mimo avta je speljala dalje, pijanc se pa je obrnil in šel nazaj, ga je zadela v ogledalom in podrla, kriva je bila ona, ker je bil na prehodu
čeprav je to malo skregano z logiko, ampak po zakonu bi ona mogla predvidevat da bo on začel plesat valček sred ceste...
Those penguins.... They sure aint normal....

Zgodovina sprememb…

buttcrack ::

@ imgodei
knjga ni letela na ne vem kaj že...

pač pa na dooolge poste in poučno tematiko - knjiga za mulce, da se bojo znal obnašat v prometu, ne pa tko k mi zdej počnemo.

sam sem mel enkrat srečo - napihal .28 in je reku srečno vožnjo :D

kolega prejšn tedn napihov .31 pa takoj kazen in pike... temu se je še malo bolj zamerlo kot enmu prej k je mel .32.

tko da z rel. napako aparata ne preveč razpredat.

@ dabon
kakor jest vem, ti ne more kar tako dat za pihat, ker naj bi meli vsako pihanje zabeleženo v zapisniku... torej v primeru, da je pod mej verjetno ni panike, če je pa presegel bi pa moral na nekoga pač obesit krivdo.
Men se je 2× zgodilo, da je kolega napihal in nikomur dovolil pihati --> vsedi se za volan, prižgi motor pa boš takoj dobu frulico, je reku g. Pol'caj.

Gr0unD Zer0 ::

s tremi piri, ki jih tako propagiraš, pa že kar lepo presežeš tudi 0,2 promila!


ko sem pihal, sem napihal 0.04...
in to ne po enem piru ampak tolikih, da bi moglo bit 0.4 po tvoji logiki....
še vedno ga dam kobri v usta če pihnem po treh velikih zlatorogih 0.2
.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol (pivo) in morebitno pihanje

Oddelek: Na cesti
3418396 (2966) feryz
»

Kazenske točke pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10720957 (10278) krneki0001
»

Alkohol in vožnja. Nekdo je spet upal, da se bo "izmazal" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10716343 (13287) Mare2
»

Nesreča in mladi voznik

Oddelek: Loža
384174 (3464) Tear_DR0P
»

Odvzem ipita 24h, kazen, vprašanje?

Oddelek: Loža
435271 (3770) amda

Več podobnih tem