» »

200 € za napačno parkiranje

200 € za napačno parkiranje

««
6 / 11
»»

Ziga Dolhar ::

O lej, spet špekulacije!

In spet loh rečem - link, please?
https://dolhar.si/

dronyx ::

@Ziga Dolhar : Pa kje ti spet vidiš špekulacije? Sicer je beseda špekulacije off topics in bi te moral admin cenzurirati!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Looooooka ::

prva 2 dneva snezenja v decembru je bila ljubljana prazna.ceste so ble prazne in parkiral si lahko kjer kol...in to zjutri in popoldne.
od 3 do petih so ble ceste tko prazne da sm mislu da so ze obvoznico zaprli pa noben ne more do nas.
ampak ne....
lepo se je izkazal in dokazal da se ljudje v center lj vozijo za brezveze.Kumot pridejo do centra s avtobusom...
Ce temu ne bi blo tko...bi bla guzva tud tista 2 dneva.
Je pa res da je treba zrihtat avtobuse...in ceno(tele nove poenotene karte so pravilna smer).

Ziga Dolhar ::

@TESKAn: In po tvoje, zakaj zakon sedaj za MOL naenkrat ni več v redu, ampak je bilo potrebno zakon popraviti z mestnim odlokom? Morda zato, ker se nekaterim na MOLU predpisane kazni niso zdele ustrezne?


Misliš rečt - zakaj Odlok iz leta 2007 ni več dober?

Že takrat so bile uvedene kazni za te prekrške, pri katerih so sedaj kazni povečane na 200 EUR.

Pa poglej hec - čeprav so imeli enako pravno podlago, so te za parkiranje na pločniku štrafali na podlagi ZVCP-ja in ne Odloka! Sicer si bil na to že opozorjen, ampak kaj čmo ...

(In zakaj na podlagi ZVCP, če bi bilo kaznovanje na podlagi Odloka za občino finančno ugodnejše?)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Enostavno naj drugič v "Odlok" napišejo:

Z uveljavitvijo tega odloka prenehajo veljati:
- Zakon o varnosti cestnega prometa

Pa so problem rešili.

In Ziga Dolhar po tvoje, kje je razlog, da so meni v obrazložitvi prekrška citirali zakon in ne odloka (preberi 30.člen starega odloka!)? In po tvoje, kaj bodo po novem citirali?

Ko sem šel še enkrat brati stari odlok in spremembe odloka (čakam, da mi nekdo pošlje link do čistopisa), je vse skupaj tako skropucalo, kot da ne bi pri nastanku sodeloval noben pravnik (se že veselim prvega listka po novem, ker tole bi pa morala biti gladka pravna zmaga: ONYX versus janković = 1:0). Ta sprememba odloka jim nikakor ne daje pravne podlage, da napačno parkiranje globijo kakorkoli drugače, kot so do sedaj.

Morda bo komu nadvse zabavno pa tudi tole branje iz leta 2007, ko so sprejeli stari odlok:

Prejeli smo: Medijska prevara o cestnoprometni ureditvi v Ljubljani (Miha Jazbinšek)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

civic_ ::

Resno, zakaj se pri nas začne in konča ekologija pri kaznih in parkirninah?
Zakaj morajo v ljubljani pobirati povsod parkirnine?
To, da v parkirni hiši Šentpeter, blizu kliničnega (torej si bolan, čakaš 5-10ur v bolnici) in plačaš 2€ na uro.. a je to normalno ali kaj?

Če ne mečeš rad denarja v parkomate pa fašeš 200€! Ne rečem, pločniki, zelenice...ampak nekateri avti pa dobijo položnico na dokaj normalnemu mestu. Parkirnine so pa oderuške.

PS: nikoli še nisem plačal nobene kazni v zvezi z avtom, vedno dobim parkirplac, pač v gneči se ne trudim parkirat v centru.

Parkirnine uničujejo center in trgovine v centru, raje se peljem na Rudnik ali BTC, kot, da pustim kakšen cent v parkomatu.

jetam ::

Se mi poraja eno moralno in ne pravno vprasanje: medtem ko Onyx sam priznava veckratno in ponavljajoce krsenje zakonov, nekomu drugemu (z zelo veliko veczloznicami) ocita enako dejanje? Se mi zdi, da je nekdo ze pisal nekaj o metlah in prepraznikih ter zaporedju ciscenja le-teh ...
A vendar ... spomnimo: nacionalni sport Slovencev in slovenckov (beri Onyx) je se vedno prelaganje odgovornosti za svoja dejanja na nekoga drugega in iskanje lukenj kako jih opraviciti. Istocasno pa seveda oznacevanje drugih za ovce. Potem se pa na velika usta cudijo kam gre Slovenija.

Morda namesto tisocev vseh besed tule dragi Onyx raje zacni pisati pritozbo na Ustavno sodisce RS. Glede na prepricanje in prepricanost ti zmaga ne uide. In potem bodo starsi lahko spet ponosni nate.
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Matev ::

kdo sploh še nakupuje v centru?

center je za sprehajanje in za turiste

Tody ::

Ja. center je za to da greš tja za dve do štiri ure, čeprav nevem lih kaj bi počel tam toliko časa. Za to so "naredili" novo parkirišče, kjer naj bi bil NUK 2. 4 eur (1eur=1ura) za parkirat boste pa že dal ane? ČE ga greste pa v center pit pridite po 22 je zastojn ;) Pa glejte, da pijete samo non alko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

TESKAn ::

In po tvoje, zakaj zakon sedaj za MOL naenkrat ni več v redu, ampak je bilo potrebno zakon popraviti z mestnim odlokom? Morda zato, ker se nekaterim na MOLU predpisane kazni niso zdele ustrezne?


Res, zakaj spreminjajo katerikoli zakon? Saj ne, da se spreminja situacija v mestu (količina prometa, število dnevnih migrantov itd...).

Tu gre za vprašanje, ali bo ta država dopustila in mirno gledala, da se zakone izzigrava in to na nivoju lokalne skupnosti. Ker če to jankoviću uspe brez boja, potem mu bodo zanesljivo sledile ostale občine in vsaka si bo prekrške uredila po svoje, kakor kakšnemu velajku pač trenutno paše. Mislim pa, da to ne bi smel biti namen zakonodajalca, ki je sprejel zakone, ki to področje urejajo. Prav je, da se občinam pusti nekaj samouprave, samo v okviru obstoječih zakonov. Ali pa spremeniti zakone.


Čaki, tebi v bistvu ne gre v nos to, da so zadevo spremenili, pač pa to, da imajo (očitno) možnost jo spremenit? Ali kako naj si razlagam to, da tudi če imajo možnost spreminjat v okviru zakonodaje, naj se pa zakon spremeni?

Mimogrede, si tudi za to, da se ukine vse znake za omejitev 60, 70 kmh na nekaterih vpadnicah v Lj, pa naj se ljudje vozijo 50, kolikor določa zakon?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

dronyx ::

@TESKAn: Očitno še vedno ne moreš doumeti, da janković kot župan Ljubljane NE MORE SPREMINJATI ZAKONOV!

Je pa ta sprememba odloka dejansko nekoliko tricky zadeva. Namreč v odloku iz leta 2007 očitno nihče ni ugotovil nezakonitosti. Da gre tokrat za nezakonitost, se bo pokazalo šele v primeru, ko bodo začeli deliti listke po novem (če seveda sploh bodo).

V tem primeru se zahteva od MOL podatek, na katerih vse ulicah (pločnikih) so do sedaj kasirali na podlagi ZVCP-1. Če bodo na teh ulicah po novem upoštevali odlok in pisali 200 € kazni, je po moje to nezakonito in tu bo nastala napaka v korakih vašega "zokića".

Drugače moram pa še enkrat javno pohvaliti velikega tranzicijskega kadrovika iz Murgel, ker ima očitno zares dober nos za "prave" ljudi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

jureus ::

Imam pa podoben primer, kot ga sedaj ti opisuješ, da je nezakonit. Po eni glavni ulici sem vozil 70kmh namesto 50kmh in me je ustavil policaj in mi napisal kazen! Kak mesec kasneje so pa na to ulico dali tablo omejitev 70kmh. Tako da sem se tudi počutil prevaranega, samo kaj češ!

Očitno še vedno ne moreš doumeti, da janković kot župan Ljubljane NE MORE SPREMINJATI ZAKONOV!

Saj jih ne! Lahko pa marsikaj predlaga.

Pa kazni 200EUR za parkiranje itak ne bo nikoli v lj! Če nekdo nekaj reče po televiziji ali časopisu še ne pomeni, da se bo to dejansko zgodilo. Kolker vem je kazen še zmeraj 80EUR.

dronyx ::

Skoraj ne morem verjeti. Še vedno nimamo nikogar, ki bi od decembra 2009 dobil kazen za napačno parkiranje v Ljubljani? Jih bom moral na koncu res na kolenih prositi, da mi napišejo listek?

Tody ::

Onyx pridi v Bežigrad, Bežigrajski dvori :) Te povabim na kavo pa potem greš še lahko malce okol po nakupih, pa ga boš 100% fasal ;)

dronyx ::

Tole pismo sem napisal danes na Ministrstvo za promet, ker domnevam, da so oni zadolženi za pripravo ZVCP:

Spoštovani,

predlagam, da se preveri zakonitost Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o cestnoprometni ureditvi, ki je bil objavljen v uradnem listu št. 101/2009 z dne 10. 12. 2009 in tako je že stopil v veljavo.

http://www.uradni-list.si/1/content?id=...

Namreč kakor imam tudi sam dokaz doma, je do sedaj mestno redarstvo v Ljubljani izstavljalo položnice za napačno parkiranje, ki so imele v obrazložitvi citiran ZVCP-1 in ne mestni odlok iz leta 2007.

Po Zakonu o prekrških si občine sicer res lahko izmislijo svoje prekrške in kazni zanje, vendar samo, če niso že opredeljeni v zakonih, ker sicer bi akti lokalnih skupnosti lahko spreminjali veljavne zakone, kar pa je upam še vedno nezakonito.

Sedanji odlok je bil v večih medijih interpretiran tako, da se lahko v Ljubljani kazen za napačno parkiranje na pločniku zviša na 200 EUR, kljub temu da ZVCP-1 natančno definira, kaj je to pločnik (23. člen) in obravnava tudi napačno parkiranje kot prekršek ter je za ta prekršek predvidena v zakonu tudi globa.

Če navedbe v medijih držijo, potem sam menim, da gre tu za izzigravanje zakonov. Tudi če se po novem vsem pločnikom v MOL reče bankina. Namreč tako bomo prišli do absurdne situacije, ko bo nek občinski odlok "povozil" zakon.

V primeru, da ta odlok o spremembi odloka ostane v veljavi in se bo izkazalo, da se sedaj res za napačno parkiranje v MOL uporablja kazen 200 EUR za vsako napačno parkiranje na pločniku, bom sam seveda izkoristil vsa pravna sredstva, da izpodbijam ta domnevno nezakoniti Odlok MOLa.

Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

kuglvinkl ::

No, tako se dela.

S to razliko, da moraš poslati na MNZ. Poglej si: odgovoren za prirpavo zakona:

http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r02/predp...
Your focus determines your reallity

dronyx ::

Bodo pa naredili fast forward maila na MNZ. Čeprav po moje to ni potrebno:

Organ sprejema
Državni zbor RS

Organi pristojni za pripravo predpisa
Ministrstvo za promet

Organi pristojni za izvedbo predpisa
Ministrstvo za notranje zadeve
Ministrstvo za promet

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

jureus ::

Včeraj sem se pogovarjal s policajem, ki dela na postaji center ljubljana in sem ga vprašal o teh 200EUR za parkiraje in nič ne ve o tem.

In še nekaj pločnik in bankina sta nekaj povsem različnega! Tako da pločniku nikakor ne moreš rečt bankina. Zakon pa tudi omenja bankino med drugim.

dronyx ::

Včeraj sem se pogovarjal s policajem, ki dela na postaji center ljubljana in sem ga vprašal o teh 200EUR za parkiraje in nič ne ve o tem.

Ta informacija je bila objavljena v medijih in mislim da je bila na to temo tudi tiskovna konferenca MOLa oziroma nekaj takega:

Astronomske kazni za nepravilno parkiranje stopile v veljavo!

V Ljubljani višje kazni za nepravilno parkiranje

Na MOL-u so kot vzrok za tako drastično povišanje navedli neučinkovitost glob, saj naj bi bile prenizke. Župan Zoran Janković je tukaj še pojasnil, da namen ni polnjenje mestne blagajne, temveč želja, da na pločnikih, kolesarskih stezah in zelenicah ne bi bilo več avtomobilov. Kljub temu naj bi se leta 2010 v proračun steklo 5,2 milijona evrov samo zaradi kazni, poroča časnik Delo.
In tako dalje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

jureus ::

Sedaj sem si šel pogledat ta odlok in pa zakon, ker pač nimam kaj za delat :) !

In sicer v odloku piše naslednje!
8. člen
30. člen se spremeni tako, da se glasi:
>>Poleg primerov iz zakona je prepovedano parkirati:
- na bankini,
- na površini za kolesarje,
- na avtobusni postaji,
- v parku, na drugi javni zeleni površini in na drugi javni površini.
Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki ravna v nasprotju s prvo do četrto alinejo prvega odstavka tega člena.<<.


Kar nima veze z parkiranjem na pločniku!

zakon pa tega ne opredeljuje!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jureus ()

DoberMan ::

Jaz stvar razumem enako kot Jureus. Bankina != pločnik in to je to.

Še Onyx primer to potrjuje, saj je tudi prej veljal odlok o kaznovanju parkiranja na bankinah, on pa je dobil kazen za parkinranje na pločniku po ZVCP.

To da je v "pop tv" medijih napisano da imamo pa sedaj šokantne kazni za parkiranje na pločniku na pomeni NIČ, ker jih pač nimamo.

dronyx ::

Oh, potem pa škoda, ker sem upal, da zmagam v ostrem pravnem duelu samega jankovića, na kar bi bili moji sonarodnjaki zanesljivo zelo ponosni. Ali se pravilno napiše somišljeniki?

@jureus: Mimogrede, če nimaš nič za delati na tole turobno ponedeljkovo popoldne ti predlagam, da greš malo prebirati slovenski pravopis, namesto da študiraš pravno solato, ki jo producira MOL! Pravilno se sicer napiše "s parkiranjem" (to ti piše v poglavju o uporabi prilastka s in z).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Keyser Soze ::

8. člen
30. člen se spremeni tako, da se glasi:
>>Poleg primerov iz zakona je prepovedano parkirati:
- na bankini,
- na površini za kolesarje,
- na avtobusni postaji,
- v parku, na drugi javni zeleni površini in na drugi javni površini.
Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki ravna v nasprotju s prvo do četrto alinejo prvega odstavka tega člena.

Hm, ZVCP (UPB5) jasno opredeljuje kje je prepovedano parkiranje. In tudi to, KJE JE dovoljeno parkiranje.

Kolesarska steza in avtobusno postajališče (označeno) sta več kot v oči bodeča. Če je to kdo falil naj pove. Bomo poboldali, pa še pobarvali.

In še vedno me zanima KAKO postopati v primeru, če mi kazen 200 EUR napiše redar, istočasno pa fašem kazen 80EUR od policaja. Sem kaznovan dvakrat za en prekršek, se kazni seštejeta, ima redar diskrecijsko pravico odločat po katerem predpisu me bo kaznoval, se pritožim, se vprašam, če mogoče ne živim v eni Bananarepubliki oz. Boratlandu, okrog mene pa veliko Boratov?

Daj, naj se folk že zjasni, kako lahko dva različna akta drugače sankcionirata isti prekršek? A mamo sedaj že državo v državi? Bomo uvedli "krajevnost" (v smislu nacionalnega porekla)?

P.S.: Termin bankina je omenjan tudi v ZVCPju. Enkrat. In skladno s tem oz. "common sensom" bi rekel, da gre v tem primeru za urejeni, neasfaltirani, peščeni pas ob robu vozišča. Del ceste torej.
OM, F, G!

jureus ::

@jureus: Mimogrede, če nimaš nič za delati na tole turobno ponedeljkovo popoldne ti predlagam, da greš malo prebirati slovenski pravopis, namesto da študiraš pravno solato, ki jo producira MOL! Pravilno se sicer napiše "s parkiranjem" (to ti piše v poglavju o uporabi prilastka s in z).


onyx - Vsak, ki hitro tipka se kdaj zmoti.
In prav tako si tud ti poglej slovenski paravopis, kajti s in z sta predloga in ne prilastka.

Looooooka ::

jureus...si morda mislil pravopis :))

dronyx ::

onyx - Vsak, ki hitro tipka se kdaj zmoti.

Pravilno se napiše: onyx - Vsak, ki hitro tipka, (VEJICA) se kdaj zmoti.

Je pa jasno vsak začetek težak in jaz to razumem.8-)

WarpedGone ::

Pustita tele picajzle okrog pravopisa stat, okej?
Zbogom in hvala za vse ribe

temameseca ::

Fantje, no ne pretiravat, ker splošni namen je bil dosežen.

Zanimiva je opredelitev pojmov kot sta bankina in pločnik, saj bankina je del pločnika, pločnik je pa nekakšen podaljšek bankine. Ali pač? Grem skoraj stavit, da ta podatek v odločbi ni bil samo neke vrste lapsus. Za tiste, ki si upajo it v boj proti pravu, bo res zanimivo na sodišču. Aja pa ne pozabite izkazat pravnega interesa, saj brez njega vas verjetno sploh ne bodo šmirglali.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Zanimiva je opredelitev pojmov kot sta bankina in pločnik...

Opredelitve tega pojma v odloku ni spljoh.

V določenem, zelo omejenem, kontekstu je omenjan v ZVCP-UPB5. Enkrat. To je pa tudi vse. In nikoli ne bi rekel, da je bankina del pločnika oz. še huje, da je ta podaljšek bankine.
Bankina je kvečjemu neke vrste temelj za pločnik. Če se odločimo bankino asfaltirat (jo pač fizično ločit od/dvignit nad vozišče) dobimo pločnik.

P.S.: Sem šel gledat odlok iz leta 2007 (Ur.l.RS 122/07), pa je kar lepo skropucalo. Ne vem če imajo kakšne pravnike tam na MOLu. Prej ne kot ja.
OM, F, G!

jureus ::

Bankina je ponavadi tam, kjer ni mogoče naredit pločnika, zaradi preozkega cestišča ali kakšnih drugih razlogov. Takšna mesta ponavadi niso primerna za parkiranje niti niso primerna za sprehajalce. Lahko bi tudi rekel, da je na takih mestih nevarno parkirat.

Se pa umikam iz debate, saj so bila navedena že vsa dejstva, eni jih pač ne morejo sprejeti in so nato še nesramni.

LP in nasvidenje v naslednji debati 8-).

Keyser Soze ::

(1) Ustavitev ali parkiranje na vozišču je dovoljeno le na desni strani vozišča v smeri vožnje. Če so na desni strani vozišča tirnice, je dovoljena ustavitev ali parkiranje na levi strani vozišča. Na enosmerni cesti je dovoljena ustavitev ali parkiranje na obeh straneh smernega vozišča.

(2) Na vozišču ustavljeno ali parkirano vozilo mora biti vzporedno z robom vozišča in sme biti oddaljeno od roba največ 30 cm, razen če je drugače določeno s predpisano prometno signalizacijo. Parkiranje v drugi vrsti, ob parkiranih vozilih, je prepovedano.

(3) Če so parkirna mesta označena s predpisanimi označbami na vozišču ali na drugi prometni površini, je dovoljena ustavitev ali parkiranje le v skladu s temi označbami.

Bankina je praktično povsod ob cesti, če le ni pločnika. Pa naj si bo pod cesto graben, ježa ob njej ali pa lep travnik poleg. Izdelava pločnika namreč stane veliko več kot izdelava bankine.
OM, F, G!

nejcek74 ::

Bankina je stranski del vozišča, namenjen utrjevanju robov ceste in/ali odvodnjavanju vode. Bankine so lahko urejene (betonske, asfaltne) ali neurejen (peščene). Kadar je bankina neurejena imate včasih ob cesti znak z opozorilom: bankine neurejene. Zakaj je posebej omenjena v zakonu? Ker je včasih lahko precej velika (tudi po meter in pol), pa da se potem ne bi razni genijalci spravljali parkirati na njej in potem trdili, da so vozišče pustili prosto. Bankina ni namenjena posebej pešcem/kolesarjem oziroma hoditi/voziti po bankini je enako kot po vozišču.

Pločnik je površina namenjena pešcem. Če razumete, samo pešcem!!!!!! Nikoli ni namenjena prometu, parkiranje spada k prometu da bo jasno. Posebnost so urejeni uvozi na dvorišča.

Če ti je policaj/redar napačno navedel zakon/člen po katerem te je oglobil, boš oproščen globe. Če država/občina ne zna pisati zakonov/pravilnikov ste nekje v pritožbenem postopku oproščeni plačila globe. Opustite pa moralno držo, naredili ste prekršek s katerim ogrožate ostale udeležence v prometu. Z izigravanjem zakonodaje pa se pridružujete vsem ostalim, ki to počnejo v državi in imate toliko za povedat čez njih. Ivan Zidar izigrava DARS, Onyx pa MOL.

dronyx ::

Ivan Zidar izigrava DARS, Onyx pa MOL.

Tale me je pa nasmejala. Tajnica je cel dan neuspešno poskušala, potem pa pride nek meni neznani model na forumu z izjavo, ob kateri skoraj s stola padem (nekontroliranega prdca nisem uspel zadržati, sem pa ga prekril z pokašljevanjem).

Bom pa za konec mojega prispevka k tej temi dejal, da sem zelo zadovoljen z nivojem strokovne debate, ki se je tule razvila in mislim, da smo skupaj prišli do pomembnih ugotovitev. Sam sem naše skupne ugotovitve na kratko povzel v temle zapisu na blogu.

Še enkrat hvala vsem za konstruktivni prispevek in vse dobro v novem letu, kar mislim da lahko zaželimo tudi županu Jankoviću.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

kmetek ::

Enkratno napisano onyx na blogu!

kaj spreminjaš galdafar?!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kmetek ()

Matako ::

Mislim, da so onyxu še najbolje odgovorili bralci njegovega bloga.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

kmetek ::

chef je zadel v nulo :D

Keyser Soze ::

@Matako in kmetek
Bi rekel, da so bralci njegovega bloga kvečjemu ena sveta preproščina od ljudi, ki imajo nadudlan besedni zaklad (predvsem chef) in s tem mislijo, da so oni zgrabili nekoga za jajca.

Enega pametnega komentarja tam ni. Tako kot je zelo malo pametnih in on-topic komentarjev tule. Žal. Folk pač govori o tistem kar jim je poznano. Če jim določene stvari delajo težave, se bodo znašli kot Janezek. Namesto o konju, bodo začeli govoriti o konjski muhi, ki "živi" na konju.

@nejcek74
- udeleženec v prometu je tudi pešec
- pločnik je namenjen tudi kolesarjem, če tam poteka kolesarska steza
- v določenih primerih se lahko celo parkira na pločniku (če obstajajo oznake, oz. če parkirajo tam npr. zdravnik na nujnem opravku)
- zakon ne loči urejene/neurejene bankine (obstaja pa opozorilni znak "NEUTRJENE bankine", vsaj videl sem ga, tam nekje na poti proti Straži pri Novem mestu)
- tudi peščena bankina je urejena bankina (večina bankin po Slo. je peščenih, ker so druge metode predrage in je nemogoče opremit vse ceste s pločnikom oz. "urejeno" bankino)
- pločnik in bankina sta del ceste, zato tudi zakon določa, da mora udeleženec v prometu (pešec), če je to mogoče, voditi žival čim bližje desnemu robu vozišča, če je le mogoče, pa po robu vozišča ali bankini.

Če ti je policaj/redar napačno navedel zakon/člen po katerem te je oglobil, boš oproščen globe. Če država/občina ne zna pisati zakonov/pravilnikov ste nekje v pritožbenem postopku oproščeni plačila globe. Opustite pa moralno držo, naredili ste prekršek s katerim ogrožate ostale udeležence v prometu. Z izigravanjem zakonodaje pa se pridružujete vsem ostalim, ki to počnejo v državi in imate toliko za povedat čez njih. Ivan Zidar izigrava DARS, Onyx pa MOL.

To je pa še en primer nepotrebne bedastoče, ki se pojavlja v tej temi. Žalostno je, da udeleženci te teme ne premorejo toliko pameti, da bi se zavedali, da je "onyxov problem" veliko večji od njihovega moraliziranja (če obstaja kot tak, ki si ga predstavlja onyx). Ampak, živimo med preprostimi ljudmi, ane, zakaj bi morali razumeti vsak problem, ki obstaja na tem svetu.8-O
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Jaz pa mislim, da je Chef le malo sočneje povedal tisto kar vsi po malem čutimo, da je res. Vključno s krivci. Dejansko JE na delu nek psihološki princip, ki nas sili, da izgubljajo živce in rinemo skozi zid namesto, da bi naredili pravo stvar. Nekaj JE na tem!

Chefov primer staršev pred vrtci, primitiven kot se sliši, se mi ne zdi tako napačen... Sam sem mlajšega brata hodil iskati v vrtec. Približno deset postaj z busom in vse skupaj pol ure hoje od-do postaj. No problemo! Imeli smo avto in starša sta ob tistih urah imela čas, ampak se je vsem nekako zdelo, da če je MOŽNOST ne uporabiti avta.. zakaj ne?

Danes ti bo verjetno starejši mulc sitnaril, da se mu ne da.

Pravilno parkiranje v Ljubljani je dostopno MARSIKOMU (ne vsem) vendar zahteva tudi do pol ure hoje - nekaj, kar večini ne bi smelo predstavljati niti težave niti žrtve, še manj zmanjšanje ponosa. Invalidi in ostali so druga kategorija in zanje naj bi se imelo posebna mesta.

Pravilno parkiranje tudi kar precej STANE! Brez dvoma. Ti stroški so del stroškov uporabe avtomobila in so lahko visoki.

Iz podobnih razlogov v ožjem New Yorku skoraj nihče nma osebnega avtomobila. Ja - cena in izvedba parkiranja.

Osebno se mi zdi sumljivo, da ljudje, ki si drugače ne upajo 5 minut prej iz službe zato, da ne bo "kdo kaj rekel" potem pizdijo, kako so iskali parkirni prostor in igrajo neko upravičenost in užaljenost. Vse skupaj se zdi manjvrednosti kompleks ("vem, da sem nihče, ampak glede tega se pa car!")

Pa ne težite mi z izjemami, prosim!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Keyser Soze ::

@Matako

Ker ne vem če si razumel kaj mislim, in predvsem zato, da bodo ostali doumeli... Vse moraliziranje okrog parkiranja je v tej temi ODVEČ. Za to si najdite drugo temo, kjer boste zlivali žolč vsepovprek in delali običen drek iz debate. Naj naredi admin fork pa je.
Tule not naj se pa debatira o vsebini sprejetega odloka MOLa in o tem, ali je oz. ali ni zakonit.

P.S.: Imam parkirno mesto v privat, 24/7 fizično in tehnično varovani garaži sredi LJubljane, tako da se mi gladko fučka kakšni boji potekajo zunaj na ulici. Če že moram po opravkih z avtom pa poiščem prosto PM, ker se ga vedno najde, bolj ali manj težko.
Če folk parkira napačno bo kaznovan in to je to. Ampak bodo vsi kaznovani na enak način oz. sorazmerno prekršku. Ne pa eden bolj, drugi pa manj za isto sranje.
OM, F, G!

kmetek ::

"Če folk parkira napačno bo kaznovan in to je to. Ampak bodo vsi kaznovani na enak način oz. sorazmerno prekršku. Ne pa eden bolj, drugi pa manj za isto sranje."

Natolcevanje, pridi v Kranj, vsak dan na stotine prekrškarjev, pa nikjer redarjev. Zakaj? Ker so preleni, da bi opravljali svoje delo. Delajo večinoma poleti, od občine (kjer imajo svoj štab) v radiju 500m max. Toliko o zakonu.

Keyser Soze ::

No, potem imaš problem v občini, kjer vseeno lahko zahtevaš, da se zamenja vodstvo, na PP lahko menjate komandirja, zahtevate, da se poostri nadzor nad prometom, ipd. Skratka nič, kar bi bilo povezano z sprejetjem odloka, ki ureja materijo katera je že urejena v ZVCP.

Ampak saj se je itak že izpela tema. Enega pametnega, utemeljenega argumenta, ki bi upravičil sprejetje takšne uredbe ni bilo. Vse kar lahko sedaj naredimo je to, da počakamo na prvo žrtev, ki bo morda vedela za ta "problem" ali pa tudi ne. In bo mirne volje plačala 200EUR občini, ker le ta sigurno ve kaj počne.
OM, F, G!

dronyx ::

Čeprav sem obljubil, da moj prispevek tule končujem, naj skopiram še misel, ki sem jo napisal na blogu:

Saj 40/80 EUR za napačno parkiranje bi bilo več kot preveč, če bi jaz globo dobil vsak dan. Tako pa jo dobim enkrat na leto, pa še to se z vsemi pravnimi sredstvi borim proti temu, da bi mu jo plačal!

Zakaj torej janković ni raje zaposlil pogodbeno 500 novih redarjev, ki bi lahko bistveno bolje pokrili teritorij MOLa, namesto da je šel z odlokom popraviti zakon?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

darkolord ::

Zakaj torej janković ni raje zaposlil pogodbeno 500 novih redarjev, ki bi lahko bistveno bolje pokrili teritorij MOLa, namesto da je šel z odlokom popraviti zakon?
Ker bi, hmm:

- potrebovali 500 novih uniform (1.500.000 eur)
- potrebovali en kup novih avtomobilov

zee ::

potrebovali en kup novih avtomobilov


Kolesa ali pesbus bi bila IMHO vec kot dovolj.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

dronyx ::

Saj bi lahko samo investiral v to prihodke iz naslova pobranih kazni enega leta, pa bi bilo čez glavo dovolj, skupaj z plačami novih pogodbenih sodelavcev MOLa. Ampak potem bi pa bili čez nekaj mesecev pločniki in zelenice očiščeni avtomobilov in vir prihodka bi usahnil. Bi pa morda potem kakšna parkirana hiša v Ljubljani imela več dobička, samo kaj, ko pa je davek na dobiček prihodek DRŽAVNEGA PRORAČUNA in ne občine. :)):)):))

Pa nije on tako glup.;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

darkolord ::

Saj bi lahko samo investiral v to prihodke iz naslova pobranih kazni enega leta, pa bi bilo čez glavo dovolj
Jah, to bi šlo, če bi se ta denar nabiral in gnil na enem kupu...

zee ::

ah, to bi šlo, če bi se ta denar nabiral in gnil na enem kupu...


ain't gonna happen...ever ;(
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Utk ::

8. člen
30. člen se spremeni tako, da se glasi:
>>Poleg primerov iz zakona je prepovedano parkirati:
- na bankini,
- na površini za kolesarje,
- na avtobusni postaji,
- v parku, na drugi javni zeleni površini in na drugi javni površini.
Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki ravna v nasprotju s prvo do četrto alinejo prvega odstavka tega člena.

Ne vem zakaj se ukvarjate s pravopisom, ko pa imamo tu člen, ki dopušča, da ti kazen dajo praktično kjerkoli, kar ni private property.

darkolord ::

Najbolj ziher je na cesti parkirat, če ima prekinjeno črto in je dovolj široka :)

solatko ::

Dejmo zajebat Jankoviča, pa parkirajmo vsi pravilno, v pol leta bo razpustu redarje, pol si bomo pa spet prvoščil.
««
6 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6718056 (4288) acookook
»

Mestno redarstvo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
59396702 (14568) UganiKdo
»

Parkirišča med bloki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14422448 (18369) Saul Goodman
»

Prekršek - obtožen, ne samo obdolžen - lastnik. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11726286 (22116) solatko
»

Bodo redarji tudi policisti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
767419 (6079) Ziga Dolhar

Več podobnih tem