» »

perverzna lopovščina (1000 eur)

perverzna lopovščina (1000 eur)

««
10 / 24
»»

T-h-o-r ::

ali je upravičeno, da policisti, namesto, da bi skrbeli za varnost, skrbijo le za to, kako čim bolj napolniti blagajno?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

D3m ::

DA
|HP EliteBook|R5 6650U|

world ::

No da razčistimo.Kot prvo se jst ne pritožujem tukaj in jočem zaradi kazni ki sem jo prejel in katero sem moral plačati!!Ampak zaradi nesmiselnosti omejitev.
You Have Not Lived, Until You've Found Something Worth Dying For!

AngelOfDeath ::

ali je upravičeno, da policisti, namesto, da bi skrbeli za varnost, skrbijo le za to, kako čim bolj napolniti blagajno?


Na kakšen način pa lahko to počnejo ?
edit: Slovnica

CoolBits ::

Na kakšen način pa lahko to počnejo ?

Tako da se postavijo, kjer te zlahka dobijo pri kršitvi čeprav ni možno kogarkoli tam ogrožat in je omejitev postavljena nesmiselno oz prav z namenom pobiranja kazni?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

thramos ::

Ko bi jih le lahko nekak zaje.., npr. povsod vozil po omejitvah!

darkolord ::

in je omejitev postavljena nesmiselno oz prav z namenom pobiranja kazni
Ojej, torej niso samo policaji barabe... Očitno sodelujejo celo s cestarji in načrtovalci cest v tej kriminalni združbi! Le kako visoko gre, morda celo prav do vrha?!

Pyr0Beast ::

Hmmm.. zanimiv bi bil 'bonus' dveh prekrškov na letu za katere tako ne plačaš nič. Hmm ...
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

CoolBits ::

Točno tako... cestarji postavijo tablo za konec naselja kamor se jim zazdi pač...
Na kritičnih odsekih pa postavijo omejitev šele po par nesrečah ponavadi.

solatko ::

Dragi razpravljalci, radi bi atubbuta, oziroma njegovega kolega, znanca...., obesli zaradi primera, ki je dejansko pravilo delovanja naše policije, bodimo tam, kjer lahko kasiramo, bejžmo od krajev, kjer je nevarno, se jih bo nekaj razbil, drugi se bodo pa navadli, tam kjer pa kasiramo, pa ljudje po defaultu kršijo zakon.
Spomnim se nekaj mesecev nazaj, ko ste skočili na zobe, ko smo "divjaki" kurcali mulca, ki se je hotel izognit kazni zaradi vožnje v opitem stanju. Večina tistih, ki sedaj atubbuta skoraj linčate, ste takrat dajali frišnemu vozniku moralno podporo in predloge, kako naj se izogne kazni.
Alkohol v povezavi s hitrostjo definitivno ubija, za malenkost prekoračena hitrost (sicer po naši statistiki) UBIJA, povzroča impotenco...., po mednarodnih statističnih podatkih, pa prekoračena hitrost sama po sebi ubije izredno malo udeležencev v prometu.
Namesto, da bi pešce opozarjali, da je uveljavljanje prednosti na prehodu za pešce, brez nakazovanja namena prečkanja in skakanje pod premikajoče se vozilo, za njega, izredno nevarno početje, bomo raje ustavli ves promet pred prehodi za pešce, pa če gre kdo čez ali noben, da kolesarjem in podobnim hitro premikajočim osebkom dopovejo, da je vožnja v temnem oblačilu, brez odsevnikov ali luči na cesti, smrtno nevarno početje za njih same, bomo raje vsakega voznika, ki takega osebka nasadi (pa če prav ga zaradi nasproti vozečih vozil ni mogel videti), obsodili, ker ni prilagodil vožnje razmeram na cesti. Ni dolgo tega, ko se mi je kolesar, zaletel v avto, ko sem hotel speljati čez prehod za pešce, kjer sem dal prednost starejšemu gospodu, model pa je pripeljal več kot 30km/h izza parkiranih avtomobilov, direktno v moj blatnik. Padel je čez havbo in si na njegovo srečo, razen nekaj prask ni naredil nič drugega, lahko pa bi se ubil. V prometno razvitih državah, ne vidiš pešca, ki ne bi nakazal namen, ne vidiš kolesarja brez obvezne opreme, ne vozijo v kontra smer, ne vozijo po prehodih za pešce, ne skačejo direktno pred avto in to celo mimo policajev, ki trenutno nadzirajo promet, temveč počakajo, da voznik vidi nihov namen in ustavi.
Države z razvito vozniško kulturo, so porabile miljone lokalnih valut, da se izobrazile narod, kako se v prometu obnašat, ne glede na to kateri uporabnik si - pri nas voznik, ko sede na kolo, v tistem momentu pozabi, kaj vse kolne pri kolesarjih, enako tist moment, ko postane pešec.
Se strinjam da je v naši prometni kulturi marsikaj narobe, vendar se zadeve ne morejo spremeniti, če se udriha samo po voznikih, ostale kategorije pa se pusti, da se obnašajo kot čreda ovc.
Ko sem jaz hodil v šolo, so nas učili, kako se je potrebno obnašat, kot pešec ali kolesar, ko sem delal izpit za motor, so me opozarjali, da je potrebno še posebej pazit na otroke in starejše (zaradi njihovih motoričnih sposobnosti), so me pa tudi, kadar sem bil pešec opozarjali, kako naj se vedem, za svojo varnost, saj avta nič ne boli, ko te zadane. Ko sem delal izpit za avto, mi ni bilo potrebno ustavljat pred prehodom za pešce, če le ti niso nakazali, da hočejo čez. Danes, ko sem že 40 let voznik in več kot 50 let varen udeleženec v prometu, moram pazit na ljudi, ki se sprehajajo po pločniku, pa jih iznenada nekaj piči in stopijo direktno pred vozilo, ko zavijam desno, sploh ne ogrožam kolesarjev, ki vozijo pravilno v moji smeri, temveč bedake, ki se pripeljejo iz kontra smeri, ustavljam ob prehodu za pešce, ko si je nekdo tam zrihtal randi in me pogleda, kot zadnjo budalo, češ, kaj je pa tebi.
Ja lepo je uporabljat davkoplačevalski denar za akcije umirjanja prometa, polnit proračun z nečloveškimi globami, za malenkost prekoračeno hitrost, težje je nadzirat ostale udeležence v prometu, saj so tako za vse krivi nori vozniki, katerih povprečna hitrost je, navkljub novim cestam, super varnim novim avtomobilom, za cca 15 km/h nižja, kot je bila pred 30 in več leti.
Nihče se ne ukvarja s kvaliteto vozniških izpitov, ki so še vedno na nivoju izpred 40 in več let.
Pred 40-timi leti, ti je miličnik, če nisi imel luči na kolesu, enostavno odvil ventilček in si bil prisiljen nadaljevati peš, če si se peljal kontra, si mimo grede prislužil kakšno okoli ušes, saj so vedeli, da kaznovanje staršev, ne bo doseglo namena - varno obnašanje v prometu. Če si prekoračil hitrost (ja tudi nekdaj so imeli radarje, samo ne za polnjenje proračuna), ni bil poudarek na kaznovanju, temveč, se je miličnik spomnil, da je bolje, če moraš kakšno uro ali dve počakati tam (izgovori so bili tudi takrat enaki - joj veste, grozno se mi mudi).
Ja včasih je bila splošna omejitev na magistralkah (avtocesta je bila samo Vrhnika - Postojna) 120km/h, na regionalkah pa 100km/h, po naseljih 60km/h, pri avtomobilih, ki tudi slučajno niso bila na današnjem nivoju. Miličniki so bili na nevarnih odsekih in tam, kjer se je po navadi prehitevalo čez polno črto in je bilo veliko nesreč, niso pa lovili na preglednih, ravnih odsekih, kjer razen kakšno kuro ali srno, nimaš koga ogrožat 20-30km/h višjo hitrostjo, kot je omejitev.
Forumaši ste pa dvolični - saj na eni strani bi nekoga, ki je 50m pred koncem naselja pospešil, linčali, po drugi strani pa bi linčali nas, ki smo zato, da se vožnja pod vplivom opojnih substanc, okvalificira kot kaznivo dejanje in predpiše najman 6 mesecev zapora, povzročitev prometne nesreče v tem stanju pa kot poizkus uboja, v primeru smrti pa kot naklepni uboj.

jype ::

world> Ampak zaradi nesmiselnosti omejitev.

S tem se celo nekako strinjam. Občutek varnosti, ki jo daje predvidevanje, da se bodo udeleženci v prometu dejansko držali prometnih predpisov, mnoge ljudi stane življenja. Bolje bi bilo, če pravil sploh ne bi bilo, in bi tanki pač imeli prednost pred tovornjaki, ti pred avtobusi, ti pred kombiji, ti pred SUVi, ti pred MPVji, ti pred osebnimi vozili, ti pred motoristi, ti pred kolesarji in ti pred pešci.

Betonska džungla kot se spodobi.

solatko> Večina tistih, ki sedaj atubbuta skoraj linčate, ste takrat dajali frišnemu vozniku moralno podporo in predloge, kako naj se izogne kazni.

Lažeš, sicer bi citiral.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

darkolord ::

Forumaši ste pa dvolični - saj na eni strani bi nekoga, ki je 50m pred koncem naselja pospešil, linčali, po drugi strani pa bi linčali nas, ki smo zato, da se vožnja pod vplivom opojnih substanc, okvalificira kot kaznivo dejanje in predpiše najman 6 mesecev zapora, povzročitev prometne nesreče v tem stanju pa kot poizkus uboja, v primeru smrti pa kot naklepni uboj.
A to pa ni dvoličnost? Če nekdo pijan ubije nekoga, naj se ga da na električni stol; če pa to isto stori trezen, ampak pri previsoki hitrosti (ker se mu mudi, omejitve so pa brezvezne), naj se le požuga s prstom in se ga okara?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Okapi ::

Dejstvo je, da je, kar se nevarnosti tiče, razlika, če divjaš po središču naselja, po možnosti mimo vrtca ali šole ali avtobusne postaje, ali pa mimo table, ki označuje konec naselja, in bi lahko bil zakon tak, da je kazen 500-1000 €. Ampak potem bi se vsak kregal s policaji, kako visoko kazen si res "zasluži", in je zakon pač tak, kot je. Vsi ga dobro poznamo.

Res je tudi, da bi se lahko policaji bolj skoncentrirali na res nevarne odseke in manj na "pasti" za polnjenje proračuna. Ampak tudi to vsi dobro vemo, da počnejo in pri vožnji upoštevamo (vsaj nekateri). Tako da potem se pizdit & jokat, ko te enkrat v tako past ujamejo, je popolnoma deplasirano. Požreš kazen kot moški in to je to.

Lahko pa se na državni ravni lotiš demokratične politične akcije za spremembo slabih zakonov, ali na krajevni ravni za prestavitev slabo postavljenih tabel.

O.

world ::

Če že ne drugega naj pred naselji postavijo ležeče policaje, zagotovo se potem ljudje ne bodo vozili s hitrostjo 90km/h prek njih.
You Have Not Lived, Until You've Found Something Worth Dying For!

solatko ::

darkolord- V tisti temi je bil tudi predlog, da se enako kaznuje prehitra vožnja v primeru prometne nesreče, drugače pa ne tako strogo, saj trezen šofer ve kaj dela na cesti, voznik pod opojnimi sredstvi ne, zato se kaznuje že vožnja pod vplivom teh sredstev tako strogo, da se zavedaš, kaj te čaka, predno začneš piti in si zagotoviš drugačen prevoz (taxi, trezen kolega, žena....). Pri hitri vožnji pa naj najebe tisti, ki bo s tem povzročil nesrečo, ne pa da si ob 1000€, če malo pred koncem naselja, ko ni žive duše, vidljivost odlična, samo policaj je z radarjem skrit v grmovju, pospešiš na neverjetnih 90km/h, če bi šel pa 100, ti je pa treba kar avto vzet - halo - brez ogrožanja.
jype - Če se ti da poišči, meni se ne da, ni pa tema tako stara.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

darkolord ::

drugače pa ne tako strogo, saj trezen šofer ve kaj dela na cesti
In SE ZAVEDA vseh posledic, ki jih prehitra vožnja lahko prinese, zatorej bi mogla ta kazen biti vsaj tako huda, če ne še hujša.

Pri hitri vožnji pa naj najebe tisti, ki bo s tem povzročil nesrečo
Pri vožnji pod vplivom alkohola pa naj najebe tisti, ki bo s tem povzročil nesrečo. (Ne mislim resno s tem, samo kažem "dvoličnost")

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

solatko ::

Prometnih nesreč hitri vozniki povzročijo neprimerno manj, kot omamljeni, razen seveda pri nas, kjer moramo braniti pijančke, zaradi lokalnih interesov (smo pač dežela vin in žganja), prekoračitev hitrosti, je pa fina zadeva za polnjenje proračuna in nima (razen v naseljih), skoraj nikakršnega vpliva na varnost v prometu - seveda govorim o razumni prekoračitvi okoli 20-30km/h, ne pa o divjanju čez 200 z avtomobili ali motorji, na naših cestah. Teh pa tako ne lovijo ali ujamejo, saj jih je vsak dan več, pa še na yutube se hvalijo s svojimi rekordi.

Mipe ::

Vsem se mudi umret...

Aston_11 ::

@solatko: se popolnoma strinjam z napisanim. A++.

@jype: saj ni treba nekoga za lažnivca označit, oz. da laže, če ni citiral. Lahko, da je res, tudi če ni citiral.

@darklord: "In SE ZAVEDA vseh posledic, ki jih prehitra vožnja lahko prinese, zatorej bi mogla ta kazen biti vsaj tako huda, če ne še hujša. " Se strinjam: TO JE NAKLEP. Večina tistih, ki gredo zavestno v divjanje, krši predpise NAKLEPOMA.

Aston_11 ::

@Solatko: večina pijančkov ne zagovarja. Vsa zvcp-jevska jajca ne morejo spraviti pijančkov s cest. Pa ne mislim tistih, ki imajo pir ali dva v riti, temveč tistih, ki so zaradi popitega nesposobni za vožnjo. Od 0,55+ promila dalje, takih je ogromno na cesti,...

profii ::

@Solatko: večina pijančkov ne zagovarja. Vsa zvcp-jevska jajca ne morejo spraviti pijančkov s cest. Pa ne mislim tistih, ki imajo pir ali dva v riti, temveč tistih, ki so zaradi popitega nesposobni za vožnjo. Od 0,55+ promila dalje, takih je ogromno na cesti,...


in seveda je veliko tudi tistih ki so nesposobni za vožnjo brez 0,55 promila v riti.

jype ::

Aston11> saj ni treba nekoga za lažnivca označit, oz. da laže, če ni citiral. Lahko, da je res, tudi če ni citiral.

Ker sem sodeloval v temi mi je jasno, da je povedal nekaj, kar ne drži.

solatko ::

Nesreča in mladi voznik
Odvzem ipita 24h, kazen, vprašanje?
sta samo dve temi, ki sem jih na hitro najdu, pa jih je bilo še več.

atubbuta ::


Dvomim da je kdo na forumu, ki se res povsod in vedno drži omejitev, ampak smo pa vsaj v večini taki(upam), da ko nas dobijo pri zavestnem kršenju zakona, sprejmemo svojo kazen in ne jokamo naokoli kot kakšna p....


V tej temi še nisem videl, da bi kdo kej jokal.
:)

atubbuta ::

Ko bi jih le lahko nekak zaje.., npr. povsod vozil po omejitvah!

U, to je pa moja taktika. :)
:)

atubbuta ::

solatko> Večina tistih, ki sedaj atubbuta skoraj linčate, ste takrat dajali frišnemu vozniku moralno podporo in predloge, kako naj se izogne kazni.

Lažeš, sicer bi citiral.

Jaz mu pa verjamem. Sicer bom pa sam poiskal in ti citiral.
:)

atubbuta ::

Požreš kazen kot moški in to je to.


Slaba primerjava je to. Požreš kazen kot OVCA. Če maš pa malo lastne pameti, pa ukrepaš, kot se sam odločiš.
:)

AngelOfDeath ::

Na kakšen način pa lahko to počnejo ?

Tako da se postavijo, kjer te zlahka dobijo pri kršitvi čeprav ni možno kogarkoli tam ogrožat in je omejitev postavljena nesmiselno oz prav z namenom pobiranja kazni?




Torej moraš kršitev prvo narest, če je ne narediš te ne morejo dobit pri njej.
Če pa jo narediš pa lahko pričakuješ kazen. Kje je tu lopovščina ?
Pritoži se na ustrezen organ, da je določena omejitev postavljena nesmiselno. Si se ?
edit: Slovnica

jype ::

atubbuta> Če maš pa malo lastne pameti, pa ukrepaš, kot se sam odločiš.

Saj si že ukrepal, kot si se sam odločil - kršil si prometne predpise!

Če zdaj ne plačaš kazni, si izprijenec, ne pa pameten.

kitzbrado ::

Če zdaj ne plačaš kazni, si izprijenec, ne pa pameten.

A je kjerkoli mogoce omenjal, da ne misli placati kazni?

Utk ::

Dokazano je, da visoke kazni čisto nič ne pripomorejo k manj nesrečam. V zahodnem svetu je prevelika hitrost kriva za 3-5 procentov mrtvih. To so dejstva, linki so bli že prilepljeni. Ukrepanje samo proti hitrosti je še manj učinkovito kot kamere proti kriminalu. Stane pa oboje, in oboje ima še največji efekt pri občutku varnosti. Vsak lahko plača še 100 kazni, če bojo zato počasneti na cesti srečni (čeprav smo za njih vsaj ne tem forumu ugotovili, da nimajo pojma o predpisih, čeprav cijazijo in Mislijo, da so varni), ampak zarad tega ne bo nič manj mrtvih. Kdor misli kaj drugega, je bedak, teh pa na tem forumu ne manjka.
Pri nas je seveda za praktično vsako nesrečo kriva prevelika hitrost, ker imamo policijo nesposobno ugotovit kaj drugega.

darkolord ::

Pri nas je seveda za praktično vsako nesrečo kriva prevelika hitrost, ker imamo policijo nesposobno ugotovit kaj drugega.
Al pa to znajo ugotovit in ljudje ne znajo vozit (kar smo že ugotovili).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Utk ::

Poglej si statistiko, kjer lepo piše, da je v Nemčiji približno 10krat več nesreč zarad slabe ceste kot pri nas. Pomeni, da niso njihove ceste pol kurca vredne, naše so pa fenomenalne. Na to se spomnem vsako tretjino sekunde, ko zapeljem čez luknjo.

jini ::

Pri nas je seveda za praktično vsako nesrečo kriva prevelika hitrost, ker imamo policijo nesposobno ugotovit kaj drugega.
Al pa to znajo ugotovit in ljudje ne znajo vozit (kar smo že ugotovili).


tako kot tista budala, ki je danes meni in še 35+ (več ji ni šlo v ogledalo) drugim sotrpinom 32 km ustvarjal zavetrje pri povprečni hitrosti 51 km/h.

atubbuta ::

atubbuta> Če maš pa malo lastne pameti, pa ukrepaš, kot se sam odločiš.

Saj si že ukrepal, kot si se sam odločil - kršil si prometne predpise!

Če zdaj ne plačaš kazni, si izprijenec, ne pa pameten.


Oseba, ki so ji pripisali prekršek bo plačala teh 1000€ kazni. Jaz pa sem začel z akcijo v kateri se bomo potrudili, da bomo odlili državi 5000€ v tujino.
:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: atubbuta ()

Matako ::


Oseba, ki so ji pripisali prekršek bo plačala teh 1000€ kazni. Jaz pa sem začel z akcijo v kateri se bomo potrudili, da bomo odlili državi 5000€ v tujino.


Ja, samo ker vaš načrt vsebuje ogromno voženj, boste morali blazno paziti, da ne kasirate dodatnih kazni, sicer bo trud zaman - zelo verjetno se boste morali pridružiti mečkačem, če boste hoteli stvar izpeljati! XD
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

atubbuta ::

Ja, nekoliko bo nas to stalo. Drugače se pa dosti vozimo do Gradu Snežnik (5 km do Hrvaške), na Gorenjsko (20 km do Avstrije), na morje v Istro (do sedaj smo točili na slovenski strani) in v Gorico (0 km do Italije).
:)

jype ::

Kaj pa, če bi državi ob vsaki vožnji spizdili 1000 evrov tako, da vozite po predpisih?

Utk ::

No, ali pa tako, da vozite prehitro, pa da vas ne dobijo.

lufthammer ::

Tole berem in se ne morem načuditi, s kakšno preciznostjo lahko eni vozite po predpisih.

Samo en primer:
na Gorenjskem, regionalna cesta skozi gozd v blagem desnem zavoju. Na koncu zavoja krajevna tabla in čez dobrih 300m zagledam policaja z lampico v roki, kako me daje na stran. Ustavim, pristopi po pravilih od zadaj in :"Dober večer, kontrola prometa, dokumente prosim." Nato:"Na tristo metrih smo vam izmerili 67 km na uro, lahko si greste pogledat h kolegu v avto." Pa ga prosim, če me prej lahko še pouči, kako naj v hipu zmanjšam hitrost pri tabli, ki se jo zaradi grmovja opazi zadnji trenutek in je pred njo dovoljeno voziti 90, in kako naj na koncu naselja spet tako hitro pospešim pri tabli, da ne bom s počasno vožnjo oviral ostalih udeležencev v prometu (bilo je ob enih ponoči)?
Najprej me je nekaj trenutkov čudno (da ne rečem butasto) gledal, nato pa izdavil, da ne razume kaj hočem, sploh pa naj ne kompliciram, saj ni nobenega prometa!! Potem me spet nekaj trenutkov čudno gleda in na koncu: "Naj vam bo za danes, drugič pa bolj previdno!" Lahko rečem, da mu je potegnilo.

Kasirat takoj za tablo je navadna svinjarija in več nas bo, ki jim bomo to povedali, več šans je, da bodo začeli uporabljati možgane. Koliko je bilo že nesreč npr. na Medvoškem klancu pri elektrarni, kjer je velikokrat radar? Mi lahko kdo odgovori s statistiko? Lahko kar povem, da v 30. letih nobene.

Tole pa za vse tiste, ki mislijo, da imajo pravico voziti kakor jim paše.

V avtošoli me je inštruktor na koncu naselja, ko sva že videla tablo, vedno opomnil:"Zdaj pa le poženi, da ne boš oviral prometa! Če nisi sposoben voziti po omejitvah, se raje vsedi v taksi, izpita pri meni ne boš naredil."
In še danes imam "težave" - vedno sem malo čez zgornjo mejo, v naselju majčkeno, drugje malo več, na avtocesti pa še več - v mejah normale.

ZVCP-1 30. člen
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako
počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem
prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s
hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na
cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti
prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere
kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora
voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in
pustiti kolono vozil mimo.


Je pa res, da se policija s takimi ukvarja približno toliko kot s tistimi, ki ne zdržijo za volanom brez telefona v roki, torej nič.

Tilen ::

In še danes imam "težave" - vedno sem malo čez zgornjo mejo, v naselju majčkeno, drugje malo več, na avtocesti pa še več - v mejah normale.


Slabo si ti tole temo prebral, slabo.

V avtošoli me je inštruktor na koncu naselja, ko sva že videla tablo, vedno opomnil:"Zdaj pa le poženi, da ne boš oviral prometa! Če nisi sposoben voziti po omejitvah, se raje vsedi v taksi, izpita pri meni ne boš naredil."


Tole ti pa verjamem! Precej očitno nesposobnih inštruktorjev se danes najde in še več nesposobnih nijihovih učencev (današnjih voznikov).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

lufthammer ::


Tole ti pa vrjamem! Precej nesposobnih inštruktorjev se danes najde in še več nesposobnih nijihovih učencev (današnjih voznikov).

Ah, nisi ti kakšna vozniška referenca, po komentarjih sodeč.

Tilen ::


Tole ti pa vrjamem! Precej nesposobnih inštruktorjev se danes najde in še več nesposobnih nijihovih učencev (današnjih voznikov).

Ah, nisi ti kakšna vozniška referenca, po komentarjih sodeč.


Seveda razne "inštruktorjeve besede" pa to definitivno so?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Icematxyz ::

Zakaj pa če kdo ovira promet z osebnim avtomobilom in vozi 35km/h na mestu kjer je omejitev 50 km/h in se zadaj nabira kolona. Kot se tukaj na veliko trdi. Češ da se pogosto to dogaja v prometu. Sam pa moram reči da zelo redko če sploh to doživljam na cesti. Prej obratno da se vozi v povprečju malenkost prehitro. Zakaj preprosto ne uporabite hupe in opozorite voznika pred seboj da ovira promet?

Ne mislim histeričnega trobljenja in dokazovanja svojega prav da 2 sekundi kasneje zapojejo pesti...

Preprosto če stanje traja toliko časa da preceniš da voznik ne namerava iz 35 km/h pospešiti na 50 km/h in ni nekega vidnega razloga zakaj to počne... A bi pritisk na hupo bil odveč?

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Blenda. Naj nesoglasje ostane samo med vama.

Na jetra mi gre ko to počnejo ludje v mestu. In trobi en in drug in potem še tretji.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Icematxyz ::

Na jetra mi gre ko to počnejo ludje v mestu. In trobi en in drug in potem še tretji.


Ja to je pač stvar vozniške kulture in mentalitete pri nas. Če nekdo brez vidnega razloga kot trdite vozi 35 km/h nekje kjer je omejitev 50 km/h je uporaba hupe več kot na mestu.

Pa če gre to komu na jetra ali ne ni pomembno. Seveda sem napisal da je stvar vozniške kulture in mentalitete tudi to kako hupo uporabiš.

Sam bi jo v takšnem primeru brez zadržkov uporabil in jo tudi v takšnih ali podobnih primerih uporabim. Ravno pred kratkim se je nekdo odločil da se bo 200 metrov do semaforja peljal z 1 km/h v prometni špici da bo do semaforja ravno prišel ko bo se prižgala zelena luč. Pritisk na hupo za 1 sekundo je problem elegantno odpravil.

Sedaj pa kaj. A bi naj šel ga raje prehitevati samo da mu ne bi šel na jetra? To bi verjetno marsikdo zaradi naše vozniške kulture in mentalitete storil. Se zavedam. Zato pa je zadeva skrb vzbujajoča če samo malo pomisliš o teh zadevah.

Pyr0Beast ::

Sedaj pa kaj. A bi naj šel ga raje prehitevati samo da mu ne bi šel na jetra?
Poblendaš mu. Saj ne motiš njega ampak celotno okolico.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Pyr0Beast ::

Sicer, kam se ti je mudilo ? Na semafor bi tako ali drugače prišel. Spet divjaš a ne ? cccc .. >:D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Okapi ::

Dejstvo je, da je v prometu (in tule tudi) veliko preveč živčnih ljudi. Če te znervira en, ki pelje malo počasneje, kot bi peljal ti, je nekaj bolj narobe s teboj kot z njim.

O.

Icematxyz ::

Ne to je oviranje prometa če se praktično ustaviš 200 metrov pred semaforjem. Ne govorim o počasnem tempu. Ampak praktično o ustavitvi vozila. In jasne razvidnosti da ne gre za tehnično okvaro ampak samovoljno - egoistično obnašanje - oziroma igranje z avtomobilom. V smislu ali bo avtomobil če spustim zavoro po cestišču z 1% nagiba uspel premagati razdaljo sam. To v promet ne sodi. Sploh pa ne v mesto in v čas prometne konice.

In tukaj je uporaba hupe na mestu. Ampak spet sam jo uporabim po pameti. Zavedam se kakšna je mentaliteta slovenskega voznika. Da bi za uporabo hupe te tisti ki mu je opozorilo namenjeno verjetno najraje ubil. Ampak v takšnih primerih kot sem opisal ponavadi v trenutku osebi katero z hupo opozoriš da ovira promet postane v trenutku jasno kaj počne in se situacija povrne na normalno stanje. Če seveda ne gre za kakšnega idiota. In je vsakršno blendanje in uporaba rok in kletvic in prehitevanj na nevarnem in nedovoljenem mestu ti prikrajšana. To je tudi namen hupe da ti te nevšečnosti prihrani.
««
10 / 24
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12926921 (18715) strup121
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Na cesti
26152898 (42104) Oki

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48677652 (70352) Gandalfar
»

Speeding Facts vs Myths (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
25813712 (10590) jype
»

Prehitra vožnja - ugovor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18913863 (11393) Tear_DR0P

Več podobnih tem