Nadgradnja Windows 10 še naprej brezplačna

Primoz Bratanic

31. jul 2016 ob 21:32:29

Ko je lani Microsoft obelodanil Windows 10, so med drugim razglasili tudi brezplačno nadgradnjo iz verzij 7 ter 8.1 v prvem letu po izidu. Kaj naj bi se zgodilo naknadno, ni bilo nikoli povsem pojasnjeno.

Kljub močnim naporom stopnja namestitev novih oken ni bila nikoli čisto po načrtih. Tako je število namestitev maja doseglo 300 milijonov.

Po izteku enoletnega obdobja je Microsoft izdal nadgradnjo ob prvi obletnici in to seveda izkoristil za tiho podaljšanje obdobja brezplačnih nadgradenj. Zaradi domnevno močnega izboljšanja uporabniške izkušnje za uporabnike s posebnimi zahtevami, je tako sedaj mogoče priti do brezplačne nadgradnje tako, da obljubite, da uporabljate funkcionalnosti kot so npr. uporaba bližnjic na tipkovnici.

Na Slo-Techu je imelo v zadnjem mesecu 45 odstotkov uporabnikov, ki uporabljajo operacijski sistem Windows nameščeno verzijo 10, 40 odstotkov verzij 7, 10 odstotkov verzijo 8.1 ter 5 odstotkov še vedno XP. Kako bo z Microsoftovim uradnim ciljem milijarde namestitev do leta 2018 pa bo pokazal čas.