Forum » Hlajenje in modifikacije » Homemade projektor
Homemade projektor
pucvoler ::
Kaj pravite na to
http://www20.tomshardware.com/howto/20041113/index.html
Grem iskat LCD pokvarjeno osvetlitvijo
http://www20.tomshardware.com/howto/20041113/index.html
Grem iskat LCD pokvarjeno osvetlitvijo
Ne me poslušat!!!!!!
Nejc Pintar ::
neki podobnga mamo mi u šol, lcd brez osvetlitve pol je pa gor na grafoskopu
Lahko je biti prvi, če si edini!
DjTonic ::
Ja to smo tudi mi imeli, samo se je ful slabo vidlo. Potem je šola reskirala za konkretnejši projektor...
kovse ::
Projektor na takšen način je narediti mačji kašel
Sam sem ga naredil leto nazaj in moram reči da sem bil z njim zelo zadovoljen, dokler nisem začel delat ohišja za LCD in ga na žalost pokvaril. Sicer pa več najdeš na tejle strani http://www.diyaudio.com/forums/forumdisplay.php?forumid=12 . Aja zelo priporočljivo je imeti zelo dober grafoskop z veliko svetilnostjo, kar ga tip na tom hardware tudi ima, jaz sem imel šolski grafoskop(meni se zdi da je bla ISKRA 300W ) in je bil zadovoljiv samo kadar je bila tema.Je pa zakon gledat filme na 2m diagonali
LP
Sam sem ga naredil leto nazaj in moram reči da sem bil z njim zelo zadovoljen, dokler nisem začel delat ohišja za LCD in ga na žalost pokvaril. Sicer pa več najdeš na tejle strani http://www.diyaudio.com/forums/forumdisplay.php?forumid=12 . Aja zelo priporočljivo je imeti zelo dober grafoskop z veliko svetilnostjo, kar ga tip na tom hardware tudi ima, jaz sem imel šolski grafoskop(meni se zdi da je bla ISKRA 300W ) in je bil zadovoljiv samo kadar je bila tema.Je pa zakon gledat filme na 2m diagonali
LP
2tiLen ::
Mam od Lumenlab-a natančna navodila za izdelavo DIY lcd projektorja v pdf-ju... če koga zanima naj mi piše na mail... pa mu pošljem...
LP
Tilen
LP
Tilen
gumby ::
nekaj me zanima...
tele žarnice oddajajo precej toplote. ali to škoduje LCD-ju oz. je potrebna kaka ventilacija?
tele žarnice oddajajo precej toplote. ali to škoduje LCD-ju oz. je potrebna kaka ventilacija?
2tiLen ::
@pingec: za navodila se plača.. glej njihovo stran... mislim, da bi z objavo razjezil TP
LP
Tilen
LP
Tilen
pingec ::
aja sorry pol, a mi lahk torej posles, mail mas gori?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
PARTyZAN ::
LCD mas pac mal stran od grafoskopa (kak cm) pa na eni strani daš en vent..bi mogl bit dost :)
Highlag ::
Čez nekaj časa pa dobiš sredi LCD-ja črno piko ki se počasi veča čez cel displej. Tako veš da se LCD pregreva.
To zna biti resen problem, sploh če je za osnovo en poceni grafoskop. Ti namreč nimajo vgrajenega niti hladnega zrcala pod žarnico. S tem se od tega zrcala odbije tudi večji del IR svetlobe, ki potem greje LCD. To sferično zrcalo mora biti "hladno" torej mora prepuščati IR žarke. Če je sferično zrcalo kovinsko (Al) ni hladno. Če je stekleno in se vidi skozenj (če pogledaš recimo prižgano žarnico in se vidi vijoličasto sliko, potem je to hladno zrcalo.
Prav tako nimajo optimiranjega hlajenja objektnega stekla. Kjer se 20oC višjega segretka hitro pozna.
V glavnem to ni tako enostavno, kakor nekateri skušajo prikazati.
To zna biti resen problem, sploh če je za osnovo en poceni grafoskop. Ti namreč nimajo vgrajenega niti hladnega zrcala pod žarnico. S tem se od tega zrcala odbije tudi večji del IR svetlobe, ki potem greje LCD. To sferično zrcalo mora biti "hladno" torej mora prepuščati IR žarke. Če je sferično zrcalo kovinsko (Al) ni hladno. Če je stekleno in se vidi skozenj (če pogledaš recimo prižgano žarnico in se vidi vijoličasto sliko, potem je to hladno zrcalo.
Prav tako nimajo optimiranjega hlajenja objektnega stekla. Kjer se 20oC višjega segretka hitro pozna.
V glavnem to ni tako enostavno, kakor nekateri skušajo prikazati.
Never trust a computer you can't throw out a window
pivmik ::
Jazst bi tudi ta PDF. Moj email: picnik afmna email piko si
Hvala lepa hvala.
Hvala lepa hvala.
LP, Gregor GRE^
planetparty ::
planetparty@gmail.com
jaz bi tudi prosil
jaz bi tudi prosil
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory
lopov ::
Lahko posljes meni se 1x?
Nisem dobil, posta pa normalno prihaja :/
Naslov: sponka AT email.si
Hvala
Nisem dobil, posta pa normalno prihaja :/
Naslov: sponka AT email.si
Hvala
Me prav zanima koliko ljudi bo zadevo dejansko uporabljalo.
Če rabite grafoskope se lahko oglasite tule.
Če rabite grafoskope se lahko oglasite tule.
PARTyZAN ::
Ja samo, je za to aplikacijo neuporaben.
roli ::
Kje se dobi kako lečo od grafoskopa? Pa kok bi koštala?
Bom probal nardit tizga iz škatle .
Nimam LCDja .Predrago .
Bi en star TV uporabil.
Kje dobit lečo pa za koliko približno.
Taka,ki ustreza .
Lp!
Bom probal nardit tizga iz škatle .
Nimam LCDja .Predrago .
Bi en star TV uporabil.
Kje dobit lečo pa za koliko približno.
Taka,ki ustreza .
Lp!
http://www.r00li.com
Če veste kakšno lečko rabite (Fokus in premer) mogoče lahko poizkusite pri firmi na katero sem dal povezavo par odgovorov višje. Delajo namreč tudi različne leče. Sam ne vem če so v maloprodaji
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Doma narejen projektor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Zvok in slika | 71836 (21539) | Šolar |
» | Diy projektorOddelek: Pomoč in nasveti | 1960 (1704) | nUUb |
» | homemade projektorOddelek: Strojna oprema | 3317 (2413) | propeler |
» | Home-made LCD projektorOddelek: Zvok in slika | 2109 (1763) | danielka84 |
» | Projektor...home madeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2300 (2035) | Highlag |