Forum » Strojna oprema » Asus eee PC
Asus eee PC
mcemic ::
Mene zanima, če se še komu pojavljajo ti svetlejši "madeži", da vem, če se mi splača uveljavljat garancijo?
Karen ::
Če mi lahko nekdo zaupa na kakšni ločljivosti je mogoč priklop zunanjega monitorja (ali npr. ločljivost na LCD-ju 1920x1050, razmerje 16:10 še potegne full color)? In ali je potem kak problem nazaj na 800x480 preklopit (nekdo par postov prej je nekaj jamral da ne more)? Za eno enostavno službeno portable mašino rabim - na terenu za silo, v službi pa na eksterni lcd in usb hub s tipkovnico in mišjo (software je nezahteven, tako da s tega vidika ne bi smelo biti težav).
daltonix ::
Pred nekaj dnevi sem v znani trgovini zabavne elektronike (z dovoljenjem zaposlenih) priključil EEE na 32 palčni TV (To sem naredil zaradi tega ker nameravam zamenjati TV).
Brez težav dosegel ločljivost 1200 X 768 (ali nekaj takega).
Pri tem sem moral, v nastavitvah GK izbrati da uporabljam samo zunanji monitor, kar drugače ni šlo.
Kakovost slike ( pri brskanju po netu in pri predvajanju filma) je bila zelo dobra.
Brez težav dosegel ločljivost 1200 X 768 (ali nekaj takega).
Pri tem sem moral, v nastavitvah GK izbrati da uporabljam samo zunanji monitor, kar drugače ni šlo.
Kakovost slike ( pri brskanju po netu in pri predvajanju filma) je bila zelo dobra.
Blond ::
Kdo je uvoznik tega malčka ???
www.galea.si
Odkup, prodaja in obnova nepremičnin
Posredovanje v prometu z nepremičninami
lukslo ::
Po specifikacijah naj bi bila maksimalna ločljivost na zunanjem monitorju 1600×1280. Žal pa si sam EEE-ja ne lastim, tako da ti ne morem povedat kako pa je s tem v praksi.
krho ::
AFAIK Avtera.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
zee ::
Avtera - piše na škatli.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
bom jih povprašal kdaj dobijo bele
www.galea.si
deleted ::
Joj...ravno danes sem ga mislil naročit na Aperio, kjer je (še včeraj) stal 280€, pa sm opazu, da so a podražali.
bakki ::
Pozdravljeni!
Touch screen deluje !!!
Zdaj imam vgrajen USB Hub vezan na priključek kamere, na hub pa: 1. kamero, 2. BT vmesnik, 3. 8GB Corsair ključek in 4. Touch screen. In vse je delovalo iz prve .
Razmišljam dalje, o DIP switchih za vklop BTja in kamere, ker ju ne potrebujem ves čas. Nato še vgradnja drugega USB Huba, GPS sprejemnika in DVB-T sprejemnika. Ta bo težja, zaradi velikosti DVB-T sprejemnika, antena bo pa tako zunanja.
Na dan s vprašanji če koga kaj zanima, sicer pa vse piše na eeeuser...
Lp,
B!
Touch screen deluje !!!
Zdaj imam vgrajen USB Hub vezan na priključek kamere, na hub pa: 1. kamero, 2. BT vmesnik, 3. 8GB Corsair ključek in 4. Touch screen. In vse je delovalo iz prve .
Razmišljam dalje, o DIP switchih za vklop BTja in kamere, ker ju ne potrebujem ves čas. Nato še vgradnja drugega USB Huba, GPS sprejemnika in DVB-T sprejemnika. Ta bo težja, zaradi velikosti DVB-T sprejemnika, antena bo pa tako zunanja.
Na dan s vprašanji če koga kaj zanima, sicer pa vse piše na eeeuser...
Lp,
B!
ma7ija ::
Vsaka čast! Tudi jaz bi imel takšnega asusa, a bi ti tudi meni vgradil touch screen, bluetooth, flash disk...
Koliko bi stalo tvoje delo....
Pozdrav!
Koliko bi stalo tvoje delo....
Pozdrav!
BladE_ ::
A so tale navodila za instalacijo XPjev uredu ?? ----> http://www.eeeguides.com/2007/11/installing-windows-xp-from-usb-thumb.html
BladE_ ::
Po zgoraj omenjenemu tutorialu sem probal narediti svoj USB ključ z XPji... problem nastane ko pridem do tistega koraka kjer moras izbrat 1 in pol se ti odpre okno v katerem izberes mapo z XPji... ko to mapo izberem se vrne v okno in samo utripa tista crtica v spodnjem levem kotu okna, zgodi se pa nic (sem pustil cez noc). Evo se screen kako obstane, ko pa hocem zapreti okno pa itaq zmrzne in pol mors dat "End now"... anyone ?
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Alpheus ()
Heavy ::
Najenostavneje bi bilo, da si od koga izposodiš zunanji disk, ter nato vanj ugradiš CD-rom pogon in formatiraš iz njega.
Ne iskat težav, kjer jih ni
Ne iskat težav, kjer jih ni
kostunica ::
mam problem z wlanom. uporabljam winXP in ko se hočem povezati v omrežje, eee pravi, da je povezava "limited", čeprav gre sigurno za javno omrežje (sem v vipavi). ne vpraša po geslu in lovi signal, povezati pa se noče.
lahko kdo pomaga?
lahko kdo pomaga?
Oj!
BT = 12€
8GB = 94€
USB Hub = 11€
Touch screen = 70€
Delo = neprecenljivo, za vse ostalo je tu....
Ko lotaš po njem, nateguješ plastiko, rineš kable in konektorje (da o dodani elektroniki ne govorim), se vse ostalo zdi čisto enostavno. Trenutek nepazljivosti lahko spremeni delujočega EEEja v kup plastike, tako da... tega ne bom počel drugim za pijačo ali dve. Sicer pa je vse stvar dogovora.
Lp
B!
BT = 12€
8GB = 94€
USB Hub = 11€
Touch screen = 70€
Delo = neprecenljivo, za vse ostalo je tu....
Ko lotaš po njem, nateguješ plastiko, rineš kable in konektorje (da o dodani elektroniki ne govorim), se vse ostalo zdi čisto enostavno. Trenutek nepazljivosti lahko spremeni delujočega EEEja v kup plastike, tako da... tega ne bom počel drugim za pijačo ali dve. Sicer pa je vse stvar dogovora.
Lp
B!
ma7ija ::
Zvijanje plastike? Se na asusu vidi zvito ohišje?
Sedaj ko imaš prakso, bi ti šlo že boljše ne?
Zanima me vse zgoraj našteto, vključno z uplockanjem na 9oomhz.
Moj email je ma7ija@gmail.com, če imaš čas, razmisli o svojem neprecenljivem delu in mi sporoči! Najlepša hvala za odgovor in upam da boš imel čas....pozdrav iz Maribora, Matija
Sedaj ko imaš prakso, bi ti šlo že boljše ne?
Zanima me vse zgoraj našteto, vključno z uplockanjem na 9oomhz.
Moj email je ma7ija@gmail.com, če imaš čas, razmisli o svojem neprecenljivem delu in mi sporoči! Najlepša hvala za odgovor in upam da boš imel čas....pozdrav iz Maribora, Matija
Oj!
Ohišje okoli monitorja je malenkost zvito zaradi debeline Touch screena in to se ne da skrit. Tudi samo ohišje je v levem zgornjem kotu malce napeto (recimo 0,5 mm) zaradi konektorja iz huba na kamero - komaj opazno (to je samo zato, ker nisem rezal kabla na kamero!)
Upclock na 900MHz pa je samo drugi BIOS, kjer lahko izbiraš 70 ali 100 MHz...
Ostalo na mailu...
Lp, B!
Ohišje okoli monitorja je malenkost zvito zaradi debeline Touch screena in to se ne da skrit. Tudi samo ohišje je v levem zgornjem kotu malce napeto (recimo 0,5 mm) zaradi konektorja iz huba na kamero - komaj opazno (to je samo zato, ker nisem rezal kabla na kamero!)
Upclock na 900MHz pa je samo drugi BIOS, kjer lahko izbiraš 70 ali 100 MHz...
Ostalo na mailu...
Lp, B!
deleted ::
? A nimajo vsi prenosniki spodaj posebej za odšraufat za zamenjat rame?
Če bo vse po sreči bom tudi jaz jutri srečni lastnik eee-ja
Če bo vse po sreči bom tudi jaz jutri srečni lastnik eee-ja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: deleted ()
TokioGangsta ::
OK, imel bi nekaj vprašanj, morda bodo neumna a se prosim vseeno potrudite odgovoriti na njih če ni odveč.
Kupim prenosnik v trgovini, pridem domov ga zaženem gori je Linux. Ali bi brez težav priključil zunanji trdi disk in gledal filme v Linuxu. Moram prej še kaj drugega narediti?
Hvala
Kupim prenosnik v trgovini, pridem domov ga zaženem gori je Linux. Ali bi brez težav priključil zunanji trdi disk in gledal filme v Linuxu. Moram prej še kaj drugega narediti?
Hvala
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis
Misliš da Linux ne prepozna pogonov na USB? Seveda lahko nanj priklopiš prenosni disk in vse bi moralo ok delvati (čeprav jaz raje dam filme na USBključek- je bolj enostavno za okol prenašat)
TokioGangsta ::
Men je drugač tudi to boljše sam nimam tolk ključkov. Da ne bo na počitnicah dolgčas bo poskrbel moj prenosni trdi disk
Kaj pa glede filmov v Linuxu kako to gre?
Kaj pa glede filmov v Linuxu kako to gre?
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Zheegec ::
Trenutno še črnih praktično ni več, kaj šele belih...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
tuning ::
Oj, pozdravljeni, sem nov na tem forumu.
Tudi jaz bi imel belega.A je kdo Avtero kontaktiral, glede dobave drugih farb?
LP,Sandi
Tudi jaz bi imel belega.A je kdo Avtero kontaktiral, glede dobave drugih farb?
LP,Sandi
kmetek ::
kva ste navalil na druge barve, so taki kakršni so....fehtajte asus in ne avtero....oni samo uvažajo :P
tuning ::
Asus prodaja vec barv, drugace. Bele, rozne , crne , modre in se nekaj jih je v izdelavi. Tko da Avtera je zaplankana k fura samo dolgocasno crne. Je pa res da se ne umazejo crni:)
LP,Sandi
LP,Sandi
Ravnokar nadgradil BIOS, tako da zdaj deluje nativno na 900Mhz po windowsi. Zdaj lahko še kakšno igro zaigram
belih še vedno nimajo ???
www.galea.si
echoman ::
ok, glede na to, da se vi pogovarjate glede barv bom jest neki druyga povedu. glejte, jest s temu vodicam delam in se mi ustav tuki>
Inside of the command windows go to the directory you have bootsect.exe saved.
(use the cd directoryname command to switch folders)
Now type "bootsect.exe /nt52 R:" NOTE R: is the drive letter for my USB stick if yours is different you need to change it accordingly. What this part does is write the correct boot sector to your USB stick, this allows your PC to boot from the USB stick without it nothing works.
prosim, da mi pomagate,saj nujno rabim na eeeju windowse. prevedite mi in kako pridem do tja. HVALA!!!!!
Now type "bootsect.exe /nt52 R:" NOTE R: is the drive letter for my USB stick if yours is different you need to change it accordingly. What this part does is write the correct boot sector to your USB stick, this allows your PC to boot from the USB stick without it nothing works.
prosim, da mi pomagate,saj nujno rabim na eeeju windowse. prevedite mi in kako pridem do tja. HVALA!!!!!
Puscavnik ::
Evo očitno sem na obeta še več takih stvaritev kot je EEE
Elonex One za vsega 100 funtov! cca 130€!
Elonex One
CPU: Aday5F-300 MHz X86
Memory: 128/256 MB DDR2 SDRAM
4 MB Flash ROM
Storage: 1 GB/2GB NAND FLASH
Display: 800x480 7!? TFT LCD
Network interface: Ethernet 10/100 Mbps
Wi-Fi 802.11b/g (optional)
Bluetooth (optional)
Webcam: 2.0M pixels (optional)
USB sockets: USB 2.0/1.1 port X 2
Audio jack: 3.5mm in/out
Battery: 3 cells, 2200mAH/cell
Weight: 950g(with keyboard)
Dimension(WxLxH): 230 mm x 146 mm x 33 mm(with keyboard)
Elonex One za vsega 100 funtov! cca 130€!
Elonex One
CPU: Aday5F-300 MHz X86
Memory: 128/256 MB DDR2 SDRAM
4 MB Flash ROM
Storage: 1 GB/2GB NAND FLASH
Display: 800x480 7!? TFT LCD
Network interface: Ethernet 10/100 Mbps
Wi-Fi 802.11b/g (optional)
Bluetooth (optional)
Webcam: 2.0M pixels (optional)
USB sockets: USB 2.0/1.1 port X 2
Audio jack: 3.5mm in/out
Battery: 3 cells, 2200mAH/cell
Weight: 950g(with keyboard)
Dimension(WxLxH): 230 mm x 146 mm x 33 mm(with keyboard)
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Alpheus ()
pridem do sem
tuki se skratka ustavm, k sploh ne vem, kaj morm neki vpisat v cmd bootsect.exe ....
tuki se skratka ustavm, k sploh ne vem, kaj morm neki vpisat v cmd bootsect.exe ....
ja, samo mi odvrne, da neki ni! (trenutno sem na eeeju in ne morm screenat) samo, kam naj grem pa to vpisem?
titko ::
Zdravo!
Mene pa zanima, koliko se vam vaši eee-ji grejejo? Meni se zdi, da se moj kar precej greje? Po slabi uri delovanja je stvar na otip že kar precej vroča.
Pa v levem nosilcu zaslona se pri zapiranju sliši pok. Se še komu pojavlja ta težava?
Če odštejem ti dve težavici, se mi pa stvar kar precej dopade in imam ravno to, kar sem iskal. Poceni naprava za zelo enostavno prenašanje.
Lp
Mene pa zanima, koliko se vam vaši eee-ji grejejo? Meni se zdi, da se moj kar precej greje? Po slabi uri delovanja je stvar na otip že kar precej vroča.
Pa v levem nosilcu zaslona se pri zapiranju sliši pok. Se še komu pojavlja ta težava?
Če odštejem ti dve težavici, se mi pa stvar kar precej dopade in imam ravno to, kar sem iskal. Poceni naprava za zelo enostavno prenašanje.
Lp
SumAm ::
@titko: normalno da se greje, veš kuk je vsega noter stlačenga :D moj se tudi greje, še sploh zato, ker je overclockan. pač, prežviš to :)
P.S. Zanima koga kako Eee preživi padce iz mize in podobno? Tukaj je video.
P.S. Zanima koga kako Eee preživi padce iz mize in podobno? Tukaj je video.
a mi kdo pove, kaj je problem, ker nujno rabim eeeja in windowse!!!!!!
ja, samo mi odvrne, da neki ni! (trenutno sem na eeeju in ne morm screenat) samo, kam naj grem pa to vpisem?
titko ::
@sumAm: Moj ni overclockan.
Vem, da je v majhnem ohišju veliko reči, ampak vseeno se mi zdi, da je kar precej vroč.
Vem, da je v majhnem ohišju veliko reči, ampak vseeno se mi zdi, da je kar precej vroč.
prosim ljudje pomagajte mi!!!!!!!!!! do tistega bootset.exe vse naredim, pol pr bootsect.exe pa sploh ne vem, kaj je treba narest.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus EEE 1000HE (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Kaj kupiti | 19910 (12528) | Kleemen |
» | Nakup Netbook-aOddelek: Kaj kupiti | 4908 (3960) | __Devil__ |
» | Asus eeepc 1000h (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 9050 (7008) | MKC00 |
» | Kateri NetBook (SSD, 9"+...)Oddelek: Kaj kupiti | 4113 (2976) | antonija |
» | Computex 2008: MSI Wind in Asus Eee PC 901 (1000)Oddelek: Novice / Procesorji | 10070 (6343) | grmek |