Forum » Operacijski sistemi » [ Windows Vista ] Vprašanja in težave
[ Windows Vista ] Vprašanja in težave
Dejan99 ::
Sem rešil težavo.
Slabo sem prebral pod 'Folder views'. Dal sem samo 'reset folders' ter si nastavu take ikone kot si želim. Fora je bila v tem ko sem dal 'Apply to folders' se je bil določen pogled na ikone nastavljen na vse mape istega tipa, torej ko sem nekje spremenil se mi je še drugje in to je mene hecal .
@lopov: sm pogledu tut to možnosti k si napisu sam ni napiše da ta možnost ni možna za to mapo. No saj nima veze, sedaj dela tko kot je treba. Tnx vseeno.
LP
Slabo sem prebral pod 'Folder views'. Dal sem samo 'reset folders' ter si nastavu take ikone kot si želim. Fora je bila v tem ko sem dal 'Apply to folders' se je bil določen pogled na ikone nastavljen na vse mape istega tipa, torej ko sem nekje spremenil se mi je še drugje in to je mene hecal .
@lopov: sm pogledu tut to možnosti k si napisu sam ni napiše da ta možnost ni možna za to mapo. No saj nima veze, sedaj dela tko kot je treba. Tnx vseeno.
LP
zupanic ::
mene zanima če kdo ve ki je problem ko hočem updatat mojo visto mi javi neki error code 80004002. pa mi ne gre updatat.kaj naj naredim?help plz..LP
Tilen ::
@Tilen -- berem na nekem forumu, da probaj racunalo cisto ugasniti da zresetira USB kontroler. Ce imas laptop to pomeni da odstranis baterijo, izkljucis napajanje in vklopis racunalo da sprazni kondenzatorje. Menda se kontroler zacikla in ga obicajno ugasanje ne sresetira, pa pol ne prepozna naprav. Ce mas stacionarca, odklopi z elektrike in vzgi. Meni obicajno zavrti ventilatorje preden cisto sprazne kondenzatorje.
Je ze Ubuntu gor. Hvala vseeno.
Je ze Ubuntu gor. Hvala vseeno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
PacificBlue ::
@zupanic
Mislim, da pomaga samo inštalacija Servis pack 1 za Visto(vsaj kokr sem gledal po netu,razne druge rešitve ne pomagajo).Drugače pa googlaj za Error code 80004002
Mislim, da pomaga samo inštalacija Servis pack 1 za Visto(vsaj kokr sem gledal po netu,razne druge rešitve ne pomagajo).Drugače pa googlaj za Error code 80004002
I’m out.
:3
:3
jamiroq ::
desni klik na namizje > personalize > window color and appearance > open classic appearnce properties ...
tamle notri bi moral bit. iirc bi tudi pod theme moral biti, vendar ga pri meni ni.
tamle notri bi moral bit. iirc bi tudi pod theme moral biti, vendar ga pri meni ni.
okip32 ::
Sem imel vklopljen AERO vmesnik, nimam pa ikone v hitrem zagonu. Tiste, ko prikaže vse strani na enkrat.
Pesimist ::
Kaj zavraga se dogaja. 8GB rama mam pa mi ga pocasi pozira do max v Visti. Imam na sveze sformatirano.
bluefish ::
To zaradi tega, ker je vklopljen Superfetch, ki najbolj pogoste programe premakne v RAM. Je koristno, ker se potem hitreje zaženejo. Seveda pa lahko to storitev tudi izklopiš (Google It).
Ja samo to ni prikazano v ramah, vsej ne pod Memory graf ampak samo pod Cached.
Sem ugotovil kaj je bla vendar ne razumem zakaj. utorrent fila rame z 2MByte/s. Ko sem ustavo vse uploade je takoj na nulo padlo. Ne razumem zakaj ne flusha sproti kot je vedno dozaj.
Sem ugotovil kaj je bla vendar ne razumem zakaj. utorrent fila rame z 2MByte/s. Ko sem ustavo vse uploade je takoj na nulo padlo. Ne razumem zakaj ne flusha sproti kot je vedno dozaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Vlady ::
To bo verjetno nastavitev ali bug v utorrent. Drugače pavista če imaš več ko 2GB RAM-a vzame zase 2GB, ostalo pa je cache.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
Ok ove nastavitve v utorrentu disk chache me je jebo. Samo za bozjo voljo se ne spomnim da bi jih spreminjo. Vceraj sem nanovo formatiro tak da.... Od vceraj an danes pa se bi ja spomno ce bi kaj po tem sharo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
jahtba ::
http://www.mydigitallife.info/2008/03/0...
Tu so navodila kako pripraviti ne-Ultimate verzije do delovanja z drugimi jeziki. Malo je treba pobrskati za dodatnimi linki na MUI datoteke.
Vsa zadeva se mi zdi kar hudo zapletena,zato bom postavil vprašanje za lažjo pot.Imam Toshibo A100 zraven katere sem dobil recovery cd z angleško visto home.Zadeva je prijetna za instalacijo,ker se vse lepo uredi samo,hudič je samo jezik. Kako bi home varianto nadgradil da bi ostali vsi elementi (gonilniki,programi na prenosniku) in potem ultimate poslovenil,če je enostavneje. Hvala !
Jst ::
Na Access Pointu (ki ne deluje v router mode; za router imam m0n0), ki deluje tudi kot switch (gor imam preko kabla priklopljenih še nekaj računalnikov), je LPT port, na kateremu je priklopljen tiskalnik HP DeskJet 720C. Tiskalnik je sicer zelo star, a ima ogromno kartušo (ogromno v nasprotju z tiskalniki/pluvalniki, ki se prodajajo danes) in mi še vedno zelo dobro služi.
Iz Linux OSa tiska normalno. Iz XPjev tiska normalno. Iz Viste 32 sp1 tiska normalno.
A iz Viste 64 sp1 pa ne. Tiskalnik je lepo nastavljen. Ko pa dam karkoli tiskati, se zgodi naslednje: normalno si pripravi papir (ga potegne v pozicijo za tiskanje), se premakne glava/kartuša, a potem nič. Tako papir na pol ostane notri in moram držati knof, da spusti papir. Nikakor pa noče tiskati.
Iz vseh operacijskih sistemov in računalnikov, kar jih imam, se lepo sporazumevajo s tiskalnikom in tudi tiska brez kakršnihkoli težav.
Ima kdo kakšno idejo zakaj Vista 64 noče/ne more tiskati? Nastavitve so do pike enake, kot na Visti 32. Zakaj potegne papir potem pa tema? Meni ni jasno popolnoma nič! Kakršenkoli namig bi bil dobrodošel...
Iz Linux OSa tiska normalno. Iz XPjev tiska normalno. Iz Viste 32 sp1 tiska normalno.
A iz Viste 64 sp1 pa ne. Tiskalnik je lepo nastavljen. Ko pa dam karkoli tiskati, se zgodi naslednje: normalno si pripravi papir (ga potegne v pozicijo za tiskanje), se premakne glava/kartuša, a potem nič. Tako papir na pol ostane notri in moram držati knof, da spusti papir. Nikakor pa noče tiskati.
Iz vseh operacijskih sistemov in računalnikov, kar jih imam, se lepo sporazumevajo s tiskalnikom in tudi tiska brez kakršnihkoli težav.
Ima kdo kakšno idejo zakaj Vista 64 noče/ne more tiskati? Nastavitve so do pike enake, kot na Visti 32. Zakaj potegne papir potem pa tema? Meni ni jasno popolnoma nič! Kakršenkoli namig bi bil dobrodošel...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
lopov ::
@jahtba -- kar sprasujes je se bolj komplicirano kot tista navodila. Edina resitev bi bila da najdes nekoga ki ima enak racunalnik s predinstalirano slovensko visto in ti zapece svojo kopijo.
Navodila niso komplicirana -- zmeda je zaradi vecih korakov/moznosti. Prekopiraj v svoj fajl, izloci nepotrebne informacije in samo sledi. IMHO ni nic kompliciranega.
Navodila niso komplicirana -- zmeda je zaradi vecih korakov/moznosti. Prekopiraj v svoj fajl, izloci nepotrebne informacije in samo sledi. IMHO ni nic kompliciranega.
rontajzel ::
Pozdravljeni!
Imam Visto ultimate in imam problemček pri povezovanju v internet. Na net dostopam preko hišnega usmerjevalnika, ki že ima vnešene vse potrebne podatke. Računalnik preprosto povežem s kablom in povezavo Vista zazna in vse dela kot mora.
Problem nastane, ko želim povezavo vzpostaviti preko brezžičnega omrežja. Kabel odstranim in grem ustvariti novo povezavo z internetom preko brezžičnega omrežja. Tudi tokrat povezava brez težav steče, vendar je omejena... (Dostop: Le lokalno omrežje), kar pomeni, da povezava z usmerjevalnikom in hišnim omrežjem deluje, vendar je povezava v internet nemogoča.
Poskušal sem že vse načine, vendar zaman, nekje sem zasledil, da daiagnostik s pomočjo poenostavljanja omrežne kartice reši problem, ampak ga ne.
Kot zanimivost... ko brezžično povezavo prekinem in znova priključim kabel, je povezava prav tako omejena na lokalno omrežje, vendar s ponovnim zagonom Viste povezava spet normalno steče v Lokalno omrežje in internet!
Prosil bi za pomoč... hvala
Lep pozdrav
Imam Visto ultimate in imam problemček pri povezovanju v internet. Na net dostopam preko hišnega usmerjevalnika, ki že ima vnešene vse potrebne podatke. Računalnik preprosto povežem s kablom in povezavo Vista zazna in vse dela kot mora.
Problem nastane, ko želim povezavo vzpostaviti preko brezžičnega omrežja. Kabel odstranim in grem ustvariti novo povezavo z internetom preko brezžičnega omrežja. Tudi tokrat povezava brez težav steče, vendar je omejena... (Dostop: Le lokalno omrežje), kar pomeni, da povezava z usmerjevalnikom in hišnim omrežjem deluje, vendar je povezava v internet nemogoča.
Poskušal sem že vse načine, vendar zaman, nekje sem zasledil, da daiagnostik s pomočjo poenostavljanja omrežne kartice reši problem, ampak ga ne.
Kot zanimivost... ko brezžično povezavo prekinem in znova priključim kabel, je povezava prav tako omejena na lokalno omrežje, vendar s ponovnim zagonom Viste povezava spet normalno steče v Lokalno omrežje in internet!
Prosil bi za pomoč... hvala
Lep pozdrav
~rontajzel~
AMD A64 3800+ X2; ASUS A8N-E ULTRA; ATI RX1600pro;LC600W; DDR 3GB; SATAII 820GB
Po napisanem sodec bi stavil na nepravilno konfiguracijo brezzicne mreze.
Da ponovno zalaufas zicno povezavo ti ni treba resetirati racunala, dovolj bo da onemogocis wireles, morda enako storis z zicno povezavo, katero nato ponovno omogocis.
Kaj je narobe z brezzicno povezavo se iz napisanega ne da ugotoviti. Moral bos povedati kaj vec in imeti dostop do nastavitev routerja. V korakih bi jaz najprej preveril da obe napravi delujeta v istem nacinu (a, b oz. g) saj le mozno, da imas starejso kartico ki deluje le v a/b nacinu, router pa je nastavljen na g-only (pol ne dela). Nadalje preveri varnostne nastavitve, da je MAC naslov brezzicne kartice vnesen in router sploh dovoli povezavo, nato preveri ce je vkljuceno sifriranje in so na obeh straneh vnesene pravilna gesla/kljuci.
Bo kar zabava :)
Da ponovno zalaufas zicno povezavo ti ni treba resetirati racunala, dovolj bo da onemogocis wireles, morda enako storis z zicno povezavo, katero nato ponovno omogocis.
Kaj je narobe z brezzicno povezavo se iz napisanega ne da ugotoviti. Moral bos povedati kaj vec in imeti dostop do nastavitev routerja. V korakih bi jaz najprej preveril da obe napravi delujeta v istem nacinu (a, b oz. g) saj le mozno, da imas starejso kartico ki deluje le v a/b nacinu, router pa je nastavljen na g-only (pol ne dela). Nadalje preveri varnostne nastavitve, da je MAC naslov brezzicne kartice vnesen in router sploh dovoli povezavo, nato preveri ce je vkljuceno sifriranje in so na obeh straneh vnesene pravilna gesla/kljuci.
Bo kar zabava :)
rontajzel ::
Zanimivo... če v omrežnih povezavah onemogočim LAN, potem brezžično omrežje steče brez problema tako z lokalnim omrežjem kot z internetom in nasprotno z LAN, če onemogočim WLAN. Očitno ima že sam OS blokirano, da ni mogoče imeti aktiviranih obeh povezav, pa čeprav je le ena povezana v internet (beri: Lan omogočen, kabel izključen).
Z nastavitvami routerja ni nič narobe, saj z WLANom dostopam do interneta z drugim prenosnikom preko WinXP brez težav. Router ima nastavljeno g, mrežna kartica je pa a/b/g/n, tako da to ni problem... če bi bil to problem, potem povezava ne bi stekla niti v lokalnem omrežju!
Sedaj je samo še fora, kako aktivirati, da bo možno računalnik povezati na internet samodejno (brez tega onemogočanja LAN omrežne povezave) na WLAN v primeru, da mu odklopim kabel (beri: grem s prenosnikom naprimer ven iz stanovanja).
Z nastavitvami routerja ni nič narobe, saj z WLANom dostopam do interneta z drugim prenosnikom preko WinXP brez težav. Router ima nastavljeno g, mrežna kartica je pa a/b/g/n, tako da to ni problem... če bi bil to problem, potem povezava ne bi stekla niti v lokalnem omrežju!
Sedaj je samo še fora, kako aktivirati, da bo možno računalnik povezati na internet samodejno (brez tega onemogočanja LAN omrežne povezave) na WLAN v primeru, da mu odklopim kabel (beri: grem s prenosnikom naprimer ven iz stanovanja).
~rontajzel~
Mrezne kartica prenosnega racunalnika ima aplikacijo, s katero nastavljas profile.
Jaz imam Acer 5920 z Intlovo a/b/g/n kartico in imam dve moznosti -- SW za kartico ima svoj upravljalec profilov, lahko pa uporabljam prav Acerjevega. Intlov je hitrejsi, Acerjev pa ima vec moznosti in deluje z vsemi mreznimi karticami, ne le brezzicno. Ce zelim speljati promet preko ene ali druge pac preklopim profil. Res da to ni samodejno, a sem se navadil. S preklopom profila se namrec zgodi vec stvari -- (lahko) se spremeni IP, sifriranje, na novo se dolicijo pravila kot na primer deljenje datotek, firewall in privzeti tiskanik.
Tudi jaz nimam nikoli vzpostavljeni obe povezavi hkrati, pac pa preko tiste kartice, ki se "postavi" prva.
Potem je pa se 3. zadeva -- vista ima neke vrste upravljalec profilov ze vgrajen v "network and sharing center". Ko ga pozenes in ti pokaze potek povezave in desno je moznost klikniti na napis "customize" -- odpre se okno, kjer lahko dolocis ikono in ime povezave. Doloci za obe povezavi svoje ime in svojo ikono.
Jaz imam Acer 5920 z Intlovo a/b/g/n kartico in imam dve moznosti -- SW za kartico ima svoj upravljalec profilov, lahko pa uporabljam prav Acerjevega. Intlov je hitrejsi, Acerjev pa ima vec moznosti in deluje z vsemi mreznimi karticami, ne le brezzicno. Ce zelim speljati promet preko ene ali druge pac preklopim profil. Res da to ni samodejno, a sem se navadil. S preklopom profila se namrec zgodi vec stvari -- (lahko) se spremeni IP, sifriranje, na novo se dolicijo pravila kot na primer deljenje datotek, firewall in privzeti tiskanik.
Tudi jaz nimam nikoli vzpostavljeni obe povezavi hkrati, pac pa preko tiste kartice, ki se "postavi" prva.
Potem je pa se 3. zadeva -- vista ima neke vrste upravljalec profilov ze vgrajen v "network and sharing center". Ko ga pozenes in ti pokaze potek povezave in desno je moznost klikniti na napis "customize" -- odpre se okno, kjer lahko dolocis ikono in ime povezave. Doloci za obe povezavi svoje ime in svojo ikono.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Jst ::
>Mimogrede, imaš x64 driverje?
Ne ostajajo na strani proizvajalca, ampak v sami Vista inštalaciji. V Visti 32bit dela normalno, zato sem zmeden...
Ne ostajajo na strani proizvajalca, ampak v sami Vista inštalaciji. V Visti 32bit dela normalno, zato sem zmeden...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
Rotaidal ::
Hmm, imam en problem pri visti. Namreč, vedno ko dam zaustavitev sistema, se ta ugaša ok 5 min To se dogaja zadnji teden. Enkrat sem celo opazil, da je tam ko piše odjavljanje prikazal bluescreen (žal ga nisem uspel slikat) in računalnik se je resetiral. Problem z gonilniki? Windows vista je seveda original.
Sem pa opazil tudi to:
Se lahko kje pogleda kakšen log file, da bi lahko videl kaj je problem?
q9300
4gb ram
geforce 9600 gt
vista bisiness 32 bit
Sem pa opazil tudi to:
Se lahko kje pogleda kakšen log file, da bi lahko videl kaj je problem?
q9300
4gb ram
geforce 9600 gt
vista bisiness 32 bit
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
Rotaidal ::
Po kaj sploh moram iskat? Ker teh stvari je ogromno
Pod Window logs/system? Ali pod kaj druga?
Pod Window logs/system? Ali pod kaj druga?
krneki0001 ::
Včeraj sem prestavil kompleten sistem na nov disk (1Tb) z ghostom 8. Vista je na začetku samo zajamrala, da nekaj z loadom ni prav, ter zaprosila za inštalacijski cd in opcijo repair, po prebrani eni datoteki (driverji za sata, ker sem šel iz scsi 32Gb disk na sata2 1Tb) se je reštartala in se pravilno zagnala, ter deluje odlično.
Tok v vednost za ostale, če bo še kdo to delal, potrebujete inštalacijaki disk zaradi driverjev, to je pa vse.
Tok v vednost za ostale, če bo še kdo to delal, potrebujete inštalacijaki disk zaradi driverjev, to je pa vse.
imagodei ::
Mi lahko samo prosim poveš, kje bi lahko dobil Ghosta? Katero podjetje ga pri nas prodaja oz. kje si ga ti nabavil, pa koliko je kaj cena?
- Hoc est qui sumus -
tzupan ::
Mene pa zanima, če mogoče kdo ve kako na Visti 64bit usposobit Photoshop?
Imam Adobe CS3 Ultimate in mi je vse lepo zinštaliralo in deluje le Photoshop ne dela.
Kaj storiti??
Imam Adobe CS3 Ultimate in mi je vse lepo zinštaliralo in deluje le Photoshop ne dela.
Kaj storiti??
pozdrav, tomaz
-------------------------------------------------------------------------
gsm 040 719 917
-------------------------------------------------------------------------
gsm 040 719 917
pozitron ::
Meni, photoshop v visti x64 sp1 deluje čist vredu. Edin za fireworks sem mogu dat xp comaptibility mode, ker je zaradi aerota kurzor utripal in lagg-al, se ni dalo delat.
Mi lahko samo prosim poveš, kje bi lahko dobil Ghosta? Katero podjetje ga pri nas prodaja oz. kje si ga ti nabavil, pa koliko je kaj cena?
Ghost je od Symanteca, Pri nas pa ga prodaja podjetje Pasadena in stane 72 evrov.
Sicer hvala, ker si podal tak lep opis zgoraj. Resno.
Ampak, ali si ponosni lastnik Ghosta, ali se zdaj tukaj pravzaprav hvališ, da si delal s piratsko verzijo Ghosta?
Vprašam zato, ker so bile določene teme na slo-techu dejansko zaklenjene zato, ker je nekdo zgolj spraševal, kaj je narobe z njegovimi Polkni, pa so drugi udeleženci foruma _sklenili_, da ima piratske. Se pravi, zaklenjene teme zgolj na podlagi mišljenja. Ti se pa hvališ s podvigi, ki si jih po vsej verjetnosti naredil s piratsko programsko opremo... Pa tema verjetno ne bo zaklenjena, niti tvoj post ne bo zbrisan.
[pa če se motim, se opravičujem - ampak težko verjamem, da si obiskovalci slo-techa množično kupujejo Ghosta za to, da ga rabijo 1x na leto]
Ampak, ali si ponosni lastnik Ghosta, ali se zdaj tukaj pravzaprav hvališ, da si delal s piratsko verzijo Ghosta?
Vprašam zato, ker so bile določene teme na slo-techu dejansko zaklenjene zato, ker je nekdo zgolj spraševal, kaj je narobe z njegovimi Polkni, pa so drugi udeleženci foruma _sklenili_, da ima piratske. Se pravi, zaklenjene teme zgolj na podlagi mišljenja. Ti se pa hvališ s podvigi, ki si jih po vsej verjetnosti naredil s piratsko programsko opremo... Pa tema verjetno ne bo zaklenjena, niti tvoj post ne bo zbrisan.
[pa če se motim, se opravičujem - ampak težko verjamem, da si obiskovalci slo-techa množično kupujejo Ghosta za to, da ga rabijo 1x na leto]
- Hoc est qui sumus -
Sicer hvala, ker si podal tak lep opis zgoraj. Resno.
Imogodei, ves software imam legalno kupljen zaradi večih razlogov. Prvič, ker sem tudi sam programer in vem da je težko dober program narest ga tudi prodajat, pa zato podpiram to da se ne krade in drugič ker se mi ne da ubadat z piratskimi zadevami, ker če nekaj kupim zato želim imeti še support in v veliki večini primerov ga tudi imam.
Priznam pa da nisem imel vedno vsega kupljenega, ampak zadnjih 5 let, pa vse kar imam, je uradno kupljeno ali pa freeware. Na žalost gre za to veliko denarja in večina me ima za butla zaradi tega (na mesec gre za programje vsaj 100 če ne več evrov). Ene stvari pa res nimam kupljene, to pa je Sweep, ker imamo v službi pogodbo, da ga lahko kot uporabnik imam poleg tega, da je inštaliran na službeni mašini, tudi doma poinštaliran. Vse ostalo ( sistemi: winXP, win 2003, win vista, win 2008 server, total commander in podobne zadeve) pa so kupljene ali pa so freeware. MS offica ne uporabljam, ampak uporabljam openoffice in tudi doniral sem nekaj denarja zato.
Tako da ne predvidevaj prehitro s svojimi sklepanji, da vsi delamo s piratskim programjem.
Ghosta pa rabim kr dost (več kot 5x na leto), ker imam narejene image tudi za firme v katerih imam suport in potem jim naložim v parih minutah kompleten sistem, če se jim kaj sesuje. Sicer imam še verzijo 8, ampak je vseeno dovolj uporabna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Kul. Ful lepo. Eden redkih torej.
Ghosta pa, če jaz kaj vem, ne uporabljaš legalno, razen če imaš kupljenih več licenc. Če me spomin ne vara, rabi VSAK računalnik, za katerega delaš Ghost, svojo licenco. Ali pa rabiš Corporate licenco; spet pa ne vem, kako je z autsorsanjem tega drugim podjetjem.
Ghosta pa, če jaz kaj vem, ne uporabljaš legalno, razen če imaš kupljenih več licenc. Če me spomin ne vara, rabi VSAK računalnik, za katerega delaš Ghost, svojo licenco. Ali pa rabiš Corporate licenco; spet pa ne vem, kako je z autsorsanjem tega drugim podjetjem.
- Hoc est qui sumus -
Ghosta imajo v vsaki firmi s katero delam kupljenega, tako da s tem ni problemov. Ghost z več licencami za firmo stane 300 eurov, tako da niso delal nekih problemov in so zadevo kupili. Parim se je nakup tudi že obrestoval.
Super. Pol pa nimam nekih ugovorov. Nočem drugač težit, ampak vidim ogromnokrat na forumu, kako ljudje propagirajo razne Partition Magice, Ghoste, Corel Drawje in podobno plačljivo programsko opremo in če sklepam po svojih poznanih, imajo sami v več kot 95% piratsko opremo. Potem pa še reklamo delajo. Na drugi strani pa bi 95% mojih prijateljev/znancev brez kakršne koli škode za svojo storilnost uporabljali brezplačno opremo. Zato včasih malo provokativno zastavim takšnale vprašanja.
- Hoc est qui sumus -
Sej ni panike. Se zavedam, da velika večina še vedno uporablja piratske programe in jih čisto razumem - ni jim do tega, da bi plačevali za programe. Ampak počasi bodo morali tudi na to mislit da je to kraja in ne vem, kako bi se jim zdelo, če bi jim recimo jaz odpeljal avto in se vozil z njim - pomoje pa da bi se jim strgal. Če pa malo pogledaš, pa vrednost nekaterih programov celo presega cene rabljenih starejših avtomobilov, tako da u bistvu bi sam naredil manjšo krajo, če nekomu odpeljem avto za 1500 evrov, kot pa če bi uporabljal windows server 2008 z licenco za 50 uporabnikov.
Hec je v tem, da imam jaz različna merila za različno vrsto uporabe SW-ja. Privat in komercialna raba sta pač za dve popolnoma drugi zadevi (ampak to je debata za drugo temo, že tukaj sva offtopic). Kaj ljudje počnejo s SW za osebno rabo me načeloma niti ne zanima. Itak je moje stališče takšno, da so trenutni modeli prodaje licenc totalno zgrešeni in da licence predrago plačujemo (predvsem zato, ker se plačuje založniške hiše in brezplodno vedno znova investira v razvoj novih zaščit, ki jih crackerji razbijejo v nekaj tednih).
No, za komercialno rabo sem pristaš tega, da se licence plačujejo. Če pa za osebno rabo kakšne licence slučajno nimaš plačane, me pa niti najmanj ne zanima. Spet pa ne odobravam tega, da se tovrstno piratiziranje reklamira. V smislu: delaj, kar češ, samo če delaš nekaj nelegalnega, tega ni treba poudarjat in kovat v zvezde.
[disclaimer: ne leti nate, govorim na splošno]
No, za komercialno rabo sem pristaš tega, da se licence plačujejo. Če pa za osebno rabo kakšne licence slučajno nimaš plačane, me pa niti najmanj ne zanima. Spet pa ne odobravam tega, da se tovrstno piratiziranje reklamira. V smislu: delaj, kar češ, samo če delaš nekaj nelegalnega, tega ni treba poudarjat in kovat v zvezde.
[disclaimer: ne leti nate, govorim na splošno]
- Hoc est qui sumus -
Zame se tole razvrščanje privat vs komercialno ne zdi pravilno. Programi so programi, nekdo je delal zato da so narejeni.
Je pa recimo ves point tale; Zakaj potem doma za večerjo recimo vsakdanjega kruha ne ukradete? Sej ni za komercialne namene!
Disclaimer: Ne sprašujem samo tebe Imogodei, ampak na splošno vse.
Je pa recimo ves point tale; Zakaj potem doma za večerjo recimo vsakdanjega kruha ne ukradete? Sej ni za komercialne namene!
Disclaimer: Ne sprašujem samo tebe Imogodei, ampak na splošno vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()
Zlatan ::
Kratko vprašanje glede viste: Kje v visti najdem mapo SendTo, ki je v XP v mapi Documents and Settings? Se pravi, zanima me, kako v visti naštimam bližnjice do svojih map, katere lahko pol uporabljam z desnim klikom na mapo ali datoteko (pošlji --> imeMojeMape). Upam, da zastopte, kaj hočem vprašat...
V svojem "home" direktoriju. Je pa skrito, tko da vklopi prikaz skritih datotek in direktorijev.
Druga varianta je "roaming" direktorij, pri meni je to "C:\Users\uporabnik\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo" --> zamenjaj "uporabnik" s svojim imenom.
Druga varianta je "roaming" direktorij, pri meni je to "C:\Users\uporabnik\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo" --> zamenjaj "uporabnik" s svojim imenom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
poki ::
Imam težavo. Ko želim na računalnik namestiti Windows VISTA Business ORIGINAL se mi, ko poteka nalaganje za v setup okno računalnik kar samodejno izklopi. Tako da mi ni jasno zakaj? Zamenjal sem že napajalnik pa ni bil zajec v tem grmu ne vem v katerem pa zares tiči :D.
LP Danilo
LP Danilo
32 al 64 bit verzijo? A imaš v biosu tut poštimano da procesor deluje v načinu tvojega OS-a?
Netrunner ::
khm .. nisem prebral vseh strani ... ker je preeveč tega .. zato bi prosil za en nasvet .. nabavil sem si nov PC pa sem v dilemi kaj naložit....
se splača naložit VISTO namesto XPjev ? ... na delu jo imam . saj dela ok .. samo na delu je ne maltratiram z raznimi zadevamid a bi videl kako se obnese ?....
in če že ... kaj se splača dat 32bit ali 64 bitno verzijo ?
se splača naložit VISTO namesto XPjev ? ... na delu jo imam . saj dela ok .. samo na delu je ne maltratiram z raznimi zadevamid a bi videl kako se obnese ?....
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vlady ::
khm .. nisem prebral vseh strani ... ker je preeveč tega .. zato bi prosil za en nasvet .. nabavil sem si nov PC pa sem v dilemi kaj naložit....
Gor daj visto 64 ultimate ali home premium, ter seveda v računalno poči 4GB+ RAM-a ter en hiter disk ali kar dva v RAID-0 polje. Ter seveda ne pozabi na SP1! Verjemi, dela hitreje kot XP-ji.
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"
Netrunner ::
hm .. 64bitne ... a ni preveč problemov zaradi nekompatibilnosti večine programov ...? ne bi se rad preveč omejil
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Vista ali Xp? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 13127 (9359) | Icematxyz |
» | Windows XP noče umreti (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 14818 (9539) | Lawler_ |
» | Beta SP2 za Visto naslednji teden (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 13741 (9219) | Tr0n |
» | Xp ali Vista? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Operacijski sistemi | 10951 (7421) | ___ |
» | vista ali xpOddelek: Operacijski sistemi | 2666 (2251) | IVo |