» »

Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9

Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9

vir:gsmarena.com

Slo-Tech - Samsung Foundry in Google sta združila moči za izdelavo novega Tensor G4 čipa, ki bo poganjal prihajajoči Google Pixel 9. To partnerstvo je del Samsungove strategije za širitev svojega poslovanja tudi z izdelavo čipov za druge tehnološke velikane. Tensor G4 je nov procesor, ki je bil razvit z namenom, da izboljša zmogljivost in učinkovitost pametnih telefonov. Ta čip bo prvič uporabljen v Googlovem Pixel 9, ki naj bi bil predstavljen v prihajajočih mesecih. Procesor bo izdelan v Samsungovi tovarni čipov, znani kot Samsung Foundry. Partnerstvo je pomembno korak za Samsung, saj se želi podjetje pozicionirati kot ključni igralec na trgu izdelave čipov. Za Google pa to pomeni, da bo imel močnejši in bolj učinkovit procesor za svojo naslednjo generacijo pametnih telefonov. Čeprav podrobnosti o zmogljivostih Tensor G4 čipa še niso bile razkrite, je pričakovati, da bo ta čip prinesel izboljšave na področjih, kot so umetna inteligenca, grafična obdelava in energetska učinkovitost, kar bo dvignilo standarde v industriji pametnih telefonov. Sodelovanje med Samsungom in Googlem za izdelavo Tensor G4 čipa je zanimiva poteza, ki bo verjetno prinesla velike koristi obema podjetjema. Medtem ko Samsung nadaljuje s širitvijo svojega poslovanja na področju izdelave čipov, Google pa se pripravlja na lansiranje svojega novega pametnega telefona Pixel 9, ki bo zagotovo pritegnil pozornost s svojim zmogljivim in učinkovitim procesorjem.

12 komentarjev

filip007 ::

Tako ja, več takih partnerjev, da se malo zbrca x86.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

FireSnake ::

x86 je varen. Zaenkrat še zelo varen.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

nekikr ::

ki bo zagotovo pritegnil pozornost s svojim zmogljivim in učinkovitim procesorjem.

Pa bo res? Že kar nekaj časa imamo na telefonih dovolj dobre procesorje, zatikanja ni več, stvari se odprejo hitro. Ko je Apple predstavil zadnji oh in sploh najhudejši procesor je vsem dol viselo, ker razlike za uporabnika praktično ni.

gus5 ::

Kdo vse izdeluje dele za Gugijev Pixel? Lastne proizvodne linije verjetno nima. (outsource press)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gus5 ()

PrimozR ::

gus5 je izjavil:

Kdo vse izdeluje dele za Gugijev Pixel? Lastne proizvodne linije verjetno nima. (outsource press)

Tako kot večina proizvajalcev elektronike dandanašnji.

Sicer pa Pixel 9 pride ven čez eno leto, čez dva tedna bo predstavljena osmica s Tensor G3. Pa zanimivo je, da so par dni stare govorice, da G4 ne bo nič kaj pretirano izboljšan G3, ampak da spremembe čakajo G5...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

OK.d ::

Mah, še enkrat Exynos:P
LPOK.d

XIIT ::

Samsung Foundry in Google sta združila moči za izdelavo novega Tensor G4 čipa, ki bo poganjal prihajajoči Google Pixel 9. To partnerstvo je del Samsungove strategije za širitev svojega poslovanja tudi z izdelavo čipov za druge tehnološke velikane.

Saj pa je že prvi Tensor (v Pixlu 6) bil Samsungov.

Je prišlo ven ko je bila v Exynos modemu odkrita kritična ranljivost, zaradi katere so uporabnikom priporočali izklop funkcij VoLTE in VoWiFi. Samsung je nevarnost razkril že januarja, Google se mi zdi da je za Pixle izklop funkcij priporočil komaj marca, ko so to publicirali (malo pred izidom popravka). Za bonus pa Pixli sploh nimajo možnosti za izklop teh funkcij. Tipična indijska firma.
https://9to5google.com/2023/03/16/googl...
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

user-pass ::

Kolikor vem, se Google pripravlja na lansiranje svojega novega pametnega telefona Pixel 8. No v ozadju verjetno tudi ze 9.

WhiteAngel ::

Pa kva za vraga sploh delajo? A je res največja težava mobilnega segmenta "umetna inteligenca, grafična obdelava in energetska učinkovitost, kar bo dvignilo standarde v industriji pametnih telefonov"? Naj faking naredijo Android uporaben kot je bil pred nekaj leti. Ne pa, da gre UX v k*rac, na flagshipih pa samo še debilne reklame v stilu idiocracyja buljiš. Še faking search bara, ki zasede 20% višine ne moreš skinit na začetnem zaslonu brez neuradnih paketkov.

Kaj pa konkurenca? iOS je podobna polomija, drugo sta pa izrinila. Ja, tako daleč smo prišli. EU komisija in ameriški kongres si pa zatiskajo oči pred monopolom. Katastrofa :(

Egidij88 ::

Nova Launcher

Heisenberg ::

Ne kupim več nikoli telefon s samsungovim procesorjem! Obup! Ne samo baterija in splošna moč,ampak je vse ostalo tudi precej slabse potem...

stara mama ::

WhiteAngel je izjavil:

Pa kva za vraga sploh delajo? A je res največja težava mobilnega segmenta "umetna inteligenca, grafična obdelava in energetska učinkovitost, kar bo dvignilo standarde v industriji pametnih telefonov"?

Hočejo naredit naprave dost pametne, da se bojo učile na tvojih vzorcih in ti potem že vnaprej predvidle, kaj želiš kdaj počet in se bojo te zadeve vnaprej pripravle.
Uporabljamo na firmi software ki ima močno šape nastavljene v tej smeri in je cel obup.
Ker funkcionalnih izboljšav takih kot so bile od nekdaj ni bilo že par let, pa poskušajo naredit software bolj pameten, ampak zaenkrat ta pamet bolj kot karkoli drugega povzroča samo ogromno sivih las.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9

Oddelek: Novice / Android
123183 (1334) stara mama
»

Pixel Fold se prepogne

Oddelek: Novice / Android
304472 (1803) Kaboom
»

Telefoni Pixel 7 na voljo 13. oktobra

Oddelek: Novice / Android
146441 (2701) OK.d
»

Telefoni Pixel 6 bodo imeli nov Googlov sistemski čip, Tensor

Oddelek: Novice / Android
246976 (5165) TheBlueOne
»

Intel licenciral ARM, a le za stranke

Oddelek: Novice / Procesorji
65112 (4352) johnnyyy

Več podobnih tem