» »

Uberjev izvršni direktor vsaj začasno odstopa

Uberjev izvršni direktor vsaj začasno odstopa

Travis Kalanick

Slo-Tech - Uberjev upravni odbor je včeraj zasedal na seji, o katerem uradno niso dajali izjav, neuradno pa je bilo mogoče prebrati, da bodo razpravljali tudi o, vsaj začasni, razrešitvi izvršnega direktorja Travisa Kalanicka. Ta naj bi bil začasen umik predlagal sam, potem ko je konec maja v nesreči umrla njegova mati, razmere v Uberju pa so bile že pred tem zelo stresne.

Upravni odbor je na maratonski seji sprejel vsa priporočila, ki jih je pripravil Eric H. Holder, nekdanji ameriški generalni tožilec. Uber je Holderjevo podjetje najel za pregled podjetja in pripravo priporočil, kako naj se Uber odzove na slabo javno mnenje, ki so si ga v preteklih mesecih zakuhali s pravnimi incidenti in spolnimi škandali. Na seji so potrdili trimesečni umik Travisa Kalanicka in odstop podpredsednika in njegovega glavnega zaupnika Emila Michaela, s čimer se bo Kalanickov vpliv še dodatno zmanjšal. Kalanick, ki je Uber ustanovil, je podjetje vodil vse od leta 2009. Izsledki Holderjevega poročila še niso javni, bo pa poročilo kmalu javno objavljeno.

Uber je minuli teden po preiskavi spolnega nadlegovanja odpustil 20 ljudi. Preiskali so 215 primerov pritožb glede diskriminacije, spolnega nadlegovanja, neprofesionalnega vedenja, trpinčenja in v 58 primerih ugotovili kršitve, ki so terjale sankcije. Uberju se obeta tudi tožba Googlove enote Waymo zaradi domnevne kraje poslovnih skrivnosti. Poleg tega je Uber minuli teden odpustil menedžerja Erica Alexandra, ker je ta pridobil zdravstveni karton ženske, ki jo je bil posilil nek Uberjev voznik v letu 2014 v Indiji. Alexander je zdravstveno kartoteko posredoval tudi Kalanicku in Michaelu, kar je eden izmed razlogov, da se slednji poslavlja.

2 komentarja

Markoff ::

kako naj se Uber odzove na slabo javno mnenje, ki so si ga v preteklih mesecih zakuhali s pravnimi incidenti in spolnimi škandali.

Za začetek naj začne spoštovati zakonodajo držav, v katerih posluje. Tudi mafija prodaja cenejše cigarete in storitve prostitucije, pa jim zaradi tega še ne ploskam. Niti ne uporabljam storitev Uber ali klasične mafije.

Preiskali so 215 primerov pritožb glede diskriminacije, spolnega nadlegovanja, neprofesionalnega vedenja, trpinčenja in v 58 primerih ugotovili kršitve, ki so terjale sankcije.

Riba smrdi pri glavi. Takšne stvari se začnejo z enim nesankcioniranim dogodkom. Pa drugim, tretjim itd. Ne zgodi se 215 primerov čez noč. To je pri UberKršiteljuZakonodaje očitno kultura in biznis ez južual.

Saj pravim, mafija.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

VaeVictis ::

Mafija....

Lahko bi pa rekel, da tudi tipično ameriško start-up podjetje, kjer na začetku svoje poti, hodijo na robu zakona oz. dostikrat tudi preko roba, in z obhodom določenih zakonov kujejo rast in sčasoma upajo na dobiček.

Ko pa imajo enkrat ogromen dobiček, so pa najbolj sveto podjetje na svetu in posledično preganjajo vse, ki so jim napoti...

Poglej začetke večine tehnoloških gigantov pa boš videl praktično enako "mafijsko" pot.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uberjev ustanovitelj prekinil vse vezi s podjetjem

Oddelek: Novice / Ostalo
206050 (4155) hamez66
»

Začela se je sodna bitka za samovozeči avtomobil med Google Waymo in Uber

Oddelek: Novice / Tožbe
76718 (5551) Markoff
»

Dan, ko je Tim Cook osebno grozil Uberju z brco iz App Stora

Oddelek: Novice / Ostale najave
238009 (5656) mtosev
»

Kako Uber zbira in obdeluje osebne podatke za izmikanje organom pregona (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5426259 (22696) Unknown_001

Več podobnih tem