» »

Microsoft povečal dobiček, slab sprejem Windows 8 še brez vpliva

Microsoft povečal dobiček, slab sprejem Windows 8 še brez vpliva

CNet - Čeprav je prodaja Windows 8 slaba in ga nekateri celo krivijo za rekorden padec prodaje osebnih računalnikov, na Microsoftove poslovne rezultate to za zdaj še ni učinkovalo. V tretjem fiskalnem četrtletju (ki ustreza prvemu koledarskemu) so zbrali 20,5 milijarde dolarjev prihodkov, kar je manj kot za odstotek slabše od pričakovanj analitikov. Ob tem so pridelali 6,1 milijarde dolarjev čistega dobička, medtem ko je dobiček iz poslovanja znašal 7,6 milijarde dolarjev. V primerjavi z enakim obdobjem lani so prihodki zrasli za 18 odstotkov, dobiček iz poslovanja pa se je povzpel za 20 odstotkov. Nekoliko ga je sicer sklestila globa Evropske komisije in nekatera prevrednotenja. Celo divizija Windows ni občutila slabše prodaje, saj so prihodke povečali za skoraj četrtino na 5,7 milijarde dolarjev, dobiček pa za prav tolikšen odstotek.

Microsoft je kljub usihajoči prodaji osebnih računalnikov in odporu do Windows 8 uspel ustvariti dobre rezultate, ker so povečali maržo in znižali stroške. Spremenili so način prodaje poslovnim kupcem, izguba pa je začela upadati celo tradicionalno izgubarski diviziji spletnih storitev (262 milijonov dolarjev izgube, lani pa kar 480). Kljub temu je Microsoft napovedal, da bodo junija zamenjali finančnega direktorja. To funkcijo je 11 let opravljal Peter Klien, njegov odhod pa je že druga večja kadrovska sprememba po odhodu Sinofskega. Microsoftove delnice so po objavi rezultatov pridobile dva odstotoka.

1 komentar

Spock83 ::

Evo imam win 8 na ultrabooku z touchscreenom in so še vedno mešani občutki. Niso slabi. Samo se mi zdi Android ter iOS bolj pregledna.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft kljub šibki prodaji novih računalnikov sklenil odlično poslovno leto

Oddelek: Novice / Rezultati
4622488 (19736) noraguta
»

Intel z dobičkom in odpuščanji

Oddelek: Novice / Rezultati
3210323 (7988) hojnikb
»

Microsoft presenetil z izgubo zaradi prevrednotenja, poslovanje rekordno

Oddelek: Novice / Rezultati
65311 (3980) BALAST
»

HP-jev dobiček pol manjši

Oddelek: Novice / Rezultati
237132 (5905) -valvoline-
»

Microsoft povečal dobiček

Oddelek: Novice / Rezultati
185174 (4187) Icematxyz

Več podobnih tem