» »

Uporabniki Windows Phone 7 s svojimi telefoni najbolj zadovoljni

Uporabniki Windows Phone 7 s svojimi telefoni najbolj zadovoljni

Zadovoljstvo uporabnikov, vir PCMag

vir: PC Magazine
PC Magazine - Po anketi, ki jo je opravila priljubljena računalniška revija PCMag, je zadovoljstvo uporabnikov mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Microsoft Windows Phone 7 na enakem nivoju kot uporabnikov Applovega iOS, kar je občutno pred ostalimi konkurenti.

Skupno oceno si WP7 in iOS delita (8.7 na lestvici od 0 od 10), je pa WP7 višje ocene uporabnikov za zanesljivost, tekstovno sporočanje, spletno brskanje in igre, medtem ko je iOS prejel višje ocene za kakovost in razširjenosti aplikacij ter glasbeni predvajalnik. Uporabnik Androida so operacijskemu sistemu podelili skupno oceno 7.9; najvišjo oceno so podelili razširjenosti aplikacij, precej bolj nezadovoljni pa so s funkcijo glasbenega predvajalnika in igranja iger.



Zadnje novice kažejo na to, da Microsoft s svojim mobilnim operacijskim sistemom stopa v pravo smer. Kljub poznemu prihodu na trg in nekoliko zadržanem sprejemu ob izdaji prve različice, so po izdaji večjega paketa popravkov Mango pokazali, da se lahko postavijo ob bok najmočnejšim tekmecem. Kot prednosti uporabniki navajajo predvsem enostaven in drugačen (love it or hate it) vmesnik ter tekoče delovanje (kljub šibkejši strojni opremi v primerjavi s konkurenco), razvijalci pa enostavnost razvoja z obstoječimi - kot se uporabljajo za razvoj namiznih in spletnih aplikacij - tehnologijami.

Veliko zaslug za uspeh ima nedvomno tudi Nokia s telefonoma Lumia 710 in Lumia 800 (prodaja slednje je v Združenem kraljestvu nedavno presegla prodajo Symbian telefonov), za katera računa, da bosta skupaj s prihajajočo Lumio 900 rešilna bilka podjetja, ki je, medtem ko so ga tekmeci - predvsem Android in iOS - prehitevali, zaspalo na lovorikah.

55 komentarjev

«
1
2

roli ::

Se bom kar strinjal. Sedaj imam Dellov Venue Pro že skoraj štiri mesece in sem z njim zelo zadovoljen. Končno je pred kratkim prišel tudi Skype client (Beta sicer) tako da ima sedaj vse kar potrebujem. Definitivno ga ne mislim menjat v kratkem - vsaj dokler ne pride kaj novejšega s fizično tipkovnico. Mogoče edina slabost je zanič kamera (kar je sicer problem Della in ne WP7) in pa malenkost slabša kvaliteta izdelave - sicer je zelo dobra (v primerjavi s kako nokio 5800) ampak nikakor ne tako dobra kot kak Motorolin Milestone. Ampak za ceno 160EUR kolikor sem dal zanj v neki super akciji (super super akciji :D) sem več kot zadovoljen.

Bi mi bilo pa zelo všeč, če bi Motorola izdala kak WP7 telefon. Ampak glede na nakup googla v to pošteno dvomim. Definitvno pa sem imel še največ motorolinih telefonov in od vseh so tudi najbolje delali in bili najbolj kvalitetno narejeni.
http://www.r00li.com

axee ::

Brez težav vrjamem! Sem sicer Android fanboy, ampak če mi ne pustiš root-at da si izbrišem naloženi bloatware proizvajalcev takoj rajevzamem iPhone ali WP7 (poskusil oba).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

Elysium ::

Ja tule je en zanimiv intervju z dvanajstletnico Lenoro Owens, ki je imela na izbiro iPhone (kot ga ima njena mama) ali Windows Phone 7 (kot ga ima njen oče) in se je odločila za slednjega. Pravi da: "After carefully weighing pros and cons, she chose a Samsung Focus Flash and never looked back."

Razlog za odločitev?
I really wanted to have music on my phone, and I don’t like my mom’s music. My favorites are Taylor Swift, Cody Simpson, and Sara Bareilles. With an iPhone, I would have had to buy it all on iTunes. With a Windows Phone, I could use a Zune subscription and get all the music I wanted.

guest #44 ::

Jz vneto pričakujem v SLO novo serijo od Nokie.

Tilen ::

Tudi sam sem zelo zadovoljen uporabnik Windows Phone 7 (lastim si Omnio 7). Komaj čakam, da Nokia tudi k nam pripelje novo serijo telefonov. Glede na odzive uporabnikov gre pri modelu Lumia 800 in Lumia 900 za res odličen paket. Veliko pohvalo si tukaj zasluži tudi Microsoft, ker so izdelali zelo skalabilen in izjemno odziven sistem, kateri je po vrhu še enostaven za uporabo.

Dobrodošli v tretji ekosistem. 8-)

Nokia Lumia 800



Nokia Lumia 900






Pure awesomeness!
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

jan_g ::

Vso srečo želim 'tretjemu ekosistemu', čeprav ima Microsoft grozno ponesrečene reklamne kampanije, s katerimi škodi sam sebi. Kot npr. tisto tekmovanje v hitrosti, ko je wp7 phone popušil napram android telefonu, a tekmovalcu niso hoteli priznati zmage (oz. so jo, ampak šele po negativni publiciteti).

billy ::

Tole tekmovanje je bilo kr nekaj, fante je zmagal ker je že imal nastavljen točno takšen widget, katerega je rabil za zmago, če se bi šlo "iz nule" bi pa pušnil.

jan_g ::

Tudi prodajalka je imela vnaprej nastavljen telefon. In to za vsako izmed 'nalog' v tem tekmovanju!

matejdro ::

A Windows Phone prodajalec pa ni imel prednastavljenih stvari?

Na splošno je tekmovanje nastavljeno tako, da WP7 v vsakem primeru zmaga (naloge so takšne, v katerih so ostali sistemi počasnejši). Pa so jih vseeno premagali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matejdro ()

trololo2 ::

Sprobal na Samsung Omnia 7 in zadeva trga gate. Trenutno sem na androidu, pa tu razen veliko aplikacij ne vidim nobene prednosti. Je pa veliko minusov kot recimo neodziven UI in butasta fragmentiranost (Samsung touchwiz ;((). Čakam na Lumio 800.

Tilen ::

Glede na to, da beseda že ravno teče o tem tekmovanju. Naj vsak sam pogleda in presodi.





Mimogrede, Windows Phone telefona z dvojedrnim procesorjem še sploh ni.>:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

SLO_Matej ::

Vse reklame kampanje Smoekd by WIndows Phone si lahko ogledate tukaj: http://www.microsoft.com/windowsphone/e...

V spodnjem videu pa nekaj utrinkov iz preizkusov ter kolikokrat (torej večinoma) je zmagal Windows Phone in kdaj (mislim, da ene trikrat) je bil premagan.


Poglejte si kakšen preizkus, pa boste videli da ni nič nastavljeno. Npr. kateri hitreje prepozna glasbo, zajame fotografijo in jo naloži v socialno omrežje itd.

matejdro ::

Če ne drugo, je nastavljeno iz dveh razlogov:

1. Izbrali so točno tiste preizkuse, pri katerih je WP7 hitrejši. Zagotovo obstaja ogromno opravil, pri katerih pa je WP7 počasnejši.
2. Prodajalec ima vse preizkuse naučene in natrenirane do konca, tako, da lahko vse hitro klikne. Ti pa moraš vmes še malo razmišljat, kaj narediti.

HardFu ::

Imel sem priloznost probat Lumio 900 in moram povedat da je res impresiven in odziven telefon. Prakticno edini, ob katerem sem pomislil, da bi mogoce lahko probal se kaj drugega poleg iPhona.
http://codeable.io

jan_g ::

Večinoma je zmagoval, ker je bilo vse naprej premišljeno. Ampak to ni sedaj bistveno. Bistveno je, da v tistem primeru niso hoteli priznati poraza.

Se pa osebno sprašujem, če so pravilno zastavili to kampanjo. Novejši telefoni so že tako hitri, da 99% uporabnikov ne bo razlikovalo v hitrosti med enim ali drugim. Jaz povsem verjamem, da je wp7 najhitrejši izmed velikih treh (osebno sem imel premalo časa v rokah wp7 telefon, da bi to lahko trdil z zagotovostjo), vendar lahko rečem, da posebnih razlik med top telefoni v tem oziru ne opazim. Ali pa sem čuden in mi to ni tako pomembno, da bi me motilo. Se mi zdi, da je Apple bolj spreten pri temu, kaj je potrebno poudariti v reklamah kot prednost izdelka.

pleomax ::

Zdaj pa še samo en manjka,ki bo rekel,da galaxy s pa s2 ne delata gladko -.- Gladko ne dela na 600 megaherčnih procesorjih,to pa zato,ker so gor razni sensi pa touchwizi pa timescape pa ne vem kaj še vse. BAda je tudi bila super sistem-zelo odzivna pa vse,pa kaj ti koristi,če ni aplikacij.
Nikoli bada OS!!!!!
Danes je težko bit nor,ker je konkurenca enostavno prevelika :)

Tilen ::

@jan_g

Sploh ni bilo toliko pomembno to, da bi zmagali v vsem. Pomembno je bilo to, da so "novinca" med mobilnimi operacijskimi sistemi predstavili kot zelo močnega konkurenta. Poglej si filmčke. Ljudje se zmrdujejo v smislu, češ kaj bo pa Microsoft skupaj spacal, ta pa ta je itak najboljši in potem izgubijo. Priceless. Sploh ni pomembno, če so jih ene par izgubili. Tekmeci so imeli prednost tudi v procesorski moči, kot sem že omenil, ker Windows Phone še nima dvojedrnih telefonov. Namen je bil narediti dobro reklamo za Windows Phone, katerega praktično nihče ni dodobra poznal in katerega je večina tlačila še nižje kot Symbian ali pa Microsoftovemu produktu niso pripisovali nikakršnih možnosti. Skratka, uspelo jim je in glede na trenutne odzive zgleda, da je operacijski sistem všeč tudi končnim uporabnikom (kar je najbolj pomembno). Lumie bodo drug mesec pri nas in imam občutek, da ne bom več dolgo eden od petdesetih z WP.

@pleomax











Windows Phone 7 Marketplace growth since its release
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Tilen ()

amacar ::

Galaxy S nikoli ni deloval tekoče... Veliko časa sicer je, ampak je bil lag dokaj opazen večkrat in pri večih opravilih. Za s2 pa kar sem se jaz igral z njim lahko rečem, da deluje tekoče. Glede WP7 me motijo predolge animacije, kot da bi želeli prikriti lag, je pa res, da se z njim več kot pol ure nisem igral. Vsekakor pa so ti modeli s strani nokie zelo zanimivi.

Malajlo ::

Madonca...
Moji sem po letih Nokie in ostalega sranja porinil WM6.5 v roke, da si kontakte uredi. Navadila se je na maile, vsako pobiranje otrok, vpisano v koledar ji takoj potrdim. In zdaj bo pripravljena dati tudi kak evro več za telefon. Ki bo seveda wp7.

Vse ostalo je crap. Potreboval sem tri minute (dve za pripravo certifikata na serveju), da sem imel vse (!) na novem telefonu. Z verzije 6 na 7. Iz HPja na Omnio. Pa še ti mailboxe dodatno in facebook in linkedIn hkrati. Tega ostale igrače pač ne znajo, ker nihče ni na to pomislil.

Lonsarg ::

Za samo 8 odstotnih točk manj zadovolnih uporabnikov Androida napravm WP in iOS je za Android pri vse tej poplavi low end Android telefonov, ki SMS aplikacijo odpirajo 5 sekund zelo zelo velik uspeh.

Škoda, ker niso ločeno naredili raziskavo na do 300EUR in od 300EUR naprej dragimi Android telefoni.

Pa LOL na BlackBerry, ki je v bistvu zelo tekoč OS, niti na kraj pameti mi ne bi prišlo, da se Symbian ljudem manj gravža kot BlackBerry.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

guest #44 ::

Tilen je izjavil:

Tudi sam sem zelo zadovoljen uporabnik Windows Phone 7 (lastim si Omnio 7). Komaj čakam, da Nokia tudi k nam pripelje novo serijo telefonov. Glede na odzive uporabnikov gre pri modelu Lumia 800 in Lumia 900 za res odličen paket. Veliko pohvalo si tukaj zasluži tudi Microsoft, ker so izdelali zelo skalabilen in izjemno odziven sistem, kateri je po vrhu še enostaven za uporabo.

Dobrodošli v tretji ekosistem. 8-)

Nokia Lumia 800



Nokia Lumia 900






Pure awesomeness!


Take my money, TAKE MY FUCKING MONEY! ;)

SLO_Matej ::

Lonsarg je izjavil:

Za samo 8 odstotnih točk manj zadovolnih uporabnikov Androida napravm WP in iOS je za Android pri vse tej poplavi low end Android telefonov, ki SMS aplikacijo odpirajo 5 sekund zelo zelo velik uspeh.

Škoda, ker niso ločeno naredili raziskavo na do 300EUR in od 300EUR naprej dragimi Android telefoni.

Pa LOL na BlackBerry, ki je v bistvu zelo tekoč OS, niti na kraj pameti mi ne bi prišlo, da se Symbian ljudem manj gravža kot BlackBerry.

Tudi Windows Phone se s Tangom 7.6 seli na manj zmogljive (podhranjene, če se tako izrazim) telefone, pa pri Microsoftu obljubljajo, da zato delovanje sistema ne bo nič manj tekoče. Počakajmo, pa boš potem povedal. ;)

dux ::

Kolikor jaz berem po blogih Win Phone 7 nima neke rasti ...

Microsoft's Windows Phone is a year and a half old now, and after its launch quarter when it splashed onto the scene with Microsoft handing out millions of free devices, and the OS briefly held a 2% market share at launch, it fell ever since. By Q3 of 2011 the Windows Phone market share was nearing one half of one percent (yes, 0.5%) and only when Nokia's Lumia smartphones were launched with Nokia's biggest marketing push ever, did the Windows Phone sales recover, barely, to 1% market share in Q4 of 2011.
Upanje je v nasih odlocitvah

Dami ::

Mene tud mikajo nove nokie, sam hardware primerjava med SGS2 in Lumio900 je mal hecna. Kaj bo šele SGS3.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

zee ::

Ce je operacijski sistem dober, je strojna oprema irelevantna. Windows Phone 7 in iOS sta dva lepa primera, kako se reci streze.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

pukyplay ::

Komu ze uspelo spravit Nokia drive & maps na samsunov telefon?

Elysium ::

dux je izjavil:

Kolikor jaz berem po blogih Win Phone 7 nima neke rasti ...

Microsoft's Windows Phone is a year and a half old now, and after its launch quarter when it splashed onto the scene with Microsoft handing out millions of free devices, and the OS briefly held a 2% market share at launch, it fell ever since. By Q3 of 2011 the Windows Phone market share was nearing one half of one percent (yes, 0.5%) and only when Nokia's Lumia smartphones were launched with Nokia's biggest marketing push ever, did the Windows Phone sales recover, barely, to 1% market share in Q4 of 2011.

Včasih je treba prebrati kaj več kot samo en blog. Le tako lahko dobiš popolnejšo sliko o dogajanju.

Dami ::

Kak je pa z updejti za WP? Tak k za iOS al crap kot pri androidu kjer čakaš pol leta po tem k google izda verzijo za official update?
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

SLO_Matej ::

Dami je izjavil:

Kak je pa z updejti za WP? Tak k za iOS al crap kot pri androidu kjer čakaš pol leta po tem k google izda verzijo za official update?

Zaradi minimalnih strojnih zahtev vsak Windows Phone dobi vse posodobitve, ki jih izdaja Microsoft in ne vsak proizvajalec za svojo napravo. ;)
http://zmaga.com/ucenje.php?id=2438

darkolord ::

Kak je pa z updejti za WP? Tak k za iOS al crap kot pri androidu kjer čakaš pol leta po tem k google izda verzijo za official update?
Nekaj vmes je - je isti delivery mehanizem za vse, ampak glede na to, da je več različnih proizvajalcev, morajo vsi to potestirati in požegnati, preden pride na voljo za posamezno napravo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

crystal ::

jap res je. vse je zakon na wp7 edin kar me mot da ne dela eduroam na friju

RedZo ::

crystal je izjavil:

jap res je. vse je zakon na wp7 edin kar me mot da ne dela eduroam na friju


kva!? eduroam ne dela? se na kaksnem fdvju dobro dela! zakaj pa se frijevci ne organizirate in malo pritisnete na vase "informatike"?

roli ::

Ker ni problem v friju ampak v OSu?
http://www.r00li.com

technolog ::

Kako to, da ni prišel kdo, ki je pač napisal android aplikacijo samo za to tekmovanje?

Primer - un challenge, ko je treba sporočilo postat na vsa socialna omrežja..?

Looooooka ::

roli je izjavil:

Ker ni problem v friju ampak v OSu?

Ce si na friju se izpisi. In to hitro.
S takim pogledom na svet nimas tam kaj iskati.
Seriously.
Not kidding.
Do it fast.

technolog ::

Looka, že Windows 7 ne podpira eduroama Out of the box, ker je treba namestit nek dodaten program.

Zato je logično, da prej obtožiš WP7, kot skrbnike eduroama. MS pač nima pojma.

Gregor P ::

Naj tekmujeta oba z WP7 telefonom (neizkušeni mimoidoči in prodajalec)>:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Looooooka ::

Ne obtozuje se nobenega. Zadevo se resi tam, kjer najmanj stane in kjer je najmanj dela za obstojece uporabnike.
Ce pa teh uporabnikov sploh NI(as in 2 frijevca s tem telefonom) potem pac ni kriv OS, ki se mu za tako pateticno majhno bazo pac necesa ne splaca podpirat.

Plus...v drugih drzavah deluje.Vec kot ocitno ni OS kriv a ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

crystal ::

ja na fdvju dela k majo novejše serverje za eduroam. pri nas ni denarja. Ja ubistvu je problem enega in drugega. lahko bi os podpiral lahko bi pa nadgradili 10 let stare strežnike kot so jih povsod drugje po svetu

roli ::

To da po nekaterih drugih fakultetah deluje sem že prebral takrat, ko sem telefon kupil. Tako sem pač pomislil na to, da ima fri malce zblojen sistem s katerim pač WP7 ne deluje, ker nečesa ne podpira ali kaj podobnega - če logično pogledaš ta problem bolj sodi k OSu kot omrežni infrastrukturi. Nisem se pa nikoli pretirano ukvarjal s tem problemov razen enkrat, ko sem vtapkal problem v googla. Eduroam je precej čudno omrežje in redko deluje out of the box brez kakih nastavitev (izjema so bolj kot ne Applove naprave kjer lahko konfiguracijo namestiš z enim klikom). Tudi preden sem bil na FRIju in preden sem imel WP7 mi eduroam na androidu (mislim, da je bil 2.1) ni delal. Kljub temu, da sem konfiguracijo uštimal tako kot je bilo treba. In tudi z Androidom je bilo ogromno težav z eduroamom. Enim je delal, drugim spet ne. Verjetno kar nekaj specifike glede omrežja in nastavitev naprave.
http://www.r00li.com

Masamune ::

Po krajšem testiranju me tale WP7ni niti malo pritegnil, kljub temu pa se mi zdi ZELO dobro, da je nokii in microsoftu uspelo, saj to pomeni, da se konkurenca veča in bodo posledično tudi druga podjetja dala več od sebe.
lp, j

SuperVeloce ::

Kaj pa vas matra, da ne deluje eduroam? Meni vse naprave delujejo, če le porihtam TTLS...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

SLO_Matej ::

SuperVeloce je izjavil:

Kaj pa vas matra, da ne deluje eduroam? Meni vse naprave delujejo, če le porihtam TTLS...

To da na WP7 ne moreš nastavljati podrobnih nastavitev omrežja.

PARTyZAN ::

WP7 uporabniki so najbolj zadovoljni s svojim operacijskim sistemom? Ne vem, naslov teme je čuden glede na graf, ki je priložen novici.

Drugače pa ja, sem prepričan da je ogromno ljudi, ki jim je Metro vmesnik odvraten.

SLO_Matej ::

PARTyZAN je izjavil:

WP7 uporabniki so najbolj zadovoljni s svojim operacijskim sistemom? Ne vem, naslov teme je čuden glede na graf, ki je priložen novici.

Drugače pa ja, sem prepričan da je ogromno ljudi, ki jim je Metro vmesnik odvraten.

Jaz ne vidim v naslovu nobenega problema. Marsikdaj se je že zgodilo in se žal še dogaja, da so neki produkti drugih proizvajalcev enako uspešni kot jabolčni, vendar so v naslovu omenjeni zgolj slednji (in je zadeva predstavljena nekako tako, kot da so to dosegli samo jabolčni izdelki). Drugim je morda namenjena zgolj kakšna poved v besedilu. ;)

PARTyZAN ::

...kar še vedno ne opravičuje zavajujočega naslova.

Icematxyz ::

Verjetno je tudi zaradi majhnega deleža uporabnikov WP nakup zelo dobro premišljen in tudi za to verjetno so na koncu uporabniki s svojo izbiro bolj zadovoljni.

Osvajanje tržišča bo glede na razmere na tržišču težko in dolgotrajno. Sam menim, da rabimo več kot dve mobilni platformi in s tega vidika me ne moti uspeh WP.

Nenazadnje že samo razmišljanje o tem, da morajo "kupljene dobrine" biti prenosljive med platformami in da uporabnik sploh še ima realno možnost zamenjati platformo ni samoumevno, če imaš enega ali dva ponudnika, ki popolnoma obvladujeta tržišče.

Mobilno okolje torej mora ostati konkurenčno, da slučajno ne pride do "konkurenčnega krča", ki vlada na namizju in končno po mnogo letih popušča!

Bananovec ::

Dami je izjavil:

Mene tud mikajo nove nokie, sam hardware primerjava med SGS2 in Lumio900 je mal hecna. Kaj bo šele SGS3.

Hec pa pol. Smo v času, ko software na mobitelih, posebej velja za Android, precej zaostaja za hardwarom.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

pleomax ::

Brez skrbi,se tudi google zaveda tega,da telefoni ne delujejo tekoče če imajo slabši procesor in bo zagotovo nekaj naredil v tej smeri,saj iam še vedno več prednosti kot wp7 Pa brez zamere. Ne zaupam več mladim operacijskim sistemom,ker imam z njimi slabe izkušnje. Mogoče res delam krivico microsoftu ampak človek pač ne pobira denarja po cesti,da bi lahko vsak mesec menjal telefon. s2 deluje odlično :) ima dvojedrni procesor in baterijo,za katero si upam trditi,da premaga tudi kakega enojedrnika :)
Nikoli bada OS!!!!!
Danes je težko bit nor,ker je konkurenca enostavno prevelika :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android Master Key luknja

Oddelek: Novice / Android
3112817 (10806) SLO_Matej
»

Je Apple na robu? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6213397 (10949) Hayabusa
»

Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5919532 (15861) Jst
»

Uporabniki Windows Phone 7 s svojimi telefoni najbolj zadovoljni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
5515319 (12147) Tilen
»

Premiera nokij z Windows Phone v Evropi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nokia / Symbian
5418126 (15911) Gandalfar

Več podobnih tem