» »

Prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji najbrž brezpredmetna

Prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji najbrž brezpredmetna

vir: Forbes
Forbes - Kot že zapisano, je Düsseldorfsko sodišče včeraj zavrnilo Samsungovo pritožbo zoper odločitev o prepovedi prodaje Android tablic Galaxy Tab 10.1 in 8.9, ker sta v zunanjem izgledu preveč podobni Applovemu izdelku.

A kot smo že poročali, je južnokorejski koncern lani takoj po prepovedi začel delo na nekoliko spremenjeni različici, 10.1N. Tudi posredi te jih je Apple tožil, tokrat na osnovi kršitve patentov in drugje, v Münchnu. A sodišče je včeraj zavrnilo Applovo zahtevo za izdajo začasne odredbe na prepoved prodaje, to pa zato, ker je Samsung z zelo veliko verjetnostjo pokazal, da mu bo uspelo razveljaviti sporne Applove patente. Ti naj bi namreč temeljili na že dlje časa znani tehnologiji, se pravi, v njih opisan izum naj bi bil že očiten in ne več nov.

Komentatorji pravijo, da je zdaj Samsung na varnem kar za nekaj časa. 10.1N lahko prodaja, 8.9 sicer še ne, vendar obstaja zelo majhna verjetnost, da bi Applu uspelo ta slednjo prepoved razširiti še na druge države Unije. Na Nizozemskem so prav tako že pretežno izgubili, isto v Avstraliji. Med podjetjema bo zdaj odločala konkurenčnost izdelka, kar je zgolj za pozdraviti.

4 komentarji

Zheegec ::

Med podjetjema bo zdaj odločala konkurenčnost izdelka, kar je zgolj za pozdraviti.

Kjer je Samsung preprosto slabši :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Icematxyz ::

A sodišče je včeraj zavrnilo Applovo zahtevo za izdajo začasne odredbe na prepoved prodaje, to pa zato, ker je Samsung z zelo veliko verjetnostjo pokazal, da mu bo uspelo razveljaviti sporne Applove patente. Ti naj bi namreč temeljili na že dlje časa znani tehnologiji, se pravi, v njih opisan izum naj bi bil že očiten in ne več nov.


Zanimivo, kako se je na začetku teh razprav podobno razmišljalo tudi na tem forumu. No, zdaj pa je torej še uradno tako.

mHook ::

Ali bo moral Apple plačati nadomestilo za izgubljeni dobiček zaradi neupravičene blokade prodaje Samsungovih izdelkov? Kakšna je praksa v takih primerih?

antonija ::

Kakšna je praksa v takih primerih?
Verjetno ima Samsung na razpolago civilni postopek proti applu zaradi izgube dohodka od prodaje, tako kot vsaka druga oseba. Al se bosta pa privat zmenila pa bo problem resen.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple v luči petkove zmage terja prepoved prodaje Samsungovih telefonov, a je ne bo d (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5922528 (19386) Icematxyz
»

Düsseldorfsko sodišče prepovedalo prodajo Galaxy Taba 7.7 v EU (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7420372 (16128) BlueRunner
»

Samsung v Nemčiji dosegel zmago proti Applu

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
185892 (4357) mtosev
»

Dve zmagi za Samsung proti Applu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7714248 (10852) Furbo
»

Galaxy Tab 10.1 se vrača na prodajne police v Avstraliji

Oddelek: Novice / Android
133872 (3021) gendale

Več podobnih tem