» »

Napad na Citigroup že maja, prizadel dvakrat več komitentov

Napad na Citigroup že maja, prizadel dvakrat več komitentov

The New York Times - Medtem ko po spletu še vedno odmeva napad na Citigroup, še zlasti zaradi neverjetne varnostne luknje, je banka po zahtevku generalnega tožilca iz Connecticuta razkrila nekoliko več informacij.

Vdor so zabeležili 10. maja, nakar so nemudoma zagnali preiskavo in odpravo ranljivosti. Do 24. maja so ugotovili, da so napadalci dobili imena, številke bančnih računov in elektronske naslove nekaterih komitentov, zagotovo pa niso mogli dostopiti do številke zdravstvenega zavarovanja, datuma veljavnosti kartic in CVV-varnostnih kode. Vse to priča, da je z ukradenimi podatki praktično nemogoče izvesti neposredno tatvino sredstev s kreditnih kartic, a podatki še zdaleč niso ničvredni. Banka je začela zamenjavo računov za nove, prizadete stranke pa so obvestili 3. junija. Javnost je bila obveščena 9. junija. Banka še zagotavlja, da bodo pokrili vse stroške, ki so ali bodo nastali kot posledica neposredne zlorabe ali samo zamenjave računov.

Posodobljene so tudi številke. Kompromitiranih je bilo 360.000 računov in ne le 200.000, kot je banka sprva objavila. Prav tako je znan novejši podatek, da ima Citigroup 23 milijonov komitentov in ne 21 milijonov, kolikor jih je imela lani. Banki v preiskavi pomagata Tajna služba in FBI, ki ju je banka kontaktirala sama. Ni znano, ali so to storili takoj po odkritju vdora ali pa so kaj čakali.

2 komentarja

3p ::

Tajna služba in FBI. Tako kot so nesposobni, bi jim lahko pomagala kar prometna policija. Lahko pa konec leta pričakujemo kake posebne pol-milijardne bonuse za uspešno modernizacijo informacijske infrastrukture. :)

mikic007 ::

Tezko, Citi group bolj ko ne propada. V Evropi se zapira pocasi vse, kar so skupaj napacali. V teh cajtih je meglo pac tezje prodajati ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja informacijskega sistema v britanski banki TSB ljudi odrezala od denarja za

Oddelek: Novice / Ostalo
135693 (3295) feryz
»

Višje sodišče potrdilo sodbo: NLB mora povrniti škodo zaradi vdora v e-banko (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Varnost
23292252 (85463) sisemen 
»

Z vdorom v kartični procesni center ukradli 45 milijonov dolarjev

Oddelek: Novice / Varnost
307971 (4927) Gregor P
»

Hekerji Citigroupu ukradli 2,7 milijona dolarjev, celotna škoda okrog sto milijonov d

Oddelek: Novice / Varnost
157468 (6022) poweroff
»

Hekerji napadli Citigroup

Oddelek: Novice / Varnost
56411 (5744) amigo_no1

Več podobnih tem