» »

Microsoft ukinja znamko SideWinder

Microsoft ukinja znamko SideWinder

SideWinder X8

vir: VR - Zone
VR - Zone - Še drugič po letu 2003 je iz Microsofta prišla vest, da ukinjajo svojo znamko SideWinder, ki so jo dolga leta lepili na svoje igričarjem namenjene izdelke, od miši in tipkovnic pa do igralnih palic, volanov in podobne periferije. Po letu 2003 je trajalo štiri leta, da so ponovno zagnali znamko, kar so takrat storili po sodelovanju z Razerjem (skupaj so izdelali miš Habu in tipkovnico Reclusa). Ponovna odločitev za ukinitev ni posledica slabega poslovanja, temveč zaradi zasičenosti trga. Microsoft mora namreč tekmovati prav z Razerjem, kakor tudi z drugimi podjetji, predvsem velikim Logitechom, kar pa zahteva veliko posvečanja.

Ker tega niso počeli, že nekaj časa niso izdali novega izdelka, posledično pa so se odločili trg prepustiti drugim. Tako ali tako je v drugem obdobju oddelek izdelal vsega štiri miši in dve tipkovnici, namenjene za igričarje, kar je za triletno obdobje in za podjetje kova Microsofta nedvomno malo. Pri VR-Zone sicer pravijo, da ne bi bili presenečeni, če bi v Redmondu kupili enega izmed manjših tekmecev ter še naprej izdelke razvijali ter prodajali pod njihovim imenom, nedvomno pa kaže, da se Microsoft vedno bolj vrača na področje programske opreme.

8 komentarjev

RejZoR ::

Hecno je samo v tem, da so Microsoftovi pripomočki veljali za ene najboljših. Vsaj za njihove SideWinder Force Feedback volane vem da so bili izjemno čislani med gamerji. Podobno je veljalo za vesele palice in ploščke.
Pa miške in tipkovnice takisto. Nakar izjavijo, da bojo ukinjali strojni del in zdej še samo znamko SideWinder. "Veliki" Logitech je obstajal že prej pa jim to ni delalo težav in grejo ubit dober program in ga nadomestit s fail programom (Zune) strojne oopreme. Logitech pa je imo ratal tak kot je najbolj na račun tega, ker jim je MS pred leti povsem prepustil ta del trga. Čudna s pota Microsofta.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mordecai ::

Bolje da si kupim se ene par x8 misk.

kixs ::

Mordecai je izjavil:

Bolje da si kupim se ene par x8 misk.


A crkujejo? Al bos prodajal na debelo? 8-)

lp

Key Quest ::

Hja, sej na enak nacin so opustili trackballe, sedaj pa njihovi zadnji primerki (MS Trackball Explorer in MS Trackball Optical) dosegajo cene do 300-400 USD na Ebayu. Kr hecna situacija.

sleby ::

a ostali strojni del bodo tut ukinl??

da si grem po ene dve natural tipkovnici..:)

Mordecai ::

kixs je izjavil:

Mordecai je izjavil:

Bolje da si kupim se ene par x8 misk.


A crkujejo? Al bos prodajal na debelo? 8-)

lp


Ne, ker so edine uporabne miške. Imel logitechovo za 60 eur 3x na servisu in so mi govorili, da je vredu. Prijateljeva je tudi bila neka brezžična in tudi ni dobro delovala. POtem sem jo pa prodal, kupil sidewinder in glej ga zlomka ni motenj v brezžični povezavi in ni neregistriranih klikov. Razer mi pa enostavno ne paše v roko; boli me zapestje...

KTr1sk ::

Še dobr da jo že imam ;)..najbolj mi je všeč če zmanjka baterije lahko uporabiš kabel in dela kot žična miš, torej brez baterije pravtako dela :=)
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

kitara8 ::

čez razer orochi je ni, prieočna uporabna brezžičnablutooth/žična velikdpi kratek odzivni čas majka uglunm


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mehanska gaming tipkovnica

Oddelek: Kaj kupiti
253836 (3458) Kolarks
»

Problem z razer copperhead

Oddelek: Pomoč in nasveti
14972 (875) Jst
»

Legenda se vrača - Razer Boomslang Collector's Edition 2007 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
506422 (6419) Macketina
»

Novosti na področju računalniških mišk (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
979659 (6968) Nejc Pintar
»

Katero miško?

Oddelek: Kaj kupiti
362618 (1974) DominusSLO

Več podobnih tem