» »

Izpodbojne tožbe zoper Oraclov prevzem Suna

Izpodbojne tožbe zoper Oraclov prevzem Suna

ZDNet - Kot kaže, Oraclov prevzem Suna ne bo minil povsem brez težav in zapletov. Oracle je aprila napovedal, da bo za neto vsoto 5,6 milijarde dolarjev prevzel celoten Sun, kar je bilo za delničarje po propadlem dogovarjanju z IBM-om kar veliko olajšanje. Toda nekaterim to ni dovolj, zato je skupina delničarjev Suna vložila tri izpodbojne tožbe, je Sun navedel v zadnjem poročilu za SEC (ameriški ATVP). V tožbah iztisnjeni delničarji navajajo, da je ponujena vsota prenizka, tako da naj bi šlo za kršitev zaupn(ost)nega razmerja. Oracle in Sun tožb še nista komentirala. Klik!

Prevzem bo najverjetneje kljub temu uspel. Oracle zatrjuje, da ne bodo ukinili Sunovega programa strojne opreme, kar bi lahko pričakovali zaradi navdušenja nad Solarisom in Javo. Larry Ellison, Oraclov izvršni direktor, dodaja, da bodo povečali investicije v Sparc, saj je razvoj lastnega čipa zelo pomemben. Njihova prednost naj bi bila predvsem nizka poraba energije in nižja cena, kar namerava Oracle dodobra izkoristiti.

10 komentarjev

MitjaP ::

Izpodbojne tožbe je bolj laično poimenovanje. Tukaj bodo samo zahtevali preverbo nadomestila. Namreč v takih primerih ni mogoče izpodbijati sklepov, ampak ti z vpisom v sodni register konvalidirajo.

filip007 ::

Oracle+Sun je bolje, ker IBM itak ne zanima Desktop je prodal prenosnike,diske,IBM Vista desk mašine še OS ni spravil skupaj za Desktop...

Nevem zakaj se upirajo nekaj "penzijonerjev" verjetno zdaj bodo pa za odvetnike porabili denar poznam take ljudi za vsako ceno hoče svoje na koncu je pa jok in stok ker niso dosegli svoje in še izgubo pridelali.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Tody ::

em kaj imata solaris (os) in java s strojno opremo ?

driver_x ::

em kaj imata solaris (os) in java s strojno opremo ?


nujno jo potrebujeta za delovanje

war-dog ::

ajh, nevem kaj ljudje vidijo na oracle... Ko enkrat delaš s MS SQL pa pogledaš oracle, je kot če bi gledal v stone age...
Object reference not set to an instance of an object.

Tody ::

em mogoče to da ms sql ne zna delat z veliko količino podatkov ? Vsaj men so rekl da tako ko daš kako večjo količino podatkov notr se zadeva milorečeno sesuje...

BlueRunner ::

Tako kot katera koli druga baza, če jo uporabljajo osebe brez primernega znanja. Pa tudi MSSQL je v zadnjih 5 letih naredil nekaj skokov naprej, ne samo korakov.

Največja kritika za Oracle je običajno cena licenc... Dokler ne dobije kakšne IBM-jeve ponudbe za DB2. >:D

Kar se pa tiče Oraclove kamenodobnosti: Oracle ima že leta vgrajene funkcije oziroma ima na voljo dodatne produkte, ki jih MS niti v verzijo 2008 ni še niti pod razno do konca ulovil. Sploh kakšne možnosti nadzora dela v podatkovnih bazah, kar je za finančne ustanove kritična funkcija.

Baze že dolgo časa niso več samo baze, temveč so to jedra informacijskih sistemov, ki morajo marsikdaj znati še veliko več, kot pa samo delati z nizi in številkami organiziranimi v relacije.

Zgodovina sprememb…

driver_x ::

Mogoče je razlog tudi to, da se take baze uporabljajo tudi v večjih industrijskih aplikacijah, npr. za sisteme ERP. Back-end takih aplikacij pa se pogosto izvaja na resnih operacijskih sistemih, na katerih MS SQL ne deluje. Sicer je pa tako, kakor je povedal BlueRunner - baze že dolgo niso več samo baze!

ender ::

Največji problem pri Oraclu je to, da si je ustvaril ime kot odlična podatkovna baza, nakar so ga začeli tlačit v stvari, za katere je preveč zakompliciran (in kjer bi se precej lažje dalo priti skozi s preprostejšo bazo). V nekaterih finančnih krogih je menda tako utrjen, da ne boš prodal programa, ki ne uporablja Oracle baze (pa čeprav je edina uporaba za shranjevanje nastavitev, kjer bi zadostovala tekstna datoteka).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

BlueRunner ::

Tole s tlačenjem bi lahko posplošili na kateri koli RDBMS.

Tisto z "resnostjo" nekega operacijskega sistema, pa je že tako, da imamo (še vedno) mainframe sisteme, ki so liga zase, in "navadne" sisteme, kjer je Microsoft čisto resen igralec.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oracle odvezal mošnjiček za Micros

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
96437 (4507) Marat
»

AMD ni naprodaj, razen z dobro ponudbo

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
409753 (8407) Gandalfar
»

Razvijalec MySQL-a izpodbija Oraclov nakup Suna

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
288691 (7660) AndrejS
»

Oracle odpušča Sunovce

Oddelek: Novice / Rezultati
64098 (3292) PaX_MaN
»

IBM utegne prevzeti Sun

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
445533 (2980) Bistri007

Več podobnih tem