» »

Ubuntu, MoMoSlo, 40 let interneta...

Ubuntu, MoMoSlo, 40 let interneta...

Ubuntu

vir: Wikipedia
Kiberpipa - Kiberpipa vas vabi na torkov Pipin odprti termin, kjer bo Luka Napotnik govoril o privzetem namizju za sistem Ubuntu. Naredili bomo kratek povzetek njegove zgodovine, uporabljene tehnologije, se dotaknili novosti pri novi izdaji ter novosti, ki so specifične za Ubuntu. Spregovorili bomo o namizju kot razvojni platformi ter o tem, kakšna izgleda prihodnost namizja.



Sreda je kot vsak teden čas za Spletne urice, srečanja oblikovalcev spletnega prostora, kjer izmenjujejo svoje izkušnje ter predstavljajo aktualne teme in dogodke s področja spletnih tehnologij.

Za prihodnji ponedeljek pa najavljamo MoMoSlo #0 - Pilot! - prvi slovenski MobileMonday, kjer bomo imeli priložnost spoznati kranjsko podjetje 3fs (ThidrFrameStudios), ki se ukvarja z razvojem storitev, ki povezujejo splet in mobilne platforme. Soudeleženi so pri projektu Pixl8r (novemu izdelku svetovno znanega podjetja Ericsson), ki je bil ena glavnih atrakcij letošnjega World Mobile Congress-a v Barceloni. Samostojno razvijajo tudi spletne igrice v okviru igrajmo.se ter omogočajo ustvarjanje stripov na Stripgeneratorju.
Drugi del dogodka bo v obliki delavnice posvečen Unity3D - ogrodju za ustvarjanje iger, ki omogočajo igranje na različnih platformah. V sklopu delavnice boste izvedeli tudi, kako lahko v izjemno kratkem času naredimo čisto pravo igro za iPhone.
Tretji del večera je namenjen spoznavanju, druženju ter iskanju priložnosti za sodelovanje. Več: http://www.kiberpipa.org/sl/event/2009-...

Danes si težko predstavljamo svet brez interneta - le kaj bi brez spletnega bančništva, spletnih nakupov in elektronske pošte? A kaj vse je bilo potrebno, da se je razvilo tako kompleksno in danes nepogrešljivo omrežje, ki ga imenujemo Internet? Letos mineva 40 let, odkar so v omrežju ARPANET vzpostavili prvo trajno povezavo ter poslali prvo sporočilo preko tega omrežja. To obletnico bomo v Kiberpipinem računalniškem muzeju počastili z razstavo o zgodovini interneta (11.5. - 5.6.), na kateri si bodo obiskovalci lahko ogledali časovni pregled razvoja tehnologij, neposredno povezanih z razvojem interneta, kot ga poznamo danes.

Kot vedno lahko predavanja spremljate tudi v živo prek spleta, še bolje pa je seveda, če se nam pridružite na Kersnikovi 6, kjer boste lahko v živo vprašali o problemih in se pogovorili o dilemah. Če imate zanimivo temo ali znanje, ki bi ga želeli deliti z javnostjo, vas vljudno vabimo tudi kot predavatelje. Kiberpipin arhiv predavanj je dostopen na http://video.kiberpipa.org/. Se vidimo v Kiberpipi!

2 komentarja

Screamboy ::

škoda da nemorem prit drugače pa kar tako naprej Luka roox
-> Slovenska skupnost uporabnikov Ubuntuja <--
-----------------> www.ubuntu.si <------------------

KatjaGucek ::

Še vabilo na sredine Spletne urice: API Zgodbe

Mashup kot e-literatura, recept: vzameš Twitter API, dodaš ščepec Zemante, prepražiš z jquery in počasi vmešaš xhtml in nekaj css-ja. Z občutkom in nekaj domišljije. Zgodbe in poezija niso več, kar so bile... Berite dalje: http://www.kiberpipa.org/sl/event/2009-...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

O dinozavrskem robotu Pleo, tipografiji in JRuby v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
53048 (2682) Bistri007
»

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54333 (3997) ike
»

Ta teden s Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73443 (3082) Atos
»

Spletni teden v Kiberpipi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
113947 (3217) KatjaGucek
»

Kiberpipa vabi

Oddelek: Novice / Kiberpipa
414119 (2914) Jan987

Več podobnih tem