» »

Prvi teden v novem letu v Kiberpipi

Prvi teden v novem letu v Kiberpipi

Tektronix

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V torek, 6.1. ob 19:00 bo na Pipinem odprtem terminu Jure Čuhalev, govoril o Barcampu, Co-workingu in prihodnosti izmenjave znanj. Obisk konferenc in druženje s sotrpini iz stroke še vedno predstavlja enega najboljših načinov izmenjave in pridobivanja novih znanj. Kot nadgradnja tega se pred leti tako v Silicijevi dolini rodil nov koncept izmenjave znanj - BarCamp, kjer gre za konferenco, ki jo sestavijo kar udeleženci sami. Zaradi svoje dinamične narave omogoča veliko bolj efektivno učenje in sodelovanje udeležencev kot klasične konference. Tudi v Ljubljani bo 17. januarja 2009 potekal prvi BarCampLjubljana, zato vljudno vabljeni vsi, ki bi radi izvedeli kaj več, razmišljate o udeležbi BarCampa ali se ga imate namen udeležiti.

Kiberpipin računalniški muzej še do 23.1. predstavlja razstavo na temo „grafična računalniška oprema v 80-ih ter 70-ih letih pri nas“, kjer so na ogled postavljeni nekateri grafični terminali ter računalniki, ki so postavili temelje današnjemu pojmovanju CAD (Computer-aided design) programske opreme. Med drugimi velja omeniti predvsem terminal Tektronix 4014, pionir Tektronixovega CRT zaslona “s spominom”, zaradi katerega je odpadla potreba po grafičnem pomnilniku. Del razstave je posvečen projektu SICAD, slovenskemu programskemu paketu, razvitem na Centru za tehniški software (CETES) na Visoki tehniški šoli (VTŠ) v Mariboru, namenjen računalniškemu konstruiranju in projektiranju. Nekaj fotografij z razstave si lahko ogledate tukaj.



Nekoč, ko so bili junaki še 2D in igralnost pristna, so nas ogrožali Space Invaderji, borili smo se v prehistoričnih časih, okusili zlato mrzlico z Diggerjem, se borili z Garworji v Wizard of Wor in princese je reševal in osvajal Prince of Persia v belem. Duke Nukem! Tetris morda? Še kdo govori Commodore BASIC? ... O čem je pravzaprav govora? Kiberpipin računalniški muzej razpisuje natečaj za naj retro majico, kjer je zziv združiti retro podobe, ikone računalniških iger 70-tih, 80-tih let prejšnjega stoletja s trenutno moderno modo. Želimo si unikatnih, inovativnih in zanimivih prepletov modernega designa s starimi računalniškimi igrami, programi, konzolami, luknjanimi karticami, ... Natečaj se bo zaključil 20. februarja 2009. Vse podrobnosti si preberite tukaj.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Webcamp 2015 - Embrace Constraints

Oddelek: Novice / Ostalo
96270 (5562) Gandalfar
»

MobileCamp:Android

Oddelek: Novice / Ostalo
73841 (3218) Mavrik
»

MobileCamp Ljubljana

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
82750 (2071) Gandalfar
»

WebCampLjubljana

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
83030 (2199) Gandalfar
»

Odvijal se bo BarCampLjubljana

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
93546 (2840) Gandalfar

Več podobnih tem