» »

Zemanta je v živo

Zemanta je v živo

Slo-Tech - Po mesecih trdega dela je včeraj zvečer Zemanta izdala svoj bloggerski oplemenitevalnik (storitev za samodejno predlaganje dodatnih vsebin). Na tej točki bi se radi iskreno zahvalili vsem preizkuševalcem, ki ste se odzvali na naše povabilo preko Slo-Techa in preko drugih slovenskih blogov.

Kot zanimivost, storitev je bila recenzirana tudi na Techcrunchu, tisti z Digg računi pa jo lahko spravite še višje (ali pa na del.icio.us).

Res iskrena hvala za vso podporo, hkrati pa lahko pri nekaterih slovenskih blogerjih najdete še nekaj fotografij z otvoritvene zabave.

35 komentarjev

Tr0n ::

Grats.

Ceprav mi ni najbolj jasno, zakaj bi zaradi enega blogger plugina, ki sestavi novico iz ze napisanega (starega) materiala, ustvaril kar novo podjetje.

murmur ::

Zaradi potencialnega trga v podpori oglasevanju. Se mi zdi, da ni pomembno kaj in zakaj to sploh je, temvec, ali lahko to prodas stricem z denarjem. In zato Grats.

Tr0n ::

Na tone blogger pluginov je, ki so se veliko bolj uporabni, pa se ni nobeden na njihov racun obogatel. Zakaj bi bilo tukaj drugace?

jype ::

Tr0n> Na tone blogger pluginov je, ki so se veliko bolj uporabni

Name one?

Tr0n ::

murmur ::

In kateri od teh omenjenih pluginov bi lahko zanimal oglasevalsko industrijo? Mogoce je odvisno tudi od tega, koliko se avtorju ljubi prodajat potencialno nove "inovativne" prijeme. :D . In seveda lahko prodas tudi sirov burek za 5m Euro, ce ti ga je kdo pripravljen odkupit.

BigWhale ::

Tron, ti si en [-------]. Ali ti pa manjka kominikacijskih vescin....

Tr0n: "Zakaj bi kdo hotel prodajati tale kruh in z njim obogatiti, ce obstaja milijon boljsih vrst kruha, ki so cenejsi in dost boljsi!"

jype: "No povej eno vrsto..."

Tr0n: "V merkator pejt!"

----

Iz tega lahko sklepamo, da so vsi plugini boljsi od zemantinega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

jype ::

Skratka, Zemantini ekipi je uspelo najmanj to, da so dobili milijon evrov kapitala za razvoj najslabšega vtičnika za pisanje blogov?

Impresivno. Le katero teslo je tvegalo s takšno količino denarja pri tako očitno na propad obsojenem projektu?

Tr0n ::

To se tudi jaz sprasujem. :)

OldSkul ::

Torej kako naj bi to zgledalo glede zanimanja oglaševalcev za to Zemanto.
Sepravi oglaševalci bi plačali zato, da bi Zemanta drugi podturila njihove povezave/slike? Razumem prav?

[BISI] ::

Tr0n: Zemanta je predstavila razsiritev za Firefox in ne vticnik (dajmo raje uporabljati besedo prikljucek) za Wordpress.

Sicer pa, cestitke Zemanti!
And then I saw her face... Mozilla Firefox

Prospekt ::


Engrish only:|
Drgač pa kar tako naprej ideje mate dobre.

mal reklame
http://sfukan.blogspot.com/

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

BigWhale ::

Catal:

PEBKAC!

Dela z manj znaki, samo uporabljat moras znat.

blackbfm ::

Brezveze. 5 let nazaj bi tole še mogoče šlo, zdej so pa blogi itak že out:D

Boeing ::

Kul. Da vam je ratalo idejo splavit. Congrats.



Ampak, kot so že povedali pred mano - neke resne uporabnosti v tem ne vidim.

Je pa zadeva vsekakor zanimiva s tehnološkega stališča. Mogoče boste celo doterali tako daleč, da boste ratali zanimivi za kakšno večjo tujo korporacijo, ki se ukvarja s prepoznavo konteksta, in se, upam, drago prodali.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Boeing ()

jype ::

Boeing> Ampak, kot so že povedali pred mano - neke resne uporabnosti v tem ne vidim.

Jaz tudi ne... Ko napišem prispevek ali novico na slo-techu z veseljem potem še eno uro googlam za relevantnimi povezavami in iščem fotke, ki bi sedle poleg, ker nimam pametnejšega dela.

root987 ::

catal: Bullshit in, bullshit out.

No black magic.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Mavrik ::

Jaz tudi ne... Ko napišem prispevek ali novico na slo-techu z veseljem potem še eno uro googlam za relevantnimi povezavami in iščem fotke, ki bi sedle poleg, ker nimam pametnejšega dela.


Ti pišeš prispevke in novice na Slo-Techu? :D

Anyway, vso srečo Zemanti. Produkt je zgleda na poti proti koncu, zaj pa samo še kupca treba, ki bo pripravljen plačati vašo ceno.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

Gandalfar ::

Ampak, kot so že povedali pred mano - neke resne uporabnosti v tem ne vidim.


Tole vprašanje se je tu sedaj že parkrat pojavilo. Naše začetno testiranje pred uradno izdajo je pokazalo da:

- ljudje blogajo več in raje z našim vtičnikom, ker se omeji prisotnost določenih nadležnih nadležnih nalog (iskanje linkov, samodejne slike, ni več slabe vesti, ker je treba taggat, itd.)
- količina povratkov bralcev in klikov na google adwordse se poveča
- pri pisanju pisci odkrivajo nove vsebine in nekateri to zelo cenijo

Seveda pa obstaja marsikdo, ki mu to ni všeč in to spoštujemo. Zaenkrat je plan, da naredimo izkušnjo najboljšo za tiste, ki menijo da to potrebujejo in mogoče bomo pri tem še koga drugega prepričali v našo rešitev :-)


-- Jure Čuhalev (Zemanta)

Zgodovina sprememb…

CWIZO ::

Hmm, zakaj samo firefox?

ps: v IE6 se stran vasa ne prikaze pravilno.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

christooss ::

Men je pa res vredu plugin. Sem prej testno uporabljal direktno iz zemantine strani pa je že takrat bilo fino narejeno.

Respect
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Tear_DR0P ::

povsem nekoristno sranje :\
tako kot vse kar se novega naredi - razen zelene ali pa rdeče, pa še tam je zelo važno v katerem taboru si

jaz sem storitev sprobal in mi je bila všeč - res je da še vedno vzame preveč klikov, ampak dosti manj kot če na roke vtikaš linke v članek

na žuru včeraj je padlo pa kar precej dobrih idej - zemantin plugin se da uporabiti kot pomoč pri pisanju člankov za cajtunge - tudi za tja porabiš precej čas, da najdš fotko, nekdo je ugotovil, da lahko tudi vire za manjše seminarske skozi to prigoljufa, pa še kaj sem slišal, a se zdaj ne spomnim
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Tr0n ::

Ne me narobe razumet. Vsekakor jim privoscim uspeh in v danasnjem casu je ravno ideja tista, ki steje. Ceprav na prvi pogled izgleda "lame" je morda za nekoga vredna veliko.

Pac cudno se mi zdi, da bi se celo podjetje osredotocilo na tak projekt, ki je ponavadi del odprte skupnosti in na podrocju, ki je nasicen s stevilnimi 3rd party resitvami, taksnimi ali drugacnimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

poweroff ::

Super, čestitke.

Drugače je pa s tem takole:

1) Ideja je za nekatere zelo uporabna, za druge pač ne. Zame osebno razne izboljšave v kabini kamiona nimajo kakšne posebne koristi, to pa zato, ker kamiona ne vozim. Tisti, ki ga vozi, pa bo izboljšave gotovo znal ceniti. Ne torej jemati sebe za edino merilo sveta. Na svetu obstajajo še drugi ljudje, ki bodo to storitev morda z veseljem uporabili.

2) Kar se poslovnih odločitev tiče verjamem da marsikomu tukaj ni jasno kakšna je Zemantina poslovna ideja in zakaj so dobili velik začetni kapital od resnih tujih investitorjev. To me ne preseneča, saj v Sloveniji raznorazni "poslovneži" na področju ITja še vedno živijo samo od nategunskih "vzdrževalnih" pogodb in prodajanja svoje zaprte kode. Čez te okvire pač niso sposobni pogledati - to pa ne pomeni, da nekaj ljudi v Sloveniji vseeno je sposobno pogledati čez te okvire in razmišljati o poslu izven ustaljenih okvirov.

3) Sicer pa se verjetno najbolj oglašajo tisti, ki v življenju niso in najbrž tudi nikoli ne bodo sposobni narediti kaj podobnega. Od ljudi, ki v življenju nimajo nobenih resnih ciljev (razen zvečer gledati najnovejšega Big Brotherja in se ga ob vikendih "nasuti"), ki jim faks predstavlja le "pildek", ne pa možnosti za pridobitev novega znanja in ki pri 30-tih še vedno živijo pri starših pač ni pričakovati da bodo v življenju kaj resnega naredili. Je pa seveda razumljiv njihov gnev do vseh, ki imajo drugačen način razmišljanja - ta gnev pa pač izvira iz zavisti.
sudo poweroff

Byla ::

Ne glede na to, da eni vidite v ideji neko komercialno povprecnost, da mogoce ni biznis modela, je samo dejstvo, da smo koncno v sloveniji dobili IT VC founded firmo, malikovanja vredno. In to celo firmo, ki do denarja, bodimo posteni, ni prisla zaradi blefa, ampak zaradi sposobnosti. Spet vrlina, ki v lokalnem prostoru ni ravno default. Tko da kapo dol.
Vzporedno je potrebno na vse skupaj gledati tudi z mogoce malce egoistične perspektive. Ce Zemanti uspe (ok, jim je ze uspelo), potem se bo to odlicno reflektiralo na ostalih podobnih slovenskih podjetjih, VC lokalci bodo mogoce znizali blefiranje in mogoce celo kaj naredili v smeri investiranja. In to je vredno ogromno. In od tega bo imelo zelo veliko ljudi, well, zelo veliko.

na zurki nisem bil, ceprav sem obljubil, tko da drugic :)
www.thirdframestudios.com

hash ::

Tr0n: Zarad enega plugina naredit novo firmo? Se vidi, da ne poznas biznisa. Primer: valuacija Slida (www.slide.com) je 500M$ (ja, tudi meni se zdi to precenjeno -- dobili so pa 50M venture capitala za 10% stake v podjetju). In kaj oni delajo? Facebook/MySpace aplikacije. Pri Zemanti pa je sama ideja dobra(za razliko od VELIKO web 2.0 idej, ki ne prinasajo nobene vrednosti, ali pa zelo majhno), hkrati pa zadeva tudi ni enostavno za sprogramirat(verjetno pa ti tak plugin spises v eni uri z natural language processingom vred?).

Res vse pohvale za projekt, ce boste tole se naprej dobro razvili in dokoncali, bo zagotovo velik uspeh.
Of all the things I have lost I miss my mind the most.

driver_x ::

Konkretne zadeve ne poznam, ker ne blogam, poznam pa kar nekaj dobrih idej, ki so bile na začetku deležne hudega nasprotovanja, kasneje pa so bile široko sprejete.

BigWhale ::

Obetajo si, da jih bo kupil google! Prav je tako, jim privoscim. Naj jih kupi za goro denarja ali pa kar dve.

Avby ::

Kaj že pravijo za Slovenijo in slovence?

jype ::

Da so Slovaki :)

pegasus ::

Madona, tale thread se splača shranit že samo zaradi odličnega prikaza zaplankanosti slovenceljnov tudi za računalniki. Na žalost. Slovenija - podalpska vas.

Tr0n ::

Mene zanima zgolj iz poslovnega vidika, ni tukaj nobena "slovenska zavist".

Mi je tudi jasno, kaj stoji za to idejo. Ampak se vedno se mi zdi tole en velik "if".

mile ::

zadeva ima vsekakor potencial tudi izven blogerskega okolja...

vsekakor čestitke za uspešen start-up

pivmik ::

Se mi je zdelo da je Zemnta slovenska, minmax&com... tule sem videl članek:
http://googlesystem.blogspot.com/2008/03/zemanta-get-suggestions-while-writing.html

Čestitam za uspeh :)
LP, Gregor GRE^

Meki ::

Danes pa gledam Studio City in vidim ta dva tipčka od Zemante, kot gosta v oddaji. Kako so že rekli izum za mio € a nekaj takega. In potem tip začne govort, sej nisem vedu a je to smiljan mori a kdo, tazga navdušenja pa že dolg nisem vidu... ok tisti drug (mal bolj zarašen :) je bil skuliran, ampak tisti ki je pa takoj na začetku začel govort je pa za bruhat. Samo čakal sem kdaj ga bo potegnil sam sebi, ker je tako ql.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Outbrain kupil Zemanto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
13440113 (30597) thramos
»

Zemanta je v živo

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
355296 (3468) Meki
»

Ta teden s Kiberpipo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
73447 (3086) Atos
»

Zemanta te vabi/rabi!

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
114735 (3558) slovencl
»

Resnična Resničnost!

Oddelek: Novice / RTV Slo
223946 (2389) Jst

Več podobnih tem