» »

ASUS trdi, da je Apple Tablet PC zelo resničen

ASUS trdi, da je Apple Tablet PC zelo resničen

Slo-Tech - Slashdot poroča, da je Applov tablični računalnik zelo resničen. Informacijo naj bi potrdili anonimni viri pri Asusu, ki Applu pomaga pri načrtovanju. Predvideva se, da bo tablica temeljila na Intelovi arhitekturi Core, z uporabnikom se bo pogovarjala predelana različica Lepoarda, seveda pa bo imel vse funkcije, ki jih imata iPhone in iPod Touch, torej t.i. multi-touch in CoverFlow.

Bistveno vprašanje pa se glasi: "Ali lahko Apple uspe tam, kjer so dobesedno vsi doslej doživeli neuspeh?" Kratek odgovor je: "Da." Podjetje, ki spremeni telefon brez gumbov, ki ne omogoča slikovnega sporočanja, ima počasen dostop do Mreže in nima zajema videa v najbolj zaželen telefon na Zemlji, lahko z lahkoto spremeni tablične računalnike v uspešnico.

Več o tem tudi tukaj.

44 komentarjev

Relanium ::

seveda!
ker nekaterim je bolj važno to kako stvar zgleda kot pa kake funkcije ma, zato da so frajerji pred kolegi, kjer je zelo pomemben prvi vtis >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

SmeskoSnezak ::

To bi blo ql, namreč vsi zdajšnji so presneto dragi in so strokovno usmerjeni za grafične risarje, ip. Če bi Apple uspel, bi se še tile pridružli in začeli zniževati cene. Celo včasih mi ugaja Apple. :D
@ Pusti soncu v srce... @

ripmork ::

za digital pejnting bi znalo bit tol kar kul, vprašanje pa je kako bi tipkal po zaslonu brez da bi ga zamazal/izgubil delovno površino na že tako ne ravno ogromnem zaslonu.
Poleg tega bo potrebna še kaka zaščita stekla (?), in se bo zadeva(zaščita za steklo) prepogibala - pa imaš praktično že isto sranje kot če bi imel laptop.

Keyser Soze ::

Bomba.
Če bo tipičen Applov IO vmesnik se ni bati, da bo slab. Le vse ostalo me skrbi. Tako kot pri iPhoneu, ki je v bistvu iScreen.:\
OM, F, G!

Liker ::

@avtorjev komentar:
Apple bi lahko pesek prodajal v saharo, ce bi zelel (marketing FTW).
Je pa tole povsem pricakovano z moje strani, ravno zadnjic sem namrec nasel patent za touchscreen tipkovnico s 'tactile feedback' (se pravi da ves kdaj si pritisnil tipko). klik klak.
Ce bodo to res proizvedli zna bit se zanimivo za ljudi ki to dejansko rabijo, apple fani pa bodo tako ali tako kupili, ne glede na to kaj bo stvar nudila... :)

edge540 ::

Če bo stvar zmogljiva in ne bo stala 3000$ (€), bo čisto kul. Ampak ta del z ceno se mi ne zdi realen, vsaj glede na cene macbookov.

OrkAA ::

A pa ti vsaj približno poznaš cene macbookov?

edge540 ::

>>A pa ti vsaj približno poznaš cene macbookov?

Ja.

Tistih 3000 $ je bilo mišljenih sarkastično. Pa preden me vsi oboževalci jabolk napadete - ne pravim, da niso macbooki dobri računalniki. Ampak to da niso prekleto dragi pa ne more nihče rečt;)

Gregor P ::

Dobri tablični računalniki (torej ne konvertibilni, ampak "slate" s sodobnimi tehničnimi specifikacijami) so ponavadi okoli 3000 evrov (+ še dodatna oprema:'( ). Konvertibilni pa so lahko dosti cenejši tudi pod 1000 evrov.

Če bo ta Applov tablični PC prišel na trg brez nekih značilnih Applovih omejitev (ala iPhone), potem bomo potrošniki končno imeli izbiro na trgu tabličnih računalnikov ... konkurenca pa je vedno dobrodošla:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Boeing ::

U, to bi mene melo... :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

OrkAA ::

Raptor001: No daj, za začetek, pokaži kater model je tako pregrešno drag?

Rauby ::

@Raptor001: Samo Mac Book Pro z najmočnejšo konfiguracijo je čez $3000 dolarjev. Ne more rečt da so ti računalniki poceni. Saj vendar tudi Audiji niso. Ali pač?

No upam, da bo ta projekt z Tablet Macom uspel. In da ga bodo morda že predstavili na WWDC 08 :))

Gregor P ::

Ok tu je en drag Applov MacBook Pro (če se že ravno pogovarjate o tem:D ):

Core 2 Duo T7700 2x 2.40GHz • 4096MB (2x 2048MB) • 160GB • DVD+/-RW DL (SuperDrive) • NVidia GeForce 8600M GT 256MB • 3x USB 2.0/2x FireWire/Gb LAN/WLAN 802.11abgn/Bluetooth • DVI • ExpressCard/34 Slot • Web-/Videokamera (iSight) • 17" WSXGA+ glare TFT (1680x1050) • [optional: 17" WUXGA glare TFT (1920x1200)] • Mac OS X 10.4 Tiger inkl. iLife 06 • Li-Polymer-Akku • 3.08kg • 12 Monate Herstellergarantie

Stane okrog 3.300,- evrov;)

So pa očitno tudi še dražji prenosniki recimo tale Nexoc Odin E804, ki stane kar 3.800,- evrov8-O

Core 2 Extreme QX6850 4x 3.00GHz • 4096MB (2x 2048MB) • 750GB (3x 250GB) • DVD+/-RW DL • 2x NVidia GeForce 8700 GT 512MB SLI • 4x USB 2.0/FireWire/Modem/Gb LAN • DVI • ExpressCard Slot • 7in1 Card Reader (SD/miniSD/MMC/RS-MMC/MS/MS Pro/MS Duo) • 17" WUXGA TFT (1920x1200) • mit oder ohne Betriebssystem • Li-Ionen-Akku • 5.40kg • 12 Monate Herstellergarantie

... priznam sem že zašel s teme, se opravičujem:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

we_are_borg ::

Uu! Končno tablet mac :)

še odspodaj ;)
death is irrelevant

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Matek ::

Cena tega MacBooka Pro ni ravno primerljiva, saj gre za do konca nafilano konfiguracijo, za katero se, ce jo vzames kot tovarnisko opcijo, placa bistveno prevec. Tega noben ne kupuje, ce bi vzel recimo 2 GB rama namesto 4 GB, bi prisparal 670 (!) evrov. Kar je ze precej bolj sprejemljiva cena.

Nasploh mit o dragih Apple masinah ni vec tako resnicen, kot je bil nekoc. Ce upostevate vse funkcije, ki jih ima MacBook Pro (osvetlitev tipkovnice, LED zaslon, webcam, nadpovprecna resolucija za diagonalo, etc.), na koncu ugotovite, da je cena v primerjavi s konkurencnimi brand-name laptopi precej ekvivalentna.

Vedno se najde kdo, ki od nekje privlece nek Chilligreen/Tronote/whatever laptop z istimi osnovnimi specifikacijami (ram, cpu, graficna), potem pa se pritozuje, da so Applei dragi. Potemtakem bi lahko isto ocitali tudi recimo IBMovim Thinkpadom, pa jih ljudje vseeno kupujejo, ker gre za prekleto kvalitetne masine.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Freezy ::

iPad?

slassi ::

evo ko sem prvič prebral novico sem rekle Kunglviki ti si bebec!

Ampak par sekund pozneje sem se pa strinjal z njim! Če bo komu uspelo ta kjer drugim ni uspelo do konca da ne bo napake! Bo uspelo Applu! kar pa na žalost dokazuje samo en stvar, da ima apple fantastičen marketing, ki si ga je ustvarjal vrsto let! Ima pa še ogromno fanatičnih privržencev, ki so sposobni zapraviti ogromno svojega prostega časa za reklamiranje in prepričevanje za nakup applovih produktov!

Samo za primer iphone ima dosti konkuretov boljši z več funkcijam, bolj kvalitetnih, cenejših produktov pa je vseeno hit!

Sem že enkrat napisal!

MARKETING RULZ THE WORLD!
Eni mamo,druge pa baše, a ne?

Fatboyslim ::

To da Asus pomaga pri načrtovanju, ni kaj preveč dobra novica :D

Mislim pa da je to le še ena izmed številnih (skoraj dnevnih) Apple govoric in da zadeva ne bo nikoli izšla. Jaz še vedno čakam icar 8-)

Matek ::

Fatboyslim - Asus dela najrazlicnejse racunalniske izdelke (od vseh moznih kartic do laptopov) za mnoge proizvajalce, ki te potem prodajajo pod svojim trznim imenom, tako da to ni nic posebnega.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Liker ::

@Matek:

Lenovo T serija in MBP sta nekako ekvivalentna po performansu, nekateri modele ima Lenovo boljse, nekatere Apple, ampak je skoraj zanemarljivo.
Cena je vecinoma takorekoc identicna, garancije pa je pri Lenovo 3x vec. Cena niti ni pretirana, ampak je to pac posledica politike Apple-a, da prodajajo zgolj z opremo zelo bogate produkte. Kljub temu bi jaz vsekakor izbral Lenovo, ze zaradi garancije, so pa tudi drugi razlogi, seveda.

Witboy ::

@Liker:

obstaja Applecare ;)

PrimozR ::

ne pozabite da je najhitrejši Vista laptop MacBook Pro :P Testirano na ARS Technici.

kuglvinkl ::

iPad.

+5 :)

upirna ::

->Samo za primer iphone ima dosti konkuretov boljši z več funkcijam, bolj kvalitetnih, cenejših produktov pa je vseeno hit!

Mam iphone zdej 1 mesec in sem ultra zadovoljen. Sej po funkcijah najde človek na trgu boljše telefone, vendar so smotani za uporabljat. Pri tem telefonu je bistvena uporabniška izkušnja. Ni le lep, je tudi super za uporabo. Na primer, surfanje z iphonom je rešeno naravnost odlično. Pisanje SMS je super, k se ful lepo uredijo v conversation, ipod je tudi kul, filme lahko človek končno gleda na busu, ali pa podcaste ipd. Pisanje emaila ni samo mogoče, je tudi udobno. Kalkulator ni vrhunski je pa bolj napreden od windows calc. MMS je itak bedarija (zakaj ne bi poslal slike kar po emailu, recimo??), videov pa tudi ne snemam s telefonom tko da tega tut ne pogrešam. Marsikdo pa, verjamem.

Pogrešam pa GPS, potem stocks bi lahko mel tudi slovenske delnice, boljši fotoaparat (ampak ni ful zanič), sinhronizacijo s thunderbirdom, pa še kaj bi se našlo.

Izdelek je nekaj novega in je upravičeno hit.


p.s: daleč od tega da bi bil apple fan. Mac-i mi recimo sploh niso všeč.
[to sporočilo bo spremenil upirna, kadar bo to njemu pasalo]

glinik ::

Nebi se branil tega.

Cel "komplet" na eni tablici. O tem sem že dolgo sanjal :)

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

Liker ::

@Witboy: Vem, ampak to je potrebno doplacat, medtem ko pri Lenovo je ze vsteto v ceni. In da mi velja garancija za 3 leta na MBP-ju je potrebno doplacat kar $350, to pa ni ravno malo. Potem je MBP ze za ~230€ drazji od primerljivega Lenovo T-ja. Majo pa Maci boljsi design od Lenovo, razen ce si totalen retro minimalist :D

V glavnem z veseljem cakam tale iPad (8-)), ker me zanima kako bo izgledal tale multitouch tactile feedback keyboard :)

Jst ::

>nadpovprecna resolucija za diagonalo

Jaz imam tudi rad visoke resolucije, a največji problem je v software-u. Recimo 1920x1200 na prenosniku. To bi lahko bilo na 17". Ampak za udobno delo moraš nastaviti višji dpi, kjer pa večina XP/Vista aplikacij zgleda čudno ali pa čisto neuporabno (nvidia zadnji driverji, temp logger. In to že pri osnovi - driverjih za "hude" grafične).

Previden premislek pri nakupu visoke resolucije je nujno potreben, če ne igraš iger in samo igraš iger.


--

Offtopic, vem.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

MitjaP ::

TOČNO ta s fotografije že obstoji!!! http://www.axiotron.com/index.php?id=mo...

DixieFlatline ::

Meni so bile že tablice z XPji,Visto všeč, a so mnogo predrage za večjo razširjenost.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Filo ::

upirna:
"Mam iphone zdej 1 mesec in sem ultra zadovoljen. Sej po funkcijah najde človek na trgu boljše telefone, vendar so smotani za uporabljat. Pri tem telefonu je bistvena uporabniška izkušnja. Ni le lep, je tudi super za uporabo. Na primer, surfanje z iphonom je rešeno naravnost odlično. Pisanje SMS je super, k se ful lepo uredijo v conversation, ipod je tudi kul, filme lahko človek končno gleda na busu, ali pa podcaste ipd. Pisanje emaila ni samo mogoče, je tudi udobno. Kalkulator ni vrhunski je pa bolj napreden od windows calc. MMS je itak bedarija (zakaj ne bi poslal slike kar po emailu, recimo??), videov pa tudi ne snemam s telefonom tko da tega tut ne pogrešam. Marsikdo pa, verjamem.

Pogrešam pa GPS, potem stocks bi lahko mel tudi slovenske delnice, boljši fotoaparat (ampak ni ful zanič), sinhronizacijo s thunderbirdom, pa še kaj bi se našlo.

Izdelek je nekaj novega in je upravičeno hit.


p.s: daleč od tega da bi bil apple fan. Mac-i mi recimo sploh niso všeč."

Sam točno to...folk sploh ne ve kok je važna uporabniška izkušnja. Kaj ti pomaga neke ful uporabna funkcija "za rešt svet", če ne moreš prek menijev pridt, da ne govorim sploh o kakšnih ekstra nastavitvah. Dejansko se načrtovalci učasih premal pobrigajo za preglednost in uporabnost raj vn vržejo nek težak špeh od knige in ti rečejo RTFM.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Filo ()

MasterBlaster ::

Točno tako. Sam sicer uporabljam symbian telefone od 7650 naprej. Samo kaj ko rabiš 5-10 sekund preden se ti prvič prikaže meni. Da časa nalaganja programov sploh ne omenjam. Tudi hitrost 3g na telefonu me ni ravno impresionirala. Ok HSDPA še nisem dosti testiral, samo kolikor pravi kolega, ki ga uporablja za primarni dostop do interneta je hitrost zelo nestabilna.

No moj iPhone je že nekje nad atlanikom:D
Tk je pa pika .

BigWhale ::

"zakaj ne bi poslal slike kar po emailu, recimo??"

Zato, ker zelis, da jih prebere tudi nekdo, ki ne more prebirati maila na svojem telefonu?

cryptozaver ::

>najbolj zaželen telefon na Zemlji, lahko z lahkoto spremeni tablične računalnike v uspešnico.

Hmm oblika telefona je IMO zasenčila vse ostalo, tako da tale primerjava ni ravno na mestu...

Gregor P ::

Pri Applu cenim ravno uporabniški vmesnik, vendar pa ga nato zasenčijo vse ostale pomanjkljivosti ... npr. iPod; super uporabniški vmesnik, ki je daleč bolj prijazen in učinkovit od kateregakoli konkurenta, potem pa hoče človek na njemu poslušati radio, ali pa kaj posneti, morda prenesti mp3-je itn. in ne more:'( ... zakaj ne?!?:| Tako sem moral dati mojega iPoda na stran in si priskrbeti konkurenčni predvajalnik (Zen Stone Plus), ki ima vse našteto, toda predpotopni uporabniški vmesnik:( In isto je sedaj vidim pri iPhonu:\

Tako da upam, da bo ta tablični PC imel nadpovprečno dodelan uporabniški vmesnik (torej multi-touch, CoverFlow itd.) in da bo kljub temu še obdržal vse ostale "normalne" PC funkcije.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Luka Percic ::

Dejmo si priznat; uporabniški vmesnik na iPhonu je tako preprost tudi zato ker ima tako malo funkcij.
Ko bo napeštan z toliko funkcijami kot ostali, bomo pa lahko objetivno ocenjevali UI. Najbrž bo še vedno v prednosti, vprašanje pa za koliko.

borchi ::

kako lahko MMS, UMTS, video kamera in nezaklep na operaterja zakomplicirata UI?

jailbreak-an iPhone s 50 aplikacijami ima še vedno isti UI...
l'jga

Keyser Soze ::

Se pa verjetno ne odziva več tako kot "čist" sistem s preverjenimi aplikacijami, ki bistveno ne okrnijo odzivnosti.

"Goli" telefoni so SUPER odzivni. Problem nastane ko jih "oblečemo". Takrat postanejo okorni. Odzivnost je ena najbolje opevanih funkcij iPhonea.
OM, F, G!

Luka Percic ::

kako lahko MMS, UMTS, video kamera in nezaklep na operaterja zakomplicirata UI?


Nastavitev po menijih je več, in zato so navadno manj pregledne. Poleg tega bi copy paste najbrž (vsaj malo, odvisno od izvedbe) pokvaril super brskanje po netu. Ali bi pa copy paste naredil preveč zakompliciranega. Najbrž.

Druga stran je seveda odzivnost. Bral sem, da pri jaibreaiku, telefon pri nekaterih smotanih aplikacija začenja zmrzovat..

Osebno bi bil najbol vesel enega konkretnega frameworka, ki bi dopustil le določene stvari, ter nebi puščal poseganja v sistem (vsaj ne preglobokega). Tako bi imeli oboje, stabilnost, ter hitrost originalnih aplikacij.

dejanslo ::

za mastnoprstneže ima apple seveda rešitev - the iGlove, podajalnik rokavic, ki bo držal do 2000 rokavic >:D

upam, da bo zaradi te zadeve rahlo padla cena macbookov (*dream on*)
There`s More Than One Way To Do It

Jst ::

Katere Tablet PCje pa uporabljajo v Stargate Atlantis? :)

V tretji sezoni so še uporabljali Dell Insiron 8600 prenosnike, Tablet PCje pa ne prepoznam.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Gregor P ::

Mislim da so od firme Motion Computing. Verjetno ta stari modeli M1400.

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

link_up ::

tabletke so seveda prihodnost. malce bolj naprej pa so potem se skatlice, z holografskim ekranom v milijonih barv.

prenosniki so trenutno se popolnoma neuporabni kar se tice prenosnosti. tezki in pozresni.

apple me zna s tem celo pridobiti na svojo stran, ce ne bom predolgo okleval in nasel se kaksnega proizvajalca.

edit: McKay ma zdej kao en tablet k ga prav smesn nos >:D
In and Out

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: link_up ()

Gregor P ::

Sam sem odlašal (oz. še ker ga še nisem kupil>:D ) s tabličnim PC-jem toliko časa, dokler niso postali enakovredni normalnim namiznim PC-jem oz. prenosnikom (v bistvu jim manjka le še kakšna "eksterna" grafična kartica, kar je pa že malenkost). Skoraj sem že kupil tablični prenosnik X61 od Lenova (takrat predvsem zato ker je tudi prenosnik; če bi npr. na koncu ugotovil, da v bistvu sploh ne maram tabličnih PC-jev:D ), vendar ga pri nas niso bili sposobni dobaviti (ker so omejeni na že sestavljene modele in nimaš v bistvu možnosti izbire komponent kot v ZDA; sicer pa je stal okoli 2800 evrov), sedaj se pa resno ogrevam za "slate" različico LE1700 od Motion Computing (po katerega bi verjetno itak moral iti v tujino:\ ), vendar je vse to zelo drago (okoli 2500 evrov + še seveda dodatna oprema), zato sem razmišljal, če ne bi raje eksperimentiral s čim cenejšim recimo tabličnim prenosnikom od HP, ki stane okoli 1000 evrov.

Tako da bo res dobrodošlo, da pride še Applov prenosnik na trg, predvsem če mislijo uvesti kakšne nove tehnologije in tako malo predramiti ostale firme:))
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

iveco18 ::

Me res zanima, če bodo tudi baterije tako trpežne kot pri ostalih macbook-ih. Kaj ti pomaga nootebook brez vzdržljive baterije.>:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dokončna prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v Nemčiji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
13338951 (34566) bojsi
»

Apple dosegel prepoved prodaje Galaxy Taba tudi v Evropi (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Android
20672014 (67247) sgdjkdlsugi4
»

MeeGo prihaja v avtomobile

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
2510208 (9246) PrimozR
»

ASUS trdi, da je Apple Tablet PC zelo resničen

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
444076 (3841) iveco18
»

Kateri dlančnik + telefon???

Oddelek: Mobilne tehnologije
131768 (1768) Gregor P

Več podobnih tem