» »

Spletne urice: Ogrodje malo drugače - Continuations

Spletne urice: Ogrodje malo drugače - Continuations

Slo-Tech - V sredo, 15. novembra, ob 19.00, Vas vabimo v Kiberpipo na Spletne urice, kjer bo Simon Belak predaval o konceptu Continuations.

Prenašanje stanja in kontrole med stranmi naše aplikacije se zaradi asinhronosti zahtevkov lahko kaj hitro sprevrže v morečo packarijo. Zdi se, kot da se borimo proti jeziku, ko mu znova in znova "od zunaj" tlačimo stanje nazaj. Čeravno sprejeta praksa, pa to ni edina pot. Dovolite, da vam predstavimo "continuations", paradigmo, kjer jezik postane zvesti pomagač pri prenašanju stanja in kontrole.

Simon Belak se je s spletnimi ogrodji intimno seznanil kot razvijalec TurboGears, trenutno pa se prepušča eksotičnim tehnologijam.

1 komentar

kopernik ::

Mislim, da novica govori o web aplikacijah, zato bi dodal samo tole : koncept continuations-ov (žal tukaj moje sklanjanje odpove :-)) je zelo močan in se ga uporablja tudi na nivoju kode - torej ti nekje v metodi rečeš pause() (ali kaj podobnega) in se vse stanje nekam shrani, nato pa enkrat v prihodnosti v metodi nadaljuješ s povrnjenim stanjem. V vmesnem času pa aplikacija normalno teče oz. opravlja druge stvari. Beri tukaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družabni klub za intelektualce

Oddelek: Loža
142560 (1930) innerspace
»

Spletne urice: TurboGears

Oddelek: Novice / Kiberpipa
163803 (2565) minmax
»

Nov članek: Osnove navijanja I.

Oddelek: Novice / Nova vsebina
373023 (3023) Jackal
»

Esej

Oddelek: Šola
84749 (4573) OwcA
»

Nov članek!

Oddelek: Novice / Nova vsebina
152328 (2328) borchi

Več podobnih tem