» »

Sledenje z GPS brez sodnega naloga

Sledenje z GPS brez sodnega naloga

Slashdot - Julija 2003 je ameriška policija Robertu Moranu, odvetniku osumljenem sodelovanja s Hells Angels, v primeru prodaje drog v avto namestila sledilno napravo GPS brez sodnega naloga.

Na pritožbo zaradi kršitve zasebnosti je zvezno sodišče v New Yorku prejšnji teden presodilo, da za namestitev sledilnika GPS na vozilo ni potreben sodni nalog.

Po mnenju sodišča bi policija lahko vozilo tudi "vizualno" zasledovala na javnih cestah, za kar pa ni potreben sodni nalog.

104 komentarji

«
1
2 3

Markoff ::

V demokraciji je Veliki Brat nemogoč.

Zaradi koncepta organizacije države vedno vlada več ljudi, predstavnikov ljudstva.

Torej so edina opcija Veliki Bratje. ;(

Bratje Podobnikovi? 8-O
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Microsoft ::

Prav so odlocili.

Naj kar sledijo komur koli (tud meni), sam da skenslajo cim vec kriminalcev.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Gandalfar ::

Kdo je zate kriminalc?

Preprodajalec x-box mod chipov?

Zgodovina sprememb…

NoOrdinary ::

hahaha gandalfar dobra, takim k modajo x-boxe pa kopirajo windowse bi blo treba roke odsekat z rjasto mačeto brez sodenja, edin tko se bo piratstvo zamnjšalo!
brez ideje sem za podpis

Jeebs ::

Cene pa bodo ostale iste in posledično se bomo vrnili v računalniški srednji vek, kjer bodo računalniki rezervirani za premožne? Ker ne bo več toliko softwarea na trgu, tudi potrebe po ne vem kakšnem hardwareu ne bo, najebal bojo pomoje predvsem izdelovalci 3D grafičnih kartic , pisci iger, hitrih procesorjev (procesorji bi bili potem pomoje bolj namenski)... No ja, samo moje razmišljanje, če bi komu popolnoma uspelo ukinit piratstvo. Oziroma bolje rečeno preprečit.|O
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Vice ::

Jeebs res bi rad prebral kaj te je pripeljalo da takšnega sklepa. :D

iration ::

Se popolnoma strinjam z Microsoftom, naj sledijo zaradi mene čisto vsem, manj kot je kriminala, bolje je za nas vse. Ali pač ne, Matthai??
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Daedalus ::

Here we go again...

@iration - prosim, predstavi svoj program, s katerim boš preprečil zlorabe podatkov, nabranih z zasledovanjem vseh prebivalcev našega zahodnega sveta. Se strinjam, da bi se bilo lepo rešit kriminalcev, samo v imenu varnosti se tudi ne mislim takoj odpovedati zasebnosti.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

iration ::

Če se predvideva, da si del kriminalne združbe, se ti bo sledilo, pa če si se ti že pripravljen odpovedati svoji zasebnosti ali še ne. Tako se bo razbilo celo združbo.
Kar se pa mojega programa tiče, ga pa nimam :D ampak ga imajo več kot očitno Američani, in glej, dobro deluje. Pa še bolje bo, ko bojo imeli še večje pristojnosti.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

linuxdady ::

Seveda, Microsoft! In postreliti vse sumljive! Zagotovo bo tudi kakšen kriminalec vmes!

iration ::

Gandalfar in linuxdaddy, naj novice komentira čimveč ljudi, ampak naj bojo vsaj deloma on topic. Ne vem iz koga se delata norca ... Nihče ni omenjal nekih množičnih eksekucij, še manj pa brez dokazov. Kdo so pa kriminalci se pa tudi ve, samo se eni delajo da ne vejo.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Gandalfar ::

Kaj bos naredil, ko bo za piratiziranje avtomaticno zaporna kazen? Valda da je potem smiselno trackat vse in jih metat zapor, ce pa piratizirajo.

Dr.Hair writes " Soon to be ex-Secretary of Commerce Don Evans speaks out on 'piracy' just prior to his last trip to China for negotiations. 'That means criminalizing the laws as opposed to (having) just civil laws...You've got to start putting people in jail.' The article points out that this lust for prosecutions extends from Evans to his successor, the American Chamber of Commerce, and the US Senate. "


yro

Jst ::

> ampak ga imajo več kot očitno Američani, in glej, dobro deluje.


WTF!!

Še en, ki ima CNN osnovno šolo...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

pagat34 ::

očitno se je Robert Moran tožaril brez Čeferina :D
_________________________________________
Zaradi stranskih učinkov se izogibaj M$ izdelkov!

MadMax ::

Po mnenju sodišča bi policija lahko vozilo tudi "vizualno" zasledovala na javnih cestah, za kar pa ni potreben sodni nalog.

Torej je tudi postavitev uporaba prisluškovalih "hroščev" dovoljena brez sod. naloga?
Saj bi lahko iste zadeve slišali tudi če bi imeli prislonjeno uho na vrata :D

Ameri, ameri...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

poweroff ::

No, glede nadzora. Zdajle bom malo nesramen... :D
Se popolnoma strinjam - čim več, tem bolje.

Sam osebno bi predvsem uvedel:
- strog nadzor nad vsemi spletnimi forumi, predvsem glede širjenja nestrpnosti. Neprimeren komentar - kazen! In to zaporna. Na forumih lahko beremo vse živo o gejih in ciganih. Morali bi zapreti vsaj nekaj deset ali sto piscev, potem bi se to nehalo. Dogajanje v Lendavi je že prvi, pozitiven, korak v to smer.

- strog nadzor nad P2P omrežji - preprečiti pretakanje kakršnekoli piratske vsebine, predvsem pa piratstvo strogo kaznovati. No more pirated Windows, no more pirated MP3's! Vsaka kršitev - kazen! Denarna in tudi zaporna, če je potrebno.

- videokamere z radarji na vse avtoceste in večino ostalih cest. Vsako prekoračitev hitrosti za več kot 5 na uro bi tudi takoj strogo kaznoval.

- videokamere na javna mesta: če gre kdo čez cesto mimo prehoda za pešce - kazen! Če je kdo pijan v javnosti - kazen! Če mularija prevrača zabojnike ali piše grafite - kazen!

- snemanje vseh telefonskih pogovorov za obdobje 1 tedna preventivno. Podatki bi bili seveda zavarovani. Če pa bi se zgodil umor, bi sodišče izdalo odredbo, s katero bi od vpletenih pridobili vse pogovore. S tem bi se stopnja raziskanosti gotovo povečala, kar je pozitivna stvar, mar ne? Do zlorab pa itak ne more prihajati, če pa že pride, bi bil pa sistem kontrole tako narejen, da bi se zlorabo takoj odkrilo, storilca pa kaznovalo.

- policiji dati pooblastila za ustavljanje sumljivih ljudi na cesti in opravitev osebnih pregledov. Sicer vemo, da so policaji s srednjimi šolami lahko v presoji kdo je sumljiv pristranski, vendar bi bilo zaradi takega ukrepa gotovo manj mamil. Prav tako bi morali v šolah občasno delalti random checke za travo in ostale substance. Je kdo proti? Hej, gre vendar za mamila, ki uničujejo našo družbo.

- v avtomobile vgraditi alkotest (ne zajebavam se - to je bil dejansko predlog v ZDA: najprej bi moral pihniti v alkotest, in če bi bilo 0,0, bi lahko prižgal avto. To naj biobvezno vgradili v avtomobile "kroničnih pijancev", se pravi oseb, ki so jih večkrat zalotili pijane za volanom.)

Skratka, povsem se strinjam, da je treba povečati nadzor. Čim več, tem bolje. Bo vsaj manj kriminala in prekrškov.

Zdaj pa se globoko oddahnite in naj vsak pri sebi premisli in prizna: si želimo živeti v taki družbi totalne kontrole?

Če je odgovor da, potem se javim, da pridem pregledati vaš računalnik in domače CDje, da slučajno nimate kaj nezakonitega gor.

Predvsem pa se vprašajte kaj sploh je kriminal. In ko boste to izvedeli: kako se učinkovito boriti proti njemu?

Kriminološke študije so pokazale, da represija ni vedno učinkovita. Oz. na dolgi rok sploh ni učinkovita.

Iration: Kdo so pa kriminalci se pa tudi ve, samo se eni delajo da ne vejo.
Seveda se ve. Kriminalci so tisti, ki kršijo zakon, specifično: kazenski zakonik. Ki torej delajo kazniva dejanja.
Ta pa so - med drugim: piratstvo, sovražni govor, povzročitev splošne nevarnosti (prehitra vožnja, pijanost za volanom), itd.

Se stinjava, da je treba to učinkovito preganjati?
sudo poweroff

poweroff ::

Maxmax: v bistvu imaš delno prav. V ZDA velja, da za ozvočenje policijskega sodelavca ni potreben sodni nalog. Ni tudi potreben v nekaterih drugih primerih, ki pa so bolj specifični.
sudo poweroff

Gandalfar ::

Matthai: kdaj ti prinesem diske?

Zgodovina sprememb…

Vice ::

Matthai saj se strinjam s teboj (delno)
moti me samo to da se pri takšnih in drugačnih primerih potem meče v isti lonec zasebni in javni prostor, morilca in nekoga ki pohodi mravljo, dobro možno rešitev se začini z nekimi butastimi "izvajalci"...., ko se bo to ločilo se boš tudi ti strinjal, da takšni in drugačni ukrepi niso čisto nič napačni, ko nekdo ne pretirava z nekimi extremi v smislu če se ne bom usral me bodo pa prisilili.

Tear_DR0P ::

Sam ko zajček dobi pištolo, jedo vse živali v gozdu lasten drek, dokler mu ne zmanjka metkov.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

iration ::

> moti me samo to da se pri takšnih in drugačnih primerih potem meče v isti lonec zasebni in javni prostor, morilca in nekoga ki pohodi mravljo

To lepo zaokroži poanto zadnjega Matthaijevega posta. Na srečo imajo to sodišča bolj pošlihtano kot Matthai, namreč čisto lepo difirencirajo med stopnjami kaznivih dejanj, tako npr morilci, sploh pa množični dobijo npr smrtno kazen, tisti, ki pa so užalostili in psihično tako ali drugače prizadeli nekoga s tem, ko so mu rekli Cigan namesto Rom pa pač dobijo manjše kazni. Lepo in prav po zakonu, tukaj se vsi strinjamo.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

minmax ::

jaz se tudi enkrat za spremembo strinjam z microsoftom ...

treba je sledit vsemu in vsakomur. nikoli se ne ve kdo bo naredil kak zločin ali prekršek, naj bo velik ali majhen, treba ga je kaznovat. pa ne le v avtomobile, ... tudi starim mamam v cekarje treba skrit GPSje, pa atetom v štango invalidskih vozičkov. da o otrocih, našem največjem bogastvu, sploh ne govorimo - njim dajmo kar pod kožo čipe, da se ne bodo slučajno ristanca šli po šoli namest, da pridejo domov domače naloge delat.

treba je povečat pristojnosti policiji, da bomo lahko končno živel v miru in brez strahu, da je naš sosed pedofil in bo nečakinjo zlorabil. aja če bo pa tist polcaj, ki bo sedel ponoč v sobi za nadzor mestnega jedra in imel pogled v vse kotičke slučajno gledal za majhnimi punčkami.. ah detajli, germo naprej , pa bančne račune je tud treba odpret, naj se vidi kdo ima koliko pod palcem, ... hmm ja pa za domačimi zidovi se tudi dogjajo svinarije, vsaj en telekran v vsako sobo! pa, da ne bi kak vodoinštalater kaj popravljal počel brez, da bi prej izpolnil obrazec 27b/6 !

pa v znanosti mora bit prva prioriteta razvit babilonko, da se ne bi več dogajalo, da koga ne bomo razumeli in bo kaj pred nami skril. ah, pa obstoj boga gor ali dol.

in če se kdo z vsem skupaj ne strinja in hoče nazaj v tist barbarizem 20 stoletja, ko se je lahko brez nadzora počelo svinarije, mu je treba somo direkt v usta zabasat! pol naj pa toži na gradu kolikor hoče, ga bodo že v vasi v red spravil, da bo videl, da nima smisla. rastafarjansko uporniško armijo bomo pa že obvladali nekako.

microsoft... no vidiš, čisto se strinjava.

iration ::

Tear drop, daj bodi konkreten in povej na kaj namiguješ.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

iration ::

Ja minmax, če ne znaš debatirat potem je najbolje če se iz vsega norca delaš. Je to vse kar znaš?
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Jeebs ::

Vice: Mogoče spet mal off-topic, ampak a se ti ne zdi, da če nebi bilo piratstva, potem tudi ti sedajle nebi imel WinXP, najnovejšega Office... Vključno s tabo pa tega nebi imelo še nekaj milijončkov ljudi in se jim torej po večini sploh nebi sanjalo, kaj je to računalnik. Torej tudi nebi skoraj nič vedeli o teh stvareh in niti navadnega Worda nebi znali uporabljati. Svet pa se je razvil na današnjo stopnjo in se še naprej razvija predvsem zaradi visoke tehnologije, pri kateri brez računalnika ne gre?
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

iration ::

Matthaiju pa tole: kaj bi ti uvedel je čisto irelevantno. Lepo po vrsti je treba izkoreniniti kriminal in to je to.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

DominusSLO ::

Tisti ki bi radi živeli totalno pod kontrolo ste psihopati...
to je moje mnenje(subjektivno), zato prosim moderatorje, da ga ne zbrišejo

Jeebs ::

Se strinjam s tabo.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Poldi112 ::

Ampak ne za tako ceno!
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Lamur De Zur ::

Ce zivis pod popolno kontrolo ti ni treba dosti razmisljat, ker ti drugi govorijo kaj lahko in kaj nesmes delat.
Mogoce je pa enim to tako privlacno zato, ker jim je tezko razmisljat...


8-)

Markoff ::

Noro. Mislim, da ni veliko forumašev, ki so dovolj stari, da bi se spominjali dobre stare NDR. Ali pa se je ne želijo spominjati in mislijo, da ZDA, Kitajska in EU pa že niso takšne države...
1984 se lahko že dogaja v katerikoli od teh držav, verjetno celo v večini.

Popolna kontrola brez popolne kontrole brez popolne kontrole (beri: Who watches the watchers' watchers?) rodi samo popolno represijo. Mnenje, da tisti, ki imajo kontrolo, te (vsaj) dolgoročno ne izkoriščajo, je, milo rečeno, naivna. (ni preveč vejic, samo preveč se držim pravopisa :\ ) Če bi jaz imel takšno kontrolo, bi jo izkoristil. Ne, ker to želim sedaj, temveč zato, ker bi to hotel takrat. Recite temu moč/denar/oblast kvarita. To nam je u krrrrviiii....
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Paramedic ::

Tisti, ki ste za strog nadzor - zaprite se v KLETKO, ostalim pa pustite, da živijo SVOBODNO! Če nimaš česa za skrivat, še ne pomeni, da hočeš kazati okoli. Do zdaj se je izkazalo, da je vsak nadzor možno zlorabljati. Nadzor nad klici je bil nazadnje v aferi Slovenskih železnic.
End transmission.

iration ::

Če se vrnemo nazaj na novico: sodniki so v skladu z njihovo (ameriško) ustavo presodili, da je v večjem interesu za splošno dobro, če se včasih koga nadzoruje brez naloga in ga v primeru, da se sumi potrdijo tudi aretira. Ampak vi pa mislite, da to pa da ne, da bi bilo za vse bolje, da se nadzor ne bi izvajal, sploh pa ne brez sodnega naloga. Na srečo imajo oni prav, in sem ziher, da bojo kakšnega kriminalca stisnil, ki ga drugače ne bi. In ti sodniki postavljajo interes (poštenih!!!) državljanov pred njihov lastni interes (npr pravica do zasebnosti), vi pa ravno obratno.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Microsoft ::

Nekateri ste tole zasledovanje narobe razumeli.

Ne gre za izzivljanjem nad tem, da imas moznost prisluskovat komur koli. In da te informacije potem izkoriscas sebi v prid.

Gre za to, da ce je ze enih par ljudi klicalo na policisko postajo, da se med 1:00 in 2:00 uro nekaj dogaja na parkirpalcu za blokom, da pac policija zbere informacije, kdo so ti osebki in da jim recimo en dan al pa dva mal prisluskuje, kaj delajo.
Ce ga pac pijejo pa serjejo naokrog, jih pustis primeru. Ce pa so kaksni mutni posli, pa ne.

In ta nadzor si saj jaz zamsiljam kot nadzor nad tistim, ki delajo najvecjo skodo. Ne zdej to neke priatske Winse vlect, ker se ne morjo mert z recimo kaksnim naklepmnim umoru iz koristoljubja.

In seveda ste zagovorniki zasebnosti glasni, ko boste pa juter ugotovil, da v garazi nimate vec Audi A6, se boste pa zjokal, prisli semle gor in zacel jamrat, kak bote tipa obesl za jajce.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

darkolord ::

Večina ljudi si očitno predstavlja, kot da je strašen problem dobit nalog...

B-D_ ::

Sam eni mate pa milorečeno debilne ideje...

"zaporna kazen zato ker sem jezen ko vidim da si inteligenten človek potegne winse z neta ker ni tolk glup kot jaz da bi plačal 50 jurjev"

"radarje v vsako živo mejo ob ravni avtomobilski cesti kjer je za 100 metrov omejitev iz 100 na 60kmph"
(kot da že zdej ni dovolj nadlegovanja prometa s strani kapsov)

ipd...

Takim tepčkom bi jaz tisti njihov n00bish linux z vsemi "hax0r toolz" ob vsakem večjem updejtu zaračunal za 200 jurjev, da bi morali jokcati, ko si ne bi mogli privoščit najnovejše verzije in ne bi bli "l33t" :\ za bonus bi jih pa še postaral za 5 let, da bi celo imeli vozniško ter vedeli kako je vozit in jih postavil na cesto onesnaženo z radar kamerami 15minut prepozno za odpravit na izpit na 100km oddaljenem faxu... poj se pa lahko jebete pametnjakoviči. Sej ste sami hotel živet v retardirani državi, pametni bi se v tem primeru že davno odselili v drugo, ne-policijsko državo.

Nihče vam ne brani da živite v kletki kot opice, v zooju je še dosti prostora... normalni pač ne bomo. Amerikanci že vedo zakaj jim svoboda toliko pomeni, tu očitno folk tega še ne ve (čeprav toliko bluzi o opensource ipd zadevah o svobodi zasebnosti očitno nima pojma).

Bakunin ::

Preberite kaksen "1984" ali pa "Krasni novi svet". Predlagam se "CIA in kult obvescevalne dejavnosti" za posladek.
Za tiste, ki niste vesci knjig pa predlagam naj ob gledanju "Matrice" malce pomislijo na "kontrolo"...

PS: 1984 obstaja tudi v filmski verziji.

Bakunin ::

http://www.hoboes.com/html/FireBlade/Po...

First they came for the Communists,
and I didn’t speak up,
because I wasn’t a Communist.
Then they came for the Jews,
and I didn’t speak up,
because I wasn’t a Jew.
Then they came for the Catholics,
and I didn’t speak up,
because I was a Protestant.
Then they came for me,
and by that time there was no one
left to speak up for me.


by Rev. Martin Niemoller, 1945

Bellzmet ::

Jat bi vse avtomobile opremil z GPS. Mene boli k* če en ve kje se furam vsak dan zato ker nimam nič za skrit. Če me hoče kdo zasledovat pa me gledat kako grem v BTC po hlače in v Mercator po mleko - pa naj! Pa če je prometna nesreča ali če ti avto ukradejo je stvar mal bolj simlp za rešit, če točno veš kje je bil avto ob tistem času.
Če pa kaj skrivaš (kradeš bombone v Merkatorju, se daješ dol z ženino najboljšo prjatlco,...) ti pa tale GPS itak NE ustreza.

lp

Jst ::

Kot je en raziskovalec po drugi svetovni vojni izdal izsledke raziskave o seksualnih navadah Američanov in so mu akademiki rekli: "Ti si pa s tem čisto pokvaril družbo. To je pa konec." Kjer je razgrnil katoličansko idejo pobožnega in "čistega" vernika, navedel koliko homoseksualcev je itd...

Če kdo ve avtorja in delo naj da link. Ali pa kaj več pove. Jaz nimam časa googlat.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

gfighter ::

B_D je napisal:
Sam eni mate pa milorečeno debilne ideje...

"zaporna kazen zato ker sem jezen ko vidim da si inteligenten človek potegne winse z neta ker ni tolk glup kot jaz da bi plačal 50 jurjev"

"radarje v vsako živo mejo ob ravni avtomobilski cesti kjer je za 100 metrov omejitev iz 100 na 60kmph" (kot da že zdej ni dovolj nadlegovanja prometa s strani kapsov)

ipd...

Takim tepčkom bi jaz tisti njihov n00bish linux z vsemi "hax0r toolz" ob vsakem večjem updejtu zaračunal za 200 jurjev, da bi morali jokcati, ko si ne bi mogli privoščit najnovejše verzije in ne bi bli "l33t" :\ za bonus bi jih pa še postaral za 5 let, da bi celo imeli vozniško ter vedeli kako je vozit in jih postavil na cesto onesnaženo z radar kamerami 15minut prepozno za odpravit na izpit na 100km oddaljenem faxu... poj se pa lahko jebete pametnjakoviči. Sej ste sami hotel živet v retardirani državi, pametni bi se v tem primeru že davno odselili v drugo, ne-policijsko državo.

Nihče vam ne brani da živite v kletki kot opice, v zooju je še dosti prostora... normalni pač ne bomo. Amerikanci že vedo zakaj jim svoboda toliko pomeni, tu očitno folk tega še ne ve (čeprav toliko bluzi o opensource ipd zadevah o svobodi zasebnosti očitno nima pojma).



Ma ti si mal neumen, od kje tebi zdele linux????
Eni ste pa res trdi...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gfighter ()

Daedalus ::

@Bellzmet - sej ne bo treba dolgo čakat na to. V ZDA so pred časom testirali black box za avto - zavarovalnice pač želijo bolj podrobne podatke o nesrečah, možno bi bilo avtomatizirano zaračunavanje recimo prehitre vožnje, ipd... Evo vam, berite malo, da se ne bo nakladalo kar tja v tri dni.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

iration ::

Kako to da to še ne obstaja?? Pa to miljonkrat prav pride. Ratio interes državljanov:želje posameznikov po nedotakljivosti njihove zasebnosti je tukaj močno v prid prvemu.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

raufnk ::

Če nadzor ni popoln, je vseeno če ga sploh ni. Kajti samo pri popolnem nadzoru so lahko kaznovani tudi razni vplivni ljudje, ki bi se secer izmuznili zakonu. Pri trenutni ureditvi (kjerkoli že gledaš - Slovenija, Amerika, ...) nastrada bolj ali manj samo 'navaden' človek - pa če je kriminalec ali ne, vplivni in bogati ljudje pa se izmažejo tudi z najhujšimi dejanji (to so v današnjem svetu na žalost predvsem politiki).

Ker pa popolnih stvari ni in jih tudi nikoli ne bo, tudi popoln nadzor ni in nikoli ne bo možen. Vedno bo nekdo povsem na vrhu in ta bo lahko počel karkoli bo hotel, najbolj pa bodo nastradali nedolžni - povsem enako kot je to danes. Najhujše se mi namreč zdi, ko v npr. zaradi slabe obrambe, podkupnin ali česar koli že na sodišču 'v imenu zakona' obsodijo nedolžnega človeka - po možnosti na smrt, kar še zdaleč ni nemogoče.

Torej: popoln nadzor ali anarhija - pri vmesnih možnostih VEDNO nastrada najprej tisti, ki je na dnu hierarhije, tisti na vrhu pa so nedotakljivi.
lp raufnk

Hoci ::

@Mattahai
In kaj ima ta novica veze z računalništvom/znanostjo al spet svoje frustracije izživljaš čez slo-tech, drugič tako brezvezno stvar objavi kje drugje. Pa pazi se ameri te zaradi takih novic ziher že spremljajo na vsakem koraku.

gfighter ::

Vse lepo in prav, ampak meni v avto brez mojega dovoljenja takih stvari ne bo montiral nobeden, sploh pa ne en policaj, ki si zdravi komplekse tako, da teži folku. Kar naj gre lepo do sodnika in si dobi sodni nalog, če res meni da sem tak kriminalec. Sodni nalog obstaja prav zaradi tega, kot varovalka, in verjemite mi, najbrž ni popolnoma brezzvezna. Tako mora ta odločitev vsaj čez dva organa oblasti, posledično pa je manj možnosti, da bo ena izmed njiju to zlorabila. Zlorabe pa se vedno dogajajo, in več kot bo možnosti zanje, več jih bo... In možnosti zanje so neprimerno večje, če lahko odločitev o tem sprejme že ena sama oseba. Saj ne rečem, nadzor mora biti, ampak biti mora na obeh straneh, tako državljanovi, kot policistovi...
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput saxum immane mittam

Vice ::

Čisto dovolj je da se izvaja nadzor nad določenimi - policiji "znanimi" ljudmi v smislu zbiranja dokaznega gradiva. Vse imeti pod nadzorom lahko izjavi samo trot, ker to na žalost ni mogoče, oz. ga ni junaka ki bi bil zmožen vse te podatke (še posebej ne v tej extremni obliki kot se pojavlja tukaj na forumu) sprocesirati v real time času.

Jeebs upam trditi da ni tako. Vedno so in bodo alternative, mogoče bi bila to edina priložnost za linux. >:D
Ne reci še samo da je piratstvo zaslužno za tehnološki napredek (razen v smislu varnosti, brez upoštevanja finančnega faktorja.)

iration ::

> Vse imeti pod nadzorom lahko izjavi samo trot, ker to na žalost ni mogoče, oz. ga ni junaka ki bi bil zmožen vse te podatke (še posebej ne v tej extremni obliki kot se pojavlja tukaj na forumu) sprocesirati v real time času.

Še ne, še ne :) Upam da ne misliš, da bo tehnologija stala na mestu ...
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Vice ::

Še ne, še ne
Enostavno se ne splača spuščati v "popolni" nadzor, nismo v takšni blaginji, vedno se najde pot, ki zaobide drugo, če zastopiš kaj mislim.

Upam da ne misliš, da bo tehnologija stala na mestu ... To enostavno ni mogoče.

In kaj ima ta novica veze z računalništvom/znanostjo Enice in ničle.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovenska policija omejuje anonimnost na spletu v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6211362 (9385) MrStein
»

Carrier IQ je zlata jama za FBI

Oddelek: Novice / Zasebnost
86036 (3228) Jst
»

Francoski zakon o cenzuri interneta LOPPSI 2 sprejet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6121671 (19773) Grey
»

Sledenje z GPS brez sodnega naloga (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
10411519 (9427) Vice
»

Radio Slovenija o nadzoru interneta v Sloveniji

Oddelek: Novice / Zasebnost
272708 (2708) MrStein

Več podobnih tem