» »

Bomo za prisluškovanje še plačevali?

Bomo za prisluškovanje še plačevali?

Slashdot - Če je v Sloveniji pred kratkim precej razburjenja povzročila zahteva, da ponudniki dostopa do interneta krijejo stroške naprav za prestrezanje internetnega prometa, pa imajo v Kanadi malce drugačne skrbi.

The Globe and Mail namreč poroča (povzetek na Slashdotu), da je kanadska policija predlagala, da bi uporabniki telefonov in interneta mesečno plačevali okrog 25 centov "za kritje stroškov prisluškovanja teroristom in ostalim kriminalcem".

Lahko torej v prihodnosti pričakujemo, da bomo uporabniki telekomunikacijskih storitev za to, da nam bodo lahko prisluškovali, morali še plačevati?!?

16 komentarjev

Lio ::

pa kaj se bodo se zmislni no8-O

Tarzan ::

Ta je pa huda! Kdor si je pa to spomnil, je pa krepko čez les.

goku :) ::

>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D


Jst bi tudi plaču, da bi mi lahko presluškovali, kam nakažem keš:\ :\
Navijanje je kamen modrosti

Ziga Dolhar ::

Matthai, te moti funkcionalna zveza "moj denar ==> financiranje prisluškovanja" ali le preveč eksplicitna navedba, v tem primeru transparentnost delovanja "države"?
https://dolhar.si/

Daedalus ::

Jah, zakaj pa ne? Sej pri vseobsežnosti in totalnosti vojne proti terorizmu se ne bi čudil niti uvedbi "domovinskega davka":\ Da boga država ne bo mela preveč stroškov s ščitenjem svojih državljanov pred zlobnimi teroristi:\ :|
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Aggressor ::

Meni se ta ideja ne zdi za lase privlečena. Navsezadnje se policija financira iz proračuna, torej tudi nadzor interneta. Če se plačevanje omeji na tiste, ki inetrnet tudi dejansko uporabljajo, toliko bolje. Ne zdi se mi smiselno mešati problemov v zvezi s samim nadzorom (ki jih je na pretek) z njegovim financiranjem.

Dr_M ::

da bog da jim zena rodila traktor.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

ERGY ::

Tga itaq ni v pogodbi zapisanega tk da nimajo kej zajebvat, sploh pa prisluskovat pomeni krajo clovekovih pravic;(( .... Kokr bi sli mi obicni ludje gledat po dosjejih kapsow in se placat bi morali.>:D

p.s. oni ne mi



LP ERGY

CaqKa ::

jaz bi plačo, da bi lahko komu prisluškoval :)

Asgard ::

Časi UDBE in podobne bande here we come. Mislim da je to čista bedarija. Komaj smo se znebil UDBE in podobnih komunističnih barab nam že vsiljujejo novo bedarijo. Mislim do kam bodo šli z tem terorizmom. Upam da Osama razfuka vse take idiote ka se take bedarije spomnijo.

Salam pa mleku :D

poweroff ::

Zigga - moti me dejstvo, da bomo morali za prisluškovanje plačevati. Jaz nimam interesa za prisluškovanje - država ga ima, naj ga torej tudi plača. Zakaj bi bil prisiljen plačevati za to, da mi posegajo v moje pravice?

Se mi pa tudi nekako nejasno dozdeva, da je to en korak v privatizacijo države. Če nekaj plačam, torej lahko zahtevam, da za svoj denar nekaj dobim? Torej lahko zahtevam, da se prisluškuje mojim političnim nasprotnikom...? Skratka, en tak občutek imam, da se denar postavlja na prvo mesto pred ustavno zagotovljenimi pravicami. Vidim en tak rahel trend v to smer.

Skratka, sledi lahko zamenjava policije s kakšno bolj učinkovito privatno organizacijo, v končni fazi pa isto velja za politiko. Potem bomo pa imeli eno tako divjo kapitalistično inačico družbene pogodbe...
sudo poweroff

humanoid ::

Pa kaj še. Naj oni plačajo, če se jim že toliko gre za to. Zakaj bi moral narod nekaj plačat. Nej plača tisti, ki se je to zmislil.

Ziga Dolhar ::

:\ Torej naj plača "država" ... prav ...
https://dolhar.si/

Reycis ::

Kot je nekdo dobro komentiral na slashdotu:
Naj dajo se poseben davek 50SIT pri nakupu vsake obleke, da bodo policaji imeli za obleke. Dajmo se par tolarjev novega davka pri vsakamelitru bencina, da se bodo tudi policaji lahko vozili na bancin. Dajmo se kaksnega jurja pri nabavi vsakega racunalnika, da bodo se policaji imeli racunalnike. Pri nakupu hrane placajmo se poseben davek, da bodo policaji lahko jedli. In tako naprej... sej razumete namig.

Problem je, ker drzava zeli izkoriscati vso najnovejso tehnologijo, da nas nadzoruje. Z GSDM in ISDN telefoni so nam dali prisluskovalne naprave v nase domove. Promet preko interneta nam tudi prisluskujejo. Zdaj imajo ponekod zelje, da bi to poceli kar na stroske uporabnikov. Zares briljantno.

Dr_M ::

Torej naj plača "država" ... prav ...

placa nej tist, ki hoce met tak nadzor.

ce jest hocem neki met, morm dnar zasluzit, pa si sam kupit.
ljudje pa nocejo nadzora.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

poweroff ::

Ziggga, zaznavam tvojo upravičeno ironijo. Če rečem, naj plača država, to v končni fazi pomeni, da bomo plačali davkoplačevalci.

Ja, to drži. Vendar je tak predlog, ki so ga dali v Kanadi v bistvu netransparentno povečanje davkov. Ali naj povečajo davke, ali pa naj plačajo iz obstoječe vsote pobranih davkov. To seveda pomeni, da si je potrebno postaviti prioritete in ne razmetavati z denarjem.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI ponovno uporabil spyware za izsleditev osumljenca preko interneta

Oddelek: Novice / Zasebnost
204373 (3614) poweroff
»

V Indiji brezplačen internet do 2009

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
304174 (2875) Gavran
»

Nemški ponudniki dostopa do interneta morajo na zahtevo izbrisati prometne podatke

Oddelek: Novice / Zasebnost
63903 (3414) SavoKovac
»

Postaviti wireless tocke po ljubljani in jih povezati skupaj - uporaba brezplacna

Oddelek: Omrežja in internet
383001 (2073) poweroff
»

Z zatipkanjem do zapora

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
313348 (3348) Aggressor

Več podobnih tem