» »

Amazon služi

Amazon služi

Slo-Tech - Ne boste verjeli, ampak spletna knjigarna in trgovina Amazon je prvič naredila profit. V zadnjem četrtletju lanskega leta so zaslužili 5M dolarjev. Mogoče tudi zato, ker so pred časom prešli na Linux in na vseh področjih izredno varčevali.

16 komentarjev

Tr0n ::

minmax: malce si ze tecen s tem tvojim linuxom [:\]

Eschelon ::

Opomba je bila na mestu. Prehod na Linux je vsekakor imel zvezo z znižanjem stroškov.
Kar se pa Microsofta tiče (ki je večna anatema)... Poglej si tole:
Microsoft prepričuje, da pirati financirajo teroriste>:D

Yohan del Sud ::

poleg tega so zvišal cene ene 10% povprečno

G[e]c ::

Ma d best da majo koncno enkrat profit, prov privoscim jim sem ze parkrat kupu od njih robo pa sm bil zmeri zadovoljen :)

GaPe ::

TrOn

Kako to misliš da je tečen že s tem linux-om. A je potem celoten Slo-Tech po tvoje tečen z novicami? [:\]

Justy ::

GaPe, narobe mislis.....

minmax se vedno rad pohvali ce je le kaj v prid linuxa, nikoli ga ne slisim da bi kaj kritiziral na racun linuxa....

IceIceBaby ::

Mogoce pa je tako da linux pac nima toliko slabih strani :D

minmax ::

justy .. ne bereš dost mojih komentov a?...




v večini pravim da linux po funkcionalnosti sploh ni tako dober operaciijski sistem (ima nekaj zelo dobrih točk, kjer pusti druge daleč za sabo, pa veliko slabih, kjer je daleč za drugimi). windowsi so zagotovo bolj 'pripravni'... problem je da pripravnost ni vse. človek ki mu ni vseeno za stvari mora mislit še na to kok bo plačal (tudi na dolgi rok!), kako bo to vplivalo na prihodnost računalništva, kakšen internet sploh hoče.


in to potem pri meni velikokrat prevlada nad golo 'prikladnostjo' in 'enostavnostjo', ki jo ponujajo winsi. enostavnost in prikladnost sta super, samo cena v oknih (ne finančna, pač pa tista ki je ne moreš izmerit, ker stvar plačaš s svojo svobodo, ki je neprecenljiva) je previsoka da bi jo bil pripravljen plačat.




LinuxJet ::

Volk sit koza cela...
Lindows :D

Elemen_T ::

LinuxJet: >:D

Justy ::

hmm, minmax se pravi da govoris o zasebnosti, te je strah da bodo videli tvoje osebne zadeve (dokumente in stuf ki ga imas na racunalniku?!;)

ce si kdaj gledal Nikito, vedi da je tisto vse dalec za realnostjo in kaj v resnici lahko pocnejo....

In mislis da si na linuxu bolj varen.... ma danes te lahko poslusajo ce v spanju smrcis, skrit se ne da nicesar vec

itak da nas bo prehiter razvoj v tehniki pokopal...

strah je povsem odvec od znotraj votel od zunaj ga pa ni.....:)


glede svobode ki naj bi jo po tvoje placeval v oknih--->
kaj vdiras in hekas po pentagonu in na linuxu se ne vidi kaj...
na disku pa imas dokument v katerem so shranjeni vsi podatki kje so trenutno najvecji teroristi, kaj pocnejo, kdaj si ga drkajo, kdaj si katero in kje podr-u in (strah) da kdo to vidi.
Ce imas take podatke na racunalniku pol pa je res upravicen strah da to kdo vidi. Samo jst bi pol rajs kabl vzad ven potegnu...... samo tud pol nebi bil cist brez strahu......

minmax nima se smisla tok bat

napisi virus, ki bo vse k bojo poskusal pridet do tvojga streznika obdal z neizmernim strahom...... in varen bos bol kot v pentagonu

Mate ::

Justy ti si minmaxov komentar cist narobe razumel. V linuxu lahko s compom, ce to znas, naredis kar hoces. Windowsi so pa bl usmerjeni v to, da uporabnik potem od Microsofta kupi se kasen program narejen za Windowse. Pa cist tko jest o linuxu vec al manj nimam pojma in mam na compu dvoje winse.

Justy ::

Jst sem minmax-a cist dober razumel in tudi nimam nic proti njemu, pise dobre novice, samo kar sem v prvem komentarju apeliral GaPe-ju je bilo to, da se iz minmax-ovih novic cuti, kako se naj izrazim, da ne bo zopet nove raprave.... cuti se da navija bolj za linux kot za M$ ce nekako tako recem. In to sem tudi Gape-ju hotel pojasnit, ko je TrOna-a spraseval kaj misli s svojim komentom, jst pa sem samo njegov koment tud podpru, mel isto mnenje, da vcas minmax ze mal pretirava z linuxom.....

Upam da je zdej razumljivo, predzanji koment pa je bil misljen predvsem v smislu heca... ne ga dobesedno vzet... like that --> :P;)

Baja ::

A je že kdo sprobo Lindows?

Justy ::

Jah ravnokar ga sibam, sicer se v beta verziji, tako da mi kaze samo crno belo sliko, so pa rekli da bo v koncni verziji lahko prikazanih celo 16 barv.

Komaj cakam

minmax ::

justy moj komrent si samo na pol dobro razumu...

res razmisli o odnosu "saj nimam nič skrivat, tako da lahko itak država in korporacije vedo vse o meni"

ne wem. meni pa ni všeč da kdorkoli ve kam si ga drkam. naj bo še tako banalno. men ni všeč da to kdorkoli ve.

problem je ker če tko mislijo vsi, se pravi da itak nimam kaj skrivat, potem bo kmalu konec vsake privatnosti - 1984... sej si bral ne? pa panoptikum in te zadeve?
zaenkrat jo je še nekaj ker se grem stavit da ms ne ve kam si ga drkam :)