» »

ATI Catalyst 02.4

ATI Catalyst 02.4

Warp2Search - Ja, vsi lastniki ATIjevih grafičnih kartic se od včeraj veselijo -- ni vrag, da ne bodo veselja danes kronali še z tradicionalno žurko z imenom "ATi je izdal nove gonilnike, pejmo se ga napit". Pa kakor koli že -- ATi, podjetje, ki s proizvodnjo svojih grafičnih čipov še najbolj zavzeto konkurira nVidii, je včeraj izdalo novo izvedenko gonilnikov Catalyst, ki nosijo zaporedno številko 02.4.

Gonilniki so skupni vsem Radeonom z oznako 7000 in več, uporabniki pa poročajo o pohitritvi v CodeCreatures Benchmark PRO na Radeonu 9700, hitrejšem Nascarju 2002 za vse Radeone, občutno hitrejšem NHLju ter hitrejšem izvajanju na DirectX 6 in 7 za R9700. Končno je v gonilnikih odpravljen hrošč operacijskega sistema Windows, ki grafikulji ni dovolil igranja igric na osveževalni frekvenci nad 60 Hz -- trenutno le za DirectX aplikacije, OpenGL del še sledi. Izjemno pohvalna naj bi bila tudi nova funkcija, ki optimalizira prikaz slike na TV zaslonih.

Ostaja pa, po mojem skromnem mnenju, največja slabost programa - gonilnik ter nadzorno ploščo je treba vunpotegniti posebej. Hitro: Klik za Win2k/XP, klik za Win9x/ME ter klik za ATI Control Panel.

Hvala boštjanu za povezavo.

4 komentarji

smash ::

bullshit pa taki driverji...tko vidm novico..kao vse pohitrijo pa neki nouga za TV...pol pa valda instaliram in ugotovim da je vse isto...se huj..zalaufam mafio...in mi ne prikazuje neba...mam vsega dost...instaliram stare driverje in spet vse OK..hmmm cudno to..pa tako hvalisanje...mogoce pa sam na mojem racunalniku tko

boštjan ::

sem mogoče premalo napiso,da se je novica še 1X napisala al pa je mogoče zato ker nisem član slo-techa.Pa brez zamere.
o rezultatih pa jaz povem jutri.No tudi tukaj si jih lahko dol potegnete RAGE3D.,pa iz atijeve strani.

totimato ::

Drugi odstavek, zadnji stavek: "optimalizira" ?
Toporišič se suče v grobu :D

Ziga Dolhar ::

boštjan: kratkost ponavadi ni tako problematična, kot pretirana slovnična nedoslednost. Novice pač niso forum, kjer se marsikdo -- recimo jaz ;) -- s slovenščino ne trudi preveč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ATi v Half-Life 2 pomete z nVidio (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
837731 (7731) norvalk
»

Radeon 9700 noče osveževat na več kot 60 Hz

Oddelek: Strojna oprema
201073 (786) Eddy
»

Catalyst pred "sodniki"

Oddelek: Novice / Grafične kartice
91996 (1996) paper

Več podobnih tem