» »

UPS na kupu

UPS na kupu

Digit Life -

Zagotovo poznate največjo môro računalničarjev; skorajda končnano opravilo, pa najsi bo to diplomska naloga ali pa kakšna zahteva konfiguracija, seveda neshranjeno, ko zmanjka napajanja. Ker naši ljubi mlinčki še vedno najraje hranijo vse v RAM, so vsi podatki izgubljeni. Kaj storiti da se to ne bo več dogajalo?

No, iz takšne zagate vas lahko reši samo naprava imenovana UPS -- neprekinjena dobava električne energije. Ker so UPS-i navadnim uporabnikom manj znane komponente, predstavlja njihov nakup določeno težavo, saj ne vedo kaj kupiti in na kaj biti pozorni. Da bi bilo takšnih težav manj, so na DigitLife spisali članek, v katerem so si ogledali osnovne UPS tehnologije. Klik!

8 komentarjev

andrej ::

najbolj varna metodo pred izgubo podatkov je redno SHRANJEVANJE. UPS ti nic ne pomaga ce v koncni fazi niti enkrat ne sthranis:D

btw: to ni najvecja mora, ampak neumnost :) da delas pet ur na nekem dokumentu pa ga niti enkrat ne shranis! HALO![:\]

UPS niti na namenjen navadnim uporabnikom amapk bolj streznikom kjer je pomembno, da zadeva se naprej streze uporabnikom ko zmanjka toka.

Za navadne uporabnike je najboljsi obicajen prenosnik. Ko zmanjka toka, se enostavno uporabi baterija. Ravno zato so meni osebno ta novi prenosniki brez baterije, ki so bili pred casom v novicah bedarija...

Sid Izprijeni ::

Andrej ma prav. Najboljše je stalno shranjevanje. In še to od časa do časa pod novim imenom. Res pa je, da poznam gomilo bučkotov, ki se grejo kaskaderstva večurnega dela tik pred rokom oddaje brez shranjevanja, potem se pa izgovarjajo, da se jim je mašina sesula...

Shranjuj ob vsaki pomembni spremembi oz. periodično na kakih 15 minut, pa UPSa za domačo rabo niti ne potrebuješ.

BaRtMaN ::

Ampak je pa fajn met eno 'baterijo' pr strani, da lahko mirno zaključiš z delom, ne pa da ti računalnik kr crkne.

fictionel ::

hehe... glede tega poznam en fajn pripetljaj..
enkrat smo sli na en računalnišk tekmovanje (word&corel) pa je en frend celo pot razlagov kuko je njegov bratranc pozabu shranjevt in pol se mu je sesul računalnik>:D
ampak največja fora je, da se je poj to njemu to naredl na tekmovanju:D :D :D

Neo32 ::

No ja ne bi reku da je UPS glih neuporabna zadeva, zaradi izpada toka sem mogu zamenjat en Maxtorjov disk, ker se je na njemu nabral kar ene lepo stevilo bad sectorjev zaradi izpada toka. Vsaj tko so serviserji v Ljubljani rekl. Ne recm pa da so vsi bad sectorji nastal sam zarad izpada toka.
Neo32 (c)

AngelOfDeath ::

zlo so uporabni tudi za "glajenje"

Mr.B ::

Sicer na hitro , so uporabili napačni izvor napetosti , ki je prav tako odvisen od obremenitve .
Drugo kao filtrirana vhodna napetost , kaj pa so potem gladili , žal če imaš kao čisti sinus pač imaš čisti siganl , žal naš štom ni kej preveč kvaliteten , itd tako da nevemo nič kako kaj filtrijajo zadeve , razen tistih , ki so online iz baterij.
Tretje , že pri prvem UPS-u so napisali čudo glede bremena , pa ojla pa kaj so testerali , kaj 100W na 1kW UPS-u pa se res nebo kaj pomatral , kaj šele pri preklopih , sej bo UPS drugače reagirajo od bremena.
Žal testa niso delali štromarji s preveč znanja , ampak več intuizma , ni kej .

Fantje backup je bolj pomemben od tistega on line deset minut ali več. Če smo realni kdo pa ima v serverskih sobah UPS-e ki bi delali pol ure ? Par konkretnih serverjev je konkretno breme in polurni UPS je zgolj generator.V večini primerom , pa imamo take da dela kake pet minut potem pa se zadeve lepo shranijo , vse ostalo pa je saj v drugem finančnem razredu.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

blue96 ::

sej ce stroma zmanka za vec kot 5 minut, je to ponavadi napovedano ali ocitno, razn neravne nesrece.
5 minut za shranjevanje je pa ja dovolj za navadne uporabnike...
.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero brezprekinitveno napajanje?

Oddelek: Kaj kupiti
162972 (2485) jernejl
»

Nihanje električne napetosti

Oddelek: Pomoč in nasveti
186258 (5732) Zheegec
»

Matične plošče se kvarijo kot po tekočem traku

Oddelek: Pomoč in nasveti
10967 (614) lacoruna
»

Blažilec napetostnih sunkov

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
253587 (2982) Saladin
»

Nihanje napetosti v vticnicah (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
6310161 (8100) Pyr0Beast

Več podobnih tem