» »

Microsoft vzel zadevo preveč resno

Microsoft vzel zadevo preveč resno

The Register - Po tem ko smo poročali o Microsoftovem namenu tožbe proti Mike Roweu zaradi domnevne kraje blagovne znamke, so Microsoftovi predstavniki tokrat priznali, da so se zmotili in so zadevo verjetno vzeli preveč resno, ko so nad 17-letnega študenta poslali besno hordo svojih odvetnikov, kateri bodo očitno začeli tožarili tudi fonetično podobne domene. Za svoj pritisk se niso opravičili, prav tako niso nikjer namignili, da bi Mike Rowe bil do domene upravičen, verjetno pa vse skupaj kaže na dejstvo, da je veliko negatvne publicitete Microsoft prisililo v iskanje alternativne rešitve. Klik!

15 komentarjev

cryptozaver ::

Vsakic ko bos izrekel besedo Microsoft, bos moral placat! Al pa ce bi kar pavsalo pobiral - tako kot pri nas za uporabo cest!!

Lucifix ::

Vsakic ko bos izrekel besedo Microsoft...

no pa si jo že izrekel! :D

Filo ::

jest bi jih tako nazaj tožu zarad nepotrebnega nadlegovanja ej!!

salesky ::

Kok so neumni tej mikrosoftovci. ;(( Že tako jih vsi kritizirajo po dolgem in po čez in povsod se bere kolk gredo večja podjetja na linux distribucije in oni se gredo delat še bl zaprte! S takim obnašanjem jih bo pokopalo.

LP

Paramedic ::

Ta Mike Rowe je pa zdaj bogat, ko je dal na svoji strani prošnjo za denarno pomoč pri obrambi (odvetnik), zdaj bo pa lahk mel ves denar zase >:D. Nice move!
End transmission.

nsignific ::

Malo prehitro se vi lotite kurcanja microsofta. Ti so namrec po zakonu dolzni varovat svoje blagovne znamke in izbire pravzaprav niso imeli. Kot so pa rekli, so malo pretiravali. To priznanje jim stejem v plus (ker ni bilo potrebno).

kopernik ::

Po zakonu niso dolžni varovati svoje blagovne znamke. Zakon jih samo ščiti, če to oni hočejo.

elfin ::

Zato pa jaz vedno pravim "mali mehki"

BigWhale ::

> Po zakonu niso dolžni varovati svoje blagovne znamke.

Tukaj se pa motis. Oni MORAJO scititi svojo blagovno znamko, ker drugace jim jo drzava vzame. Tako je to v ameriki.

Ampak, blagovno znamko se dodeli za neko stvar na nekem tocno dolocenem podrocju. Da bi pa nekdo Microsoft FrontPage zamenjal za MikeRoweSoft je pa naravnost bizarno. V tem je problem.

To da oni scitijo blagovno znamko ni nic narobe. Narobe je to, da scitijo foneticno podobnost z nekim drugim 'izdelkom', ki pa zadevi ni niti malo podobna.

kopernik ::

No, tega pa nisem vedel. Očitno se moram še malo izobraziti na tem področju :) Let's google

kopernik ::

bigwhale:
Našel sem tale link United States Patent and Trademark Office.

Potem pa še: tole in tole

V glavnem, kakor vidim, moraš po zakonu samo obnavljati svojo registracijo blagovne znamke (če ne ti jo pač odvzamejo). Toda, "it is up to the owner of a mark to enforce its rights in the mark based on ownership of a federal registration." Torej dolžnost podjetja je, da svojo znamko registrira in to registracijo potem pri tem uradu obnavlja (če hoče pač sploh uveljavljati svojo blagovno znamko). Če pa podjetje potem na sodiščih svojo znamko ščiti ali ne, je to odvisno le od podjetja samega.

bradek ::

Tako bom rekel... ce bi bil page mikerowesoft vsebinsko povezan z MS v stilu hatepage ali pa kaj podobnega, potem dam MS prav da bi ukrepal, tudi ce je 1 promil moznosti da nekdo ne pozna microsoftovega naslova in pac foneticno napise v url (microsoft in ne frontpage :) ). Dokler je pa url sestavljen iz imena in priimka nekoga in nima popolnoma nobene veze z MS tukaj pa mislim da nimajo kej iskat.

swar ::

M$ bi v vsakem primeru pusil tut ce bi MikeRowsoft izdeloval OS doors,ker je pac to cist ena ta tretja firma in nimajo kej zravn piskat.

Tero ::

Hm. Zanimivo. Mene samo zanima kako je možno da stran www.fuckmicrosoft.com obtaja ze ker nekaj let?:D
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

BigWhale ::

kopernik:

Ja, to je vse res ampak, ko vlozis prosnjo za trademark, najprej pregledajo ali je zadeva sploh 'trademarkabilna'. Ce ni, trademarka ne dobis. (Kar je ze precej sporno pri imenih kot so Windows in Apple).

Pri obnavljanju trademark-a pa veljajo podoni pogoji, kot za pridobitev trademarka. Ce imas ti nek izdelek, ki se mu rece: 'blabla' in vmes nekdo naredi se deset drugih izdelkov s precej podobnimi imeni in ti ne naredis nicesar, da bi 'branil' svoj izdelek, potem bo komisija rekla. Ja... saj se nic ne boris za svoj izdelek, tam je ze pet takih kot si ti, ti pa nic..

Trademarka ne dobis kar tko na lepe oci :) Pa tudi obnovis ga ne :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft tožil MikeRoweSoft.com

Oddelek: Novice / Tožbe
263732 (2920) Hardstyle
»

Microsoftova orodja za odstranjevanje zalege

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
282654 (2654) Gandalfar
»

statični IP

Oddelek: Omrežja in internet
356014 (5156) Bakunin
»

Microsoft vzel zadevo preveč resno

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
152392 (2392) kopernik
»

Nova Opera

Oddelek: Novice / Brskalniki
102778 (2778) root987

Več podobnih tem