» »

Nov igralec na trgu 3d grafičnih kartic

Nov igralec na trgu 3d grafičnih kartic

XGI Volari Duo V8

vir: Tom's Hardware

Še več porabe

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Podjetje XGI, ustanovljeno maja 2003, se že pripravlja na splavitev svojega novega grafičnega procesorja in kot je je stric Tom ugotovil v svojih testih, se nam na trgu 3D grafičnih procesorjev obeta ponovna vojna (tokrat med tremi stranmi).

Kljub dejstvu, da so testirali prototip in so bili vsi gonilniki v testni fazi, se je v nekaterih kategorijah V8 Duo (najmočnejši med svojimi bratci) odnesel odlično, v nekaterih pa, milo rečeno, porazno. Ker sta do uradne splavitve še približno dva meseca, bi to verjetno lahko bilo dovolj, da XGI napiše dobre gonilnike. In če k vsemu temu dodamo še dobro ceno -- okrog 300 ameriških zelencev -- lahko pričakujemo tesno in napeto tekmo. Klik! Dodatek alien-w: Poglejte si naslednjo sliko in pomislite malce nazaj. Se spomnite, ko je moral imeti zadnji Voodoo celo zunanje napajanje? Da, poleg kartice si dobil še transformator in meter kabla, da si grafično kartico priklopil kar na omrežno napetost in s tem nisi motil delovanja računalnika zaradi prevelike porabe. Se zgodovina ponavlja? (Za še več informacij o teh procesorjih in karticah si oglejte povezane novice.)

23 komentarjev

Dr_M ::

samo...kako lahko kartice z dvema 8 cevovodnima cipoma komi konkurira, 1 podobnemu cipu?? bo pa cena res za dobrih $100 nizja. sam upam da bodo driverje dobr spedenal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Arkadij ::

Več kot je konkurence, boljše je za nas.

matter ::

Se spomnemo zunanjega napajanja, pa propada firme tut :)

Keyser Soze ::

Vnaprejšnje obsojanje firme na propad je slabo za nas.:\

Upam da bo firmi šlo zelo dobro. Nam pa tudi. Za takšno ceno.
OM, F, G!

flipflop ::

Bomo počakali na prave kartice s končanimi gonilniki in teste z drugih strani.

mrTwelveTrees ::

hmm... kmalu bomo rabili še dodatno elektrarno.... doh :D

Tic ::

Iz testov bi sklepal, da ima kartica velik potencijal. Naj opozorim na to, da niso še končne ferkvence delovanja, in da ne omenjam gonilnikov. Naj se spomnimo ATija, kakšne težave je mel ob istrelitvi 8500 in naprej. Sedaj so se lepo pobrali, na normalen nivo. Tile gonilniki pa so v testni fazi in je popolnoma sprejemnljivo takšno obnašanje. Upamo na najbolše iz omega cornerja ;)

Hja res je da je v nekaterih testih totalen poden, v druih pa leti. Na grobo bi reku da so teoretične preformanse prijazne uporabnikom.

Počakati bo treba tudi na OC toolse. Saj še nevemo kaj pričakovati.

Koknukrenca je zdrava!
persona civitas ;>

ferdo ::

mene samo to zanima, če bodo kartice v kakšni drugi barve in ne črni "roza" bi blo zelo prepoznavno:\

Bakunin ::

Kako pa je z 2D pospesevanjem teh kartic ter kvaliteto (ostrino) slike ? Kar se tega tice je Matrox se vedno car.....

CaqKa ::

spet si bomo lase fenali...


...it blows...

BlazP ::

Matr bo to drag prisl navijalce, ko bojo mogl dva vodna bloka gor limat:D (joke).

Pa ze vidim reklame:

*NEW* Antec Truepower series! Capable of driving XGI Graphic cards!

moj_nick ::

Naj že enkrat nekdo naredi dobro kartico, ki bo imela _dobre_ driverje v linuxu, po možnosti open-source - bi se začel lov na CFLAGS optimizacije 8-)

undefined ::

Tale XGI mi ne zgleda preveč obetaven. Preveč na vrat na nos vse hiti, kot je očitno. V mnogih testih je kartica porazno počasna, tko da v dveh mesecih ne bodo naredili nekih čudežev. Vsekakor je dobrodošlo čimveč konkurentov, sem pa resnega mnenja, da njihove kartice ne bdo dolgo obstale na trgu z današnjim pristopom. No, sicer bomo pa videli. :)

R0K ::

Upajmo da bo sploh ktira firma pri nas zastopala to firmo.

Sicer pa. Več konkurence, boljše je :). Upam le da ne bodo takoj obupali, ker itak ni za pričakovat, da bo prvi produkt zasekal v svoji grupi.

ripmork ::

.....izgleda kar solidna grafa,glede na to da pride ven čez okol 2.meseca majo še dosti cajta da optimizirajo hardware in gonilnike,frekvence tudi seveda.....

jap,the future is bright8-)

podtalje ::

Kartica bo uredo, sploh tale Duo, samo cena pa vprašanje če bo 300$.
Verjetno bo precej več.

Jeebs ::

Hm... Sej mogoče mal slabo vidm, ampak zakaj sta kr 2 priključka za dodatno napajanje???8-O Kmal bo pisal na škatli neki v smislu ''prosimo povežite dodatni napajalnik na 3 fazno napajanje''.:D To je 380V za tiste k ne veste.8-)
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

nodes ::

Tole izgleda..... obupno |O

alien-w ::

IceMan: sej ne hitijo tako zelo ... glede na to, da so očetje Xabra in vseh ostalih SiSovih pogruntavščin, pa še veliko drugih, "wordovskih" grafičnih kartic se mi zdi da sploh ne hitijo. Samo sedaj so zaceli malce drugam tipati z zadevo.

Caligula ::

Itak da je dobro, da je vec igralcev na trgu. To so sele BETA gonilniki, tko da so ti rezultati fenomenalni. Pa to bo zdrava zadeva za tiste kmete, k so clo pristasi posameznih firm. Zdravga cloveka briga firma-gre se samo za to, da za svoj denar dobi cimvec.

To bi znalo bit to. Pa se dobr, da ma zunanje napajanje, ce rabi strom. Strom je poceni, napajalnik menjat je pa mal bol bedno, ne? Bi blo dobr, ce bi mel par pozresnih stvari v compu svoje napajanje, k bi procu pa nujnim zadevam vec soka ostal, pa se lazji bi blo ugotavljat, ce npr kej serje zaradi postaranega napajalnika,..

Tko da vecina vas ma dokaj butaste privoscljive argumente.

alien-w ::

Caligula: ni res, da je štrom poceni. Zadeva je kar precej draga, da mi bo pa računalnik z enim monitorjem porabu več kot 1kW je pa že mal preveč, se ti ne zdi? Kar računaj. 24 ur na dan prižgano je 24kWh na dan in to krat 30 dni v mesecev je 720kWh na mesec.

Če ne drugega, potem zadevo pomnožiš s toliko tisoči, ki jih zadevo ima in boš dobil precej visoko številko. Tebi se morda zdi poceni, naravi pa ne. Samo poglej si termo in jedrske elektrarne, da o hidro sploh ne govori. Sploh veš koliko problemov se je pojavilo na primer v Egiptu, ko so postavili Asuan? Ali pa na primer Tri doline na Kitajskem?

undefined ::

Alien-w, z Worda v 3D je kar velik korak. Nekaj takega, kot s pešačenja na kolo. Za vožnjo kolesa pa je treba nov začetek, saj ti navadna hoja pri tem ne pomaga kaj dosti. :)

alien-w ::

IceMan: pa ne da že Word znas uporabljati?! Brez zamere! :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako se navijajo grafične kartice

Oddelek: Navijanje
432037 (1290) Wad@
»

Test 46 grafičnih kartic

Oddelek: Novice / Grafične kartice
106469 (6469) Fury
»

Geforce FX 5950 Ultra in FX 5700 Ultra

Oddelek: Novice / Grafične kartice
142377 (2377) nsignific
»

Grafična prihodnost je ... integrirana?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
193730 (3730) undefined
»

Bo GeforceFX omejena serija?

Oddelek: Novice / Grafične kartice
302848 (2848) Senitel

Več podobnih tem