»

Nov članek: Menjava kondenzatorjev na osnovni plošči

Slo-Tech - Po dolgem času vam ponujamo spet en članek s področja strojne opreme. Če se vaša osnovna plošča iz tega ali onega razloga obnaša čudno ali pa se sploh ne obnaša, je bil na našem forumu že ničkolikokrat ponovljen nasvet: poglejte kondenzatorje in zamenjajte morebitne napihnjene. Kakšne kondenzatorje najdemo na naših ploščah in kako jih zamenjati, si je za vas ogledal Azrael v svojem novem članku.

38 komentarjev

Nov članek: Xeon vs. Opteron

Slo-Tech - Saj verjetno ne morete verjeti, ampak Slo-Tech ima spet nov članek. Tokrat je Jure Pečar za vas opisal bistvene razlike med na Xeonih temelječih strežnikih in tistih, ki v sebi skrivajo kup Opteronov.

O tem zakaj morda Xeoni niso ravno najboljša izbira, in to kljub temu, da po AMDjevih trditvah Intel goljufa s svojimi prevajalniki, pa o tem zakaj je štiriprocesorsko simetrično multiprocesiranje v večini primerov le metanje denarja skozi okno ter še o nekaterih drugih stvareh.

17 komentarjev

Volcano 7 na Ti4200

Mad Gamers - Ta modifikacija pa mora biti ena najbolj nesmiselnih stvari, ki sem jih videl. Če kliknete na ta naslov (pozor, registracija potrebna, če želite videti témo), boste videli Sumin Geforce4 Ti4200, na jedru katerega se bohoti kar pošastni Thermaltake Volcano 7, na pomnilniku pa so ostale majhne izmenjevalne površinice, nalepljene na kartico že serijsko, ob nakupu. Forumaš se hvali, da je zadevo navil na neverjetnih 286/675 MHz. Dobro, okej, si rečem, ampak, ali niso Geforce4 Ti4200 specificirane za delovanje na frekvencah 250/500? Priznam, pomnilnik je zelo lepo navit, a lepiti Volcana7 na grafični procesor le za pridobitev 36 MHz... Klik!

11 komentarjev

MSIjev GeForce

Hardware Zone - nVidia je trenutno eden izmed vodilnih proizvajalcev grafičnih procesorjev. Pred kratkim se je na policah (na žalost ne tudi pri nas) pojavila nova predstavnica družine GeForce -- imenuje se MSI G4Ti4200-VTD8X. Kot lahko razberemo iz njenega imena, je proizvajalec MSI -- ki ga bolje poznamo kot izdelovalca matičnih plošč -- ter ima zanimivo lastnost, ki je že zvezda stalnica pri ATIjevih karticah, da podpira AGP 3.0 (8x).To kartico so si ogledali na Hardware Zone.

3 komentarji

Dodatek k članku "Ti4200@Ti4600"

Slo-Tech - Ker sem takoj po objavi članka dobil en manjši kupček e-mailov, v katerih me uporabniki sprašujete, kako in s katerim programom sem svojo grafično kartico navil in kako bi lahko to izvedli tudi vi, sem napisal še krajši vodič o tem, kako preko gonilnikov naviti vašega GeForcea (kateregakoli) in kako se izogniti omejitvi višine nastavljanja frekvence. Dodatek najdete na koncu članka.

0 komentarjev

Nov članek!

Slo-Tech - Tako, pa smo dočakali še en članek, tokrat izpod peresa našega vrlega admina ter strastnega navijalca. Alien-w je opisal pot od zapakiranega GeForce4 Ti4200 do skorajšne Ti4600 inačice, skupaj z vsemi težavami ter zapleti, ki so se mu dogodili. V kolikor je v vas vsaj malo overclockerja ter modifikatorja, klik!

2 komentarja

Intel prodira v naravoslovje

ZDNet - Če vam omenim kratico QSAR, verjetno ne boste vedeli, o čem govorim. Če bi omenil razkritje človeškega genoma, ki smo mu bili priča v ne tako oddaljeni preteklosti, bi verjetno vedeli več. Če pa bi bili tržni analitik, in bi v ideji računalniške podpore farmacevtsko-medicinskih ved zavonjali denar, potem pa bi bili na pravi poti.

Tako bi lahko mogoče opisali pot, ki jo sedaj peljejo proizvajalci računalnikov po svetu. Tako je, kot poročajo na ZDNetu, Intel pred kratkim ustanovil podružnico, ki se bo ukvarjala z načrtovanjem in prodajo večjih klusterjev laboratorijem in ustanovam, ki porabijo veliko procesorskega časa. Gre predvsem za racionalno načrtovanje novih učinkovin, pa še kaj drugega.

Poleg tega lahko tukaj prebermo, da je Dell izdelal enega od večjih klusterjev trenutno. Vsebuje 2008 PowerEdge stežnikov, vse skupaj pa poganjaj Red hat (samo za informacijo, pri nas se trenutno dela na klusterju s 128 procesorji).

Kot kaže, je področje biotehnologije in sorodnih ved...

6 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Okej, leto je okoli ([:D]) in dodan je bil nov članek. Tokrat sta se MadManMato ter Gandalfar, eden redni uporabnik našega foruma ter drugi kar sam tajni policaj v naši mali državici, spravila napisati članek, ki se dotika samih osnov brskanja po Googlu, najbolj izpopolnjenemu brskalniku pod obličjem našega Sonca. Članek je nujno branje za vse, ki umetnosti osnov spletnega iskanja še niste privzeli. Klik!

Še nagradna igra: Tisti, ki prvi v spletu najde sliko plišastega Harley Davidsona, dobi zastonjsko Milko. Na račun Gandalfarja. Da ne boste rekli, da ne spodbujamo učenja na lastno pest [:D]. Časa imate en teden, začenši sedaj. Predloge pošljite na ta naslov.

9 komentarjev

Nič novega...

2CPU - Tale sobota lahko res potre... Ne boste verjeli, ampak skoraj čisto nič novega se ni dogodilo! Kaj šele jutri, ko bo nedelja . Vseeno pa se dogaja nekaj. Na 2cpu sem komentiral novico o Transmetinih strežnikih (novico sem napisal včeraj zjutraj). Moj komentar je očitno dvignil veliko prahu. Če nimate kaj početi, poglejte in komentirajte. Ne bom zameril, če ne boste na moji strani. Res ne .

3 komentarji

Alpha EV8

Realworld Tech - Sicer se na Slo-Techu ukvarjamo predvsem s PCji in PC procesorji, toda to ne pomeni, da druge stvari niso zanimive (še posebej zato, ker lahko še kako vplivajo na PCje...). Tako si boste verjetno z zanimanjem ogledali Realword Techove članke o Alpha EV8 procesorjih. Gre za najambicioznejše zastavljene procesorje do sedaj, tako da si zares zaslužijo pozornost. V prvem članku si lahko preberete zgodovino Alpha procesorjev, osnove njihovega ustroja in pričakovanja za prihodnost, v drugem delu pa so se osredotočili na njihove SMT (Simulaneous Multi-Threading) sposobnosti v primerjavi z Intelovo EPIC tehnologijo. Po ogledu teh dveh člankov boste, če je v vas vsaj malo tehnofila, z veseljem pričakovali tretji del.

0 komentarjev