»

iPhone 3GS Titanium

engadget - Čeprav je prednost le enega modela mobilnega telefona za celotno platformo enostavnost razvoja, to pomeni tudi, da uporabniki praktično nimajo ekskluzivnosti. Po drugi strani enotna strojna oprema spet prinese obilico dodatkov, tudi v obliki zaščitnih ohišij vseh barv, materialov in oblik. S slednjimi nekateri uporabniki iPhonov pridobijo tisto raznolikost, ki jo želijo, a gredo nekateri vseeno še korak dlje.

Med njimi je zagotovo naš severni sosed, Martin Schrotz, ki se je odločil, da s plastičnim pokrovom zadnje stranice svojega iPhona 3GS enostavno ne more živeti. Odločil se je izdelati različico iz titana, ki je znan kot lahka in draga kovina. Izdelave se je lotil po korakih, saj je...

31 komentarjev

NASA upa na obuditev Phoenixa

Phoenixov položaj

NASA - Nasina misija Phoenix na Mars se je končala novembra 2008, ko je Phoenix utihnil. Uradni konec trimesečne delovne misije je bil predviden za avgust 2008 in do takrat je Phoenix opravil vse svoje naloge, nato pa je deloval še slabe tri mesece. Ko ga znanstvenikom ni uspelo več priklicati, so 10. novembra 2008 dokončno razglasili misijo za končano.

V Nasi upajo, da Phoenix vendarle še ni umrl. Orbiter 2001 Mars Odyssey, ki že deveto leto kroži okrog Marsa, bo od 18. januarja poslušal, ali se nemara Phoenix še oglaša. Območje, kjer je Phoenix pristal, bo naslednjih nekaj dni preletaval desetkrat dnevno in iskal radijske signale s Phoenixa. V Nasi sicer niso preveč optimistični in Phoenixu...

3 komentarji

Velociraptor je imel perje

New Scientist - Pri ponovnem pregledu velociraptorjevega okostja izkopanega v Mongoliji leta 1998, so znanstveniki odkrili, da je imel ta dinozaver po vsej verjetnosti perje. Bralcem Slo-techa je ta dinozaver verjetno znan iz Jurskega Parka. Tam je bil seveda prikazan še "slečen". Na prisotnost perja kažejo majhne izdolbinice na prednjih udih. Odsotnost izdolbinic pri drugih vrstah pa še ne dokazuje, da tudi druge vrste niso imele perja. Je pa to potem težje dokazati, ker peresa običajno propadejo preden fosilizirajo.

Mogoče se bo izkazalo, da je bil T. rex le velika kura..

101 komentar

Slušalke na sončno energijo

vir: Gizmodo
Gizmodo - Se v prihodnosti odpravljate na samoten, neobljuden otok? Potem ima Gizmodo pravo stvar za vas -- med njihovim običajnim lovom na inovativne izdelke so namreč našli čuden izum. Gre za set slušalk, ki si jih enostavno namestite na glavo, na zadnjem delu pa imajo majhne sončne celice, s pomočjo katerih se proizvaja električna energija za delovanje napravice. Na razočaranje vseh stvar ne podpira predvajanja MP3 datotek, zmožna je zgolj predvajati FM radijske postaje, tako da če bo na vašem samotnem otoku dovolj radijskih signalov in če vas slušalke ne bodo ovirale pri nošenju v kape vgrajenega ventilatorja na solarni pogon, kar izvolite odklikati na izvorno novico.

8 komentarjev

Evolucija

New Scientist - Ko so z evolucijskim algoritmom skušali vzgojiti oscilator - oddajnik radijskih signalov - jim je to uspelo na dokaj nepričakovan način. Eden od "osebkov" iz evolucijskega kotla, je po nekaj tisoč generacijah razvil radijski sprejemnik (z anteno), sprejemal signal od bližnjega računalnika - in tega oddajal naprej. Življenje najde način - kot so rekli v Jurskem parku. [:)] Povezava na članek.

0 komentarjev