»

Najslavnejša domena spet naprodaj

Domena sex.com leta 1996

Slo-Tech - Najslavnejša domena na spletu je sex.com in to ne le zaradi imena, temveč tudi svoje zgodovine. Vizionarsko jo je prvi registriral Gary Kremen leta 1994. Registrar jo je kasneje prenesel na Stephena M. Cohena, kar je slednji dosegel s pretvarjanjem in pošiljanjem ponarejenih pisem. Kremen ga je tožil in leta 2002 tožbo tudi dobil, z njo pa mu je bila vrnjena domena in dosojenih 65 milijonov dolarjev odškodnine. Cohen se je na razsodbo pritožil na vse možne ravni, a je pričakovano izgubil, nato pa poniknil v Mehiko, a so ga izsledili in deportirali v ZDA. Kremen je kljub temu unovčil legendarno domeno, saj jo leta 2006 za 14 milijonov dolarjev prodal podjetju Escom LLC. Da ne gre za le še...

18 komentarjev

Petdesetletnica poletov v vesolje

Ciolkovski, oče vesoljskih poletov

Slo-Tech - Danes praznujemo petdeseto obletnico dobe astronavtov in kozmonavtov, saj je na današnji dan tedanja Sovjetska zveza v vesolje izstrelila prvi umetni satelit, poimenovan Sputnik 1 (Спутник-1), kar pomeni sopotnik.

Za začetek: kje je vesolje? Na žalost nikjer na poti ne stoji noben prometni znak, tako da je potrebno poiskati neko pametno definicijo, kod se vesolje začne, če seveda nočemo za astronavte proglasti kar vse potnike v concordih. V petdesetih letih prejšnjega stoletja je ameriški znanstvenik madžarskega rodu Theodore von...

21 komentarjev

Pogovor o HDTV na Radiu Slovenija

Slo-Tech - Danes bo na Radiu Slovenija v oddaji Studio ob 17. uri pogovor o televiziji visoke ločljivosti, tako imenovani High definition TV (HDTV).

Gre za nov standard slike, ki bo v prihodnosti nadomestil zdajšnjega, ta je namreč že relativno zastarel. Kaj pomeni visoka ločljivost za domače uporabnike in filmofile? Na pohodu so videoigrice v tem formatu, ki jih analitiki nekako kar nočejo opaziti. Ali je danes proizvode za visoko ločljivost sploh že mogoče izkoristiti? Kako jih proizvajalci prodajajo in ali jih pošteno predstavljajo?

Gostje v oddaji bodo Sergej Berišaj s Slo-Techa, Nikolaj Pečenko iz revije Monitor ter Radivoj Pavlin, sistemski vodja razvoja na Radioteleviziji Slovenija.

51 komentarjev

Slovenci svetovni prvaki v robobrcu!

24 ur - Če se vam je zazdelo, da se je slovenska nogometna pravljica po sporih na svetovnem prvenstvu in kadrovskih spremembah v ekipi končala, ste se zmotili. Na svetonem prvenstvu v robobrcu v San Franciscu je slovenska ekipa Ljubljana Dragons osvojila zlato medaljo v kategoriji Srednji Mirosot, kjer se meri 5 robotov proti 5-im nasprotnim. Ekipa s Fakultete za elektrotehniko je premagala korejsko ekipo KinGo, ki je njihov večni tekmec, kmalu pa se bo začela pripravljati na evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 18. junijem v Muenchnu. Klik!

Največ zadetkov je dosegel Zlatko Zarobotkovič.

17 komentarjev

Joli za zgodovino!

PinkPonk - Sicer tale novica res nima nikakršne povezave z računalništvom, si pa vsekakor zasluži pozornosti. Včeraj ob približno 20.55 uri je velenjčanka Jolanda Čeplak na evropskem dvoranskem prvenstvu v Muenchnu osvojila zlato kolajno in se z zlatimi črkami vpisala v zgodovino slovenske in svetovne atletike. Tako je svetovnemu dvoranskemu rekordu na 800 metrov izpred nekaj mesecev dodala še včerajšnjo zmago, 800 metrov na prostem. Priljubljena Joli se v...

26 komentarjev

Prihaja P4X333

X-Bit Labs - Kljub temu, da se P4X266 zaradi številnih ovir, ki jih nastavlja Intel in odličen nabor SIS645, ne bo nikoli vpisal v zgodovino računalništva kot eden izmed najboljših in najbolj prodajanih naborov za procesorje P4, se VIA ne da. V bližnji prihodnosti bomo videli izboljšane nabore P4X266A, ki se bodo na matičnih ploščah pojavili tam nekje januarja. Vendar pa P4X266A ne bo zadnji nabor v Viini seriji, saj le-ta pripravlja še njegovega naslednika PX333, ki bo prav tako namenjen procesorjem Pentium4, le da bo podpiral najnovejši 166 MHz DDR SDRAM pomnilnik. Poleg tega, bo slednji podpiral še AGP 8x in dvojno V-Link vodilo.

0 komentarjev