»

Prodanih prek milijon kopij (tudi slovenske) igre Mordhau

vir: HOP.si
HOP.si - Mordhau, igra pri kateri imamo svoje prste zraven tudi Slovenci, je postala pravi prodajni hit. Praktično takoj po aprilskem izidu je zavzela sam vrh Steamove lestvice najbolj prodajanih iger in se tam obdržala kar nekaj časa. Kaj to pomeni, so nedavno obelodanili kar pri Triternionu sami, namreč, da so kupcem odposlali že milijonti izvod igre. Za naslov, ki ni pisan na kožo množicam in čigar splovitev je pospremila le omejena marketinška kampanja, je to zares lep uspeh. Po besedah ustvarjalcev gre za pomembno potrditev, da so s svojim delom na pravi poti.

Zvesti igričarski bazi so zato v zahvalo podarili povsem novo mapo, kar pomeni, da jih je skupaj na voljo že osem. Novo bojišče se imenuje Crossroads in je precej ogromno, zato je tematsko nekoliko bolj...

32 komentarjev

V napadu na DigiNotar izdanih več deset lažnih certifikatov

PC World - Včeraj smo poročali o lažnem SSL-certifikatu za Googlove strani, ki so ga nepridipravi izdali in podpisali kot DigiNotarjev certifikat, kar so uporabili za prisluškovanje iranskim uporabnikom Gmaila. Danes je znanih že več podrobnosti, med drugim tudi to, da je šlo za več strani.

DigiNotar, podružnica podjetja Vasco Data Security International, je izdala uradno izjavo javnost, v kateri so navedli nekaj pojasnil. Dejali so, da žal ni bil izdan le lažni certifikat za Google, ampak še za nekaj...

1 komentar

Cherryjeva tipkovnica za Linux

Slo-Tech - Cherry je uveljavljen izdelovalec tipkovnic, ki tako kot konkurenti celo tipkovnice iz nižjega cenovnega razreda opremlja z dodatnimi gumbi, ki služijo predvsem upravljanju večpredstavnih možnosti, npr. regulaciji jakosti zvoka. Kmalu bodo na evropskem trgu predstavili svoj nov izdelek, ki je namenjen operacijskemu sistemu Linux. Tipkovnica bo prepoznavna po pingvinu Tuxu, logotipu Linuxa, in bo imela 29 dodatnih tipk. V Združenem Kraljestvu bo na voljo za slabih 30 funtov, kupec pa bo dobil zraven tudi najnovejši SuSE Linux 9.1. Klik!

28 komentarjev

ATi osvaja nižji cenovni razred z RV351 in RV381

X-Bit Labs - V nižjem cenovnem razredu poteka dokaj hud boj med nVidio in ATi-jem, še zlasti med Geforcem FX 5200 in Radeonom 9200 (SE). Bistvena prednost nVidie v tem primeru je definitivno podpora DirectX-u 9, ki pa je zaenkrat še bolj marketinška poteza. Prav zaradi tega so Kanadčani napovedali dva nova grafična procesorja, omenjena v naslovu.

Oba bosta seveda imela podporo večini naprednih funkcij, kot so AGP 8X, DirectX 9, 0,13-mikronska tehnologija izdelave, in ostale novosti. Prvega lahko na tržišču pričakujemo konec tega oziroma začetek naslednjega leta, medtem ko bomo na RV381 prisiljeni čakati do prve polovice naslednjega leta, malo po izidu RV380. Klik!

5 komentarjev

Intel potihoma splavil novo čipovje

i848P

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - V naših novicah ste že lahko zasledili novico, da je Intel napovedal izid enokanalnega Springdale čipovja, i848P poimenovanega. Vseboval bo vse funkcije Springdale čipovja (podpora DDR 400, AGP 8X, Serial-ATA, Hyper-Threading), le da bo do pomnilnika dostopal po enem samem kanalu.

Intel je torej vsaj za polovico prirezal krila svojemu čipovju. Verjetno se sprašujete zakaj. Razlog za to je želja po osvojitvi nižjega cenovnega razreda. Več o tem.

0 komentarjev

Asustekove ''Springdale'' plošče s Kitajske?

X-Bit Labs - Lansko leto je podjetje ASUS ustanovilo svojo podružnico na Kitajskem, imenovano Asustek, z namenom, da bi izdelovala matične plošče nižjega cenovnega razreda. Na X-bit Labs pa so pravkar zvedeli, da bodo tam proizvajali tudi plošče, osnovane na i865 vezju, poznanim tudi pod imenom Springdale. Najverjetneje se je ASUS odločil za to potezo zaradi nizkih stroškov izdelave plošč na Kitajskem. Temu primerno bo verjetno nekoliko nižja tudi cena končnih produktov. Domneva pa se, da lahko iz Asustka pričakujemo tudi plošče izdelane za procesorje s Socket A podnožjem. Klik!

0 komentarjev

GeForceFX 5200 in 5600

vir: 3DGPU
Slo-Tech - V zadnjih nekaj dneh so nVidiine grafične kartice iz serije FX postale ena izmed najbolj vročih tem o strojni opremi. Videli smo že kar nekaj testov ter člankov, pogum pa so zbrali tudi na 3DGpu in spisali dva ločena testa "cenejših" grafikulj te serije. GeForceFX 5600 je hitrejši in temu primerno tudi dražji od GeForceFX 5200, ki naj bi spadal v "nižji" cenovni razred. Če se vam zdita testa preobsežna in nebi radi izgubljali časa pa si lahko ogledate kratek predogled obeh kartic.

5 komentarjev

Še več osnovnih plošč

Tweak Town - Nabor KT400 si je, kljub začetnim malce slabšim kritikam, že dodobra utrl pot med nas in postal naš dobri znanec, prav tako pa tudi plošče temelječe na njem, saj natančno vemo, kaj lahko od njih pričakujemo. Vsi, ki ravno kupujete novo matično pločo, se tako ne morete pritoževati nad izbiro ter testi, ki so vam na voljo. Tokrat so na TweakTown spisali test štirih že znanih osnovnih plošč (dve Abitke, MSIjevka ter Soyo plošča), ki so jih tokrat podredili skupinskemu mučenju. [:D] Če želite torej ultimativno najboljšo ploščo zase, klik!

0 komentarjev

Abit v trg nižjega cenovnega razreda

DigiTimes - Še ena iz DigiTimesovih logov. Tudi Abit se spravlja proizvajati osnovne plošče nižjega cenovnega razreda. Kakor pravi direktor podjetja Edwin Lin, namerava Abit odpreti dve novi proizvodni liniji, prvo za plošče temelječe na SiS645, ter drugo na Intel 845GL čipovju. Predvidevajo, da bodo zmožni narediti okoli 100.000 plošč mesečno, rezultati teh novih linij naj bi se pa začeli kazati proti koncu tega leta. Navkljub očitnemu konkuriranju z nižjim razredom Asusovih plošč pa pri Abitu priznavajo, da bodo končne cene nekoličkanj višje od plošč enakega čipovja podjetja Asus. Bosta podjetji, znani po dragih ploščah za entuziaste, odprli novo bojišče v nižjem cenovnem razredu?

2 komentarja