»

Kako je iPhone preživel padec z letala

Slo-Tech - Ko se je na poletu 1828 letalske družbe Alaska Airlines zgodil hud incident, v katerem je odtrgalo vrata in manjši del trupa, zaradi česar se je moralo letalo vrniti na izhodišče, je skozi zevajočo luknjo posrkalo nekaj predmetov. Med njimi sta bila tudi vsaj telefona, ki so ju na tleh potem tudi našli. Za enega vemo celo, da je padec z višine skoraj 5000 metrov preživel brez posledic in še vedno deluje. Seanathan Bates ga je našel ob cesti in opazil, da je vključen in delujoč.

Da je telefon padel z nesrečnega letala, ni bilo težko ugotoviti. Še vedno je bil v načinu brez povezave (flight mode), na prvi strani pa je bilo odprto elektronsko sporočilo prevoznika o prtljagi in cenah. Sicer je bil telefon v odličen stanju, niti močno popraskan niti z razbitim steklom. Bates je po odkritju poklical NTSB, ki preiskuje incident, in presenečeno izvedel, da je to že drugi telefon z nesrečnega letala, ki so ga našli. Drugi telefon je nekdo našel na svojem dvorišču. Oba so vrnili lastnikom.

...

23 komentarjev

Boeingovi 737 Max 9 prizemljeni

Slo-Tech - Ameriška Uprava za letalstvo (FAA) je včeraj prizemljila letala Boeing 737 Max 9, ki so v lasti ameriških družb ali bi letala v ameriškem zračnem prostoru. Preden bodo letala spet smela v zrak, morajo prestati obvezen pregled, ki traja od štiri do osem ur. Omejitev je prizadela okoli 171 leta, so ocenili.

Razlog je nezgoda na letu 1282 družbe Alaska Airlines, ki se je primerila v petek, 5. januarja. Med letom iz Portlanda v Oregonu proti Ontariu v Kanadi so z letala odpadla vrata enega zasilnega izhoda, panel v trupu in deli sedeža, ki ni bil zaseden. Zaradi padca tlaka v kabinu so se spustile maske za preskrbo s kisikom, letalo pa se je vrnilo proti izhodišču in 20 minut po vzletu ponovno pristalo na letališču v Portlandu. Poškodovanih ni bilo, so pa iz letala padli telefoni nekaterih uporabnikov in majica enega mladoletnega potnika, ki ga je mati držala in preprečila, da bi ga posrkalo iz kabine. Nesreča se je zgodila na novem letalu, ki je prvi certifikat za letenje...

60 komentarjev

Google oddaljeno spreminjal nastavitve telefonov

Slo-Tech - V resnici ne bi smelo biti presenečenje, a vendarle je Googlov zadnji spodrsljaj dvignil nenavadno malo prahu. Uporabniki telefonov Google Pixel in nekaterih drugih telefonov (vsaj Essential Phone, Nokia 7+ (P beta) in OnePlus 6 (P beta)) z Androidom 9 Pie so minuli teden začudeni ugotovili, da se je funkcija Battery Saver vključila sama od sebe. To se običajno zgodi, ko je baterija skoraj prazna, v tem primeru pa se je to zgodilo vsem telefonom, tudi praznim. Kar je bilo sprva videti kot hrošč ali pomota uporabnikov, je bil v resnici Googlov ponesrečen preizkus.

Mimogrede, ko je telefon v tem načinu varčevanja z baterijo, se izključijo posodobitve, zmanjša se frekvenca klicanja lokacijskih...

24 komentarjev

Letalo skoraj pristalo zaradi fantomskega Galaxy Note 7

BBC - Čeprav je nesrečni Samsungov Galaxy Note7 že zdavnaj dokončno upokojen in s posodobitvijo, ki preprečuje polnjenje, v ZDA tudi fizično onesposobljen, naprava še vedno skrbi za zanimive prigode. Ker je vnos tega telefona na večino letal prepovedan, imajo tudi neslane šale na letalih resne posledice, razumevanja za potegavščine pa nad oblaki ni.

Na torkovem letu iz San Francisca v Boston je Lucas Wojciechowski na letalu opazil brezžično dostopno točko, ki je imela zlovešče ime: Samsung Galaxy Note7_1097. Ko so to opazili pristojni, je pilot najprej pozval lastnika Galaxyja Note7, naj se javi. Ker se ni zgodilo nič, so čez 15 minut napovedali, da bodo preiskali vso ročno prtljago, dokler nesrečnega telefona ne najdejo. Še četrt ure pozneje je pilot sporočil, da...

23 komentarjev

Zagorel tudi popravljen Samsung Galaxy Note 7

BBC - Ko je že kazalo, da je Samsung za silo uspel rešiti fiasko z baterijami v Galaxy Note 7, ki so spontano vzplamtevale, je na letalu na pisti na letališču v Louisvillu zagorel nov Galaxy Note 7, ki bi moral biti varen.

Številne letalske družbe, tudi Adria Airways, so prepovedale ali vsaj zelo omejile vnos Galaxy Note 7 na letala. To ni presenetljivo, saj se je včeraj iz omenjenega telefona najprej začelo kaditi, kasneje pa je prežgal preprogo na prehodu v kabini. Lastnik ga neposredno pred incidentom ni polnil, temveč ga je imel v žepu, od koder ga je vrgel na tla, ko se je začel pregrevati. Zaradi incidenta so morali potniki zapustiti letalo, ki je še stalo na pisti, kakšne večje škode pa ni bilo. Lastnik nesrečnega telefona je povedal, da je bil napolnjen na približno 80 odstotkov in da je vedno polnil le z brezžičnim polnilnikom.

Večji...

128 komentarjev