»

Snap lansiral mini drona

vir: Snap
Snap - V Snapu so po letih govoric na trg poslali mini drončka z imenom Pixy, ki je v prvi vrsti namenjen snemanju sebčijev.

Družbo Snap najbolj poznamo po tisti aplikaciji za fotke, ki ni Instagram, torej Snapchatu. Toda v želji po razvijanju tehnik za snemanje sebčijev so šli dlje od svojega poglavitnega tekmeca, saj so že pred časom učinkovito potiskali rabo animiranih filtrov, ki jih danes najdemo v sleherni video aplikaciji, in lansirali linijo očal s kamericami, Spectacles, ki imajo v četrti generaciji celo zaslonček in so torej polnopravna AR očala. Konec tedna so pokazali svoj drugi kos strojne opreme: mini trota Pixyja, ki ima bolj ali manj eno samo bistveno nalogo - snemati fotke svojega lastnika iz dotlej še nedosegljivih zornih kotov. V delu je bil kar šest let, saj smo prve napovedi o tosortni napravi lahko zapazili že leta 2017.

Pixyjeva končna oblika je očitno osredotočena na nizke stroške in enostavnost upravljanja. Naprava je tako zelo majhna in lahka - tehta dobrih 100...

42 komentarjev

Facebook in Ray-Ban lansirala pametna očala

Facebook - Facebook in Ray-Ban sta predstavila prvi sad sodelovanja, katerega cilj je v prihodnosti napraviti AR očala. Ray-Ban Stories to še niso, kajti gre za preprostejša očala s kamero.

V zadnjih letih se je udomačila napoved, da bomo naslednike pametnih telefonov nosili na glavi - to bodo slušalke, očala in še kakšen podoben kos opreme - vse pametno, seveda. Svoja AR očala naj bi snovali v Applu, tudi Google načrtuje vrnitev po deloma neuspešnem eksperimentu z Glassom, Snapova linija očal Spectacles pa že koraka v četrto generacijo. Da ne bi ostali zadaj, so se v Facebooku pred dvema letoma povezali s korporacijo EssilorLuxottica, ki ima pod seboj okrog štiri petine vseh znamk očal na svetu in s tem precej podobne težnje kot oni. Prvi rezultat sodelovanja so sedaj očala pod Ray-Banovo znamko, Stories. (Ne moremo mimo dejstva, da gre tako v konceptu kot imenu za posnemanje Snapa, kar je nasploh Facebookov šport.)



Facebook je tokrat prispeval strojno drobovje, Ray-Ban pa dizajn, saj je...

23 komentarjev

Samsungovi prepogljivi telefoni postajajo praktični

Samsung - Samsung je predstavitev Unpacked August 2021 osredotočil na tretjo generacijo svojih dveh prepogljivih telefonov linije Galaxy Z, Fold3 in Flip3, videli pa smo tudi nove ure Watch4 z Googlovim softverom in slušalke Buds2.

Že ko so pri Samsungu pred tremi leti najavili prvega prepogljivega Folda, je bilo jasno, da bodo uvodne različice takšnih telefonov eksperimentalne naprave za res zgolj največje (in najbogatejše) privržence žepne elektronike. Ob križevpotu prvih let, ko so Folda in njegovega bratca Flipa kazile težave z zanesljivostjo poklopnega mehanizma in pregibnega zaslona ter visoka cena, se je marsikdo vprašal, ali so upogljivci zares prihodnost pametnih telefonov. Toda Korejci so telefona pogumno izpopolnjevali in tretja generacija že kaže, kako bi se - ob nadaljnjem padanju cen - takšne naprave lahko razširile med ljudmi. Galaxy Z Fold3 in Flip3 sta bila zvezdi včerajšnje Samsungove poznopoletne tiskovke Unpacked August (skrajšan video povzetek), s čimer sta prevzela...

34 komentarjev

Snap pokazal dejanske AR naočnike

vir: Snap
Snap - V Snapu so v četrto naposled razvili očala, ki si zares zaslužijo naziv "AR", kajti Spectacles četrte generacije imajo za razliko od predhodnikov dejansko vgrajen zaslon. Toda v štartu gre naprava v roke le razvijalcem vsebin in ni še jasno, kdaj zares prispe na trg.

Ko so v družbi Snap pred petimi leti lansirali svoja prva AR očala Spectacles, je šlo bolj za marketinsko oznako kot kaj drugega, kajti naprava ni imela vgrajenega zaslona, zgolj kamerico in mikrofon. Ko je uporabnik z njo posnel okolico, je digitalno vsebino dodal na telefonu, seveda zvečine za objavo v Snapchatovih zgodbicah. Druga različica iz leta 2018 je bila zelo podobna, medtem ko je tretja dodala še eno kamerico, za boljši globinski vtis. Šele s četrto generacijo Spectacles postajajo prava zaključena naprava za obogateno resničnost. Poleg prozornega zaslona in dveh kamer nosijo še štiri mikrofone in stereo zvočnika. Nadzor se vrši tako skozi dotikabilno površino kot glasovno; dodane vsebine je še vedno mogoče...

10 komentarjev

Amazon najavil pretočen igričarski servis Luna, kroglaste zvočnike Echo in hišnega drona s kamero

novi Echo Dot Kids

Slo-Tech - Na svoji jesenski hardverski predstavitvi so pri Amazonu oznanili nekatere pričakovane naprave in storitve, kot je lasten pretočni servis za igranje iger in nove izvedenke pametnih zvočnikov ter routerjev; pa tudi kakšno nenavadnost, kot je majhen leteči dron za varovanje notranjih prostorov.

Jesenski čas pred zimsko prodajno norijo ima za lastno tiskovko rezerviran tudi Amazon. Lanska je bila osredotočena predvsem okoli tlačenja Alexe v vse mogoče reči, letošnja pa je bila malce bolj raznolika. V prvi vrsti zaradi najave pretočnega igričarskega servisa Luna, s katerim se Amazon na temelju svoje močne hrbtenice v oblaku AWS spušča v neposreden boj z Googlovo Stadio, Microsoftovim xCloudom in drugimi. Luna bo znala igre pretakati na PCje, mace, Fire TV in tudi iOS. Slednje je še posebej zanimivo, ker je Apple v začetku septembra posodobil pravilnik App Stora na način, ki močno ovira aplikacije za streamanje iger. V Amazonu so se temu elegantno izognili tako, da Lune na iPhonih ne...

11 komentarjev

Samsung najavil telefone Galaxy S20, s poudarkom na fotografiranju, in svoj drugi prepogljivi telefon, Galaxy Z Flip

engadget - Pri Samsungu so na dogodku Unpacked 2020 v San Franciscu pokazali najnovejšo linijo prestižnih pametnih telefonov Galaxy S20, s katero bodo skušali konkurenco potolči predvsem pri kamericah. Obenem so, po presenetljivem oglasu med oskarji, uradno oznanili tudi drugi prepogljivi telefon, Galaxy Z Flip, ki bo s svojo obliko konkuriral Motorolinemu Razrju.

Ko gre za zmogljivost fotografskega sklopa telefonov, se je Huawei Samsungu v zadnjem času pošteno sprehodil v zelje. Prihajajočo dražjo linijo Galaxyjev zato Korejci osrediščajo okoli kameric s precej podivjanimi lastnostmi. Na predstavitvi Unpacked (skrajšan video povzetek) so pokazali Galaxyje S20, S20+ in še dodatno zrejenega S20 Ultra. Velikost zaslonov znaša po vrsti 6,2 palca, 6,7 in pa hudo zajetnih 6,9 palca, medtem ko je panel pri vseh vrste OLED ter enake ločljivosti - 1440×3200 pik, z osveževanjem do 120 hercev. Čez Lužo jih poganjajo Snapdragoni 865, v Evropi pa Exynosi 990. Manjša modela bosta na voljo v različicah...

59 komentarjev