»

Google se je poravnal z investitorji v tožbi zaradi prikrivanja spolnega nadlegovanja

Slo-Tech - Alphabet, torej Googlovo holdinško podjetje, se je poravnalo z investitorji, ki so podjetje tožili zaradi neprimernega odnosa in ukrepanja ob obtožbah spolnega nadlegovanja. Spor sega v leto 2018, ko so investitorji podjetju očitali, da se ni obnašalo kot dober gospodar in da je zanemarilo obveznosti do investitorjev, s tem ko ni ukrepalo zoper menedžerje, ki so bili deležni hudih obtožb o spolnem nadlegovanju. Trije zaposleni, ki so zaradi obtožb potihoma zapustili podjetje, pa so dobili ogromne odpravnine; Andy Rubin je na primer dobil 90 milijonov dolarjev odpravnine in še za 150 milijonov dolarjev delnic. Ker se je Google vse primere trudil pomesti pod preprogo, namesto da bi problem reševal sistemsko, so leta 2018 tudi lastni zaposleni javno protestirali. Zahtevali več transparentnosti, enako plačilo za enako delo moškim in ženskam, varnejše in anonimne postopke za prijavo spolnega nadlegovanja in odpravo obvezne mediacije.

Vse to so seveda slabe novice za investitorje, saj...

1 komentar

Ubisoft zaradi zlorab zapuščajo direktorji

Reuters - Iz francoskega založnika iger so včeraj sporočili, da zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju in zlorabah podjetje zapuščajo kreatvni direktor Serge Hascoët, globalni šef za človeške vire Cécile Cornet in izvršni direktor Ubisoftove kanadske podružnice, Yannis Mallat. Že tekom minulega tedna je svoj odhod zaradi podobnih obtožb napovedal podpredsednik družbe, Maxime Béland.

Odhajajoči niso kdorsibodi; Mallat se je denimo kot producent podpisal pod uspešnice, kot so Prince of Persia: The Sands of Time, Assassin’s Creed, Rainbow Six, Far Cry, Watch Dogs in For Honor.

Ubisoft se je pred časom znašel v osrčju afere #metoo, obtožbe, ki vodstvu pripisujejo še kar šokantna dejanja pa temeljijo na izpovedih okoli sto zaposlenih. CEO Yves Guillemot bo zdaj osebno nadzoroval prenovo kreativnih procesov v podjetju, za procese, povezane s človeškimi viri pa so najeli mednarodno svetovalno podjetje, ki bo poskušalo normalizirati domnevno toksično delovno okolje in medsebojne odnose v družbi.

13 komentarjev

Tudi Ubisoft ujezil uporabnike z domnevnim priklanjanjem Kitajski

Digital Trends - Ubisoft je pred dnevi najavil nekaj estetskih sprememb v igri Rainbow 6 Siege, povezanih predvsem z izidom igre v azijski regiji. Kot so suhoparno napovedali, bo v igri, ki je sicer stara že tri leta, spremenjenih nekaj ikon in drugih podrobnostih v mapah. A so doživeli manjši upor. Vse spremembe so namreč vezane na upodabljanje nasilja, seksa in iger na srečo.

Tako na bi bila ikona za uporabo hladnega orožja spremenjena iz noža v pest, lobanje pa bi povsem izginile iz ikon, zastav in grafitov po stenah. Po njih naj tudi ne bi bilo več krvavih pack, povsem izginili pa bi tudi igralni avtomati in neonski znaki s podobo plesalke ob drogu.

Uporabniki, ki so igro kupili že prej, so spremembe množično označili za cenzuro. Spet drugi pa so Ubisoft obtožili lenobe....

17 komentarjev

Ubisoft po Beogradu odpira studija v Franciji in Nemčiji

vir: Gamasutra
Gamasutra - V naslednjih mesecih se bo v Evropi odprlo kar nekaj novih delovnih mest za razvijalce iger. Ubisoft odpira dva nova studija v Evropi le nekaj mesecev po odprtju beograjskega studija. Novo zaposleni razvijalci iger bodo zadolženi za razvoj nove javnosti še neznane AAA igre ter postali del ekipe, ki skrbi za nekatere Ubisoftove najbolj popluarne franšize.

Francosko podjetje, s katerim je Ubisoft podpisal partnersko pogodbo ima pisarne trenutno že v štirih mestih po državah. Zaradi sodelovanja s kreatorji Assasin’s Creed iger pa odpirajo nov studijo v mestu Bordeaux. Nova ekipa bo sodelovala imela veliko vlogo pri nadaljnem razvoju iger Just Dance, Steep in Ghost Recon...

0 komentarjev

Ubisoft napaden, odtujena gesla

AllThingsD - Ubisoft je danes sporočil, da so napadalci uspeli vdreti v njihov računalniški sistem in odtujiti osebne informacije uporabnikov, ki imajo odprt račun pri Ubisoftu. Napadalci so pridobili uporabniška imena, elektronske naslove in šifrirana gesla. Zaradi tega pri Ubisoftu vsem svojim uporabnikom svetujejo, da spremenijo svoje geslo na njihovi strani in drugod, kjer so uporabljali isto ali podobno geslo. Drugih podatkov niso odtujili.

Koliko uporabnikov je bilo v vdoru prizadetih, Ubisoft ni znal povedati, zato priporočila veljajo za vse. So pa lahko uporabniki sorazmerno pomirjeni, saj Ubisoft ne hrani bančnih podatkov, kot so številke kreditnih kartic, tako da tovrstne škode...

2 komentarja

Ubisoft omilil svoj DRM?

bit-tech.net - Ubisoftov DRM, ki je za igranje iger zahteval stalno internetno povezavo, je igralcem iger, kot so Assassin's Creed 2, Splinter Cell: Conviction, Silent Hunter 5 in The Settlers 7, povzročal večinoma težave (ob izpadu DRM strežnikov recimo igranje ni bilo mogoče), a so ga pirati vseeno relativno hitro obšli. Posledično je Ubisoft doživel obilico opazk, a so svoje odločitve opravičevali s prednostmi, ki jih je nudil sistem ter z dejstvom, da je večina igralcev tako ali tako že povezana na splet. Prva poročila, da je DRM izključen, so opazili...

24 komentarjev

Odklop interneta zaradi zlorabe prek nezaščitene brezžične povezave

Cathi Paradiso

CNet - Ponudniki dostopa do interneta si vse bolj prizadevajo postati internetna policija, ki bo lahko kar sama določala, kdo je kršil avtorsko pravo in si ne zasluži dostopa do interneta. Kaj to v primeru pomanjkljivo izvedenega postopka pomeni za nedolžne uporabnike, ilustrira naslednji primer.

53-letna Cathi Paradiso je zaposlena kot tim. tehnični izvidnik, ki išče dobre kandidate za IT-delovna mesta in jih priporoči podjetjem (technical recruiter). Za svoje delo, ki ga opravlja od doma, nujno potrebuje internetni dostop, zato je bila nemalo jezna, ko jo je njen ponudnik dostopa do interneta Qwest Communications...

44 komentarjev