»

Command & Conquer se vrača na začetek

Polygon - EA je minuli mesec sporočil, da bodo ponovno oživili franšizo Command & Conquer, ki je na prelomu tisočletja navduševala mlado (in tudi staro). Sedaj so se odločili, da bodo začeli na začetku, zato bodo najprej obnovili (remaster) priljubljeni strategiji Command & Conquer: Tiberian Dawn in Command & Conquer: Red Alert. Več kot dve desetletji stari igri bosta dobili tudi vse razširitvene pakete, torej Covert Ops, Counterstrike in Aftermath. Prenovljene igre bodo imele ločljivost 4K in podporo za moderne operacijske sisteme - v resnici jih sicer že zdaj lahko poganjate v kakšnem emulatorju, a to ni isto. Projekt bo vodil Petroglyph Games, ki je nastal iz ostanka prvotnega razvijalca Westwood.

To pomeni, da bodo spet sodelovali Frank Klepacki, Mike Legg (avdio...

64 komentarjev

Proti piratiziranju iger z vuvuzelami

Wired News - Založniki se proti nelegalnemu kopiranju iger borijo z najrazličnejšimi ukrepi - od preprostega onemogočenja igranja do bolj prefinjenih taktik. Ena izmed novejših pa so vsekakor vuvuzele, ki so nam parale živce na letošnjem nogometnem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki.

Če namreč na Nintendu DS zaženete skopirano verzijo igre Michael Jackson: The Experience (klon igre Elite Beat Angels), se ne sliši not, marveč samo vuvuzele. Razvijalec Ubisoft je povedal, da so omenjeno možnost vgradili, ker so jo prepoznali kot kreativen način preprečevanja nelegalnega kopiranja njihove igre.

Kopiranje iger za ročno konzolo Nintendo DS je velik problem, saj ni zaščitena kakor običajne konzole, kjer je potreben strojni poseg. Uporabniki Nintenda DS...

19 komentarjev

Red Alert 3 je tu!

več strani - Leta 1996 je Westwood Studios izdal predzgodbo za serijo Command & Conquer, ki jo je poimenoval Red Alert. Z za tisti čas naprednim uporabniškim vmesnikom, uravnoteženostjo enot (npr. zavezniki so imeli boljšo mornarico, Sovjeti pa artilerijo) so uspeli sestaviti igro, ki so jo kritiki in igralci dobro sprejeli ter si je sčasoma utrla pot v železni repertoar strategij. Leta 2000 je sledil Red Alert 2, potem pa do danes nič. (Mimogrede, Red Alert 1 je od letošnjega poletja brezplačen.)

Včeraj je Electronic Arts, prevzemnik in naslednik Westwood Studios, v Severni Ameriki izdal tretjo inkarnacijo Red Alerta. V Evropi izid pričakujemo jutri za platformo Windows in štirinajst dni pozneje za Xbox. In kaj je novega?

Poleg starih znancev...

57 komentarjev