»

Microsoft Outlook za Mac odslej brezplačen

Slo-Tech - Iz Redmonda so sporočili, da bo odslej Outlook za uporabnike Macov brezplačen. Outlook for Mac bo na voljo kot brezplačna aplikacija v App Storu, za uporabo pa ne bo potrebna licenca niti naročnina na Microsoft 365. Podpira različne poštne predale, od Outlook.com, Gmaila in iClouda do starejših z dostopom prek IMAP ali POP3.

Outlook je že brezplačno na voljo za iOS in Android. V naslednji inačici Windows 11 bo na voljo tudi prenovljena aplikacija Outlook, ki bo nadomestila dosedanji aplikaciji Mail in Calendar. Uporabnikom Macov to kaj dosti ne bo pomagalo, saj je njim namenjena "stara" aplikacija z dizajnom iz leta 2020, a se v prihodnosti obeta temeljita prenova, so obljubili. Projekt Monarch obljublja en sam videz Outlooka za vse platforme. To ne vključuje le sinhronizacije pošte, temveč tudi koledarja, stikov in tako naprej na Microsoftove strežnike, četudi uporabljamo drugega ponudnika elektronskega predala. Hkrati pa bo Microsoft s tem spodbodel Apple, da vendarle malce...

15 komentarjev

Windows 10 Home nas sili v uporabo spletnega računa

Slo-Tech - Microsoft ne skriva, da želi ljudje prikleniti v svoj ekosistem, kamor sodi tudi ustvaritev spletnega računa pri Microsoftu. Nova verzija Windows 10, ki je izšla nedavno, namreč v angleško govorečem svetu uporabnikom sploh ne želi dovoliti uporabe z lokalnim računom (torej brez spletne registracije pri Microsoftu). Obvoz sicer obstaja in ni težaven, je pa to jasen pokazatelj, kam Microsoftova barka plove.

Že septembra je sicer Microsoft v okviru programa Windows Insider Preview na manjšem vzorcu uporabnikov preizkušal novo zamisel, ki je tudi tedaj dvignila obilico prahu. Ker so preizkus kmalu končali, je zamrla tudi diskusija, ki jo je obudila šele končna verzija s to isto funkcijo. V angleškem Windows 10 Home namreč ni več možnosti pri namestitvi izbrati lokalni račun. Microsoft ponudi le možnost ustvaritve spletnega. Še bolj zanimivo pa je, da je v drugih verzijah, denimo v nemški, vse ostalo po starem, lokalni račun pa povsem dostopna izbira.

Microsoft sicer ni mogel...

108 komentarjev

V nemških igrah bodo spet dovoljene svastike

vir: BBC
BBC - Znano je, da Nemčija ne pozna šale s temačnim delom svoje preteklosti, zato je prikazovanje nacističnih simbolov in drugih stvari in oseb, povezanih s tem obdobjem, pri njih strogo omejeno. Založniki iger so tako doslej morali za tamkajšnje tržišče sproducirati posebne različice iger, v katerih so svastike prekrili ali pa so jih zamenjali domišljijski simboli. Hitlerju so denimo odstranili znamenite brčice in ga za potrebe zgodbe imenovali zgolj kancler. Wolfenstein II., če se spomnite?

Če se razvijalci tega pravila ne bi držali, prodaja igre sicer ne bi bila docela prepovedana, bi pa dobila oznako igre, ki je neprimerna za mladino in se potemtakem ne bi smela prodajati v trgovinah.

Ta, dokaj rigorozna prepoved bo od včeraj nekoliko dvignjena, ko gre za...

65 komentarjev

IBM: Dolgoročno je Mac cenejši od Windows

Yahoo News - IBM-ov oddelek za IT vzdržuje dobrih 600.000 računalnikov v podjetju, izmed katerih jih večina poganja Windows, nezanemarljivo število 90.000 pa tudi Mac OS. Najmanj jih je na Linuxu, in sicer 72.000. Medtem ko običajno pišemo o migraciji z Windows na Linux, ki naj bi prihranila denar za licence, se v IBM-u dogaja drugačna migracija. Tedensko dodajo 1300 Macov in do konca prehoda naj bi polovica zaposlenih v IBM-u pri svojem delu uporabljala Mace.

Vodja IT-ja v IBM-u Fletcher Previn je na predavanju na konferenci Jamftech povedal, da so po njihovih izkušnjah Maci cenejši od računalnikov z Windows. Resda so na začetku 117-454 dolarjev dražji, a potrebujejo uporabniki bistveno manj...

212 komentarjev

Microsoft OneNote brezplačen za Windows in Mac

Ars Technica - Kot smo napovedovali, je Microsoft pohitel in izdal brezplačno verzijo svojega programa za organizacijo in urejanje zabeležk OneNote za Windows in Mac OS X. Uporabniki slednjega so ga deležni prvič in ga lahko prenesejo iz Mac App Stora, za Windows pa jo snamemo z domače strani. Obe verziji sta brezplačni. Doslej je bila na voljo zastonjska verzija za Windows 8 in Windows Phone, ostali pa so jo morali kupiti v okviru Officea.

Brezplačnost prinaša določene omejitve, med katerimi je omejenost licence za domačo in akademsko...

9 komentarjev

Office prihaja na iOS

vir: Reuters
Reuters - Verzija Microsoftovega pisarniškega paketa Office za uporabo na Applovih mobilnih napravah z operacijskim sistemom iOS je tik pred vrati. Kot pravijo viri blizu podjetja, je Office za iOS že dokončana in čaka le še na odločitev izvršnega direktorja Nadelle, kateri datum bo najprimernejši za izid.

V Redmondu morajo pohiteti, saj gre za eno največjih zamujenih priložnosti. Po nekaterih ocenah Microsoft izgubi skoraj sedem milijonov dolarjev dnevno (oportunitetna izguba), ker še niso izdali verzije Office za iPade. Konkurenca namreč ne počiva.

Verzija Officea za namizne Mace obstaja že vrsto let, zadnja inačica pa je izšla oktobra 2010, za letos pa je v izdelavi prenovljena verzija. To...

34 komentarjev

Office 2010 je tu, Hotmail prenovljen

engadget - Microsoft je sredi aprila dokončal naslednjo verzijo pisarniškega paketa Office 2010, ki je kmalu postala dostopna za naročnike MSDN in Technet. Od včeraj pa je Office 2010 dostopen tudi v fizični obliki, saj so zgoščenke z novim paketom na prodaj tudi v trgovinah. Izbirate lahko med več paketi - najosnovnejši Home and Student vključuje Word, Excel, PowerPoint in OneNote ter stane 150 dolarjev. Home and Business ima še Outlook za skupno 280 dolarjev, Professional pa tudi Access in Publisher za 500 dolarjev. Omenjene cene so priporočene maloprodajne cene za ZDA brez davka.

Cene v Sloveniji...

19 komentarjev

Microsoft izdal Office Web Apps

Spletni Word

vir: TG Daily
TG Daily - Microsoft je javnosti ponudil svojo spletno pisarno Office Web Apps, ki v prvi vrsti namenjena uporabnikom v Veliki Britaniji, ZDA, Kanadi in na Irskem, ker je za zdaj prevedena v angleščino, francoščino in španščino, a je dosegljiva od vsepovsod. Gre za neposredno konkurenco Google Docs.

Microsoft je vključil spletne verzije Worda, Excela, PowerPointa in OneNota. Uporabniki lahko svoje dokumente prenesejo na splet. Uporaba programske opreme je mogoča z brskalniki Internet Explorer 7, Chrome (Windows in Mac), Firefox 3.5 (Windows, Mac in Linux) in Safari 4 ali novejšimi različicami. Podprli so tudi večino pametnih telefonov, med njimi tiste z brskalniki Internet Explorer, Safari, BlackBerry, Nokia S60, NetFront, Opera...

58 komentarjev

Znane cene in izdaje Office 2010

Ars Technica - Trinajsta inkarnacija pisarniškega paketa Office, ki nosi ime Office 2010 in interno oznako Office 14 (trinajstico so vsled triskajdekafobije preskočili), bi morala iziti že lani, pa so jo v Microsoftu prestavili na leto 2010. Leto 2010 je tu in z njim tudi cene nove verzije, medtem ko bomo morali do samega izida še malo počakati (napoved je trenutno junij). Na voljo bodo tele verzije:
  • Home and Student (Word, PowerPoint, Excel, OneNote) 149/119 dolarjev
  • Home and Business (Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook) 279/199...

48 komentarjev

Microsoft pokazal predogled Office Web Apps

Excel Web App

vir: Microsoft
ComputerWorld - Microsoft je včeraj začel s prvim javnim beta testiranjem svoje zbirke Office Web Apps, ki je neposredni konkurent Google Apps. Gre za tehnični predogled (technical preview), tako da za zdaj smejo sodelovati le povabljeni - teh naj bi bilo več deset tisoč, je dejala Microsoftova tiskovna predstavnica.

Office Web Apps vključuje lahke spletne verzije Worda, Excela in PowerPointa. V beti so nekatere funkcionalnosti še precej okrnjene, saj lahko na primer Wordove dokumente le gledamo, medtem ko Excelove in PowerPointove tudi spreminjamo. OneNote Web App bodo dodali kasneje. Podprti brskalniki za zdaj so IE 7 in 8, Firefox 3.5 (Windows, Linux in Mac) in Safari na Macih. Kdaj bo testna...

6 komentarjev