»

Aretirani 19-letnik obtožen vdora v britanske strani

BBC - Britanska policija je ta teden aretirala 19-letnika iz Essexa, ki naj bi bil po besedah PCeU (britanske policijske enote za e-krminal) vodja LulzSeca, kar pa je skupina že zavrnila. Sedaj je znanih več podatkov.

Gre za 19-letnega Ryana Clearyja iz Wickforda, ki je bil sedaj uradno obtožen petih kaznivih dejanj po Criminal Law Actu in Computer Misuse Actu. Obtožen je, da je 20. junija napadel strežnike SOCA (Britanska enota policije za najtežji organizirani kriminal). Pred tem je napadel še Britansko fonografsko industrijo in nekatere druge strani. V zvezi z napadi na Sony in organizacijo...

16 komentarjev

Zadnje aktivnosti LulzSec (2)

Na udaru so ameriški senat, založnik iger Bethesda, prijavni strežnik za Eve online, ter pupularni igričarski časopis Escapist.

vir: Twitter
Twitter - Lulzova ladja nadaljuje pomorsko ofenzivo na slabo zavarovane utrdbe interneta.

Polastili so se strežnika ameriškega senata in objavili konfiguracijo Apache spletnega strežnika ter polni seznam datotek na njem. Gor sicer ni nič pretresljivega - predstavitev dela zgornjega doma parlamenta in domače strani posameznih senatorjev. Bo pa sigurno ujezilo koga.

Poleg politikov so jo tokrat fasali tudi igričarji. Če uporabimo moderno izrazoslovje, so LulzSecovci uspeli neupravičeno vstopiti v strežnike razvijalskega in založniškega podjetja Bethesda Softworks, ki je verjetno najbolj znano po igri Fallout 3, trenutno pa imajo v delu Doom 4 in Prey 2. V objavi (rar, 15MB) nadete kopije podatkovnih baz in kup php kode, vključno z...

39 komentarjev

Človeški helikopter

Slashdot - Med vikendom ponavadi poročamo o različnih bolj ali manj nenavadnih projektih, ki jih v povezavi z njihovimi računalniki izjavajo navdušenci. Tokrat pa je področje malo odmaknjeno od računalništva, lahko pa komu da idejo, s čim se ukvarjati do konca počitnic.

Mislite, da je človek sposoben tri minute na višini treh metrov poganjati nekaj podobnega helikopterju? Skupina študentov z Univerze v Britanski Kolumbiji je prepričana, da je kaj takega možno. Z namenom pobrati nagrado ameriškega združenja VTOL so izdelali napravo, ki jo bo skrbno izbrani član pognal v zrak in poskušal tam obdržati. To niti ne bo lahko, saj je predvidena moč, da se naprava drži v zraku, 500 W.

Jim bo uspelo? Klik.

46 komentarjev