»

Razbit PlayStation 3, izračunani zasebni ključi

Slashdot - Na berlinski konferenci 27th Chaos Communication Congress (27C3), ki se danes končuje, je skupina fail0verflow predstavila način, kako odkleniti PlayStation 3. Kot trdijo, jim je uspelo izvesti jailbreak brez uporabe strojne opreme (dongle), ki je bila doslej nujno potrebna za odklep. Drugi pomemben dosežek pa je izračun zasebnih ključev za PS3, kar pomeni, da lahko sedaj podpišemo katerokoli aplikacijo. Če se bodo njihove trditve izkazale za točne in Sony ključev ne bo preklical, bomo lahko de facto odklenili katerikoli PS3 ne glede na verzijo strojne programske opreme (firmware).

48 komentarjev

Razbijanje PS3 se nadaljuje

Slo-Tech - Pisali smo, da je PS3 razbit in da se Sony na vse kriplje trudi preprečiti prodajo orodja za odklepanje PS3. To je spletno skupnost vzpodbudilo k še odločnejšemu odklepanju PS3 in na spletu se je že našel odprtokodni klon orodja za odklep PS3. Uporabniki sedaj potrebujejo le poceni mikrokrmilnik iz Atmela za 40 dolarjev in Atmelovo kodo z GitHuba ter manjši popravek za usposobitev predvajanja varnostnih kopij, da je njihova konzola odklenjena.

Tako se je na spletu znašla cela vrsta odklepov PS3, dnevno pa nastajajo novi prenosi na novo strojno opremo, ki jo lahko prek USB priključimo na PS3. Na Slashdotu pa zlobno dodajajo, da manjka le še prenos na kakšno napravo z Linuxom, s katero bi ironično odklenili PS3 po odstranitvi možnosti...

42 komentarjev

Sony se bori proti odklepanju PS3

Struktura razbitja PS3

Slo-Tech - Prejšnji konec tedna je splet učakal novico, da je Sonyjev PlayStation 3 končno odklenjen. Prodaja USB-ključev, ki odklep omogočijo, je hitro stekla, a se bo, kot kaže, prav tako hitro končala.

Sony je pritisnil na avstralskega prodajalca Quantronics prek zveznega sodišča v Avstraliji, ki je 26. avgusta zaukazalo (Wordov dokument) prenehanje uvažanja, distribucije in prodaje omenjenih USB-ključev za odklep. Začasni ukrep velja do 31. avgusta, ko bo prvo soočenje obeh strani pred sodiščem. Sodišče ima takrat možnosti izdaje dokončne odločbe o prepovedi, v nasprotnem primeru se bo prodaja lahko nadaljevala.

Nemci so...

43 komentarjev

PlayStation 3 razbit

Slashdot - Trajalo je kar dolgo časa, a naposled smo le dočakali razbitje konzole PlayStation 3, ki je doslej zmogla predvajati le od Sonyja blagoslovljene igre. Razbitje je možno z enostavnim ključem, ki se vtakne v USB-vhod, nakar je konzola odklenjena in sposobna predvajati tudi nelicenčne igre. Avtorji trdijo, da postopek ne uniči garancije in ne odstrani možnosti igranja na spletu.

Zlobno pa se lahko vprašamo, koliko je Sony k temu pripomogel sam z odstranitvijo možnosti uporabe alternativnega operacijskega sistema.

100 komentarjev

Amazon vrnil del kupnine zaradi Sonyjevega PlayStationa 3

Slashdot - Zadnja posodobitev starih Sonyjevih konzol PlayStation 3 je odstranila možnost poganjanja alternativnega operacijskega sistema, kar je onemogočilo poganjanje Linuxa na tej konzoli. Ker je bila ta možnost intenzivno reklamirana pred izidom konzole, so bili uporabniki besni. Hekerji so celo obljubili, da bodo kmalu izdali popravek, ki bo funkcionalnost vrnil. Moderator iapetus na forumu NeoGAF, ki je bil konzolo kupil prek Amazona, pa je od prodajalca zahteval vrnitev kupnine in njen sorazmerni delež dobil vrnjen.

Ker izdelek sedaj ne omogoča vseh ob nakupu oglaševanih možnosti, se je nezadovoljni kupec obrnil na Amazon. Skliceval se je na evropsko direktivo 1999/44/EC, zaradi katere so članice EU dopolnile svojo zakonodajo tako, da med drugim terja:
  • da so izdelki v skladu s prodajalčevim opisom in
  • da so ustrezni za namen, ki ga potrošnik zahteva in ki je bil predstavljen prodajalcu.
Sony je ob izidu prodajalcem in tudi končnim kupcem jasno obljubil možnost delovanja tretjega...

49 komentarjev

Ne prižigajte prvotnih PlayStation 3

Lastniki takšnih konzol se zaenkrat kratkočasite drugače

vir: engadget
engadget - Izpad Sonyjevega omrežja za konzole PlayStation Network, ki se je pripetil med prehodom z 28. februarja na včerajšnji 1. marec, očitno ni tako nedolžen. Težava, morda povezana z interpretiranjem prestopnih let, namreč lahko na starejših, debelejših PlayStation 3 povzroči izgubo podatkov. Na PlayStation 3 Slim izpad ne povzroča podobnih težav z varnostjo podatkov. Sony torej opozarja uporabnike svojih konzol, da naj danes še ne prižigajo (starejše) konzole ter naj počakajo na uradno potrdilo, da so težave odpravljene. To naj bi se zgodilo že danes, tekom dneva. Več podatkov, skupaj z vsemi možnimi napakami, ki jih lahko doživijo uporabniki, si lahko preberete v prispevku na PlayStation Blogu, kjer bodo tudi kot...

16 komentarjev

Cell gre na 45-nm

Ars Technica - IBM je najavil prehod proizvodnega procesa Cell procesorjev, ki poganjajo Sonyjeve PlayStation 3 konzole, s sedanjega 65-nanometerskega na 45-nanometerskega. Poleg spremembe velikosti procesorja se bo njegova poraba po IBM-ovih besedah zmanjšala za 40 odstotkov, zaradi česar bo tudi potreba po hlajenju manjša. Obenem bo zaradi prej naštetih sprememb sam procesor cenejši, kar utegne vplivati tudi na ceno samih konzol PlayStation 3, vendar za zdaj še ni napovedanih pocenitev omenjenih igralnih konzol.

Več o tem preberite v izvorni novici na ...

5 komentarjev

Novi firmware navija PSP

TG Daily - Sony je svojim uporabnikom ponudil novo različico programske opreme za njihovo prenosno konzolo PlayStation Portable. Različica 3.50 prinaša dve ključni novosti: najprej je tu možnost brezžičnega povezovanja z veliko sestro (PlayStation 3), posodobljen pa je bil tudi takt procesorja v žepni izvedenki IgralnePostaje. Po novem tako znaša 333 namesto prejšnjih 266 MHz, razlogi pa niso čisto jasni.

Morda bomo v prihodnosti ugledali nove, naprednejše igre, ki bodo potrebovale višjo frekvenco. Lahko da se je Sony odločil pohitriti napovedano novo verzijo PSP-ja, pa zato enači še staro izdajo, da ne bi uporabniki bili užaljeni, a o vsem skupaj lahko le ugibamo. Zaenkrat je znano le, da bo trajanje baterije zaradi dodatnih 66 MHz pač malce krajše. Posodobitev bo zaenkrat možna le v severni Ameriki.

Izvorna novica.

19 komentarjev

PlayStation 3 kmalu dostopnejši

Financial Times - Sony je napovedal znižanje cene svoje najnovejše konzole PlayStation 3, da bi tako spodbudil njeno prodajo. Podatek je v intervjuju za Financial Times razkril vodja podjetja, Howard Stringer, in priznal, da Sony izgublja v boju s konkurenco, Nintendovo konzolo Wii in Microsoftovim Xboxom 360, ki oba beležita boljšo prodajo, saj sta kupcem dostopnejša.

Po mnenju Stringerja se Sony zaveda, da cena PlayStationa 3 ni optimalna in da tržišče zahteva njeno znižanje, zato bodo to težavo do konca leta poskusili rešiti. Prepričan je, da bo konzola tako v času nakupovalne mrzlice pred božično-novoletnimi prazniki nadoknadila izgubo.

Izvorni intervju.

24 komentarjev