»

Take-Two Interactive toži 3D Realms

Bloomberg - Prejšnji teden je navdušence nad franšizo Duke Nukem pretresla novica, da težko pričakovanega nadaljevanja Duke Nukem Forever po več letih prelaganj in praznih obljub ne bo. Razlog je zaprtje studia razvijalca 3D Realms. Z dokončno odpovedjo pa se ne strinjajo v podjetju Take-Two Interactive, ki razvoja igre sicer ni financiralo, je pa plačalo 12 milijonov dolarjev za založniške pravice, poroča Bloomberg. Take-Two in Apogee (pravno ime za 3D Realms) sta prvo pogodbo sklenila leta 2000, tri leta po napovedanem začetku razvoja igre. Takrat je Take-Two plačal omenjeni znesek in pridobil založniške pravice. Drugo pogodbo, ki javnosti še ni poznana, sta sklenila leta 2007. Take-Two razvijalcem očita, da so zavlačevali in zavajali, saj naj bi jim večkrat zatrdili, da se približujejo koncu razvoja igra. Klik!

18 komentarjev

EA z milijardno izgubo

ComputerBase - Electronic Arts je objavil poslovne rezultate četrtletja, ki se je končalo 31. marca letos, in je bilo hkrati konec njihovega fiskalnega leta 2009. V zadnjem kvartalu so njihovi prihodki znašali 860 milijonov dolarjev, kar je za 24 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Glavne uspešnice, ki so poganjale prodajo, so bile Skate 2, Rock Band 2, The Lord of the Rings: Conquest, Left 4 Dead in Need for Speed Undercover, a to ni zadoščalo za pozitiven izid. Skupno je izguba v tem delu leta znašala 42 milijonov dolarjev. Še slabši so celoletni rezultati. Nabrali so 4,2 milijarde dolarjev prihodkov, kar je sicer 15 odstotkov več kot leto poprej, a s kar 1,09 milijarde dolarjev izgube, kar je dvakrat več kot predlani. Klik!

19 komentarjev

Will Wright zapustil Maxis

vir: Gamasutra
Gamasutra - Will Wright, ustvarjalec vseh reči Sim* in soustanovitelj znanega razvijalskega studia Maxis, je danes najavil, da prav ta studio zapušča. Vseeno pa mu ne bo dolgčas, saj se pridružuje klubu Stupid Fun Club, kjer bo lahko uporabljal svojo domišljijo na več področjih. Wright je klub iz lastnega žepa financiral že zadnjih 10 let, zdaj pa bo to postala njegova primarna zaposlitev. V teh desetih letih se je klub posvečal predvsem razvoju robotov in snemanju video posnetkov z njimi.

Klub se bo zdaj, za razliko od Maxisa, posvečal ne le igram, ampak tudi filmom, TV serijam, izdelavi spletnih strani in izdelavi igrač. Electronic Arts in Wright imata v klubu...

7 komentarjev

EA ne bo odprla studia v Vancouvru

Slo-Tech - Electronic Arts je preklical svoje napovedi o odprtju novega studia za razvoj iger v Vancouvru zaradi slabe prodaje iger v Severni Ameriki in Evropi, poroča kanadski globeandmail.com. Čeprav so priprave na zagon slabih 2000 kvadratnih metrov velikega obrata trajale leto dni, si je EA premislil in prostore že oddal v najem. Dva dni pred to odločitvijo je EA znižal napovedi za prihodke in dobiček v prihodnjem letu, konec oktobra pa so napovedali odpuščanja šestih odstotkov delovne sile.

Sedaj pravijo, da bo potrebno odpustiti še nekoliko več ljudi in združiti nekatere obrate ter zmanjšati število iger, ki jih bodo proizvedli v fiskalnem letu 2010. Delnice podjetja so dosegle sedemletno dno, kar priča o nizkem zaupanju vlagateljev v vodstvo. Letos je EA poskusil s sovražnim prevzemom Take-Two Interactive Studia (založnika serije Grand Theft Auto), a so bili zaradi ekonomskega poslabšanja primorani načrte opustiti.

10 komentarjev

Skupinska tožba zoper EA

Slashdot - Po septembrski tožbi zoper Electronic Arts, ki jo je sprožil razočaran lastnik igre Spore, se jim tokrat obetata še dve novi skupinski tožbi. Razjarjeni lastniki brezplačne preizkusne različice Spore Creature Creatorja in igre The Sims 2: Bon Voyage so nezadovoljni z novo zaščito SecuROM. Oboji trdijo podobno, in sicer da igra brez njihove vednosti in privoljenja namesti programje za urejanje digitalnih pravic (DRM) SecuROM, ki se za vedno ugnezdi na disk in onemogoča normalno delo, odstranitev pa je nemogoča brez formatiranja. EA-ju očitajo, da namestitve zaščite ne omeni niti v EULA, tako obnašanje pa naj bi bilo nemoralno, neetično, tiransko in brezobrazno, še trdijo tožniki. Slashdot.

79 komentarjev

Prenosniki se selijo v Azijo

X-Bit Labs - Kitajska, Tajvan, Hongkong in Singapur, Filipini in Južna Koreja so že dolgo časa "leglo" vseh elektronskih stvari, saj se v stremenju k čim cenejšim obratom in izdelkom vsa podjetja obračajo prav v te države Daljnega Vzhoda (ali zahoda, odvisno od zornega kota [:D] ). Podoben trend se pojavlja tudi pri prenosniških izdelkih in skoraj vsa podjetja selijo veliko obratov ter iščejo nove poslovne partnerje za dobavljanje strojne opreme prav v tem predelu zemeljinega obličja.

Leta 2002 so Tajvanci proizvedli že 65 % vseh prenosniških osebnih računalnikov, za letos pa pričakujejo že številko okoli 70 %. Sem se tako poleg preostalih selijo tudi Toshiba, HP, Dell in Apple. Ostale zanimive številke in podatke si oglejte tukaj.

3 komentarji

Grand Theft Auto brezplačno

Slo-Tech - Kot že naslov pove, so se fantje pri Rockstar Games odločili, da nam navdušenim igralcem Grand Theft Auto podarijo prvo verzijo te igre. Dolvleka je mogoča iz te strani, da pa lahko stvar downloadate, morate izpolniti krajši obrazec (ime, priimek, naslov, e-mail naslov, ... ). Gre za verzijo igre iz leta 1997, ki pa je, kot pravijo, prilagojena za sedajšnje novejše sisteme. RG priporoča za igranje najnovejši DirectX. Datoteke je za okroglih 328 MB, tako da ADSLjaši ter kablaši hitro kliknite, tisti na starih dobrih analognih napravah pa hitro na obisk k sosedu. Zaradi preobremenjenosti strežnika je dostopnost malenkost otežkočena -- imejte potrpljenje.

12 komentarjev