»

Eksploziven iPod Touch

Slo-Tech - iPod Touch hčerke Kena Stanborougha je med uporabo prejšnji mesec postajal vedno bolj in bolj vroč. Ken trdi, da ga je, po tem ko ga je vrgel ven iz hiše, ob pristanku enostavno razneslo in odneslo 3 metre v zrak. Ko so napravo vrnili v Applovo trgovino, so jim sicer ugodili, kar je normalno, saj je bila težava v bateriji. Apple je bil pripravljen povrniti denar, a je v pogodbo vključil klavzulo, v kateri piše, da dogodek ne sme priti v javnost, saj bodo sicer sledili pravni postopki. Gospod Stanborough je takšno pogodbo kratkomalo zavrnil.

Težava seveda ni v sami eksploziji iPoda, saj Li-Ionske baterije stalno povzročajo težave, ki se jim je pri številu prodanih iPodov praktično nemogoče izogniti, nemogoče pa je dogodke tudi prikriti zaradi popularnosti naprav. Bolj preseneča Applov odziv in grožnje o tožbah. Normalno je, da neka družba ne želi takšnih dogodkov v javnosti, a to je mogoče doseči na drugačen način, kot z grožnjami o tožbah.

48 komentarjev

Srčni spodbujevalniki ne marajo iPodov

Daily Tech - Sedemnajstletnik iz Michigana se je z ekipo lotil raziskovanja povezave med prisotnostjo iPodov in delovanjem srčnih spodbujevalnikov. Na 83 starejših ljudeh so izvedli test, ki je vključeval približanje glasbenega predvajalnika povsem k spodbujevalniku (razdalja 5 cm) in opazovanje odziva na računalniškem zaslonu. Pri 29 odstotkih je prišlo do manjših motenj, kar 20 odstotkov spodbujevalnikov je začelo napačno zaznavati bitje srca, eden od spodbujevalnikov je celo nehal delovati. Zaenkrat ni znanega kaj dosti več, niti to, ali je problem jabolčen ali ga povzročajo tudi drugi predvajalniki, je pa malce vzpodbudno le dejstvo, da je med ljudmi s srčnim spodbujevalnikom zelo malo uporabnikov iPodov.

Izvorna novica.

Pa tako rad je imel glasbo...

26 komentarjev

Podatki o novem modelu Zune

Neowin - Različne spletne strani poročajo o podatkih, ki so se začeli pojavljati na spletu, dotikajo pa se naslednika ne preveč uspešnega Microsoftovega glasbenega predvajalnika, ki je bil ustvarjen kot direktna konkurenca zloglasnemu iPod-u. Še v letošnjem letu naj bi bila splavljena kar dva nova modela, eden bo imel isto poslanstvo kot obstoječi, drugi pa bo manjši, opremljen s flash pomnilnikom ter mišljen kot konkurenca iPod-u nano, iRiver-jevemu Clix-u in podobnim. Vir informacij naj bi bil eden od zaposlenih pri Microsoftu, ki dela na projektu Zune 2.0, več informacij lahko najdete v izvorni novici.

1 komentar

100 milijonov prodanih iPod-ov

Daily Tech - Vsekakor najbolj popularen izdelek podjetja Apple, ki je sprožil po celem svetu, predvsem pa v ZDA, ogromen družbeni fenomen (na čase že precej zaskrbljujoč) je dosegel nov mejnik. Zabeležena je bila namreč prodaja 100-milijontega, s čemer se količina iPod-ov na planetu bliža težko predstavljivim številkam (Jerry Seinfeld bi najbrž rekel: We all get it, you've sold a lot!). S tem zavzema kar 75 odstotkov celotnega trga prenosnih glasbenih predvajalnikov, še nekaj statističnih podatkov o svetovni dominaciji zlobnih belih napravic lahko najdete v izvorni novici.

70 komentarjev

ZEN Vision W

vir: Neowin
Neowin - Navdušenci nad jabolčnimi proizvodi so nestrpno pričakovali predstavitev, ki se je odvila prejšnji teden, saj so krožile številne govorice o posodobitvi iPod-ov, do katere je potem res prišlo, žal pa ne v takšni meri, kot bi si želeli, saj nismo videli novega širokozaslonskega modela, temveč zgolj majhne popravke starih. A konkurenca ne počiva, eden boljših proizvajalcev MP3 predvajalnikov, Creative, je izdal ZEN Vision W, ki ponuja natanko to, kar se je pričakovalo od novih iPod-ov. Izdelek je opremljen s 4.3-palčnim widescreen zaslonom (od tu tudi naziv W), ki prekriva večino njegove površine, na voljo je v 30- in 60-gigabajtnih različici po ceni 300 in 400 dolarjev, v izvorni novici na Neowin pa obljubljajo celo, da nam gizmo ne bo grenil življenja z DRM-jem.

15 komentarjev

iRiver vrača udarec

engadget - Na trgu prenosnih MP3 predvajalnikov, posebno v ZDA, Apple dominira s svojo linijo iPod-ov, konkurenca pa mu je vseeno vedno za petami, če ne celo korak pred njim. Eno od najbolj prizadevnih podjetij je vsekakor iriver, njihov Clix je odlična konkurenca iPod-u Nano, sedaj pa so poslali iz svojih tovarn še odgovor na Applov novi, minimalizirani Shuffle.

Predstavljamo vam iriver S10 -- z vidika dimenzij praktično identičen kot konkurenčni proizvod iz Cupertina, ki ima malce slabši predviden čas trajanja baterij, a skrbi se tukaj končajo. Razveselile vas bodo predvsem tri bistvene razlike, iriver-jev proizvod ima namreč pravi...

6 komentarjev

Novosti iz Appla

MacRumors.com - Mnogi navdušenci nad pečkato strojno opremo že nestrpno čakajo naslednji torek, ko naj bi Apple v San Franciscu novinarjem predstavil nekaj novih izdelkov. Zaenkrat je največ govora o napravi za video streaming, šušlja pa se tudi o osvežitvi iPod-ov, razširitvi spletne trgovine iTunes (uvedba prodaje filmov) in posodobitvi linije procesorjev (uvedba Core 2 Duo). Mobilni telefon iPhone, ki ga vsi že dolgo pričakujejo, naj bi bil v zaključni fazi izdelave, a ga 12. septembra skoraj gotovo ne bomo videli (The Register poroča, da bo na voljo v začetku prihodnjega leta)

Na veliko presenečenje vseh pa se je ena od posodobitev zgodila že danes, prišlo je namreč do posodobitve iMac-ov. Ti bodo po novem opremljeni z Intelovimi čipi Core 2 Duo, izboljšav bodo deležni tudi vgrajeni LCD-ji, največja novost pa je model s 24-palčno diagonalo. Med drugim so bili nadgradenj deležni tudi najmanjši modeli - Mac Mini - v katerih bodo od danes naprej tiktakali samo še dvojedrni procesorji. Kot...

17 komentarjev