»

Applove budilke ob premiku ure spet zvonile napak

vir: BBC
BBC - Tele zgodbe postajajo že prav neverjetne, saj ob vsakem premikanju urinih kazalcev s sončnega na poletni čas in nazaj Applov iPhone zamoči. Ko smo lani jeseni Evropejci kazalce premaknili nazaj, iphonu to ni uspelo. Spomladi s tem ritualom začnejo Američani, ki na poletni čas preidejo dva tedna pred Evropejci in sredi marca ga je iphone spet polomil. Včeraj smo uro prestavili še Evropejci - razen, očitno, uporabnikov Applovih izdelkov.

Misteriozni hrošč ni prizadel vseh uporabnikov, ampak le nekatere, poroča BBC. Nekaterim je alarm zvonil uro prehitro, drugim uro prepozno, tretjim sploh ni zvonil. Sodeč po izkušnjah uporabnikov, so prizadeti zgolj alarmi, ki so nastavljeni neponavljajoče, medtem ko se je sama ura pravilno prestavila. Rešitev problema je...

97 komentarjev

Bosta Sony in YouTube sodelovala?

CNet - Kot poroča ArsTechnica, se Sony in YouTube dogovarjata, da bi Sony dovolil YouTube na svoje spletne strani naložiti nekaj filmov v vsej dolžini. Kakšnih natančnejših informacij še ni, prav tako obe podjetji ne dajeta uradnih izjav. Prejšnji teden je Disney sklenil dogovor z YouTubom, tako da so sedaj na spletu na voljo njihove krajše vsebine, a to ni natančno to, kar bi YouTube iskal. Stran se bo po napovedih Credit Suisse letos spopadla s pol milijarde dolarjev izgube (240 milijonov prihodkov in 711 milijonov odhodkov), tako da mrzlično išče poti, kako v malho spraviti kakšen nadomestni dolar. Če bo posel s Sonyjem uspel, bodo začeli konkurirati strani Hulu, ki pa je omejen na ZDA. Počasi, počasi se tudi založniki začnejo zavedati novih časov in novih način distribucije vsebine.

4 komentarji

Applu pošla sapa pri App Storu

Slashdot - Applov App Store odlično funkcionira z Applovega vidika, saj jim nosi poštene denarce, razvijalcev novih aplikacij pa ne zmanjka. Nekoliko drugačen pogled na zadevo imajo slednji, saj so se čakalne dobe za uvrstitev v trgovine zelo podaljšale. Medtem ko je procesiranje zahteve za sodelovanje in pregled aplikacije v začetnih dneh trajalo zgolj nekaj dni, naj bi se sedaj ta čas podaljšal na mesece in to celo za brezplačne aplikacije, ki zahtevajo manj papirologije, so razkrili razvijalci v pogovoru za AppleInsider. Nek avtor pravi, da njegove decembrske vloge še vedno niso preučili, pa smo že marca. Problem je, da Apple ni bil pripravljen na tak naval.

Kot poroča ArsTechnica, pa so težave tudi z obstoječimi aplikacijami, za katere se pogodbe počasi iztekajo. Kot so jim pri Applu povedali, nimajo sistema za obnavljanje in podaljševanje pogodb, so pa zatrdili, da ga pripravljajo in da bo kmalu implementiran.

Na koncu omenimo še študijo, ki napoveduje, da bo do leta 2012 Android...

9 komentarjev

0-day exploits = 0-year exploits

Ars Technica - Kot poroča Ars Technica, je imela na nedavni konferenci SyScan Conference, direktorica podjetja Immunity, Justine Aitel predstavitev z naslovom "The IPO of the 0day".

V predstavitvi je predstavila nekaj zanimivih statistik o tim. 0-day izrabah varnostnih ranljivosti, ki so objavljene na internetu. Izkazalo se je namreč, da od objave 0-day izrabe varnostne ranljivosti do izdaje popravka zanj v povprečju mine 348 dni. Najdaljši odzivni čas je bil po njegovih ugotovitvah 1080 dni (več kot tri leta), najhitrejši pa 99 dni.

Aitelova tudi ugotavlja, da se 0-day izrabe varnostne ranljivosti čedalje bolj usmerjajo v finančni sektor, podjetjem pa priporoča, da zaposlijo ali najamejo hekerje, ki se bodo ukvarjali z varnostjo njihovih sistemov.

Morda pa bi podjetja kakšno izrabo varnostne ranljivosti lahko tudi odkupila?

15 komentarjev

Američani zaman po svoje prestavljali uro

Ars Technica - Vsi, ki sledite svetovnemu dogajanju, najbrž veste, da je pri letošnjem prestavljanju ure na poletni čas v ZDA prišlo do sprememb. Oblastniki so namreč dognali, da bi se bolj izplačalo uro prestaviti naprej 3 tedne prej*, kot je to v navadi, saj naj bi s tem prihranili še več energije. Očitno so se nekje v svojih izračunih rahlo ušteli, saj energetska podjetja poročajo, da niso opazili nikakršnih sprememb, je pa bilo zato povzročeno toliko več zmede -- precej naprav z urami, ki bi naj bile pripravljene na drugačen toletni prehod, se je kljub vsemu trudu narobe odzvalo, poroča Ars Technica.

* Namesto 1. nedelje v aprilu, po novem prestavljajo uro že drugo nedeljo v marcu. V jeseni bodo namesto zadnje nedelje v oktobru uro prestavili šele prvo nedeljo v novembru. - več...

26 komentarjev

Zabavna vesoljska ura

vir: Gizmodo
Gizmodo - Na Gizmodu pišejo o zelo zanimivi geekovski uri, ki na prvi pogled izgleda še bolj smrtnikom nerazumljiva od binarnih zapestnih ur, a v bistvu ni tako. Kar na prvi pogled izgleda kot simulacija manjšega osončja s soncem v sredini in nekaj planeti različnih velikosti, ki krožijo okrog njega, je v bistvu čisto navadna ura, če pogledamo nanjo od zgoraj. Za borih 35 dolarjev se lahko pošteno pošalite s prijatelji.

17 komentarjev

Se nam obeta nova vrhovna domena?

Ars Technica - Ob množici vrhovnih domen, ki jih je internetni upravljavec ICANN uvedel od leta 2000 - info, .biz, .jobs, .travel in .mobi, se nam morda obeta še ena nova. Trenutno namreč pri ICANN-u resno razmišljajo o uvedbi nove vrhovne domene .tel, dokončna odločitev pa bo znana koncem tega meseca. Če bo sklep pozitiven, lahko domene pričakujemo že prihodnje leto.

Razlog za uvedbo novih domen je bojda ureditev naraščajoče količine kontaktnih informacij, saj bi jih tako lahko podjetja enostavno zbrala na imepodjetja.tel, posamezniki pa na imepriimek.tel. Nasprotniki trdijo, da je uvedba nove vrhovne domene samo za kontaktne informacije nesmiselna in pretirana, saj bi se lahko podjetja znašla drugače - denimo tel.imepodjetja.tld. Prav tako bodo nastopile težave pri domenah, kjer ima isto domeno z drugo končnico registriranih več različnih organizacij, poroča Ars Technica. Kakorkoli že, če bo do sprejetja prišlo, bosta najbolj zadovoljna registrarja VeriSign in GoDaddy. Več domen, več...

19 komentarjev