»

Nintendo 3DS izšel na Japonskem

Ars Technica - Nintendova nova prenosna konzola 3DS je že izšla na Japonskem, medtem ko v Evropi izid pričakujemo danes teden. V prvih dveh dneh so razprodali vseh 400.000 enot, ki so bile v prvi pošiljki na voljo. Do konca meseca bo na Japonskem naprodaj še poldrugi milijon naprav, tako da se pomanjkanja ni bati. Za primerjavo povejmo, da so za prodajo 400.000 enot konzole DS po izidu na Japonskem potrebovali štiri dni.

Za konzolo so bile ob izidu na voljo sledeče igre: Winning Eleven 3DS Soccer, Super Street Fighter IV 3D Edition, Samurai Warriors: Chronicle, Tobidasu! Puzzle Bobble 3D, Nintendogs + Cats, Ridge Racer 3D, Combat of Giants: Dinosaurs 3D in Professor Layton and the Mask of Miracle. Nadebudni hekerji so medtem že ugotovili kako napravo pretentati v branje in...

7 komentarjev

Linux se poslavlja s PlayStationa 3

Prizor preteklosti

Ars Technica - Sony je napovedal, da bo naslednja programska posodobitev 3.21 za PlayStation 3, ki bo izšla ta četrtek, onemogočila funkcijo Namesti drugi operacijski sistem. Ta je bila na PS3 na voljo do izida novih, tankih modelov lanskega septembra, in je omogočala tudi namestitev Linuxa na PS3. Kot pravi Sonyjev predstavnik za stike z javnostmi, bodo to možnost odstranili zaradi varnostnih pomislekov. Tako naj bi namreč zagotovili, da bodo imeli uporabniki še vedno dostop do iger in drugih zabavnih vsebin SCE-ja na varnejšem sistemu. Dodaja, da je namestitev popravka neobvezna, a se brez njega ne bo moč več povezati na PlayStation Network, igrati iger na spletu in poganjati novih iger ali filmov Blu-ray, ki bodo terjali nov firmware. Ne ravno izbira.

...

18 komentarjev

Google postavlja podvodni kabel med ZDA in Japonsko

Reuters - Reuters poroča, da namerava Google v sodelovanju s ponudniki telefonskih storitev Singapore Telecommunications, Pacnet, KDDI Corporation in Bharti Airtel postaviti 10.000 kilometrov dolg podvodni optični kabel, ki bo povezoval ZDA in Japonsko. Projekt v vrednosti 300.000.000 ameriških dolarjev bo pomagal zadostiti potrebe teh podjetij po vse večjem pretoku informacij med Azijo in Ameriko, ki je nujen za nemoteno delovanje njihovih storitev. Projekt bosta opravili podjetji NEC Corporation in Tyco Telecommunications, kjer zagotavljajo, da bo kabel nared za uporabo do prvega četrtletja 2010.

5 komentarjev

Znova o PS3: dodatne zamude in energijska potratnost

Slo-Tech - O Sonyjevi konzoli nove generacije se že dolgo ni slišalo nič navdušujočega. Najprej smo izvedeli, da bo strojna zmogljivost zaradi težav pri proizvodnji manjša kot so napovedovali, potem so prav nespretno skušali zagovarjati njeno razmeroma visoko ceno, vse skupaj pa zavili v paket, ki bo zagotovo imel zamudo.

Tako so te dni na dan ponovno pricurljali podatki, da bo količina proizvedenih PS3 še manjša od že tako majhne količine. Za japonski trgi naj bi bilo tako na voljo 20% manj konzol, kot so sprva načrtovali. Namesto pričakovanih 100.000 enot, jih bo na dan uradne splavitve na zalogi 80.000. Podatkov, zakaj gre za manjšo količino (še) ni, ni pa tudi jasno, ali bo zaradi tega prikrajšan trg Združenih držav.



Poleg tega so se na...

35 komentarjev

Pocenitev PS3 in HDMI na vseh modelih

Kotaku - Po tem, ko je včeraj grdo nastopil proti Microsoftu, se danes Sony spravlja iz godlje. Za začetek so se odločili, da bodo na cenejši model njihove prihajajoče konzole kljub vsemu pricinili HDMI izhod (po spletu krožijo govorice, da je to posledica včerajšnje izjave, v kateri so med drugim omenili, da PS3 podpira HD igre out-of-the-box), kar je vsekakor vzpodbudno, poleg tega pa so napovedali tudi solidno pocenitev. Preden se začnete veseliti, naj povem, da se bo zgodila samo na Japonskem, kjer bodo cene cenejše inačice padle za 20 odstotkov in bodo po novem 429 dolarjev, Sony pa s to potezo namerava konkurirati Microsoftu, ki bo za podobno ceno ponujal svoj Xbox360 skupaj s HD-DVD dodatkom. Poroča Kotaku.

5 komentarjev

Bo Vista zamujala v EU?

Slo-Tech - Pred približno dvema mesecema smo poročali o astronomskih kaznih, ki jih je Evropska komisija naložila Microsoftu zaradi kršitev protimonopolističnih določil, kar pa takrat ni bilo preveč pomembno - navsezadnje so večstomilijonske številke za redmondskega giganta zgolj delček odstotka prihodkov. A zgodba bi se znala odviti s precej bolj drastičnimi posledicami. Microsoft je začel namigovati, da bo zaradi omenjenih zakonskih določil in spora z Evropsko komisijo Windows Vista na stari celini morda izšel kasneje kot drugje. Takšna poteza bi lahko imela zelo drastične posledice, saj so Okna daleč najbolj razširjen operacijski sistem za osebne računalnike, tako da predstavlja Microsoftova izjava med drugim tudi gospodarsko grožnjo. Evropska komisija zaenkrat ostaja odločna in meni, da mora biti Microsoft tisti, ki bo popustil in prilagodil software, o razpletu pa vas bomo še obveščali. Izvirno novico je danes objavil Reuters.

Link je prispeval nas stalni obveščevalec - Stepni Volk.

65 komentarjev

Evropa bo še čakala na PS3

Slo-Tech - Newsday poroča, da PlayStation 3 17. novembra ne bo na voljo v Evropi. Sonyu so načrte prekrižale težave z masovno proizvodnjo ključne komponente v Blu-Ray pogonih. Zaradi tega bo PS3 17. novembra možno kupiti samo v ZDA in Japonski. Vendar bodo tudi tam zaloge zelo majhne, saj bodo v ZDA poslali 400.000 enot, na Japonsko pa samo 100.000.

Točen datum izida v Evropi bodo najavili v bližnji prihodnosti, predvidevajo pa, da bo to v začetku marca prihodnje leto.

Kljub vsemu pa Sony še vedno planira, da bo prodal 6 milijonov enot do Marca 2007.

19 komentarjev

Playstation 3 degradiran, bo Sony to preživel?

The inquirer - Včeraj smo poročali, da bodo predvidene frekvence procesorja v PS3 nižje, kot pa so bile sprva načrtovane. Sonyju pa kot kaže ne gre najbolje tudi na drugih področjih. Lansko leto so se ubadali z Rootkit-om, letos z eksplozivnimi baterijami za prenosnike. Hkrati so se popolnoma umaknili iz tržišča plazem, ter na dveh pomembnih tržiščih, ZDA in Japonski, še iz področja računalniških LCD monitorjev. Glede na vse skupaj ne čudi, da se Wired sprašuje: "Ali lahko PS3 reši Sony?"

Srce PS3 bo vsekakor pomagalo pri raziskavah raka, Alzheimerjeve in ostalih bolezni. Na Stanfordski univerzi so se njihov procesor odločili uporabiti v okviru projekta raziskav proteinov z imenom Folding@home.

39 komentarjev

PlayStation 3 že v proizvodnji

X-Bit Labs - X-Bit Labs poročajo, da se je po neuradni informacijah kitajskih Apple Daily in Commercial Times proizvodnja nove Sonyjeve igralne konzole PlayStation 3 že pričela. Asustek Computer naj bi tako že pričel pošiljati prve pošiljke Sonyju. Asusu naj bi že junija poslali okrog dvesto tisoč komponent, kar pomeni, da lahko pričakujemo prav toliko konzol v kratkem, septembra in oktobra pa že več kot milijon.

Sony je medtem obljubil, da bodo do uradne predstavitve, ki bo 11. novembra na Japonskem in 17. novembra drugod po svetu, imeli na zalogi dva milijona konzol, do konca leta pa jih bodo razposlali štiri. Ceni ostajata nespremenjeni - 499 in 599 ameriških dolarjev (397 oz. 476 EUR).

79 komentarjev

Znane okvirne cene za Playstation 3 (PS3)

The inquirer - V gigantu med izdelovalci zabavne elektronike Sony, so prvikrat razkrili cenovni okvir prihajajoče igralne konzole Playstation 3. Cena za PS3 se bo gibala med 500 in 600 evri.

Konzola, ki bo med bonbončki vsebovala tako imenovan "celični" procesor, naj bi se na prodajnih policah prikazala že v novembru.

Cene za PS3 je na francoskem radiu najavil George Fornay, izvršni direktor Sony Europe in francoskega oddelka Sony France. Ob tem je priznal, da je cena nasproti konkurentom nekoliko zasoljena, vendar naj bi se uporabnikom odkupila ravno zaradi Blu-Ray optične enote.

0 komentarjev