»

Novi USB-priključek bo obrnljiv

Dosedanji priključki

Slo-Tech - V USB 3.0 Promoter Group (ki jo sestavljajo Intel, HP, Microsoft, Renesas Electronics, ST-Ericsson in Texas Instruments) so napovedali nov priključek za naprave USB naslednje generacije (3.1), ki bo prelomil z združljivostjo za nazaj. Glavna novost, ki jo prinaša tako imenovan priključek tipa C, bo neodvisnost od smeri priklopa. Tako bo mogoče priključek s kablom zavrteti za 180°, pa ga bo še vedno mogoče vključiti, kar že velja za Applov Lightning.

Standarda za priključek C naj bi bil nared in dorečen do sredine prihodnjega leta, kar pomeni, da bodo prve naprave z...

59 komentarjev

Bill Gates se poslavlja od vodenja Microsofta

National Post - Kot je že pred časom bilo obljubljeno, se bo Bill Gates danes poslovil od Microsofta in njegovih vsakodnevnih obveznosti. Na dogodku CES, na katerem je že več let bil govorec in otvoritelj, bo tako tudi danes zvečer v Las Vegasu. V prihodnje bo tako več časa posvetil svoji organizaciji Bill and Melinda Gates Foundation, Microsoft pa zapustil v ne najbolj ugodnem položaju, saj se Microsoft bojuje z mnogimi tekmovalci, kot so Apple, Google, Mozilla, Oracle in ostali.

Izvorna novica na nationalpost.com.

If there was ever a year that passed when people didn't say we would go out of business I'd be worried. (Citat Billa Gatesa v izvorni novici)

45 komentarjev

Napajalnik be Quiet! Straightpower 700W

Zrcalce, zrcalce na napajalcu povej...

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Ob vedno bolj požrešnih računalniških komponentah potrebujemo vedno močnejše napajalnike, žal pa to ponavadi pomeni tudi večje oddajanje toplote in posledično potrebo po močnejšem hlajenju. A izjeme vseeno obstajajo -- nekateri proizvajalci se trudijo z izdelavo tihih produktov, med njimi pa je tudi podjetje be Quiet!, kar lahko razberemo že iz samega imena. Na techPowerUp-u so dobili v roke njihov model Straightpower, ki obljublja visoko izhodno moč, kar 700 W, z njim pa so bili nadvse zadovoljni. Izkazal se je za kvalitetnega po zmogljivostih, pa tudi svoje ime je več kot upravičil, saj je povzročal zelo malo hrupa. Priporočamo branje celotnega testa.

9 komentarjev

Napajalnik Corsair HX620w

Virtual Hideout - Ko slišimo ime Corsair, je naša prva asociacija ponavadi računalniški pomnilnik, a dandanes je možno uspeti le, če se neprestano širiš, zato se je znani proizvajalec podal še na druga področja trga. Začeli so proizvajati napajalnike visokega cenovnega razreda s popolnoma generičnimi imeni, enega njihovih prvih izdelkov so si ogledali na Virtual Hideout-u in bili nad njim izredno zadovoljni. Gre za napajalnik, ki ima vse dandanes zahtevane napredne funkcije -- visoko izhodno moč (620W), tih in učinkovit hladilni sistem, privlačen dizajn ter modularni način priključkov, navdušil pa je tudi v tejeso že prvič zadel v polno.

2 komentarja

Najmanjši napajalnik - picoPSU

Bit Technologies - Med novostmi predstavljenimi na letošnjem CES-u se je našla tudi napravica, ki na prvi pogled spominja na navaden ATX 20 pinski konektor. V bistvu sicer res gre za 20 pinski konektor, le da tale ne izhaja iz napajalnika, ampak JE sam napajalnik.

Podjetje MiniBox je namreč izdelalo napajalnik izredno majhnih dimenzij z imenom picoPSU. Gre za 120 W napajalnik, vgrajen na sam 20 pinski konektor, ima pa še dva molex priključka ter priključek za disketnik, ter seveda kabel za priklop v električno omrežje.


Napajalnik je namenjen za sisteme, ki imajo na voljo zelo malo prostora za komponente. Povsem tiha naprava je sposobna poganjati brez večjih težav sisteme na Pentium-M in VIA C3 procesorjih. Zanj pa je potrebno...

44 komentarjev

Strojno pospeševanje dekodiranja H.264 vsebin na Geforcih

Obremenitev pred in po vklopu strojne pospešitve dekodiranja

vir: AnandTech
Slo-Tech - ATi je skupaj s predstavitvijo zadnje družine kartic X1000 (jedro R520), demonstriral tudi strojno pospeševanje H.264 dekodiranja. Vse od te predstavitve nVidia trdi, da bo to možno tudi na njihovih grafičnih karticah.

Dokaz smo dobili na letošnjem CES, kjer je nVidia prikazala, kako uspešen je lahko GPU pri razbremenjevanju dela glavnega procesorja. Za demonstracijo so uporabili izredno uspešen in dokaj poceni GPU, v tem trenutku spodnjega-srednjega razreda, Geforce 6600 GT. Do vklopa strojne pospešitve sta bili obe jedri procesorja (Pentium D 830) 100% obremenjeni, po vklopu pa je obremenitev CPU-ja padla na približno 50%, kar je lepo vidno na spodnji sliki. Nvidia poudarja, da bo razbremenitev večja, če bo uporabljen...

29 komentarjev

Prvi kompaktni digitalni fotoaparat z dvema lečama

več strani - Kot je danes zaslediti na več novičarskih straneh, je Kodak predstavil nov digitalni fotoaparat zanimive zasnove. EasyShare V570, kakor se zadeva imenuje, namreč vsebuje tako lečo s trikratno povečavo, kot jo poznamo iz večine kompaktnih aparatov, kot tudi fiksno širokokotno z goriščnico ekvivalentno 23 mm.

Za malo manj kot 400 zelencev bo uporabnik deležen še tipala z ločljivostjo 5 megapikslov, snemanja filmov s 30 fps s kompresijo MPEG-4 ter solidnega 2,5-palčnega zaslona. Fotoaparat ima vključeno tudi opozarjanje pred stresenimi slikami ter, po prvih testih sodeč, presentljivo dober panoramski način slikanja.

Vsekakor je pristop zanimiv, kar zna Kodak ohraniti na...

15 komentarjev

50.000 tem

Slo-Tech - Kot so nekateri že opazili, smo danes na Slo-Techu prebili še en (pomemben) mejnik. Danes je bila namreč napisana že petdesettisoča tema, omeniti pa velja tudi tristo tisoč odgovorov v našem fenomenalnem, nadmočnem Forumu, kar res ni mačji kašelj, kajne? Kaj naj porečem na to? Nič, bodite še naprej tako vedoželjni in pridno pišite. [;)]

2 komentarja

VIA C3

ZDNet - Na trg očitno prihajajo novi 'cyrixi'. VIA je namreč izdelala ter prodajalcem že ponuja 886 MHz procesor, Ezra C3 poimenovanega. Vgrajene ima dodatne MMX ter 3DNow! ukaze ter je izdelan v 0.13 mikronski tehnologiji.

VIA svoj procesor sicer hvali na vse pretege (predvsem nizko ceno, ki pa, ironično, še ni znana), vendar pa proizvajalci računalnikov niso preveč navdušeni. Verjetno se, kljub nizki ceni, bojijo, da gre zgolj za še ene Cyrix procesorje. Klik.

0 komentarjev