»

Novi varčni dual core Intli...

Slo-Tech - Intel bo predstavil različico Yonah jedra (65 nm), ki bo tekel na 1.2 Ghz, na 533 MHz FSB, in imel 2 MB L2 predpomnilnika, pri največji porabi samo 9 W! Procesor se bo prodajal pod imenom Intel Core Duo U2500.

Intel je že imel čipe, ki so imeli power envelope 10W, vendar je šlo za enojedrne modele. U2500 je predviden za montažo neposredno na tiskanino (torej brez podnožja) in je namenjen uporabi v prenosnih tabličih računalnikih, UMPC-jih in Ethernet stikalih. Čip naj bi bil dobavljiv takoj.

Tudi "Merom" (65 nm) modeli naj bi imeli svojo nizkonapetostno različico, od Yonaha pa naj bi ga ločilo tudi bolj robustno upravljanje porabe posameznih sklopov. Splavitev Meroma je predvidena za avgust, nizkonapetostna različica pa verjetno nekaj mesecev pozneje...

Končno nekaj pametnega v rangu majhnih strojev! Sem se že naveličal VIA-inega skrivanja datasheetov in nabijanja cen za trapaste EPIA plošče, ko da so sedmo svetovno čudo!

Več v izvorni novici.

7 komentarjev

HIPerWall

MacSlash - Kakšna se vam zdi ideja igrati na zaslonu, ki ima 0,2 milijarde pik? Da, 200 milijonov oz. 200 Megapixlov. Zadeva je v bistvu preprosta. V temle primeru potrebujete le 50 LCD zaslonov (podatka o modelu oz. proizvajalcu nisem zasledil) s sposobnostjo prikazovanja 4 Megapixle, za vsak zaslon (torej spet 50) pa še PowerMac računalnik z dvema 2,75 GHz procesorjema ter nVidia 6800 Ultra grafično kartico. Vse skupaj začinite še z diskovnim bazenom, ki obsega 10 Terabajtov prostora.



Ta zverinatm počiva v kalifornijskem inštitutu za telekomunikacije in informacijske tehnologije ( http://www.calit2.net/), vse skupaj pa je stalo skorajda 400.000 ameriških dolarjev, ki jih je prijazno odstopila državna fundacija za znanost.

Vseh zaslonov niso kupili...

19 komentarjev

Millenium Falcon Mini

Millennium Falcon Mac mini

Slo-Tech - Vsi ki poznate Star Wars in ste gledali katero od Epizod IV, V oziroma VI, gotovo poznate tudi Millenium Falcon. Ta mala, a izredno hitra vesoljska ladja je prilubljena lupina za veliko modifikacij, ta pa je neka posebnega.

Morda si boste rekli, 'Saj je samo še ena modifikacija,' a ko imate v ohišju Mac Mini, v pilotski kabini iSight web kamero, zadnja vrata, ki se odpirajo, ponujajo dostop do optičnega pogona ter gumba za vklop, med 'rogovi' spredaj pa imamo prostor za priključitev iPod Shuffle, je ta modifikacija nekaj več. Vse skupaj lahko v igračo za približno pet slovenskih tisočakov vgradimo v približno treh urah.



Še izvorna novica in povezava do članka.

6 komentarjev

K2.net pričel ponujati brezplačni priklop ADSL

Slo-Tech - Potem, ko je pred časom Siol ponujal ADSL za 4 SIT, smo včeraj dočakali še cenejšo ponudbo. K2.net namreč ponuja 10.000 priključkov ADSL za prebivalce Ljubljane, priključnina pa je za 4 SIT cenejša od Siolove, torej je brezplačna.

Ker je potrebno na priklop ADSL malce počakati, K2.net novim uporabnikom do priklopa ponuja tudi brezplačni klicni dostop. Več informacij, ostalo ponudbo in cenik mesečne naročnine si oglejte na http://adsl.k2.net.

37 komentarjev

Ustanovitelja Googla na Forbesovem seznamu milijarderjev

BBC - Larry Page in Sergey Brin, ustanovitelja odličnega iskalnika Google, sta prišla na Forbesov seznam milijarderjev. Oba sta vredna okrog milijardo dolarjev in sta na 552. mestu.

Nasploh je letošnji seznam precej daljši od lanskega, saj je na njem kar 587 imen (lani 476). Pri Forbesu trdijo, da je razlog v porastu cen delnic v lanskem letu. Na prvem mestu ostaja Bill Gates s 46,6 milijardami dolarjev (kar je približno za pol manj od njegovega rekorda - 90 milijard dolarjev v letu 1999) , tesno za petami pa mu sledi borzni "špekulant" Warren Buffet s 42,9 milijardami ameriških zelencev.

Še seznam prvih petih milijarderjev:

  1. Bill Gates - 46.6 milijard
  2. Warren Buffett - 42.9 milijard
  3. Karl Albrecht - 23 milijard
  4. princ Alwaleed Bin Talal Alsaud - 21.5 milijard
  5. Paul Allen - 21 milijard
in povezava do izvorne novice.

25 komentarjev