»

Eksperiment: Craigslist

Waxy.org - Pred kratkim je blogger Jason Fortuny s pomočjo fotografije nekega dekleta izvedel drzen socialni eksperiment na strani za iskanje zasebnih stikov Craigslist. Njegov cilj je bil predstaviti se kot podložna ženska, ki išče agresivnega moškega, in ugotoviti koliko odzivov lahko dobi v 24 urah. Rezultat je bil 178 odgovorov s 145 slikami, odzivi pa so vsebovali tudi polna imena, naslove in ostale osebne informacije.

Celoten seznam z odgovori in slikami je objavil na spletu, med prostovoljci, ki so se oglasili, se najdejo tudi uslužbenci Microsofta in drugih znanih podjetij, nek par pa ga je celo prosil, naj se podatki umaknejo, ker ne želita, da pride informacija do prijateljev in svojcev. Jason, ki je na začetku imel prosto objavljene svoje osebne podatke, jih je začel umikati, saj bi mu naj nekdo že grozil, postavlja pa se tudi dosti vprašanj o legalnosti in morebitnih pravnih posledicah tega podviga. Tukaj je še povezava do prvotne novice.

8 komentarjev

AMD izda računalnik za množice

The Register - AMD si je zadal sveto poslanstvo, da poveže na internet polovico svetovne populacije do leta 2015. S tem namenom je pred nekaj dnevi poslal v proizvodnjo 'Emmo' oz. kot je uradno ime tega gizmota 'Personal Internet Communicator'. Kot je bilo pričakovano na napravi tečejo "Windows XC", ki so v osnovi predelan Windows CE operacijski sistem. Srce PICa sestavlja AMD Geode GX500 procesor, ki mu pomaga 128 MB DDR SDRAMa ter 10 GB trdi disk. Za pogovor z okolico je opremljen z modemom, štirimi USB priključki ter priključkoma za miško in tipkovnico. Poleg tega dobijo kupci še poleg 15" monitor.

Brez dvoma je ta naprava namenjena za manj razvite države, saj so pri AMDju poskušali zmanjšati ceno posamezne enote na minimum. So se pa...

52 komentarjev

E-stonija: dežela brezžičnega interneta

Slashdot - Prva asociacija povprečneža ob pomisleku na nekdanje države Sovjetske zveze, Jugoslavije in verjetno še kakšne podobne "združbe", je slaba gospodarska razvitost v primerjavi z Zahodom. To vsekakor drži do neke mere, a včasih se zgodi, da katera od omenjenih državic prekaša kakšno zahodno ravno na področjih, kjer tega ne bi nikoli pričakovali. Nekaj takega se je zgodilo v Estoniji, kjer je prišlo do prave revolucije brezžičnega interneta.

Kar dve tretjini države, ki obsegata območje večje od dveh Slovenij skupaj, sta že pokriti z brezžičnim omrežjem. Trenutno ga sestavlja 285 pokritih območij, od katerih sta dve tretjini brezplačni za uporabo. Glavne zasluge za poplavo brezžičnega interneta v, zdaj ji že lahko tako rečemo, E-stoniji, ima Veljo Haamer, urednik spletne strani WIFI.ee, ki bdi nad razvojem brezčičnega interneta v državi. Klik!

Kot v kakšni estonski pravljici ...

26 komentarjev

Vsak šesti uporabnik na internetu brezžično

Slo-Tech - Pew Internet & American Life Project nepresenetljivo ugotavlja, da internet uporablja več odraslih kot kdajkoli prej. Po njihovih podatkih uporablja računalnik tri četrtine odraslih prebivalcev ZDA, 63 % pa jih uporablja tudi internet. Precej pričakovani rezultati, a med njimi eden zelo izstopa: med odraslimi uporabniki interneta je kar 17% takih, ki uporabljajo brezžično povezavo v splet, med starimi pod 27 let pa celo dvakrat več! Klik!

1 komentar

Dlančnik velikosti kreditne kartice

Slashdot - Dlančniki, kot kaže, zadnje čase pridobivajo na pomemu, saj ne samo, da so postali hitri, lepi in zanesljivi, ampak tudi cenovno veliko bolj dostopni. Poleg tega, prav tako kot na področju mobilnikov, pa podjetja tekmujejo, kdo bo uporabnikom ponudil najbolj "kompakten" izdelek.

Tokrat je štafeto prevzel Citizen, ki je predstavil dlančnik velikosti kreditne oziroma debetne kartice. Njegove dimenzije so 60 x 90 x 9,3 milimetra, zaslon pri ločljivosti 240 x 320 sicer prikazuje zgolj sivine, vendar pa naprava podpira tudi IRDA, USB 2.0 in režo SDIO za priključitev Blutooth in Wi-fi vmesnikov. Litij-ionska baterija omogoča, da ITRON4, ki napravo...

9 komentarjev

Pes, ki zna prinesti e-časopis

How, how :)

Slashdot - Sony je predstavil novo leglo robotskih kužkov AIBO. Rod ERS-7 je veliko pametnejši od svojih prednikov, in si kot prvi lahko izoblikuje značaj tekom svojega življenja. Da bi ta prišel kar najbolj do izraza, mu gobček krasi nov LED-zaslon višje ločljivosti, ki omogoča prikaz obsežnejšega nabora čustev. Njega stvaritelji se zavedajo, da se povodcem čas izteka, zato nova ščeneta priklepamo na njihovo uto kar z WLAN vmesnikom.



Če si nekoliko bolj natančno ogledamo, kaj nam prinaša kombinacija 64-bitnega 576 MHz RICS procesorja (me zanima, do koliko bi se ga dalo naviti, in kakšen...

16 komentarjev