» »

Pogovor prek neta...

Pogovor prek neta...

Pečo ::

Imam porbleme s svojim headsetom.

Uporabljam US Blaster USB360. Zadnjič smo s kolegi začeli uporabljati Teamspeak in problemi so se začeli....Vsi pravijo, da se me ful slabo sliši, ali pa da imam ful šumov....Jaz pa ne najdem problema:'( . Ko jih priklopim v Win in sprobam na surround centru (imam creative audigy zvočno kartico) mi dela mikrofon brez problemov. Vse se lepo sliši in brez šumov (ko imam priklopleno funkcijo, da slišim samega sebe). Poizkusil sem že celo vrsto nastavitev v TS in v Win, pa ni izboljšave:\ . Naj povem, da jaz druge slišim dobro.

A mogoče kdo ve, a je na netu kakšen tester za mikrofone? A to sploh obstaja? A ma še kdo podobne probleme, al pa jih je imel in bi mi lahko pomagal?

TNX za vse odgovore

__Nomis__ ::

Kakšno linijo maš.
LP

Pečo ::

Ojojoj......Butl:)) Čist sm pozabu napisat. Imam Adsl osnovni paket 1024/256.

CaqKa ::

v bistv mislim da z linijo nebi smelo biti problemov...

Sims ::

Kakšen procesor imaš? Imel sem težave z pogovori ker so preslabe mašine bile, sam MSN zahteva
# Pentium 233-MHz processor or better (500MHz recommended) . Sem skuzal se pogovarjat z enim z 166MHZ in zvok je bil popačen(neuporaben) ...

recimo yahoo messenger ima en čarovnik pri katerem odpravlja med drugim šume ...
Probaj drug program za komunikacijo. Aja, z linijo ne sme biti problem, ker jaz imam 256/64 in me dobro slišijo. In tudi jaz ljudi z 64 upload dobro slišim.

LP,

Sims

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

__Nomis__ ::

DA ne odpiram nove teme, pozna kdo kakšen popularen dobr program brezplačen za komunikacijo.
LP

CaqKa ::

včasih je bil roger wilco.. sedaj pa menda več ni brezplačen.. morda pa še najdeš kje na netu ta staro brezplačno verzijo.

sash ::

kater program za komunikacijo uporabljaš in katero verzijo gonilnikov za zvočno imaš, ker z eno serijo sem imel tud samtežave, pa sem pol ob remontu kompjuterja namestil druge pa je začelo vse delat normalno
--------------------
Think different...
TOROiD Group

zvery1 ::

Mene pa zanim kje v windowsih se ugasne tist da sam sebe slism.Namrec mi gre na zivce da se poslusam ko govorim s kolegom???
Hvala
LP
AMD X6 1090T, 16GB DDR3, GF 750Ti, Gigabyte 890XA-UD3,
1 x SSD, 4 x HDD, running Ubuntu 14.04 x64

ferjan ::

Pečo: Imel sem isti problem. Zamenjal sem mikrofon in zadeva sedaj deluje brezhibno. Važno je tudi, da imaš mikrofon dovolj blizu ust in (nikakor ne pol metra stran!) ker TS drugače avtomatično ojača signal in s tem poveča šum. Hitros povezave pa ne igra posebne vloge, ker se da preverjeno pogovarjati tudi preko modemske povezave (5kb codec).

Zvery1: Obstajata kar nekaj razlogov zaradi katerih lahko slišiš sam sebe:

1. Če se slišiš brez zamika moraš v mikserju dati mute za mikrofon. (Ne zamenjuj tega z nastavitvijo vira iz katerega ti zvočna kartica snema!!)

2. Če slišiš svoj glas z rahlim zamikom mora tvoj sogovornik za snemalni vir nastaviti mikrofon, ker ima verjetno nastavljen "What you hear" oziroma "Stereo Mix"

3. Obstaja še tretja varianta. Če slišiš svoj glas z rahlim zamikom in ima tvoj sogovornik računalnik (ponavadi prenosnik) s slabo zvočno kartico.....tukaj še nisem našel dobre rešitve!!

4. In pa četrta varianta. (Če slišiš svoj glas z rahlim zamikom) Tvoj sogovornik ima preglasen output. V TeamSpeaku naj zmanjša Output level in poveča voice activation level.

5. In še peta...najbolj banalna. (Če slišiš svoj glas z rahlim zamikom) Tvoj sogovornik namesto slušalk uporablja zvočnike.

upam, da sem kaj pomagal.:\

l-note ::

Kakšne mate vi kej zakasnitve/zamike pri teh pogovorih. Pri meni so prbl. 2 sekundi, kar je ZELO veliko. Jst mam 2Mbit ADSL, moj sogovornik pa 1Mbit ADSL, uporabljava pa Teamspeak.
Hmm, verjetno je tu kriv ping, ker uploada je še dovolj na zalogi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: l-note ()

reber ::

Jaz pa še nimam nič pojma o tej zadevi, kater program itd, kako se pokliče nekoga da se začne pogovor, zanima me, kje bi lahko kaj več o tem prebral.

Sims ::

reber: idi tukaj potegni dol sledi navodilom.

http://messenger.msn.com

LP,

Sims


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj se dogaja s simobilom?

Oddelek: Mobilne tehnologije
436667 (3409) zmaugy
»

Prisluškovanje mobitelov

Oddelek: Mobilne tehnologije
2921880 (11183) globalna80
»

Men res čuden problem z mikrofonom in zvokom...sogovornik vse sliši

Oddelek: Zvok in slika
51215 (1113) Gapi
»

Feedback pri Skypu in MSNju

Oddelek: Pomoč in nasveti
8873 (756) Cofko Cof
»

Klepetajte preko interneta bolj kvalitetno kot preko telefona! (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
848423 (4974) Gandalfar

Več podobnih tem