Forum » Elektrotehnika in elektronika » Pametno stanovanje
Pametno stanovanje
joez7 ::
Če se bo kdo sam lotil P1.
https://www.netbeheernederland.nl/sites...
https://www.netbeheernederland.nl/sites...
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
kihc ::
Mnja, za začetek bi rabili nekoga da potrdi da mu je elektro omogočil P1, oz. feedback s prve roke kakšen HW je uporabil.
Še referenca kje v sosednji temi se nekaj na to temo omenja: Nov način obračunavanja omrežnine
Še referenca kje v sosednji temi se nekaj na to temo omenja: Nov način obračunavanja omrežnine
x
jhames ::
Kaj pa za Landis+Gyr, ki sploh nimajo P1 porta? Vsaj moj Landis+Gyr E350 ga nima.
Sicer imam sedaj DIY rešitev, ki deluje kar v redu, ampak bi bilo bolje, če bi dobil podatke direktno iz števca.
Sicer imam sedaj DIY rešitev, ki deluje kar v redu, ampak bi bilo bolje, če bi dobil podatke direktno iz števca.
Kaj pa za Landis+Gyr, ki sploh nimajo P1 porta? Vsaj moj Landis+Gyr E350 ga nima.
Landis najbi mel mbus - poglej na strani Reduxi, majo navodila za priklop obeh.
https://support.reduxi.eu/hc/sl/article... (upam, da me ne bo kgdo, kaj delam reklamo ...)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: joez7 ()
dvihtelic ::
Pozdravljeni,
sedaj imam Sonoff display in pa stikalo preko wifi, kjer mi vklopi in izklopi talno gretje, kot nekakšen termostat. Sedaj me pa zanima ali ima kdo od vas Shelly smart switch nameščen za talno gretje. Rad bi se poigral še z njim, pa me zanima kako ima priklopljeno.
sedaj imam Sonoff display in pa stikalo preko wifi, kjer mi vklopi in izklopi talno gretje, kot nekakšen termostat. Sedaj me pa zanima ali ima kdo od vas Shelly smart switch nameščen za talno gretje. Rad bi se poigral še z njim, pa me zanima kako ima priklopljeno.
No tule pa še enkrat za AM550
https://support.reduxi.eu/hc/sl/article...
https://support.reduxi.eu/hc/sl/article...
OK.d ::
E350 imajo to skrito pod plastičnim pokrovom, ampak so električarji to zablokirali s plastično blendo in varovalko.
LPOK.d
To pa možno, da je spodaj pod tistim plastičnim pokrovom. Je pa plomba gor ja.
Potem bi morali iz elektra pridet, če hočem kaj priklopit.
Potem bi morali iz elektra pridet, če hočem kaj priklopit.
flameir ::
ima kdo od vas senzorje pozara, kinze podpirajo matter ?
nekaj malega ponudbe je, vendar me skrbi zanesljivost in lifetime produktov
nekaj malega ponudbe je, vendar me skrbi zanesljivost in lifetime produktov
sejalecx ::
Landisi ga imajo pod plastičnim pokrovom (Slovenci ta del plombiramo), ampak to ni P1, temveč MBUS. Rešitev za branje v EU je kar nekaj.
Pri severnih sosedih poveš, da bi želel, da ti MBUS aktivirajo in ali naj bodo podatki šifrirani ali ne. Potem to na daljavo storijo, ti pa se lahko z dvožilnim kablom priključiš na MBUS. Pošljejo ti tudi strukturo podatkov. Od tu naprej enostavno z vsakim ESP ali Arudinotom lahko podatke bereš. Glejte avstrijski photovoltakik forum. Druga možnost je branje prek optičnega modula, ki pa ni super zanesljiva.
Če komu uspe naš elektro (LJ) prepričat, da mu dovoli dostop do MBusa in ga odklene naj prosim javi.
ESPji potrebuejejo tudi 5V napajanje. Vprašanje za vse tukaj: kako lahko v zunanji elektro omari, 20m od hiše, uredim napajanje brez večje preureditve. Morda lažje - ali lahko po obstoječi cevi, ki gre do hiše potegnem še dvožilni kabel za MBUS.
Pri severnih sosedih poveš, da bi želel, da ti MBUS aktivirajo in ali naj bodo podatki šifrirani ali ne. Potem to na daljavo storijo, ti pa se lahko z dvožilnim kablom priključiš na MBUS. Pošljejo ti tudi strukturo podatkov. Od tu naprej enostavno z vsakim ESP ali Arudinotom lahko podatke bereš. Glejte avstrijski photovoltakik forum. Druga možnost je branje prek optičnega modula, ki pa ni super zanesljiva.
Če komu uspe naš elektro (LJ) prepričat, da mu dovoli dostop do MBusa in ga odklene naj prosim javi.
ESPji potrebuejejo tudi 5V napajanje. Vprašanje za vse tukaj: kako lahko v zunanji elektro omari, 20m od hiše, uredim napajanje brez večje preureditve. Morda lažje - ali lahko po obstoječi cevi, ki gre do hiše potegnem še dvožilni kabel za MBUS.
Napajanje lahko dobiš tudi iz P1 porta, sicer ne pri vseh. Če ne rabiš podatke v realnem času pa znajo tudi bateriji zdržati leto ali celo več let.
Glede MBUS kabla pa ne vem, dolžina sicer ni problem, ne vem pa, če gre lahko zraven električnih vodnikov.
Jaz imam števec sicer v notranjem prostoru in tudi vtičnico zraven. Nimam pa data kabla, tako da imam Arduino in RFM69 oz. NRF24L01 in potem pošiljam signal do enega Raspberry Pi.
Sicer razmišljam, da bi raje uporabil Z-Uno in bi bilo vse preko Z-Wave.
Glede MBUS kabla pa ne vem, dolžina sicer ni problem, ne vem pa, če gre lahko zraven električnih vodnikov.
Jaz imam števec sicer v notranjem prostoru in tudi vtičnico zraven. Nimam pa data kabla, tako da imam Arduino in RFM69 oz. NRF24L01 in potem pošiljam signal do enega Raspberry Pi.
Sicer razmišljam, da bi raje uporabil Z-Uno in bi bilo vse preko Z-Wave.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 37708 (4546) | fulgur |
» | Home Assistant vs. KNXOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2959 (1783) | Invictus |
» | Prenova stanovanja in home automationOddelek: Loža | 4208 (2827) | s1m0n |
» | wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26558 (14858) | JanK |
» | Sonoff stikaloOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4079 (3319) | joze67 |